KERESÉS search-close

Megerőszakolt férfiakon segítő központ nyílik Svédországban

szerző:
2015.10.17. 11:16
A megerőszakolt férfiak többsége szégyelli, ami vele történt, így segíteni is nehezebb rajtuk. Svédországban most külön kórházat nyitnak számukra.
Megerőszakolt férfiakon segítő központ nyílik Svédországban
A világon elsőként Svédországban nyitnak olyan kórházat, ami arra specializálódik, hogy a megerőszakolt férfiaknak  nyújtson segítséget. Erre azért is van szükség, mert Európán belül a svédeknél a legmagasabb a szexuális bűncselekmények száma.

És bár Stockholmban már van egy hasonló kórház 24 órás ügyelettel, az főképpen a nőkre és lányokra specializálódott. Az itt mért statisztikák egyébként elkeserítőek: egy évben körülbelül 700-an keresik fel az intézményt, hogy szakszerű segítséget kapjanak. 

Megerőszakolt férfiakon segítő központ nyílik Svédországban

Tavaly 370 nyilvántartott szexuális bűntényt követtek el férfiakkal szemben Svédországban, de a valódi adatok ennél sokkal magasabbak lehetnek. Egyrészt azért, mert a férfiak nem tudják, hogy ők is fordulhatnak segítségért, másrészt, mert ha tudják, hogy van ilyen lehetőség, akkor sem élnek vele, mert szégyellik, ami történt velük.

(mirror.co.uk)
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való