KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

"Veress Krisztina" szerzővel ellátott tartalmak

Veress Krisztina által létrehozott tartalmak (77):

Új választási rendszert akarnak

Mozgalmat indított az aránytalan választási rendszer megváltoztatására Gulyás Márton. Ő az az aktivista, akit társával közmunkára ítélt a bíróság, amiért vízfestékkel akarta megdobni a Sándor-palotát. A szombati budapesti tüntetésen azt mondta: a Fidesz által kreált választási szabályok miatt nem indulhatnak egyenlő eséllyel a pártok a jövő évi választáson. A zenés demonstráció után ezúttal is az Oktogonhoz vonultak a tiltakozók. 

Tüntetés a kormány megfélemlítő politikája ellen

A Híradó elején már kapcsoltuk az újabb budapesti tüntetés helyszínét a Szabadság teret. A szervezők ezúttal minden idők leghangosabb tüntetését ígérik, hogy így tiltakozzanak - mint mondják - a kormány megfélemlítő politikája ellen. Továbbra is a helyszínen figyeli a történéseket Veress Kriszta. Mi történt eddig? Valóban nagy a zaj?

Két és fél évre zárják le a Lánchidat

Két és fél évre zárják le a Lánchidat - az Index írt erről először, szombaton pedig a BKK-tól Híradónknak is megerősítették, hogy bár korábban másfél évről volt szó, valójában egy évvel hosszabb lesz a lezárás. Dugók várhatók tehát a belvárosban, az általunk megkérdezett, tömegközlekedéssel foglalkozó szervezet szerint viszont nem ez a legnagyobb baj a tervezett felújítással.

Hangos tüntetést ígérnek

Adásunkkal egy időben újabb tüntetést tartanak Budapesten. A szervezők ezúttal minden idők leghangosabb tüntetését ígérik, hogy így tiltakozzanak - mint mondják - a kormány megfélemlítő politikája ellen.

A hely, ahol az álmok születnek

Egy hely, ahová csak kevesen léphetnek be, ahol fel sem fogható, mit csinálnak éjjel-nappal, és persze, ahol legendák születnek. Forgatásunk során napokat töltöttünk el a Színművészeti Egyetemen. Hogy lássuk, hogy születnek az álmok. És valóra válhatnak-e?

Anyagi segítséget is várnának

Az egyik legnehezebb munka, mégis alig kapnak hozzá segítséget - ezt mondták a gyermeküket egyedül nevelő szülők azon a rendezvényen, ahol megnyitották az Egyszülős Központ szolgáltatásait. A félmilliárdos állami támogatásból épülő központ ugyan egyelőre még csak virtuálisan elérhető, de máris jogi, pszichológiai segítséget kérhetnek azok a szülők, akik nem boldogulnak egyedül. Bár anyagi segítséget is várnának, a minisztérium államtitkára szerint a családi pótlék emelésében nem gondolkodnak - inkább máshogy segítenek.

Elaltatták Nur-Nuru Bint

Elaltatták a budapesti állatkert koaláját - egy hete derült ki, hogy Nur-Nuru-Bin szervezetét daganatos betegség támadta meg. Azóta hiába próbálták gyógyszerekkel kezelni, az orvosok döntöttek úgy, hogy ne szenvedjen tovább. Az állatkert másik koalája, Vobara januárban pusztult el bélgyulladásban.

25 millióért népszerűsíti a Vb-t

Hosszú Katinka 25 millió forintért népszerűsíti a vizes Vb-t! A világ- és olimpiai bajnok úszó reklámfilmekben és eseményeken szerepel majd. Az RTL Híradónak nyilatkozó sportközgadász úgy látja: ez reális ár, de szerinte felvethető, hogy egy ilyen eseménynél kell-e az adófizetőknek külön is támogatniuk azokat a sportolókat, akiknek sokféle dolgot amúgy is a költségvetés áll.

Nincs meg a kellő bizalom

Sem társaik bántalmazásáról, sem az őket ért szexuális zaklatásról nem mertek nyíltan beszélni a gyerekek még a gyermekjogi képviselőjükkel sem. Erre jutott az ombudsman, miután a bicskei gyermekotthonban vizsgálódott. Az alapvető jogok biztosa szerint a feladatra nem megfelelően felkészített munkatársak miatt is előfordulhat, hogy sokáig következmény nélkül maradhatnak visszásságok az intézményekben. A Házon kívül című műsorban beszélt arról néhány egykori lakó, hogy a bicskei otthon igazgatója szexuálisan zaklatta őket - a férfi azóta előzetesbe került.

