KERESÉS search-close

"Vorák Anita" szerzővel ellátott tartalmak

Vorák Anita

Vorák Anita által létrehozott tartalmak (100):

Többet kaptunk az uniótól, mint amennyit adtunk

Magyarország a 2004-es csatlakozás óta ötször annyi pénzt kapott az Európai Uniótól, mint amennyit befizetett a közös költségvetésbe. Ennek a pénznek harmadából utak épültek, pedig egy felmérés szerint a magyarok leginkább egészségügyre és oktatásra költenének. Arról, hogy a jövőben mennyi pénzt kapunk majd, a vasárnapi választások után összeülő parlament mondja majd ki a végső szót.

7 ezer milliárd forinttal támogatta az EU a magyar mezőgazdaságot

7 ezer milliárd forinttal támogatta az Európai Unió a magyar mezőgazdaságot az ország csatlakozása óta. Raskó György agrárközgazdász szerint ezek a támogatások négyszázezer család megélhetését segítik, de a legjobban a legnagyobb földbirtokosok járnak. A legtöbb agrártámogatást Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc mezőgazdasági cégei kapják.

Átalakuló erőviszonyok az Európai Parlamentben

Most vasárnap tarják az európai parlamenti választást. Az előrejelzés szerint jelentősen átalakulhatnak az erőviszonyok az új parlamentben, várhatóan több új frakció, szövetség is alakul majd. A vasárnapi szavazás után dől el az is, hogy a magyar pártok kikkel állnak majd össze és milyen lehetőségeik lesznek részt venni az európai döntéshozásban.

EP-választás: Az elnökjelöltek vitája

Szerda este kezdődik Brüsszelben az Európai Bizottság elnöki posztjára pályázó jelöltek vitája. A helyszínen van Litauszky Balázs riporter.

Tiborcz István 370 millióért vehet ingatlant

A várban vesz lakást Tiborcz István - tudta meg a 24.hu. A lap szerint 370 millióért vásárolja meg az ingatlant, aminek elővásárlási jogáról az önkormányzat lemondott. A Demokratikus Koalíció szerint Tiborcz Istvánnak csak azért lehet pénze egy ilyen lakásra, mert Orbán Viktor az apósa. A Fidesznél korábban azt mondták: a Tiborcz család soha nem szorult senki támogatására.

 

Új Európát jött építeni Matteo Salvini

Új Európát jön építeni - ezt üzente még a repülőgépről Matteo Salvini, akit Pintér Sándor Belügyminiszter hívott meg Budapestre. A gyakran szélsőséges jobboldalinak és populistának nevezett olasz belügyminiszter és egyben miniszterelnök-helyettes Orbán Viktorral is találkozott. Közös sajtótájékoztatójukon arra a kérdésre, hogy a Fidesz szövetségre lép-e az olasz politikus vezette új szélsőjobboldali európai pártszövetséggel, Orbán Viktor azt mondta, minden a választóktól függ.

A saját életét írta meg Karl Ove Knausgard, az idei Könyvfesztivál díszvendége

Rengetegen voltak kíváncsiak az idei Könyvfesztivál díszvendégére, a norvég Karl Ove Knausgard-ra. Harcom című hatkötetes regénymostruma évek óta lázban tartja a világot. Több mint harminc nyelvre fordították. A norvég író a Híradónak adott interjújában azt mondta, azért lehetett világsiker az életéből írt regényről, mert az emberek ki vannak éhezve a valóságra.

Uniós pénzből fejlesztenek a magyar kórházakban

Jelenleg hatvan magyar kórházban hajtanak végre fejlesztéseket brüsszeli forrásból. Erről az uniós fejlesztéspolitikai államtitkár beszélt a Magyar Nemzetnek. Vitályos Eszter szerint a pénzből épületeket újítanak fel és orvosi eszközöket szereznek be. Egy kutatás szerint az előző költségvetési ciklusban több mint, 500 milliárd forint uniós pénzből fejlesztették a magyar kórházakat.

Csányi Sándort nem érdekli, hogy Mészáros Lőrinc gazdagabb nála

Orbán Viktor mindig személyesen fizette ki, amikor az OTP magánrepülőjét használta - ezt mondta az RTL-nek adott interjúban Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója nem számít a 2008-ashoz hasonló gazdasági válságra, és azt is mondta, nem érdekli, hogy Mészáros Lőrinc ma már gazdagabb, mint ő.

Az Európai Bizottság vizsgálódik az Eliosnál

Az Európai Bizottság vizsgálódik az Eliosnál az Index értesülései szerint. Az internetes lap úgy tudja, hogy még március közepén egyszerre öt cégnél is bejelentés nélküli vizsgálatot tartottak kartelezés gyanúja miatt. A korábban Tiborcz Istvánhoz tartozó Elios ügyében már az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala is vizsgálódott, és az uniós források visszavonását javasolta. A kormány azt mondja, nem tudott a mostani vizsgálatról, a cég nem tagadta az Index információját, de a cikket politikai indíttatásúnak nevezte.

38 millió helyett 85 millióért újították fel az abonyi kézilabdacsarnokot

Több tízmillió forinttal túlárazhatták az abonyi kézilabdacsarnok felújítását - erről beszélt egy fideszes önkormányzati képviselő a városi képviselőtestület ülésén még novemberben. A tető felújítására pályázott a város a kézilabda szövetségnél, ám az eredetileg kalkulált 38 millió forint helyett a kiválasztott kivitelező végül 85 millióért vállalta el a munkát. A szövetség úgy reagált: nyílt eljárással választották ki a nyertes céget, az önkormányzatok pedig sokszor a piaci árak alatt kalkulálnak.

A CEU örül, de garanciát kér a maradásra

A CEU csak akkor köt megállapodást a Müncheni Műszaki Egyetemmel, ha a magyar kormány garantálja, hogy az amerikai képzéseik is maradhatnak Budapesten. Orbán Viktor korábban a Néppárt kérésére megígérte, hogy az egyetem továbbra is kutathat és taníthat Budapesten. De a magyar kormány nem a CEU-val, hanem a bajor kormánnyal akar egyeztetni arról, hogyan segítsék az intézményt.

