A Konyhafőnök VIP

Kármán Odett sírva fakadt a séfek kritikájától, Rácz Jenő pedig Járai Mátéban látta minden reményét

rtl.hurtl.hu

2022. december 7. 22:25

Csalódások és meglepetések jellemezték a Középdöntő harmadik napját, mivel több olyan versenyző, akikhez korábban a séfek nagy reményt főztek, alulteljesítettek, viszont egy híresség meglepte a zsűrit rátermettségével.

Az első feladatban a kékeknél Geszler Dorottya, a pirosaknál pedig Fésűs Nelly kapta meg a konyhafőnök szerepét. A versenyzőknek nepáli hangulatú előételt és főételt kellett készíteniük. A csapatok elszántan küzdöttek az első feladatért járó pontért, azonban mindkét részen zűrzavar alakult ki, így a séfeknek közbe kellett lépniük. 

A pirosakhoz lépve Rácz Jenő azt tapasztalta, hogy sem Nelly, sem Marci nincsenek igazán a helyzet magaslatán, és Máté az egyetlen, aki tudatosan készíti az elemeket, ezért a csapattársai mindent vele akarnak megcsináltatni. Jenő ezt nem hagyta annyiban, és felszólította Mátét, hogy szükség esetén vegye át az irányítást.

Most minden reményem Mátéban van

– Jenő bevallotta, hogy nem számított rá, hogy Máté lesz a legalkalmasabb ember a csapata vezetésére.

 

A kékeknél is teljes volt a káosz: Sárközi Ákos megdöbbenve látta, hogy több elem is hibás, így felszólította Dorottyát, hogy kapja össze a csapatát, vagy akár vegye át tőle valaki az irányítást. A séf útmutatása után Odett is elismerte, hogy hatalmas fejetlenség uralkodott a pultjukban:

Ilyen környezetben nem lehet jót főzni.

 

A kóstolásnál a kékek nem bírtak magukkal, és végigkuncogták Rácz Jenő értékelését: bár a séf a szárított zöldségek állagát szerette volna körülírni, egy kicsit félreérthetően fogalmazott, és a lányok nem bírták visszatartani a kitörő nevetésüket.

Nem olyan jó a szájban. Kemény, de puha.

 

Az első feladatért járó pontot a zsűri a kék csapatnak ítélte oda, így a pirosaknak számolniuk kellett egy hátráltatással a második feladat kezdetekor. Ezúttal Marci volt a konyhafőnök, így neki kellett eldöntenie, hogy melyik csapattársa menjen át a kékekhez 10 percre. A választása Nellyre esett, aki ezt igencsak zokon vette:

Azt gondoltam, hogy jobban tudnék segíteni neki, mint Máté.

 

Bár a kékek Nelly segítsége miatt előnnyel indultak, a főzés utolsó perceiben kicsúszott Odett kezéből az irányítás, így több elem sem került fel a tányérokra. Ezt persze a zsűritagok is kiszúrták, és Sárközi Ákos kemény kritikával illette őket. Odettet érzékenyen érintették a történtek, csalódott magában, mert úgy érezte, hogy csapattársait is veszélybe sodorta.

Dühös vagyok … Borzalom volt

– Ákos nem finomkodott, mert Odett egészen az utolsó 10 percig jól irányította a csapatot, és azután esett szét.

 

A második feladat pontját a zsűri értékelése alapján végül a pirosak zsebelhették be.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#rácz jenő#gasztroreality#sárközi ákos#Videó#fördős zé#kármán odett#geszler dorottya#pirner alma#fésűs nelly#élő marci#járai máté#csalódás#remény#összefoglaló#7. évad 23. rész

Címlapról ajánljuk