Belföld

Halála előtt felcserélték édesanyját egy másik beteggel, most azt sem tudja, hol vannak a hamvai

Molnár FruzsinaMolnár FruzsinaMohos MátéMohos Máté

2021. december 15. 15:21

Mária nyolc napja tudta meg, hogy édesanyja meghalt, amikor meg akarta látogatni a szolnoki kórházban. A kórteremben azonban egy másik nőt talált. Kiderült, hogy a kórház összecserélhette őt egy másik beteggel, és rossz családot tájékoztatott a halálhírről. 

Már több mint egy hete bizonytalanságban él Mária és családja. A nő ekkor látogatta meg beteg édesanyját a szolnoki kórházban: a betegágyban azonban egy másik idős nőt talált. Kiderült, hogy édesanyja már korábban meghalt, és összecserélték egy másik beteggel. A család még mindig nem tudja, hol lehetnek a nő hamvai.

Nem ennyit ért az én anyám. A lelkem nagyon össze van törve 

– mondta Mária az RTL Híradónak. „Nem így működik, hogy megdöglik a macskám, eltemetem helyette a kutyámat, oly mindegy. Emberekről van szó!”

Az elmúlt napok történései a családját is megviselték. Ez idő alatt csupán egy papírt kaptak hivatalos tájékoztatásként. Ebben a rendőrség írta le, hogy közokirat-hamisítás vádjával nyomoznak az ügyben.

„A hamvakról semmit nem lehet tudni, azt se hogy hol vannak, fogalmunk sincsen… Ha a temetést leállították, már biztos el van hamvasztva, de nem tudjuk, hogy Szolnokon, vagy Mezőtúron” – mondta Mária, aki most abban se biztos, hogy egyáltalán el tudják-e temetni majd édesanyját. 

Azt sem tudja biztosra mondani, hogy az ő anyja volt az, akit elhamvasztottak.

„Elnézés, bocsánatkérés őnekik a szótárjukban egyáltalán nincsen” – nyilatkozta az ügyben eljárók munkájáról. A nő közben eldöntötte: beperli a kórházat. A Társaság a Szabadságjogok képviselője korábban azt mondta az RTL-nek, hogy mindkét családot sérelemdíj illeti meg. A kórház belső vizsgálatot is indított.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#szolnok#kórház#covid#csere#Híradó

Címlapról ajánljuk