Felfüggesztették Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát

Felfüggesztette Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát a parlament. A képviselő tavaly a választási kampányban azt kérdezte az LMP jelöltjétől, hogy visszalépne-e az indulástól, ha kifizetnék a költségeit. A beszélgetésről hangfelvétel készült, az ügyészség ez alapján választási csalás miatt gyanúsítottként akarja kihallgatni Farkas Gergelyt. A Jobbik szerint a kérdés csak vicc volt.

Lakásügyekkel vádolják egymást Hódmezővásárhelyen

Összesen 377 ezer forintot fizetett belvárosi önkormányzati lakásáért egy egykori hivatali tisztviselő fia Hódmezővásárhelyen – ezt állítja a város alpolgármestere. Kis Andrea azután kezdte átnézni a korábbi városvezetés lakáseladásait, hogy a helyi Fidesz szabálytalan lakáseladással vádolta meg Márki-Zay Pétert. Az alpolgármester szerint képviselők, hivatali dolgozók és rokonaik a lakásügyi tanácsadó testületet megkerülve jutottak ingatlanhoz. A helyi Fidesz szerint az alpolgármester ezzel próbálja saját korrupciós ügyüket elfedni.

Százezrekkel nő a képviselők fizetése

Márciustól havi 270 ezer forinttal emelkedik Kövér László fizetése, majdnem 200 ezer forinttal többet kapnak a frakcióvezetők, és minden más képviselő alapilletménye is nő, 100 ezer forinttal. Tavaly július óta ugyanis egy új törvény alapján automatikusan a nemzetgazdasági átlagbérhez igazítják a képviselők fizetését. Az ellenzéki pártok azt mondják: jótékonykodnak a plusz pénzből. A Fidesz szerint összességében az emelés után is kevesebbe kerülnek a képviselők, mint 2014 előtt, amikor még nagyobb volt a parlament.

Orbán Viktor azt mondja, ő nem segítette Mészáros Lőrinc gazdagodását

Orbán Viktor nem gondolta, hogy ekkora botrány lesz Európában a kormány tájékoztatási kampányából. A miniszterelnök ezt egy nőnap alkalmából rendezett háttérbeszélgetésen mondta, amelyre az RTL újságíróját is meghívta. Azt mondta, attól sem tart, ha a Fidesz kikerül a Néppártból, de azt vallja, hogy az elrontott kapcsolatokat meg kell próbálni megjavítani. Az egészségügyben szerinte nem lehet gyorsan változást elérni, mert akik benne vannak, nem érdekeltek a rendszer átalakításában. Szerinte vicc, amit a lapok Mészáros Lőrinc vagyonáról és gazdagodásáról írnak.

Havi 200 ezer forinttal emelkednek a miniszteri fizetések

Az eddigi havi bruttó 1,8 millió forint helyett majdnem 2 milliót kapnak márciustól. Gulyás Gergely szerint mindezt egy törvénymódosítás teszi automatikussá, amely a havi bruttó átlagkeresethez köti a miniszteri fizetéseket. A miniszer szerint „együtt sírunk, együtt nevetünk”.

Posta: ötmilliós vezetői fizetés

Magas szintű felkészültséget igényel a munkájuk, ezért költenek bruttó 20 millió forintot havonta a Magyar Posta vezetőinek bérére - ezt válaszolta a minisztérium egy Jobbikos politikus írásbeli kérdésére. Az ellenzéki párt arra volt kíváncsi, a kormány szerint nem visszás-e, hogy ennyibe kerülnek a vezetők, miközben az állami cégtől többszáz embert rúgnak ki. Az egyik postás szakszervezet szerint a munkaerőhiány egyre nagyobb gondokat okoz a náluk.

Visszamenőleg béremelést ad dolgozóinak a Hankook

Januárig visszamenőleg 13,6 százalékos béremelést ad dolgozóinak a Hankook. Ezt azután jelentette be a cég, hogy a dunaújvárosi gyárban szerda kora reggel két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak a munkavállalók, amiben a szakszervezet szerint több mint ezren vettek részt.

 

Fenyegetés vagy hangulatkeltés a Hankooknál?

A munkásszállóról is kirakhatják azokat a Hankook-dolgozókat, akik sztrájkba állnak. A dunaújvárosi gumigyárban működő szakszervezet szerint a gyár vezetői ezzel fenyegették meg az embereket. A Hankook hangulatkeltésnek nevezte a szakszervezet állítását.

Még élhetne 24 ezer beteg?

24 ezer embert lehetett volna megmenteni csak 2017-ben azzal, ha időben a megfelelő egészségügyi ellátáshoz jutnak. Ezt a Népszava szerint Kásler Miklós miniszter írta le az egészségügy 1500 milliárd forintos átalakításáról szóló javaslatcsomagjában, amelyet a lap szerzett meg. A szocialisták szerint a miniszter írásba adta, hogy horrorisztikus az indokolatlan halálesetek száma.

Kockázatos a hitelbírálat nélküli tízmilliós kölcsön?

Információnk szerint a bankokat is meglepte a kedvezményes gyermekvállalási támogatás. Szakértők túl kockázatosnak tartják, hogy hitelbírálat nélkül lehetne tízmilliós kölcsönhöz jutni. Erről csütörtökön beszélt kérdésünkre a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Pénzügyi szakértők szerint aggályos a kormány elképzelése, mert felelőtlen hitelfelvételre ösztönözheti az embereket. A gyermekvállalási támogatásról szinte naponta derülnek ki újabb részletek. Elméletileg júliustól lesz igényelhető, de a kormány még dolgozik a részleteken. 

Újabb kampányt indít a kormány

Újabb úgynevezett tájékoztatási kampányt indít a kormány arról, hogy szerintük mire készül Brüsszel. A hétfőn bemutatott plakáton migránsvízum és betelepítési kvóta bevezetéséről és a határvédelmi jogok gyengítéséről írnak. Az Európai Bizottság azonnal reagált, szerintük az újabb kampány nevetséges összeesküvés-elmélet.

Polt Péter nem megy el Brüsszelbe

Nem megy el Polt Péter Brüsszelbe, ahová az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága hívta meg. A legfőbb ügyészt egyebek között az uniós pénzek magyarországi elköltéséről és az OLAF-ügyekről kérdezték volna. Utóbbiról Jávor Benedek EP-képviselő szerint főleg az Elios-üggyel összefüggésben. Közben a 24.hu értesülése szerint a kormány 25 százalékos büntetést bevállalt volna az Elios-beruházosok után, de a Bizottság ezt nem fogadta el. A Jobbik szerint a kormány ezzel elismerte a korrupciót.