A Pál utcai fiúk sikertörténete

Aki utálta a műelemzéseket az irodalomórákon, az tartson most velünk. Nem fogunk költői képeket keresgélni és még azt sem, mire gondolhatott a szerző. Csak arról fogunk beszélni: mitől olyan menők ezek a Pál utcai fiúk. És Molnár Ferenc. Vigyázat! Sikertörténet következik!

Filmhét: Tarolt a Martfűi rém

Kulka János jelentette be a legjobb nagyjátékfilmnek járó elismerést vasárnap este a Magyar Filmhét gálaestjén. A színész betegsége óta keveset szerepel, azért is volt különleges, hogy színpadra állt. Sopsits Árpád A martfűi rém című filmje tarolt, összesen kilenc díjat zsebelt be. És nyert az Oscar-díjas Mindenki is.

Díjakat osztanak a filmhéten

Perceken belül zárul a 3. Magyar Filmhét. Egy hete, nem sokkal azelőtt kezdődött a program, hogy újabb magyar film kapott Oscar-díjat. A tavaly készült legjobb magyar alkotások versenyeztek az elmúlt napokban.

„A magyar film új aranykora”

A magyar film legújabb aranykorát éli, amelynek egyik bizonyítéka, hogy ma este újabb Oscarért is szoríthatunk - ezt mondják a Magyar Filmhét szervezői, amely most kezdődik. 2016 filmjeinek legjava versenyez március 5-ig, 23 kategóriában. Aki szeretne, nézhet dokumentum és animációs filmeket, beszélgethet az alkotókkal és szavazhat, ugyanis lesz közönségdíj is.

Enyedi Ildikó filmje nyert

Újabb hatalmas magyar filmes siker. Enyedi Ildikó Testről és lélekről című játékfilmje nyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét. Enyedi Ildikó híradónak azt mondta, nem számított ekkora sikerre, és nagyon hálás, főleg a stábjának. A rendező arról is beszélt, hogy bár félelmetesen abszurd országban élünk, a Nemzeti Filmalap profin segítette őket, szabadon, békében dolgozhattak.

Egymásnak estek a jelöltek

Az RTL Híradó kamerája előtt estek egymásnak a zuglói képviselők. A budapesti kerületben áprilisban időközi képviselőválasztás lesz, emiatt szólalkozott össze az MSZP és a CivilZugló Egyesület képviselője. Az utóbbi vezetője az állítólagos fenyegetések miatt feljelentést is tett a rendőrségen az MSZP országgyűlési képviselője ellen. Tóth Csaba szerint semmiféle lejáratásról nincs szó, ezért nem érti, miért őt vádolják.

DK: veszélyes a 3-as metró

Plakátokkal figyelmeztet a DK a 3-as metró rossz állapotára és az azonnali felújításra. Az ellenzéki párt szerint tragédia történhet, ezért azt kérik a kormánytól és a fideszes városvezetéstől, ne húzzák tovább a korszerűsítést. Tarlós István főpolgármester nemrég azt mondta: halad a felújítás, hamarosan pedig a felújított szerelvényeket is üzembe helyezik.
 

Pontosan jár a köztéri óra

Sikertörténet Budán - a budapesti Széll Kálmán téren járók is alig akarták elhinni, de működik az óra! Az az óra, mely az egykori, legendás találkahelyen áll, és amely hetek óta hibásan vagy egyáltalán nem járt. Többen működő órákat ragasztottak rá, amiket eltávolítottak, ám az óra továbbra is összevissza járt. A hosszas huzavona után a szerkezet csütörtök délben működött - igaz, szerdán is így volt, aztán délutánra elromlott.

Újra támad a hideg


szerző:
2017.02.05. 18:25
Újra támad a hideg

Mintha tavasz lenne - tele voltak a parkok és játszóterek a fővárosban, hétágra sütött a nap nyugaton, és bár északkeleten esett az eső, ma már sehol sem fagyott. Nem sokáig élvezhetjük viszont a korán érkezett tavaszt, visszatér az ónos eső és hó, sőt, a jövő hét végétől mínusz 10 foknál is hidegebb lehet.

