A Konyhafőnök VIP

A versenyzők totál kiakadtak, Zé elrabolta Jenő ételeit, és egy divatbemutatót is szervezett

rtl.hurtl.hu

2022. november 30. 22:45

Az Elődöntő harmadik napja érzelmileg és fizikailag is nyomott hagyott a versenyzőkön: volt, aki káromkodva vágta kukába az ételét, mások sérülést félredobva dolgoztak tovább, az egyik versenyző pedig a kritikák elkerülése miatt inkább üres tányért tálalt volna a zsűri elé.

Az első főzés során a versenyzőknek le kellett másolniuk Ákos séf ételét, azonban Zé rendhagyó módon indította a feladatot, ugyanis egy hátráltatott versenyzőnek divatbemutatót kellett tartania, miközben a társai a séfet figyelték. A döntés Alma kezében volt, aki Geszler Dorottyát választotta, így a jógaoktatónak kellett magára öltenie a Zé által előkészített ruhákat. A versenyzők és a zsűritagok is nagyon élvezték az előadását.

Egy kis vonulást kérünk

– egyes szettek kifejezetten elnyerték a zsűri tetszését.

 

Dorottya dolgát az is tovább nehezítette, hogy elvágta az ujját a hal filézése közben, így egy orvosnak kellett őt ellátnia. Az elszántsága azonban felülkerekedett a fájdalmán, és egy pillanatra sem zökkent ki a főzésből.

Vérzik, mint a veszedelem, de muszáj haladnom

– Dorottya nem hagyta, hogy a sérülése akadályozza a munkában.

 

A második főzés során Rácz Jenő önkéntesen úgy döntött, hogy csatlakozik a versenyzőkhöz, és ő is beáll főzni, azonban Zé rulettkereke tartogatott számára egy kis meglepetést: a Zé rablást, aminek értelmében a zsűritársa bármikor odamehetett Jenőhöz a főzés során, és ellophatta az addig elkészült elemeit. Zé kifejezetten örült a lehetőségnek:

A markomban vagy!

 

A versenyzők közül többen nem bírták a feszültséget, és kiborultak főzés közben. Hagymának egy házi tésztával gyűlt meg a baja, amit hangos káromkodás közepette dobott a kukába, amire a séfek is felfigyeltek. Ákos séfnek kellett közbelépnie, hogy megnyugtassa Hagymát, akinek egy kis fejmosás is kijárt:

Arra nincs időd, hogy hisztizz!

 

Tokár Tomi is nehezen viselte a stresszt, mert a tervei egytől egyig kudarcot vallottak, így végül egy olyan eleme sem volt, amit szívesen feltett volna a tányérjára. A zsűritagok látták, hogy ha nem térítik észhez, akkor a műsorvezető egy üres tányért fog kivinni a kóstoláskor, így Ákos próbálta rábeszélni Tomit, hogy pörögjön fel a főzés utolsó perceiben.

Nem lesz mit szétoltani

– Tomi kétségbeesésében próbált kitérni a lehetséges kritikák elől.

 

A kóstoláson nem Tomi volt az egyetlen, aki meglepte a zsűrit. Osváth Zsolti egy pizzát akart újragondolni, azonban a tésztája nem sikerült jól, így Ákos megpróbálta a zsűritársai elől eldugni, mielőtt még megkóstolhatták volna. Zét viszont nem sikerült megvezetnie: a zsűritag még a földről is felvette a félresikerült elemet, hogy megkóstolja.

Belemászok a kukába is, csak hogy a valóságot, az igazat lássuk

– Zé eltökélten kereste Zsolti tésztáját.

 

A veszélyzónába az első feladatból Geszler Dorottya, a másodikból pedig Tokár Tomi került. A zsűri döntése alapján a Fókusz műsorvezetőjének kellett elhagynia a konyhát, ami eléggé rosszul érintette, mert úgy érezte, hogy részben Osváth Zsolti hátráltatása okozta a vesztét.

Hamar megbocsájtok mindenkinek, Zsoltinak nem biztos

– mondta Tomi, aki rengeteg élménnyel gazdagodott a műsorban.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#fördős zé#gasztroreality#sárközi ákos#rácz jenő#Videó#7. évad 18. rész#összefoglaló#osváth zsolt#tokár tomi#geszler dorottya#hajmásy péter

Címlapról ajánljuk