Vita a parlamenti munkáról

Nevetségesnek tartja az MSZP, hogy a Fidesz frakció szóvivője felháborítónak nevezte az ellenzéki pártok hétfői kivonulását az ülésteremből. Halász János, frakciószóvivő szerint az ellenzéki képviselők úgy veszik fel a fizetésüket, hogy nem dolgoznak. A szocialisták azt mondják, Orbán Viktor ellenzéki pártvezetőként 8 éven át rengetegszer hiányzott. A Fidesz és a KDNP képviselői, a frakcióvezetők kivételével, 2006 után Gyurcsány Ferenc összes felszólalásánál elhagyták az üléstermet termet.

Túszejtés, autós üldözés és utcai lövöldözés Budapesten

Egy rab a bíróságon megszerezte az egyik őr fegyverét, amivel túszt ejtett. Őt az épület előtt elengedte, majd egy autósra szegezte a pisztolyt, így vele menekült tovább. Újpalotáig tartott a hajsza utánuk. Közben a rendőrök rálőttek a kocsira, ezután a rab megpróbált másik autót szerezni. Annak sofőrje azonban dulakodni kezdett vele. A rabot végül meglőtték a rendőrök. A fegyveres szökevénnyel dulakodó sofőr Híradónknak elmesélte, mi történt.

Több adatot kell nyilvánosságra hozni a kormánynak a paksi atomerőmű bővítéséről

Jóval több adatot nyilvánosságra kell hoznia a paksi atomerőmű bővítéséről a kormánynak, mint amennyit eddig közölt. A Fővárosi Ítélőtábla szerint ugyanis az üzleti titkokat kivéve nyilvánossá kell tenni az orosz-magyar megvalósítási szerződést. Az indoklás szerint azért, mert a dokumentum nem tartalmaz titkos műszaki adatokat. A pert másfél éve a Párbeszéd európai parlamenti képviselője, Jávor Benedek indította, ma győzelemként értékelte a döntést. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt közölte: a kormány végrehajtja az ítéletet.

Újra drágul az egyházi stadion

Újabb 780 millió forinttal drágult a Szegedi Ifjúsági Csarnok, így az eredeti áránál már 3,3 milliárd forinttal többért építi fel Garancsi István cége, a Market Zrt. A 12,7 milliárd forintos sportközpontot a Szeged-Csanádi Egyházmegye rendelte meg, de a kormány adott hozzá csaknem tízmilliárd forint támogatást. A tervezettnél jóval drágább lesz a szegedi uszoda is. A kormány az építőipari ár- és béremelésekkel magyarázza a közbeszerzések drágulását.

Vita a képviselők büntetéséről

Egyelőre nincs döntés a túlmunkáról szóló törvényjavaslat ellen tiltakozó ellenzéki képviselők büntetéséről. A Házbizottság ma tárgyalt Kövér László javaslatáról, aki „anarchiába hajló eszetlen rendbontásnak” nevezte a december 12-ei ülésen történteket, és az abban résztvevőket pénzbüntetéssel sújtaná. Csakhogy a házbizottság kizárólag egyhangú döntéseket hozhat, a tiszteletdíj-megvonást pedig az ellenzék nem támogatja. Később a kormánypárti többségű Országgyűlés dönthet. 

Frissültek a politikusok vagyonnyilatkozatai

Egymillió forint fölé nőtt Orbán Viktor megtakarítása, ez derül ki a legfrissebb vagyon-nyilatkozatából. Lejárt a határidő, a Parlament honlapján közzé tették a képviselők által kitöltött dokumentumokat. Kiderült, Lázár János újabb lakást vásárolt, Rogán Antal negyvenmilliót kapott a találmányáért, az országgyűlés egyik legvagyonosabb tagja a bevallás alapján pedig most is Gyurcsány Ferenc. Pártja, a DK radikálisan szigorítaná a vagyonnyilatkozatok rendszerét.

 

Kis javulás a korrupciós listán

Két helyet javított Magyarország tavaly óta a Transparency International korrupciós világrangsorában, de a lista szerint az Európai Unió tagországai között még mindig a leginkább korrupt országok közé tartozik: csak Görögországot és Bulgáriát sikerült megelőzni. A kormány szerint a Transparency jelentése Soros kampányának és nyomásgyakorlásának része.

Szappannal tiltakoztak Bayer Zsolt Nagy Blankára tett kijelentései miatt

Szappant és szivacsot vittek ellenzéki aktivisták Bayer Zsoltnak egy nyilvános fórumra. És rajtuk kívül még mások is tiltakoztak, amiért az Echo TV műsorvezetője korábban trágár stílusban beszélt egy 18 éves lányról. A diák előtte több tüntetésen indulatosan és szitokszavakat használva beszélt az államfőről és a kormányról. A kormány szerint Bayer Zsolt reakciója arányos volt.

Gulyás Gergely: semmiféle tanácsot nem adott George Birnbaum

Sem a kormánynak, sem a Fidesznek nem adott semmiféle tanácsot George Birnbaum, így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter a külföldi politikai tanácsadó nemrég adott interjújára. Birnbaum arról beszélt egy svájci lapnak, hogy az azóta elhunyt Arthur Finkelsteinnel közösen ők találták ki a Soros György elleni kampányt, amit a legsikeresebb politikai terméküknek nevezett.

 

Budapesten temetik el Andy Vajnát

A vasárnap elhunyt filmügyi kormánybiztost és üzletembert a kormány saját halottjának tekinti és gondoskodik a temetéséről – ezt Gulyás Gergely miniszter jelentette be a csütörtöki kormányinfón. Azt még nem tudni, hogy Vajnát ki követi a filmügyi kormánybiztosi poszton, a Rádió1 élére viszont már kinevezték az utódját.

 

Gruevszki-ügy: még nem végeztek

Hónapok óta tart a volt macedón miniszterelnök menekültstátuszának felülvizsgálata. Ugyanaz a hatóság dolgozik rajta, amely novemberben néhány nap alatt döntést hozott arról, hogy Nikola Gruevszkit menekültként fogadja be Magyarország.