Évekig tarthat a terápia

Akár évekig tartó terápiára is szükségük lehet a túlélőknek. Sőt a hozzátartozóknak, az iskolatársaknak és a pedagógusoknak is pszichológus segíthet. Közvetlenül a baleset után a Katasztrófavédelem és a Máltai szeretetszolgálat is kríziskezelő csoportokat küldött Veronába, hogy segítsenek a sokk feldolgozásban. A Szinyei Merse Pál Gimnáziumban pedig szintén szakemberek készítették fel a tanárokat arra, miként segíthetnek a diákoknak.

Hazahozták a sérültek többségét

Két sérült biztosan nem jöhet haza egyelőre, ők olyan súlyos, életveszélyes állapotban vannak, hogy nem szállíthatóak. Őket még azonosítani sem sikerült, csak annyit lehet tudni róluk, hogy felnőttekről van szó. A többi sérült viszont hazatérhet. Többen már meg is érkeztek, két embert a magyar mentőszolgálat szállított haza repülővel. A gépük nem sokkal adásunk előtt landolt, majd a Honvéd Kórházba vitték őket.

„Feldolgozhatatlan a tragédia”

Még vasárnap délelőtt is volt, aki bizonytalanul kereste hozzátartozóját, a közösségi oldalakon kérdezte, tud-e valaki róla. A Veronába érkezett szülők és hozzátartozók közül még azok is megrendültek, akiknek épségben volt gyermeke - azt mondják, feldolgozhatatlan a tragédia. Mindez megviselte azokat is, akik segíteni érkeztek a helyszínre, vagy akik itthon keresték a hozzátartozókat.

Kellene, de nem takarítják le

Aki nem takarítja háza előtt a járdát, megbüntethetik - így országszerte rengetegen törték ma a jeget. A közterületeken viszont sok helyen jégpályára hasonlítottak a gyalogutak. Kameránk előtt egy kisgyerek is hasraesett egy trolimegállónál. A közterület-fenntartónál azt mondják, folyamatosan takarítják a havat és jeget, és ugyanezt mondják a BKV-nál is, hozzátéve: lehetnek még jeges területek.

Aggódtak, hogy megfullad

Földre teperték és még rá is feküdtek a biztonsági őrök egy férfira - aki állítólag jegyellenőr és részeg is volt. Az esetről járókelők készítettek felvételt a Határ úti metrómegállónál, melyet először a Blikk hozott nyilvánosságra. Ezen hallható, hogy az arra járók aggódnak, meg ne fojtsák a földön fekvő férfit. A szemtanúk még ma is azt mondták Híradónknak, hogy sokkoló volt látni az őrök akcióját. Hogy pontosan mi történt, arra a Budapesti Közlekedési Központtól vártunk választ, ám eddig hiába.

Ketten halálra fagytak

Halálra fagyott két hajléktalan éjszaka Budapesten. Egy zuglói telken álló bódéban találták meg őket. Annak ellenére történt a tragédia, hogy a segítségkérőket akkor is befogadták a hajléktalan szállásokra, ha már nem volt szabad ágy. A tél valószínűleg leghidegebb éjszakáján az otthontalanok is mindent bevetettek, hogy túléljék a dermesztően fagyos órákat. 

Lebontják a karácsonyfákat

Vízkereszt napja van. A háromkirályok látogatásának, Jézus megkeresztelésének, és a karácsonyfák leszedésének napja is. Csak Budapestről évente közel félmillió fát gyűjtenek be, hogy újrahasznosítsák azokat. A közterületfenntartó szakemberei azt kérik, senki ne fűtsön be vele a kályhába, mert veszélyes lehet. Az pedig még inkább, ha az ablakból, dobják az utcára.

A martfűi rém nyomában

Az egyik leghírhedtebb magyar sorozatgyilkos, a martfűi rém nyomába eredve kiderült: ha a politika beleszól a szakértők munkájába, abból sosem sül ki semmi jó. Ha a rendőrségébe szól bele, abból pedig tragédia lesz. Ez esetben tragédiák sora...

Két gyalogost sodort el az autó

Életveszélyesen megsérült két gyalogos, amikor délután egy autó gázolta el őket a budapesti Kálvária téren. A sofőr felhajtott a járdára, végül egy villanyoszlop állította meg. A gyalogosokat, egy 41 éves nőt és egy 86 éves férfit meg kellett műteni, intenzív osztályon ápolják őket. A fiatal sofőr karcolásokkal megúszta, úgy tudjuk, ittas lehetett. A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit.

