X
Másolás vágólapra

Fókusz Plusz

2019.06.01. (szombat)

Az utóbbi hetekben rejtélyes fejfájás kínozza, Berényi Miklóst. A bulvársajtóban azonnal elindultak a találgatások: mi szerint a korábban felröppent pletyka a főszereplő távozásáról, igaz lehet és egy titokzatos kór okozza majd Miki vesztét.
Szőke Zoltán először a Fókusz kamerája előtt szólalt meg az általa alakított főhős állapotáról.

Még több #Fókusz Plusz tartalom
i
X
Másolás vágólapra

Fókusz Plusz

2019.05.25. (szombat)

Az erdélyi tizenéves lány iskolából hazafelé érezte először, hogy fáj a lába. Először nem gyanakodtak semmi rosszra, de a fájdalom nem csillapodott. Orvostól orvosig jártak, majd meglett a diagnózis, amire senki nem számított, rosszindulatú
daganat. Budapesten kezelték, ezután került a Bátor táborba. A fiatal lány pozitív életszemlélete, küzdeni akarása és kitartására sokak számára lehet példa. Így lehet adományozni!

Még több #Fókusz Plusz tartalom
i
X
Másolás vágólapra

Fókusz Plusz

2019.05.18. (szombat)

Hogyan manipulálnak a weboldalak? Tényleg felismerheti a gyengeségeinket és a félelmeinket egy algoritmus? Hogyan képzeljük el, hogy mi lesz velünk, mit tehetünk a saját túlélésünk érdekében, és miért nézzünk tudományos fantasztikus filmeket?
A híres történész-filozófus, Yuval Noah Harari három könyvet is írt az emberiséget fenyegető víziókról, és a mai fiatalok jövőjének kérdéseiről.

Még több #Fókusz Plusz tartalom
i
X
Másolás vágólapra

Fókusz Plusz

2019.05.11. (szombat)

Hogyan kerül egy Auschwitzban megölt tizenhárom éves magyar lány története az internetre? Az Instagramon másfél millióan úgy követik a második világháború szörnyű eseményeit, mintha ma tenné fel Heyman Éva a szelfiket, bejegyzéseket. Sokan
felháborodva kérdezik, hogyan kerülhet a holokauszt így az Instagramra. Lehet, hogy nem is egy kamaszlány írta a naplót? Mi köze van egy budapesti ház padlásán talált filmes naplónak ehhez?
A Heyman Éva rejtélyről, Deák Krisztina filmrendező
ide kattintva még több részletet árul el.

Még több #Fókusz Plusz tartalom
i
X
Másolás vágólapra

Fókusz Plusz

2019.06.15. (szombat)

Egy hat gyerekes veterán lánya ünnepelte meg először az édesapját, így kezdődött az Egyesült Államokban százkilenc évvel ezelőtt az apák napja hagyománya. Magyarországon az anyukákat ünnepelni egy külön napon évtizedek óta természetes,
azt még mindig tanuljuk, hogy június 16-a az édesapák napja. Nagy Ervin szerint az elmúlt években jelentősen változott az apák szerepe a családban és az is ahogyan erről gondolkodunk. A sztárapukák még többet mesélnek: ITT!

Még több #Fókusz Plusz tartalom
i