Újabb építőipari cég lehet Mészáros Lőrincé

Újabb építőipari céget vásárol Mészáros Lőrinc. Ha a Gazdasági Versenyhivatal is jóváhagyja, akkor a volt felcsúti fideszes polgármester érdekeltségébe kerülhet a ZÁÉV Zrt. A céggel együtt jár egy csaknem 190 milliárdos állami megrendelés, a Puskás Ferenc Stadion építése is. A kormány szerint a tulajdonosváltás semmilyen módon nem befolyásolja az építkezést.

Hatalmas cégbirodalmat hagyott maga után Andy Vajna!

A hétvégén elhunyt üzletember nemcsak filmügyi kormánybiztosként dolgozott. Cégei szerencsejátékkal, ingatlanfejlesztéssel, médiával, divattal és vendéglátással is foglalkoztak. Érdekeltségeit tavaly év végén átszervezte. Az üzletember vagyonát a Forbes magazin 67 milliárd forintra becsüli, ezzel a 18. helyet kapta a leggazdagabb magyarok listáján.

Mészáros Lőrinc cégei nyerték el tavaly a legtöbb közbeszerzést

Első helyen végzett Mészáros Lőrinc: a leggazdagabbnak tartott magyar üzletember családi érdekeltségei nyerték el tavaly a legtöbb állami közbeszerzést az átlátszó.hu összesítése szerint. A szocialisták úgy látják: a kormány közeli üzletemberekhez ömlik a közpénz, a Fidesz szerint viszont Magyarországon a legszigorúbbak a közbeszerzési szabályok.

Letakarták a freskókat a Karmelita kolostor ebédlőjében

Eltűntek a Karmelita kolostor több mint kétszáz éves, késő barokk freskói az egykori szerzetesi ebédlő falairól. Legalábbis már nem láthatók azokon a fotókon, amelyeket a Miniszterelnöki Sajtóiroda hozott nyilvánosságra azután, hogy a miniszterelnök hivatala beköltözött az épületbe.

„Az emberek ki lesznek fizetve”

A tüntetések ellenére nincs napirenden a túlóratörvény módosítása - ezt mondta az RTL Híradó kérdésére a miniszterelnök. Orbán Viktor megismételte azt a korábbi kijelentését is, hogy hó végén vagy következő hó elején mindenki megkapja a túlórákért járó pénzt. Az egyik legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a Liga elnöke szerint a következő fizetésnél csak rendkívüli túlórákat kell kifizetni, például a beteg kollégák helyettesítését.

Orbán: Többségbe kell kerülni!

Orbán Viktor szerint az EP-választásokon az a cél, hogy a bevándorlásellenes erők kerüljenek hatalomra az európai intézményekben. Az MSZP szerint viszont az lesz a tét, hogy az unió tagja marad-e az ország.

Újságírók kérdezhették Orbánt

Orbán Viktortól rendhagyó kormányinfón kérdezhettek újságírók, és nem csak a kormánypárti médiumok képviselői. Igaz, nem mindenki, helyhiányra hivatkozva több szerkesztőség, például a Klubrádió nem kapott meghívást. Az ellenzék szerint a miniszterelnök nem a valóságról beszélt a tájékoztatóján.

Útlezárásokkal folytatódott a tiltakozássorozat

Útlezárásokkal folytatódott szerdán a rabszolgatörvénynek nevezett, a munka törvénykönyve, és a kormánysajtó ellen indult tiltakozássorozat. Tordai Bence a Párbeszéd országgyűlési képviselője ma ismét megpróbált bejutni az állami média központjába, hogy átadja a tiltakozók ötpontos petícióját. Kedden este itthon és külföldön is több tüntetés volt, a tiltakozások ma este is folytatódnak. A kormány szerint az erőszak minden formája megengedhetetlen.

Likviditási problémák az NHB-ban

Óvintézkedéseket vezetett be Matolcsy György unokatestvérének bankjánál a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank döntése alapján a Növekedési Hitel Banknál 30 napra elrendelték a 7 millió forint feletti betétek kifizetésének korlátozását, valamint megtiltották, hogy további kötelezettséget vállaljanak. Az RTL Híradó megtudta, az NHB-nál a jegybank alapítványainak is van folyószámlája. A bank korábban többször éppen Matolcsy György családjának befektetéseihez adott hiteleket.

Aggódnak a bírói függetlenségért

Rombolja a befektetői bizalmat a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló döntés a Helsinki Bizottság szerint. Civil jogvédők nem értik, miért nem várták meg a kormánypártok a Velencei Bizottság állásfoglalását. Korábban az igazságügyi miniszter kérte a független tanácsadótestület véleményét. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta, később veszik fontolóra a Bizottság ajánlását. Ellenzéki képviselők szerint a bírói függetlenséget veszélyezteti a szerdai döntés.  

 

Puccskísérletnek nevezte Kövér László az ellenzéki képviselők tiltakozását

Puccskísérletnek nevezte Kövér László, az Országgyűlés elnöke, hogy szerdán a pulpitus elfoglalásával, sípolással akarták megakadályozni az ellenzéki képviselők, hogy a Parlament szavazhasson a munkaidőre vonatkozó szabályok módosításáról. Hogy mit ért puccskísérlet ellen, nem részletezte. A kormány szerint a szavazás szabályos volt, és így foglalt állást az Országgyűlés Hivatala is.

 

Az ellenzék szerint jogszerűtlenül szavazták meg a túlóratörvényt

Ellenzéki képviselők azt állítják, az összes mai szavazás szabálytalan volt, így a vitatott törvényeket szerintük valójában nem fogadta el az Országgyűlés. Példaként említik, hogy a szavazógépek úgy is működtek, hogy a képviselők nem tették be a saját kártyájukat. A Fidesz szerint minden szavazás törvényesen zajlott, az ellenzéki képviselők akciója pedig - így írták - nem maradhat következmények nélkül.

Lökdösődés, kiabálás, sípszó, így fogadták el a

Lökdösődés, ordibálás, sípszó - botrányos jelenetek között fogadta el a Parlament fideszes többsége a túlóráról szóló törvénymódosítást. Ennek értelmében a munkaadók évente 400 túlórát rendelhetnek el, és ezzel csak három év alatt kell elszámolniuk. Az ellenzék változatos módszerekkel próbálta megakadályozni a szavazást. Elfoglalták a levezető elnök pulpitusát is. Orbán Viktor végig állva szavazott.

