Belföld

Orbán Viktor titkára válaszolt a miniszterelnököt ribancarcúzó dnyiprói polgármesternek

rtl.hurtl.hu

2023. január 30. 20:58

Nagy János a videós válaszban azzal jött, hogy az ukrán város polgármesterére nem szavaztak annyian, mint a magyar miniszterelnökre, és azt sérelmezte, hogy egy politikai vezető gyűlöletéből soviniszta következtetéseket von le.

„Polgármester úr! A tisztelet kijár mindenkinek, különösen, akire 150 782-en szavaztak” – mondta Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár a Facebookra feltöltött videójában, amit a 444.hu szúrt ki. Azt is hozzátette, hogy Orbán Viktorra 3 060 706-an szavaztak, ami egyébként nem igaz, mert a magyar kormányfőt nem közvetlenül választják.


Orbán titkára Dnyipro polgármesterének, Borisz Filatovnak válaszolt, aki a magyar miniszterelnöknek üzent péntek este meglehetősen ingerülten. Filatov Orbán Viktor azon nyilatkozatán húzta fel magát, amelyben „senki földjének” nevezte Ukrajnát. Egészen konkrétan azt mondta a Telegramon, hogy „először is, ribancarcú, nem a mi földünk a senki földje, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, mi nem az Urálon túlról másztunk elő”.

Nagy János szerint Orbán nem egész Ukrajnára értette, hogy a senki földje, hanem csak arra a szakaszra, ahol brutális és kegyetlen harcok dúlnak.

És mivel láthatóan kicsi az esély, hogy hamar véget ér az ottani háború, és újraindulhat az élet, így azt szomorúan, de joggal nevezhetjük senki földjének


– tette hozzá.

Az államtitkár azt is sérelmezte, hogy „egy politikai vezető gyűlöletéből soviniszta következtetéseket von le”.

Nagy szerint Orbán nem bocsátott meg a szovjeteknek és utódaiknak, majd arról kezdett el beszélni, hogy szerinte „a Vörös Hadsereg legerősebb egységeit az ukrán katonák alkották, akik részt vettek az 1956-os forradalom leverésében is Budapesten”.

#Belföld#Nagy János#borisz filatov#ukrajna#dnyipro#államtitkár#orbán viktor

Címlapról ajánljuk