Belföld

Kósa Lajos két cikluson át valótlanul szerepelt diplomásként a parlament honlapján

rtl.hurtl.hu

2022. január 24. 11:37

A kilencvenes években egyetemi diplomásként szerepelt a Fidesz alelnöke a parlamenti adatlapján, pedig azóta sem szerezte meg az oklevelet.

Kósa Lajos 1990 és 1998 között, tehát két cikluson át úgy szerepelt a Parlament honlapján, mint akinek van egyetemi diplomája, holott ez nem volt igaz – írta a Debrecenier.hu cikke alapján a 444. A Fidesz alelnökének ma sincs diplomája, sem pedig nyelvvizsgája.

Ráadásul az intézmény neve is pontatlanul szerepel, mert 1990-ig Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem volt a hivatalos elnevezése, de az adatlapon Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem szerepel, amely nevet 1990 és 2000 között használta az intézmény, 1988-ban vagy 1989-ben még nem. 

forrás: parlament.hu


A lap azt is kifogásolja, hogy Kósa Lajosnak nyelvvizsgája sincs, mégis középfokú angolt és oroszt írnak az adatlapján – igaz, itt az elnevezés nem nyelvvizsga, hanem nyelvismeret.

Az adatlap alsó részén található önéletrajzban is az szerepel, hogy Kósa 1989-ben végzett a Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetem tervgazdasági szakán.

Frissített adatlapján viszont már az olvasható a végzettség, képzettség rovatban, hogy abszolutórium, ami azt igazolja, hogy a felsőoktatási tanulmányi kötelezettségeket teljesítette, de a záróvizsga még hiányzik. Az abszolutórium felsőfokú végzettséget igénylő munkakör betöltésére nem jogosít.

forrás: parlament.hu

Ez az ügy attól vált újra érdekessé, hogy az MSZP Országos Elnöksége január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, ezért kizárták a pártból és az országgyűlési képviselői mandátumát is visszakérik.

Nyitókép: Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő beszédet mond a Fidelitas XVIII. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Puskás Aréna konferenciatermében 2021. november 20-án. Fotó:MTI/Kovács Tamás

#Belföld#kósa lajos#diploma#parlament#végzettség#nyelvvizsga

Címlapról ajánljuk