Botrányos ülésen szavazta meg a Parlament az új túlóraszabályokat

Az ellenzéki képviselők a Parlament szerdai ülésén megpróbálták megakadályozni, hogy a kormánypárti képviselők megszavazzák a munka törvénykönyvének módosítását. Az ülésen megjelentek Orbán Viktor testőrei majd délután egy óra után Áder János köztársasági elnök is. Az ellenzéki pártok a Parlamenthez hívják tüntetni az embereket.

Kilenc hónap alatt másfél milliárd forintot keresett egy cég

Kilenc hónap alatt másfél milliárd forintot keresett egy cég a volt szekszárdi húsüzem megvételén és továbbadásán – írta meg a 24.hu. A húsüzem évek óta lakatlan épületeit előbb néhány százmillió forintért vette meg a cég, amelynek tulajdonosa a helyi választási bizottság elnöke, éves beszámolóját pedig a megyei közgyűlés fideszes alelnöke írta alá. Majd háromnegyed év múlva az épületeket 1,8 milliárd forintért adták el egy állami cégnek. A cég szerint ők körültekintően jártak el.

 

Túlóra-ügy: tüntetnek és sztrájk is lehet

Tüntetést hirdet a Magyar Szakszervezeti Szövetség december nyolcadikára az ellenzői által rabszolgatörvényként emlegetett törvénymódosítási javaslat miatt. Azt mondják, később sztrájkolhatnak is. A szervezet szerint ugyanis a kormánypárti javaslat nem oldja meg a munkaerőhiányt, sőt, emiatt még többen dönthetnek úgy, hogy külföldre mennek dolgozni.

Luxuslakásokat vett Tiborcz cége

13 budapesti luxuslakást vásárolt Tiborcz István egyik cégének leányvállalata áprilisban. A társaság összesen 1118 négyzetméternyi ingatlant vett meg a belváros legdrágább részein. Hogy mindezt miből és mennyiért, azt nem árulták el. Annyit tudni, hogy 670 millió forint hitelt kaptak hozzá a Gránitbanktól.

 

Szijjártó elismerte: magyar diplomaták kísérték Budapestre Gruevszkit

Elismerte a külügyminiszter, hogy magyar diplomaták kísérték három balkáni országon keresztül Budapestre a börtön elől menekülő volt macedón miniszterelnököt. Szijjártó Péter szerint azonban ennek nincs semmi jelentősége, mert a diplomaták semmilyen bűncselekményben nem vettek részt, Nikola Gruevszki a jogszabályoknak megfelelően, törvényesen jutott Albániából Magyarországra.

Még nem nyerte meg a közbeszerzést, de már szerződött

Még meg sem nyerte a közbeszerzést, de már szerződést kötött az alvállalkozóival az a nagykállói cég, amely az állami díjbeszedővel konzorciumban később elnyerte az elmaradt szemétdíjak beszedésének jogát. A cég kérdésünkre azt válaszolta: csak úgy indulhattak a közbeszerzésen, hogy igazolni tudták: a munka elvégzéséhez elég emberük van. Ennek azonban nincs nyoma a nyilvános közbeszerzési kiírásban.

Magyar diplomaták segíthettek Nikola Gruevszkinek

Külföldi sajtóhírek szerint magyar diplomaták segíthettek Magyarországra jutni Nikola Gruevszki, volt macedón miniszterelnöknek, aki ellen közben nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A politikus jogerős börtönbüntetése elől menekült Budapestre. Azt, hogy magyar követségi autóval utazott Albánián át Montenegróba, az albán rendőrség is megerősítette. A magyar kormány még csütörtökön azt közölte, hogy a bukott politikus a magyar állam segítsége nélkül is bejuthatott az országba, és szabályos menedékjogi eljárás indult az ügyében.

Gulyás Gergely: Külképviseleten jelentkezett Nikola Gruevszki

Egy Macedónián kívüli magyar külképviseleten jelentkezett Nikola Gruevszki ex-miniszterelnök, hogy menekültstátuszt kérjen, ezt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter mondta el. Azt viszont továbbra is titkolják, hogy hol, és onnan hogyan került Magyarországra a korrupció miatt jogerősen elítélt politikus. A Jobbik a nemzetbiztonsági bizottságban akar választ kapni ezekre a kérdésekre, Hadházy Ákos pedig feljelentést tesz illegális határátlépés segítése miatt.

 

Kuciak-gyilkosság: magyar szál?

Zebegénybe vezetnek a szlovák oknyomozó újságíró, Ján Kuciak gyilkosságának szálai. A HVG birtokába került egy európai rendőrségi határozat, amiben az áll, a gyanú szerint egy magyar férfi adhatta el a gyilkos fegyvert egy szlovákiai magyarnak, aki lelőtte az újságírót és párját.

Vizsgálná az uniós pénzköltést

Vizsgálná az uniós támogatások magyarországi felhasználását egy svéd képviselő, miután olvasta a 444.hu cikkét, amely szerint október 23-án uniós támogatásból vásárolt kisbuszokkal szállították a hallgatóságot a miniszterelnök ünnepi beszédére. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem volt szervezett szállítás, a kormányszóvivő pedig azt javasolta: Magyarország is küldjön vizsgálóbizottságot Svédországba, hogy kiderüljön, ott jól bánnak-e az uniós pénzekkel.

Nem tudják elvinni a kukákat

Nincs megállapodás, ezért 125 ezer családtól nem tudja elszállítani péntektől a hulladékot Pest és Nógrád megye egy részében a szolgáltató Zöld Híd Nonprofit Kft. Az állami kukaholdinggal próbáltak egyezkedni, de nem jártak sikerrel, a pénzük pedig elfogyott. Az ügyvezető az RTL Híradónak azt mondta, több tízmillió forinttal tartoznak a beszállítóknak. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, ha szükséges, a katasztrófavédelem fogja elszállítani a szemetet.

Kiterjesztik a CSOK-ot

15 millió forintra bővítik a háromgyerekeseknek járó CSOK-hitelt, és 10 millióig a kétgyerekesekre is kiterjesztik a kedvezményes kölcsönt - ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be. Gulyás Gergely elismerte, hogy drágultak az ingatlanok a CSOK hatására, azt mondta, azért csak 5 millióval növelik a felvehető hitelösszeget, nehogy az árak tovább emelkedjenek. A változtatást a lakástakarékok támogatásának megszüntetéséből fedezik. 

