KERESÉS search-close

Antraxgyanús anyag miatt kiürítettek egy brüsszeli mecsetet

szerző:
2015.11.26. 16:24
Az Európai Unió intézményeinek közelében található mecsetet kiürítették, miután "gyanús fehér port" tartalmazó borítékokra bukkantak. A járványügyi hatóság 11 embert szállított kórházba megfigyelésre, köztük kilenc hívet és két rendőrt.
Antraxgyanús anyag miatt kiürítettek egy brüsszeli mecsetet
A gyanús csomagot a mecset imája fedezte fel a bejárat közelében. A tűzoltóság szóvivője azt mondta, hogy fehér port találtak a borítékban, mellyel kapcsolatban felmerült, hogy antraxról lehet szó.

A hatóságok biztosították a környéket - nyilatkozatuk alapján senki nincsen veszélyben, csupán megelőző intézkedésekről van szó a kórházba szállított személyek esetében is. Őket megfigyelés alatt tartják, bár tüneteik nincsenek, biztonsági okokból azonban fertőtlenítésen kell átesniük.

Az anyagról azt már tudják, hogy egészen biztosan nem radioaktív, de a teljes vizsgálat legalább hat órát vesz majd igénybe.


Antraxgyanús anyag miatt kiürítettek egy brüsszeli mecsetet

Az Iszlám Kulturális Központ épülete körül legalább egy tucatnyi mentőt lehetett látni.

Belgiumban körülbelül félmillió muszlim él. A párizsi terrortámadások óta több mecsetet is megfenyegettek, többek között egy magát az Iszlám Államhoz hasonlóan Keresztény Államnak nevező szervezet részéről.

A belga főváros, melyet a dzsihadizmus nyugati központjának is tartanak, vasárnap óta le van zárva, és folyamatosan rendőrök és katonák járőröznek az utcákon a terrorfenyegetettség miatt.
 

Kövesse a Villanyleót a legfontosabb hírekért!

 
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való