Belföld

Karanténba küldött egy nőt a kormányhivatal, mert összekeverték a névrokonával

Takács-Molnár EszterTakács-Molnár EszterMohos MátéMohos Máté

2021. december 17. 13:49

A nő úgy kapott értesítést a pozitív vírustesztjéről, hogy nem is volt teszten.

Tévesen küldött karanténhatározatot a fővárosi II. kerületi kormányhivatal egy lakosnak. A nő nem is ment a közelmúltban koronavírus-tesztre, mégis arról értesítették emailben, hogy december 12-én pozitív lett a leadott mintája, emiatt karanténban a helye. A nő az RTL Híradónak azt mondta, hogy először megdöbbent az értesítésen, de azóta már megnyugodott.

Később kiderült ugyanis, hogy összekeverték egy másik nővel, akinek pont ugyanaz a neve, mint neki. A fertőző beteg járványügyi elkülönítéséről szóló határozaton nem az ő lakcímét adták meg a karantén helyszínének, valamint más adatok se stimmeltek. A születési időpont és anyja neve sem a sajátja volt.

A nő ezután felhívta a kormányhivatalt, ahol elismerték, hogy tévedés történt. 

Azért is furcsállta a helyzetet, mert korábban, amikor gyereke koronavírusos lett, a pozitív PCR-teszt ellenére sem kapott karanténrendeletet.

A II. kerületi kormányhivatal a Híradó megkeresésére azt közölte, a Népegészségügyi Osztály egy E betű elírása miatt rossz email-címre küldte ki a levelet, a hibára pedig perceken belül fény derült. A hivatal megoldotta az ügyet: elnézést kért az érintettől, és a helyes címre is kiküldte a karanténhatározatot. Hozzátették: ez az első eset a II. kerületben, hogy efféle tévesztés történt.

Az ügyről további részletek derülnek ki az RTL Híradó péntek esti adásában.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#egéeszségügy#koronavírus#budapest#teszt

Címlapról ajánljuk