Lázár: Jól megy az üzlet

Jól megy az üzlet - ezt mondta Lázár János az RTL Híradónak a batidai vadászkastélyról, aminek április óta már ő is 8 százalékos tulajdonosa. Azt azonban nem árulta el, kik az új tulajdonostársai. Az MSZP szerint a fideszes politikusok legnagyobb problémája már az, hogyan rejtsék el a tulajdonukba került kastélyokat.

36 óra alatt született a törvény

Már tegnap este életbe is lépett a törvény, ezért már nem lehet új, 30 százalékos állami támogatású lakáskassza szerződést kötni. Kevesebb, mint 36 óra kellett a törvényjavaslat benyújtásától a hatályba lépéséig. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint azért kellett így sietni, hogy ne kössenek még többen új szerződést.

Etikai vizsgálat Ungár ellen?

Etikai vizsgálat indulhat az LMP-ben Ungár Péter ellen. A 24.hu írta meg, hogy az eljárást a párt néhány tagja kezdeményezte, miután kiderült, Mészáros Lőrinc bevásárolta magát egy olyan cégbe, ahol Ungár Péter és Schmidt Mária is tulajdonos.

Átadták Felcsút legújabb sportlétesítményét

Csaknem 7 milliárd forintból épült a sportcsarnok, ennek nagy része közpénz. Az avatóünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémiát működtető alapítvány elnöke is beszédet mondott.

Nem jelezték, ezért tüntethettek

Nem volt előre bejelentve a török szimpátiatüntetés. Ezzel indokolta az Országos Rendőr-főkapitányság, hogyan fordulhatott elő, hogy a Demokratikus Koalíció nem, néhány török szimpatizáns viszont összegyűlhetett a Magyar Tudományos Akadémia közelében a török elnök budapesti látogatása alatt.

Más egészségügyi ellátás annak, aki fizet?

Kiegészítő egészségbiztosítást vezetne be a kormány. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere a Magyar Időknek annyit mondott, hogy kidolgozták a magán és az állami ellátás szétválasztásáról szóló javaslatot, de a részletekről nem beszélt. A szocialisták azt mondják, ismét a szegényebbek járhatnak rosszul, a Fidesz szerint viszont nem szűkül majd az állami ellátások köre.

Tiborcz István cége nem csak felújítja az Andrássy úti villát

Nem csak felújítja Tiborcz István cége a Weiss-család egykori villáját az Andrássy úton, hanem tulajdont is szerzett az épületet tulajdonló projekttársaságban - tudta meg az RTL Híradó. A BDPST Zrt. közlése szerint az elmúlt 10 napban zajlott le az üzlet, amelynek értékét nem árulták el, csak azt, hogy piaci áron történt az adásvétel. Az MSZP szerint az állam szándékosan játszik át értékes ingatlanokat magánkézbe.

Nem árulják el, ki fizetett

Senki nem árulja el, ki fizette a két luxusrepülő londoni útját. Csütörtök este a MOL-Vidi focicsapata játszott a brit fővárosban, Orbán Viktor a helyszínen nézte a meccset. Hogy mivel utazott oda, nem árulják el. Aznap két olyan magánrepülő is Londonba repült, amelyen korábban már ült a miniszterelnök. Az egyik Csányi Sándor MLSZ elnök érdekeltségébe tartozik. Egyedül a labdarúgó szövetség válaszolt kérdésünkre. Állítják, nem ők fizették az utat.

Csányi Sándor gépével utazhatott Orbán

Csányi Sándor MLSZ-elnökkel, Schmidt Máriával, a Terror Háza főigazgatójával és Adnan Polat török üzletemberrel együtt nézte végig Orbán Viktor miniszterelnök a Mol Vidi tegnap esti Európa-liga meccsét Londonban. Ma szinte egyszerre érkezett meg Budapestre Csányi Sándor magánrepülője és az a luxusgép, ami korábban Orbán Viktort szállította a Vidi egy másik meccsére.

Csányi gépe is Londonba repült

Két olyan magángép is Londonba repült, amelyen korábban már utazott Orbán Viktor. Az egyik az a luxusgép, aminek a fedélzetén nyáron vendégeskedett a milliárdos vállalkozó, Garancsi István meghívására. A másik a Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségében lévő repülő. Londonban este kezdődik a MOL-Vidi - Chelsea Európa-liga meccs, amit a miniszterelnök tervei szerint a helyszínen akart megnézni. Sajtófőnöke ma nem árulta el, hogy Orbán Viktor elutazott-e, és ha igen, mivel.

Orbán utazása a bizottság előtt

A mentelmi bizottsághoz fordul a Párbeszéd Orbán Viktor magánrepülős utazásai miatt. Az ellenzéki párt szerint ugyanis továbbra sincs megnyugtató válasz arra, hogy miért fogad el a miniszterelnök ajándékot egy milliárdos közbeszerzéseket nyerő vállalkozótól.

„Megfelelő súlyú lesz a válasz”

Nem árulja el a kormány, milyen géppel utazott a foci vb moszkvai döntőjére a miniszterelnök. Az atlatszo.hu adatai szerint az esemény idején az orosz fővárosban járt az a luxus repülő, amelyen Orbán Viktor Garancsi István milliárdos üzletember meghívására Bulgáriába ment, szintén focimeccsre. A miniszterelnök az állami rádióban az ügy kapcsán arról beszélt, a támadásokra a megfelelő súllyal fognak válaszolni. A DK szerint ezzel a független sajtót fenyegette meg.

Orbán: ”Ez még csak a kezdet!”

Ez még csak a kezdet, ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a vajdasági Topolyán, a 3 milliárd forint magyar közpénzből épült TSC Labdarúgó Akadémia átadóján. A magyar állam 2 év alatt majdnem 20 milliárd forintot költött a határon túli foci támogatására. 

Gulyás Gergely: “Belefér a polgári jó ízlésbe!”

Nem jogszerűtlen és belefér a polgári jó ízlésbe, hogy a miniszterelnök milliárdos nagyvállalkozó pénzén repült a MOL Vidi meccsére Bulgáriába a nyáron - erről beszélt híradónk kérdésére Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta: semmilyen szabálytalanságot nem követett el Orbán Viktor, amikor elfogadta a milliárdos állami megrendeléseket elnyerő Garancsi István meghívását. 

