A Konyhafőnök VIP

Záporoztak a könnyek, kigyulladt a mikró, a kieső pedig ellopott valamit a Középdöntő kapujában

rtl.hurtl.hu

2022. november 25. 21:40

Elérkezett Rácz Jenő hetének utolsó napja, ahol minden versenyző arra pályázott, hogy felmehessen Dobos Evelinhez a galériára. Éppen ezért érzelmekben gazdag pillanatokkal zárult a pirosak kiképzése: Nelly sírva tollazott, Máté mindenkinek bedolgozott, a kieső pedig idő előtt meglógott a konyhából.

Az első főzés még el sem kezdődött, Fésűs Nelly máris levegőért kapkodott: újra szembe kellett néznie legnagyobb félelmével. A színésznő már korábban is kiakadt a versenyben, amikor egész madarakat kellett tollazniuk, és ez a fóbiája a Középdöntő kapujában sem enyhült. Könnyek között tépkedte a tollakat, miközben az járt a fejében, hogy szíve szerint sarkon fordulna. Viszont nem maradt magára, hiszen Zé és Járai Máté is próbáltak lelket önteni belé.

Tök para, hogy egy állathoz nem tudok hozzányúlni

– vallotta be sírva Nelly.


Mindenki gyanútlanul dolgozott a pultjában, amikor Zé felkiáltott: 

Kinek ég valamilye a mikróban? 

Ekkor pattant oda Élő Marci, aki rájött, hogy a céklája éppen szénné ég. Miután kikapcsolta a gépet, Zé azonnal odaszaladt, hogy megnézhesse, mi maradt az alapanyagból. Ahogy később Ákos megjegyezte: egy meteor. Azonban Marci pechszériája itt még nem ért véget, mert utána egy rosszul sikerült húzásával sikerült majdnem megégetnie magát.


Hozzá képest Nagy Zsoltnak nagyon jól sikerült az étele, amit nem győzött dicsérni a zsűri a kóstoláson. Mentora azonban azt is tudta, hogy versenyzője miből merített erőt, amitől megtáltosodott a konyhában.

Terápiás lett a kóstolás

– tette hozzá Zé, amikor végighallgatta barátja monológját.


Zsolt kiemelkedő teljesítményének meg is lett az eredménye, ugyanis az első feladat után ő mehetett fel Evelinhez a galériára: ő is bejutott a Középdöntőbe. A nagy örömködés után egy kis hatalom is a kezébe került, egy valakit ugyanis hátráltathatott, ő pedig úgy döntött, revansot vesz és Járai Mátét választotta.

Ezzel a nehezítéssel eljött a kiesésem napja 

– vallotta be Máté.


A színészt letaglózta a hír, hogy mindenkinek meg kell pucolnia a tintahalait, beleértve a szintén főző Ákos séfet is. Még el sem indult a feladat, máris tudta: ez óriási időveszteséget jelent majd neki. Igaza is lett, hiszen majdnem 15 percen keresztül segített a többieknek, amivel az ő értékes percei fogytak. Jenőnek hála azonban átlendült a kezdeti pánikon és megugrotta a feladatot.

Egy valakinek azonban most is búcsúznia kellett: a zsűri Somfai Pétert kérte volna meg, hogy vegye le a kötényét és hagyja el a konyhát, azonban a sportoló gyorsabb volt

Jól küzdöttem, de a kötényt nem adom 

– vágta oda nekik, majd nevetve kisprintelt a stúdióból.


A vicces kilépő után egy feladat még váratott magára: Rácz Jenő elmondta, hogy ki kivel fog együtt dolgozni a Középdöntő első hetén a csapatos feladatokban.

A séf igyekezett úgy összeállítani a két 3 fős csapatát, hogy azokban többféle temperamentumú és stílusú versenyzők kapjanak helyet, akik így a legjobbat hozhatják ki egymásból. Vajon mit szóltak ehhez a pirosak? A videóból kiderül.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#rácz jenő#gasztroreality#fördős zé#sárközi ákos#Videó#járai máté#fésűs nelly#kardos eszter#dobos evelin#nagy zsolt#somfai péter#élő marci#középdöntő#továbbjutás#sírás#lángok

Címlapról ajánljuk