KERESÉS search-close

Hat országban ölt Európa első vándorló sorozatgyilkosa

szerző:
2015.11.30. 10:26
Ismerjék meg Dariusz Pawel Kotwicát, akit egy osztrák pár brutális meggyilkolása miatt tartóztattak le Németországban. A vallomása alapján úgy tűnik, nem ez volt az első gyilkossága, és Európa-szerte lehetnek áldozatai.
Hat országban ölt Európa első vándorló sorozatgyilkosa
A 75 éves Gerhard Hintermeier és neje, a 74 éves Erna holttestét a családtagok fedezték fel otthonukban idén májusban. Brutálisan összeverték őket, testüket pedig számtalan késszúrás borította. A nő testére barna festékkel nehezen olvasható feliratot róttak: a hatóságok szerint vagy a latin tantum ergo kifejezést, melynek jelentése "csak akkor", vagy egy vegyi anyag, a tantál nevét.

Hat országban ölt Európa első vándorló sorozatgyilkosa
A Hintermeier-házaspár.

A helyszínen talált nyomok alapján a rendőrség azonosította a feltételezett elkövetőt egy 29 éves, lengyel származású férfi személyében. A német hatóságok végül június 8-án letartóztatták Dariusz Pawel Kotwicát, aki nem csak a kettős gyilkosságot ismerte be azonnal, hanem azt is elárulta, hogy pár nappal az elfogása előtt Svédországban is végzett egy idős emberrel. A 79 éves Bo Georg Ehrlandert a konyhája padlóján találták vérbe fagyva, testén több késszúrással.

Kiderült, hogy a férfinak több gyilkosság és más bűncselekmény szárad a lelkén, többek között egy bolti lopást követő salzburgi gyilkossági kísérlet 2012-ben, valamint rablási ügyek Németországban és súlyos testi sértés Hollandiában.

A 2005-ös prümi egyezmény rendelkezik az azt aláíró országok rendőrségi nyilvántartási adatainak megosztásáról - a "prümi országok" rendőrségei tehát hozzáférhetnek egymás ujjlenyomat-, DNS- és járműnyilvántartásaihoz. Ennek köszönhető, hogy átfogó nemzetközi nyomozás indult az ügyben, melynek eredményeként azt felételezik, hogy a férfi további gyilkosságokért lehet felelős Csehországban és Hollandiában is, sőt, Nagy-Britanniában is, ahol több évig élt. Nagy-Britannia ugyanakkor nem írta alá a prümi egyezményt, így nem fér hozzá azokhoz az adatokhoz, melyek alapján be lehetne azonosítani a gyilkosságokat, melyekhez a lengyel férfinek köze lehet.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy Dariusz hány bűncselekményt követett el az elmúlt években, de úgy tűnik, ő lehet az első európai sorozatgyilkos, aki több országban is ölt. Legalábbis akiről biztosan tudomása van a hatóságoknak, ugyanis nincs olyan rendszer, mely Európa összes országának hatóságait összekapcsolná, és elősegítené az ilyen típusú bűncselemény-sorozatok feltárását.
 

Lájkolja a Villanyleót, az RTL blogját, ha nem akar lemaradni a legfontosabb hírekről!

 
 
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!