Könnygázgránátot lőttek ki az elsős diákok

Könnygázgránát-vetőt sütöttek el az elsős diákok a Készenléti Rendőrség nyílt napján áprilisban. A Központi Nyomozó Főügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítja a fegyverbemutatót tartó főtörzsőrmestert. 

Az MVM pénzén utaztak tüntetni

A közpénzből működő Magyar Villamos Művektől kapott támogatásból tüntetett a Civil Összefogás Fórum tavaly tavasszal Brüsszelben. Ezt az Átlátszó.hu írta meg. A kormányközeli civil szervezet összesen 66 embert utaztatott el a belga fővárosba a Soros György elleni tüntetésre, az aktivistákat busszal, a vezetőket repülővel. Mindez hét millió forintba került. Az állami céget hiába kerestük. A CÖF szerint az MVM-el olyan megállapodást kötöttek, ami alapján a hasonló akcióikra is elkölthették a pénzt.

Kisfilmekre költött el félmilliárdot a CÖF

Kisfilmekre költötte a kormányt támogató civil szervezet azt a félmilliárd forintot, amit az állami tulajdonú Magyar Villamos Művektől kapott - ezt az információt az atlatszo.hu perelte ki. A Civil Összefogás Fórum és a mögötte álló alapítvány négy kisfilmet rendelt a pénzből, amellyel a saját munkájukat reklámozták.  

Írtak róla a Magyar Időkben, majd távozott

Távozott az Erkel Diákfesztivál főszervezője, miután a Magyar Időkben bírálták a rendezvény tervezett fellépőit. Kiss János először azt írta közösségi oldalán, hogy a helyi önkormányzat döntött úgy, hogy nem szervezhetik tovább a fesztivált és a Tanú című filmből idézett, majd később azt, személyes okokból, magától mondott le.

Letelepedési kötvényprogram: az orosz kémfőnök fia is a listán

Befolyásos orosz politikusok, az orosz kémfőnök fia és orosz állami cégvezetők is letelepedési engedélyhez juthattak a magyar letelepedési kötvény programban. Erről írt közös oknyomozás után a direkt36, a 444.hu és az orosz Novaja Gazeta, egy névtelen levélben kapott lista alapján.

Sok kórházba keresnek orvost

A kórházak kétharmadába keresnek orvosokat - az RTL Híradó 89 intézmény honlapját böngészte végig az adatokért, 646 hirdetést találtunk. A KSH adatai szerint több mint 39 ezer orvos dolgozik Magyarországon. Ezt a Magyar Hírlap úgy kommentálta, soha ennyien nem praktizáltak még. Az általunk megkérdezett szakértő szerint ez csúsztatás.

Felújítás önerőből és hitelből

Fele részben hitelből, fele részben saját erőből, állami támogatás nélkül újítja fel a turai kastélyt Tiborcz István cége, a BDPST Zrt. Ezt a vállalat közölte a Híradó megkeresésére. A cég még kedden  közölte, hogy 4 és fél milliárd forintból 19 szobás luxusszállót és rendezvényközpontot alakít ki az egyik legszebb magyarországi kastélyból.

 

Saját videósa van Kásler Miklós miniszternek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma havonta 450 ezer forintot fizet azért, hogy dokumentálja azokat az eseményeket, ahol Kásler Miklós megjelenik. A szerződés szerint mindent rögzítenie kell a videósnak, de a felvételek eddig sehol sem jelentek meg. Információnk szerint most rögtön az archívumba kerülnek. Kerestük a minisztériumot, de nem válaszoltak a kérdéseinkre. A Jobbik szerint sokkal hasznosabb dolgokra is el lehetne költeni a pénzt.

 

Megdicsérte a kirgizeket Orbán Viktor

Nemcsak a Nomád Világjátékok miatt utazott a hétvégén Kirgizisztánba Orbán Viktor. Mint kiderült, részt vett a közép-ázsiai országok együttműködési tanácsának ülésén is, ahol dicsérte a türk országok gazdasági sikereit és politikai fejlődését. A Híradónk által megkérdezett külpolitikai szakértő szerint Kirgizisztánnak valóban egyre jobb a kapcsolata az Európai Unióval, de a régió többi államában kifejezetten alacsony szintű a demokrácia.

8 milliós veszteség a kisvasúton

Továbbra is veszteséges a felcsúti kisvasút. Az Átlátszó írta meg, hogy a jegyekből befolyó bevétel az elmúlt egy évben sem fedezte a kiadásokat, a veszteség 8 millió 200 ezer forint. A kormány szerint sok embernek okoz örömet, ezért is döntöttek úgy már korábban, hogy meghosszabbítják. A Párbeszéd Európai Parlamenti képviselője szerint feneketlen zsákba öntenek uniós pénzeket.

Drágul a 10 napos sztrádamatrica

Majdnem 18%-kal, 3500 forintra drágul a 10 napos autópálya-matrica októbertől, a fuvarozóknak pedig csaknem 6%-kal kell majd több e-útdíjat fizetniük januártól - ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be. Gulyás Gergely azt mondta, évek óta nem emelték a díjakat, és falusi utak fejlesztésére költenek majd a többletbevételből. A Fuvarozók Ipartestülete szerint a bolti termékek és a szolgáltatások is drágulnak majd a díjemelés miatt.

 

Korrupció és vesztegetés gyanújával vizsgálják a Microsoft több magyarországi ügyletét

Korrupció és vesztegetés gyanújával vizsgálják a Microsoft több magyarországi ügyletét az Egyesült Államokban. Ezt a Wall Street Journal írta meg. A lap szerint a szoftvercég 2013-ban és 2014-ben magyar közvetítő cégeknek nyomott áron értékesített programokat, amelyekért aztán a kormányzati szervek jóval magasabb árat fizettek.

Mészáros és Tiborcz egy cégben

Tiborcz István bevásárolta magát Mészáros Lőrinc ingatlanos cégébe. Hatmilliárd forintot érő részvénycsomagot szerzett meg abban a vállalkozásban, amely a közelmúltban megvette a balatonvilágosi Club Aligát. Nemrég pedig azt jelentette be a cég, hogy boltokat épít az Aldinak.

