A Konyhafőnök VIP

Könnyeikkel küszködő versenyzők és utolsó pillanatos tálalások A Konyhafőnök VIP-ban

rtl.hurtl.hu

2022. december 2. 22:40

A Középdöntő előtt egyetlen lépéssel szinte mindenkit megviseltek a feladatok, de közülük is kitűnt Ripli Zsuzsi, aki többször is elsírta magát. A könnyek mellett a zsűri répák mellett sétált el, moslékokon nevetett és megszülettek Ákos háromfős csapatai is.

Az első feladatban kecskékkel és kecskékből készült termékekkel kellett dolgozniuk a versenyzőknek. Ráadásul nagy volt a tét: a legjobban teljesítő azonnal felmehetett Kármán Odett mellé a galériára. A kihívás mindenkire másképp hatott, Osváth Zsolti például lenyűgözte a zsűrit.

A kóstoláson a pirosak mentora megdicsérte a tányérját, ami szerinte nagyon jól sikerült. Percekkel később Zé viszont felhívta rá a figyelmét, hogy egy apróságot nem vett észre az ételben: kemény maradt az egyik köretelem.

Én a kemény répák mellett könnyen elsétálok

– válaszolta erre a séf, amit Zsolt sem hagyhatott kommentár nélkül:

Én viszont nem

– mondta nevetve.


Zsoltival ellentétben Ripli Zsuzsinak nem úgy sikerült az étele, ahogyan ezt elképzelte. A színésznőnek komoly elvárásai vannak magával szemben, amik a séfek szerint sokszor hátráltatják. Amikor Jenő erre felhívta a figyelmét, Zsuzsinál eltörött a mécses.

Ezt most nagyon elszúrtam

– hebegte sírva.


Miközben a színésznő kissé megtörten élte meg a kóstolást, Nagy Viktor jobban viselte a kritikát, amiből kijutott neki bőven, pláne, hogy Ákos moslékhoz hasonlította, az amúgy jóízű ételét. A sportoló sokat szenvedett a főzése végén, mivel nem tudta, hogyan kellene szépen kitálalnia az elemeit, ennek meg is lett az eredménye.


A kóstolás után a zsűri jó hírrel is szolgált, hiszen Zsolti – Odetthez hasonlóan – bejutott a Középdöntőbe, így a második feladatban már nem kellett főznie. Persze, azért hátráltathatott valakit, és a versenyző azonnal Zsuzsinak dobta oda a nehezítést. A színésznőnek emiatt két ételt is meg kellett alkotnia. A plusz teher miatt Zsuzsi főzés közben többször is elérzékenyült, amin nem segített, hogy a félig kész főételét alig tudta tányérra tenni.


A Középdöntő kapujában végül a színésznő és egykori csapattársa, Nagy Viktor álltak a zsűri előtt, hogy megtudják, melyikük mehet fel a galériára a többiekhez. Miután Zé kimondta a nevet, Zsolti nem bírt a galérián maradni és az általa hátráltatott Zsuzsi nyakába borult.


Az este pedig még ekkor sem ért véget, hiszen Sárközi Ákosnak döntenie kellett, hogy ki melyik háromfős csapatát erősítse a verseny következő szakaszában.

Ez nagyon kemény menet lesz

– reagáltak a felosztásra a kékek.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#gasztroreality#Videó#elődöntő#kék csapat#ripli zsuzsi#osváth zsolt#kollányi zsuzsi#kármán odett#geszler dorottya#pirner alma#nagy viktor#sírás

Címlapról ajánljuk