Belföld

A II. kerületi polgármester a pedagógusok jutalmán háborog, a tankerület szerint nem is jutalmat adtak

rtl.hurtl.hu

2022. december 9. 16:12

Jótékonysági bejglizésre ajánlják fel a pénzt.

Frissítünk! 

Szemlénk megjelenése után, vasárnap a Közép-Budai Tankerületi Központ a következő tájékoztatást juttatta el hozzánk: a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője támogatást kért a Tankerülettől pedagógus karácsonyi ünnepség szervezésére, amelyet a Tankerületi Központ egy összegben bocsátott az intézmény rendelkezésére, hogy az intézmény a tervezett ünnepségét megtarthassa. 

A tanév rendjéhez kapcsolódóan a tankerületi fenntartású intézmények minden évben kérhetnek támogatást iskolai programokra a Tankerületi Központtól, amelyet az intézményvezető kötelezettségvállalás iránti kérelemmel kezdeményezhet. 

Tekintettel a kötelezettségvállalásra, a felhasználás is kötött, ezért, mint minden évben az átadott összeg csak a kért célra fordítható, személyes juttatásokra, jutalmakra nem használható fel. 

Joggal érzik megalázónak egy II. kerületi iskola dolgozói, hogy 3000 forintnyi jutalmat kaptak a tankerülettől – írta Facebook-bejegyzésében Őrsi Gergely, a kerület polgármestere. A pénzt a tankerület, cikkünk megjelenése után küldött tájékoztatása szerint pedagógus karácsonyi ünnepség szervezésére adta.

A Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnáziumban úgy döntöttek, hogy a 216 ezer forintot jótékonysági célra ajánlják fel: bejglizést szerveznek, aminek bevételével gyermekotthonokat és gyermekek továbbtanulását segítik.

A bejglizéssel kiegészült jótékonysági teázásra és Luca-napi búzaültetésre vasárnap 15 órától kerül sor a II. kerületben, a Közösségi Liget Gyarmati Dezső Uszoda felőli bejáratánál. Múlt héten a kerületi tűzoltók, katasztrófavédők és közbiztonságért dolgozók segítésére szerveztek jótékonysági teázást, amelyen több mint 200 ezer forint adomány gyűlt össze.


Mint arról a Híradó korábban beszámolt, egy Gyöngyös melletti iskola 23 fős tanári karának összesen 50 ezer forint jutott év végi jutalomként. Eközben tíz tankerületi vezető is kétmillió forint feletti jutalmat kapott.

Nyitókép (illusztráció): MTI/Sóki Tamás

#Belföld#oktatás#jutalom#tankerület#ii. kerület#jótékonyság#bejgli

Címlapról ajánljuk