Baleset-bűnügy

Egyszerre indulhatott el a két szerelvény, nyomoz a rendőrség a metróbaleset ügyében

rtl.hurtl.hu

2022. január 22. 13:34

Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják, gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése bűncselekmény gyanúja miatt a rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az rtl.hu megkeresésére. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják, gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

A tájékoztatás szerint szombaton 0 óra 10 perckor egy metrószerelvény nekiütközött egy másiknak Kőbánya-Kispest metróvégállomás utasoktól elzárt területén, ezért mindkét jármű kisiklott. A baleset során az egyik szerelvény nekiütközött egy harmadiknak is. 

A járművek utasokat nem szállítottak, a baleset során személyi sérülés nem történt.

A baleset részleteivel kapcsolatban az rtl.hu megkérdezte a Budapesti Közlekedési Zrt.t (BKV) is, de a sajtóosztály egyelőre nem tudott bővebb információt adni. 

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) Facebook-posztja szerint az okozta a balesetet, hogy két szerelvény egyszerre indult el a kihúzóvágányokról, miközben csak az egyiknek lett volna szabad. A szakmai szervezet szerint a két szerelvény csúnyán összetört, az egyik kocsi egyik forgóváza is leszakadt és a pálya is roncsolódott.

Állításuk szerint a helyreállítás sok időt vesz majd igénybe és a baleset kihathat az utasforgalomra is. 

Nyitókép: Mihádák Zoltán/MTI

#Baleset-bűnügy#metró#baleset#szerelvény#kőbánya-kispest#bkv#bkk

Címlapról ajánljuk