KERESÉS search-close

39 bevándorlót szabadítottak ki egy teherautóból - mutatjuk a rendőrségi felvételeket

szerző:
2015.10.12. 07:18
Az embercsempészek a világ minden táján embertelenül bánnak a menekültekkel: ezúttal egy amerikai férfi autójában találtak fuldokló és szomjazó mexikóiakat.
Az európai menekültválság egyik legsokkolóbb pillanata kétségtelenül az volt, amikor az osztrák hatóságok 71 holttestet találtak egy magyar rendszámú autóban Ausztriában. A zömében szír és afgán menekültek, köztük nyolc nő és négy gyerek egyszerűen megfulladtak az elképesztően zsúfolt és minden szellőzéstől mentes jármű rakterében. A tragédia kapcsán három bolgár és egy magyar papírokkal rendelkező afgán embercsempészt vettek őrizetbe. Az eset óriási nemzetközi felháborodást váltott ki, és a vízbe fulladt három éves kisfiú és a gyermekeket rugdosó magyar operatőrnő mellett a menekültválság szimbolikus jelentőségű eseményévé vált.
 
Az embercsempészek azonban továbbra is ugyanolyan kegyetlen módszerekkel élnek világszerte. Ezúttal egy amerikai férfi bukott le azzal, hogy kamionjában 39 mexikóit próbált átcsempészni az Egyesült Államokba. Az Ígéret földje helyett azonban az is csoda, hogy túlélték az utazást. Az egymás hegyén-hátán összezsúfolódott bevándorlók teljesen kiszáradtak, és majdnem megfulladtak a forró raktérben.

39 bevándorlót szabadítottak ki egy teherautóból - mutatjuk a rendőrségi felvételeket

A járművet megállító rendőrök kamerájának felvételein jól látható, milyen borzasztó állapotban voltak, amikor kiszabadítják őket. Izzadtan, levegőért kapkodva másztak elő a kamionból.

A 28 férfinak, 7 nőnek és 4 gyereknek nem voltak papírjai. Mexikóból, Guatemalából és El Salvadorból érkeztek, és Texasban fogták el őket. A rendőrök vizet osztottak szét köztük, néhányan pedi orvosi ellátásra szorultak.

39 bevándorlót szabadítottak ki egy teherautóból - mutatjuk a rendőrségi felvételeket
 
A sofőr, Drew Christopher Potter azt állítja, hogy fogalma sem volt, hogy embereket szállít - csak fizettek neki, hogy az autót San Antonióba vigye. Ha nem sikerül bebizonyítania az állítását, akár tíz évet is kaphat embercsempészetért!
 

Ha nem akarsz lemaradni a legkeményebb hírekről, kövesd az RTL blogját, a Villanyleót a Facebookon!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való