Paks II: 1,4 milliárd bérekre

Csaknem másfél milliárd forintot költenek évente a vezetői bérekre a paksi bővítést irányító állami cégnél. Ez az RTL Híradó összesítéséből derült ki. A Paks II. Zrt-nél 41 vezető van, aki bruttó két millió forintnál többet keres havonta. A cég szerint hozzáértő és tapasztalt főnökökre van szükség, ezért fizetnek ennyit. Az LMP közérdekű adatigénylést nyújt be, hogy mire mennyit költenek a beruházásnál.

Akár évi 4 milliót kaphat egy képviselő üzemanyagra

Csak üzemanyagra többet kaphat egy parlamenti képviselő, mint a havi átlagkereset. A képviselők ugyanis augusztustól a fizetésük, az albérletükre és irodájukra költhető bérleti díjuk mellett az üzemanyagköltségüket is drasztikusan megemelték. A fővárostól legtávolabb élő képviselők akár évi négymillió forintot, de még a budapesti képviselők is évi 1,2 millió forintot költhetnek üzemanyagra az adófizetők pénzéből.

Többet keresnek az államtitkárok

Többet keres a beosztott, mint a főnök. Öt minisztériumban is nagyobb fizetésért dolgozik az államtitkár, mint amennyit a miniszter kap. A Belügyminisztériumban például havonta 200 ezer forinttal jár több az államtitkároknak. A miniszterek fizetése egy júliusban elfogadott törvénymódosítás alapján akár 5 millió forint is lehetne, ha Orbán Viktor úgy dönt. A miniszterelnök sajtófőnöke azt közölte, Orbán Viktor döntését a Magyar Közlönyben teszik majd közzé.

Kiemelt lett a Tiborcz-projekt

Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány Tiborcz István egyik cégének szállodaépítési projektjét az V. kerületben. A kormány szerint korábban is minden hasonló beruházást kiemeltek a környéken, miért pont ezzel tettek volna kivételt.

Négyszereződött a túlórapénz

Fél év alatt az egész évre tervezett túlórapénz négyszeresét fizették ki a Belügyminisztérium alá tartozó hivatásos állománynak - tudta meg egy szocialista országgyűlési képviselő. A legtöbbet, 8 és fél milliárd forintot a rendőrök kapták. Jövőre viszont megszűnik a túlmunkáért járó pénz, helyette szabadnapot kapnak majd a hatósági dolgozók. A szakszervezetek szerint ez lehetetlenné teszi a rendőrség működését.

 

Leszerelt a rendőrség reklámarca

Leszerelt a rendőrségtől a határvadász-képzések egyik reklámarca. Rövid videókban népszerűsítette a rendőri munkát, de információink szerint szakmát váltott és már Ausztriában él. Közben a Zsaruellátó nevű Facebook-csoport arról posztolt, hogy leszerelési hullám indult, és múlt héten minden korábbi rekordot megdöntött a rendőrséget elhagyók száma.

Soha nem volt még annyi államtitkár és helyettes államtitkár a kormányban, mint most

A 13 miniszter mellett 66 államtitkár dolgozik, és 117 helyettes államtitkárt is kineveztek. A Híradó összesítése szerint mindez legalább havi 167 millió forintba kerül. Pontos számot azért nem tudni, mert a 66-ból csak 13 államtitkár fizetését töltötték fel a kormányzati portálra. Ők mind 30 százalékkal többet keresnek, mint az alapfizetésük. Erre egyébként jogszabály ad lehetőséget.

 

Kiszámoltuk, mennyivel nő a képviselők fizetése a megszavazott emelés után

Kövér László házelnök hétszázezer forinttal keres majd többet augusztustól - kiszámoltuk, mennyivel nő a képviselők fizetése a tegnap megszavazott emelés után. A legjobban a több bizottságban ülők és a frakciók vezetői járnak, de a miniszterek fizetése is megugrik. Ők ugyanis eddig csak a parlamenti fizetésük 30 százalékát vehették fel, mostantól az egészet.

 

Négyszer több vezetői pótlékot kaphatna szeptembertől Polt Péter

Négyszer több vezetői pótlékot kaphatna szeptembertől Polt Péter legfőbb ügyész egy kormánypárti törvényjavaslatnak köszönhetően. Ezt a 24.hu írta meg. A módosítás értelmében a bruttó fizetése csaknem 1 millió 400 ezer forinttal nőne. A Legfőbb Ügyészség szerint Polt Péter fizetése mégsem fog emelkedni, mert egy másik szabály értelmében csak annyit kereshet, mint a Kúria elnöke. Kerestük a Fideszt, hogy mi indokolná a pótlék növelését, de nem válaszoltak.

 

Csaknem 100 millió forintért ellenőrizteti saját parkolási ellenőreit Óbuda

Közbeszerzési pályázatot írtak ki a feladatra és a munkát egy olyan vállalkozás nyerte el, melynek tulajdonosa egyben az önkormányzat parkolási cégében is vezető. Az ügyről a Népszava írt először. A szocialisták szerint ez így összeférhetetlen és korrupció-gyanús. A fideszes vezetésű önkormányzatnál viszont azt mondják, hogy minden törvényes volt. Etikai okból mégis mást bíznak meg a vezetői feladatokkal.

 

Olcsóbb lehet a tartós tej jövőre a boltokban

Olcsóbb lehet a tartós tej jövőre a boltokban, az áfája legalábbis 5 százalékra csökken. Benyújtotta a Pénzügyminisztérium az adótörvények tervezetét a parlamentnek. Ebből az is kiderül, hogy várhatóan többet kell majd fizetni a csokoládékért, és a cukros üdítőkért, mert ezek adója jelentősen, 20 százalékkal nő. De olcsóbb lesz átutalni a rezsiszámlákat.

Mindent elköltöttek a pártok

Még nem adta le a pártok többsége a kampányköltéseikről szóló beszámolót. A jogszabály szerint erre múlt péntekig volt idejük. A választáson 23 párt állított országos listát, közülük 16-an nem érték el az egy százalékot, így vissza kell fizetniük az állami támogatást, összesen 2,9 milliárd forintot.

 

39-szer annyi pénz Felcsútra

Csaknem 39-szer annyi adományt kap cégektől a felcsúti fociakadémia, mint a bajnokok ligáját nyert győri ETO női kézilabdacsapata - derül ki a sportegyesületek tavalyi beszámolójából. Felcsútra több mint 3 milliárd, Győrbe 80 millió forint utaltak vállalkozások.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való