2016-ban távozott világsztárokra emlékezünk!

Bud Spencer, Carrie Fisher, Prince, Leonard Cohen, David Bowie, George Michael - mindnyájuktól 2016-ban búcsúztunk...

Ők nincsenek már velünk idén

2016-ban egy olyan év volt, amiben mintha a szokásosnál jóval több híresség távozott volna közülünk Magyarországon és a világban is. Előbb megmutatjuk, kik azok a magyar hírességek, akik nincsenek már közöttünk. Elment mások mellett Psota Irén, Józsa Imre, Somló Tamás, és Bara Margit is. Búcsúztunk Nobel-és Oscar-díjas magyaroktól, világhírű íróktól és elveszítettünk kollégákat is.

Épül a hatalmas ugrótorony

Már épül az ugrótorony a Vizes VB-re. Az általunk megkérdezett turisták szerint a hatalmas építmény zavarja majd a fővárosi látképet. Közben épül az új úszókomplexum is, mely a Napi.hu értesülései szerint csaknem 5 milliárd forinttal drágább lesz a tervezettnél. Az építtető Nemzeti Vagyonkezelő azt állítja, nem erről van szó, csak összevonták több építkezés költségét. Az LMP szerint az egész beruházással a baráti vállalkozók zsebét tömi a kormány.

Félreérthető megjegyzést tettek

Beszóltak! Két fideszes polgármester is olyan megjegyzést tett az elmúlt napokban, amelyen sokan felháborodtak: A XVIII. kerület polgármestere egy pedagógusoknak rendezett ünnepségen azzal viccelődött, a kinn álló Mercedesről a pedagógusok béremelése jutott eszébe. Kocsis Máté pedig azt mondta, fiatal hölgyek ne szóljanak bele a munkába, mert a világ bonyolultabb annál. Az LMP képviselője szerint a VIII. kerületi polgármester szexista válasza felháborító. Kocsis Máté viszont azt mondta: senkit nem akart megbántani.

Fél évig nem dolgozhat orvosként

Felfüggesztették a kamarai tagságát annak a nőgyógyásznak, aki pácienseit zaklatta szexuálisan. Az orvos zaklatásáról először a Házon kívülnek beszéltek az áldozatok, több, mint két éve. Az Orvosi Kamara elnöke azt mondta, a felfüggesztés azt jelenti, hogy fél évig nem dolgozhat orvosként. Amikor azonban álnéven bejelentkeztünk rendelésére, kiderült: még januárra is lehet időpontot kérni hozzá.

Közelebb a budapesti olimpia

Továbbjutott a második körön is Budapest olimpiai pályázata! - a nemzetközi olimpiai bizottság most is alkalmasnak minősítette a magyar fővárost a 2024-es nyári játékok rendezésére, a februári utolsó körig most már főként a technikai részleteket várják a magyaroktól. A híradónknak nyilatkozó sportközgazdász szerint bár a fogadóirodák még mindig csak a harmadik helyre teszik Budapestet Los Angeles és Párizs mögött, akár befutó is lehet a magyar pályázat.

Rács mögött marad a bicskei gyermekotthon igazgatója

A székesfehérvári járásbíróság 3 hónappal meghosszabbította előzetes letartóztatását. A férfit azzal gyanúsítják, hogy molesztálta és szexuálisan zaklatta a gondjára bízott gyermekeket. A gyermekotthon egykori munkatársa azt mondta, azért örül a döntésnek, mert így fel sem merül, hogy az igazgató befolyásolja a tanúkat.

A XX. század eltűnt vidéke

Kincset érő amatőr felvételek a hetvenes-nyolcvanas évek nagyközségi életéről. Sosem látott film az ÁFÉSZ-boltok, falusi sportpályák és brigád-színjátszókörök világáról, épülő utcákról, a közelben dübörgő gyárakról. Biztonságot és jólétet hozott a vidék iparosítása - hogy aztán egy pillanat alatt omoljon össze a kiszámítható élet a rendszerváltáskor. De ki, és miért hagyta, hogy így legyen?

Két bankjegy is változik

Új kétezressel és ötezressel fizethetünk márciustól - a Magyar Nemzeti Bank mutatta be az új bankjegyeket, melyeken továbbra is Bethlen Gábor és Széchenyi István látható, ám új hologramok és motívumok segítik, hogy ne lehessen hamisítani a pénzt. Az ötezres bankjegy színe pedig már bemutatása előtt kisebb vihart kavart.

