Belföld

43 millió forintos díszvacsorát adott a Miniszterelnöki Kabinetiroda

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 9. 19:28

Ez több, mint amennyit a Fiatal Írók Szövetsége egy egész évben kapott.

Bruttó 54,4, nettó 43 millió forintot költött a Széchenyi-díjasok ünnepi vacsorájára a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda, írja a Magyar Hang a minisztérium szerződéslistája alapján.

A tavaly szeptember 21-i eseményt a Pesti Vigadóban tartották. A cateringet biztosító Gerbeaud Gasztronómia Kft. nettó 35 millió forintot számolt fel a vacsoráért, azaz vendégenként 87 ezer forint+áfába került a menü, amiről egy szakmabeli azt mondta, hogy még a Gundel nevét is beleszámítva nagyjából a duplája a reálisnak.  

A 400 fős eseményhez a hely egész emeletét kibérelték, öt millió forintért. Ebben benne volt a fény-, hang-, és videótechnika is, dekoráció pedig 1,65 millióba került.

A zenei kíséretért a Miniszterelnöki Kabinetiroda Bogányi Gergely zongoraművész cégével szerződött, ő pedig saját tervezésű zongoráján, 1,1 millió forintért játszott. Az eseményen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök is.

A Magyar Hang emlékeztet: a Fiatal Írók Szövetsége 2020-ban összesen kapott 30,4 millió központi támogatást, de még a Magyar Írószövetség is cask 102,5 forintból gazdálkodott ebben az évben. A lap által megkérdezett szakértők szerint több tételt is túláraztak a fenti listából.

Nyitókép: Merkely Béla átveszi a Széchenyi-díjat 2021. augusztus 20-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#széchenyi-díj#rogán antal#miniszterelnöki kabinetiroda#vacsora#ár

Címlapról ajánljuk