Forbes: Nincs változás a lista élén

Aki jóban van a kormánnyal, az szépen gyarapodik - ezt mondja a Forbes magazin főszerkesztője. A magazin idén is összeállította a leggazdagabb magyarok listáját, melyen Mészáros Lőrinc is látványosan előretört. Nagyot bukott viszont Simicska Lajos, aki összeveszett Orbán Viktorral. Lázár János szerint majd eldől, valóban az állami megrendelésekből gazdagodtak-e ezek az emberek. Akkor, ha majd nem ők kormányoznak.

Tukmálás végkimerülésig, avagy a nagy zabálás

Családi ebédek fulladásig, tukmálás végkimerülésig – de hogy lehet vendégség állandó kínálgatás nélkül? No és miért nem esznek annyit azok, akik úri házban nőttek fel?

Őrizetbe vették a gyermekotthon igazgatóját

Őrizetbe vették a bicskei gyermekotthon igazgatóját! Szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt folyik ellene büntetőeljárás. Az RTL Házon kívül című műsorában beszélt arról több egykori gondozott, hogyan molesztálta őket évekig a gyermekotthon igazgatója, akit ők addig apjukként tiszteltek. A riport után még több egykori áldozat jelentkezett, és elindult a rendőrségi vizsgálat is. Mindeközben ma Bicskén szimpátiatüntetést is rendeztek az igazgató mellett, mert nem hiszik el, amit mondanak róla.

Barcs bombázása


szerző:
2016.10.11. 14:28
Barcs bombázása

Egy vadászgép jelent meg 1991. október 21-én este kilenc órakor a Magyar Köztársaság déli határán. Hirtelen süllyedni kezdett, majd eltűnt a lokátorok képernyőjéről. A barcsiak nem gyanakodtak semmire, megszokták a harci gépek zaját. De ez a gép nemcsak elrepült a város fölött...

Helikopterrel utazott a Rogán család

Helikopterrel jött haza egy nyírségi esküvőről Rogán Antal és családja. A Népszabadság közölt róluk fotókat, amelyek a budaörsi reptéren készültek a hétvégén. A miniszter felesége és a gépet üzemeltető cég is elismerte, hogy ültek a helikopteren. Mindketten azt állítják, ez csupán szívesség volt. A DK kivizsgálná az ügyet.

 

Kivágták a fákat a Bocskai úton

Letarolták a főváros egyik legforgalmasabb útján lévő fasort. Elsőként az Index írta meg, hogy a Bocskai úton szombaton pár óra alatt kivágták a fákat. Ezt éppen akkor tették, amikor a fakivágások ellen tüntettek civilek. A Bocskai úton élők azt mondják, semmit nem tudtak a tervezett fakivágásról és azt sem tudják, mi lesz a fák helyén. A Közlekedési Központ azonban azt állítja: volt egyeztetés, és csak a beteg fákat vágták ki.

Az arcán harapta meg a kislányt a kutya

Legjobb, ha meg sem mozdulunk, vagy ha a kutya felé dobunk valamit. Ezt javasolja a kiképző, miután ismét gyerekre támadt egy eb. Augusztus végén egy 4 éves kislányt egy bullterrier harapott meg Kaposváron. Úgy tudjuk, az arcán súlyosan megsérült. A rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt nyomoz.

Újra járható a Szabadság híd

Újra indult a forgalom a fővárosi Szabadság hídon, miután átépítették a villamosmegállókat. Van, ahol azonban biztosan nem készülnek el a felújításokkal az iskolakezdésig. Így az autósok dugókra számíthatnak például Budán, több helyen is. A BKK szerint nem lehetett volna jobban összehangolni a munkákat, hisz akkor teljes utakat kellett volna lezárni.

Amerikai kosarasoknak készült az 50 milliós dal

 

Valóban nem teljesen új, valóban nem most írta, de ingyen adta a magyaroknak - ezt mondta az '56-os emlékdalról Desmond Child a közösségi oldalára feltöltött videóban. A dalszerzőt meglepte, hogy mennyien támadták a dalért, melyet eredetileg a Miami kosárlabdázóknak írt. Itthon viszont a magyar szöveg félreértése miatt többen csak "Magyarország halszagú-nak" éneklik. A dal 50 millióba került a kormánynak, az Együtt szerint ez sok egy egyszer felhasznált szerzeményért, és felveti a hűtlen kezelés gyanúját. A kormány egyelőre nem kommentálta ezt, egyszerűen mindenkit alkotásra buzdítanak.

Eltemették Laux Józsefet

Végső búcsút vettek Laux Józseftől - az Omega és az LGT alapító dobosa augusztus 6-án hunyt el szívbetegségben. Szerdán a családja és a rajongói mellett generációja szinte összes rocksztárja megjelent a temetésén. Laux József 73 éves volt.

Megvannak az ország tortái

Őrség Zöld Aranya és Áfonya Hercegnő tortája. Az ország idei születésnapi tortája tökmaggal készült, a hozzáadott cukrot nem tartalmazó torta pedig egy áfonyás joghurtos könnyű édesség lett. A két versenyre összesen csaknem 70 nevezés érkezett. Az édesszájúak hivatalosan augusztus 20-án kóstolhatják meg először a két ünnepi édességet. 

Két hivatal is felelős a kisfiú haláláért

Hibázott a gyámhatóság és a gyermekjóléti szolgálat is a recski csecsemő halálának ügyében - ezt állapította meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának vizsgálata. A kéthónapos kisfiú júniusban azért halt meg, mert apja nyugtatószerek hatása alatt elejtette őt, a gyermek feje először a kályha sarkába, majd egy téglának csapódott. A szülőktől akkor már elvették idősebb gyermeküket, akit bántalmaztak. A vizsgálat szerint a gyermekjóléti szolgálat nem mérte fel jól a csecsemő helyzetét.

Életveszélyes kövek a belvárosban

Veszélyesen billegnek a járdakövek a főváros egyik legforgalmasabb utcájában - a bulinegyed központjában. A Király utcán már évekkel ezelőtt is bukdácsoltak az arra járók. A Házon kívül többször is foglalkozott a témával. Az önkormányzat több mint 5 éve azt ígérte, elkezdődik a javítás. Az ottlakók szerint alig változott a helyzet. Híradónknak most azt írta az önkormányzat, hogy a balesetveszélyes részeket már helyreállították.

Mégis szükség lehet vendégmunkásokra?

Bevallotta a kormány, hogy vendégmunkásokat akar behozni Magyarországra - ezt állítja az LMP képviselője. Szél Bernadett szerint beismerő vallomással is felér az a levél, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára írt a párt kérdésére. A kormány szerint a cél továbbra is az, hogy minden magyar dolgozhasson, ezért képzéssel, átképzéssel enyhítenének a hiányon. Itthon jelenleg több mint 100 ezer munkahelyre nem találnak szakembert.

Vikidál tagadja, hogy jelentett

Vikidál Gyula jelenthetett a 30 évvel ezelőtti Queen koncert szervezéséről - erre utaló 3/3-as jelentést hozott nyilvánosságra az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára. Erről először a Blikk írt. Az énekesről 12 éve derült ki, hogy ügynöknek szervezték be, a Dalos fedőnevet kapta. Vikidál Gyula az RTL Híradónak azt nyilatkozta, ebből a jelentésből semmi sem igaz. Az egykor világszenzációt jelentő koncert szervezője pedig magyarázatot is talált arra, vajon ki jelenthetett valóban.

Szél Bernadett szerint félreértették

Szél Bernadett szerint félreértették, amit Tusványoson a menekültkvótás népszavazásról mondott, mert a sajtó csak részleteket idézett az elhangzottakból. Az LMP társelnökét több ellenzéki párt és értelmiségi is azzal vádolta meg, hogy képmutató és a kormány szekerét tolja, amiért azt mondta, hogy a feltett kérdésre csak nemmel lehet szavazni. Most hozzátette, ő valószínűleg el sem megy, mert a népszavazást egyszerű hatalomtechnikai trükknek tartja.

A Ligetvédők szerint látszategyeztetés

Hivatali visszaélést sejt, ezért feljelentést tesz a Párbeszéd Magyarországért a Városliget ügyében - a párt szerint ugyanis csak azért tudták felszámolni a Ligetvédők demonstrációját, mert a józsefvárosi jegyző állításuk szerint rengeteg ponton jogszabályt sértő birtokvédelmi határozatot adott ki a területre. A ligetvédők még most is ott vannak a parkban és nevetségesnek tartják Baán László ötletét, hogy most szervezzenek fórumot a Liget átépítéséről.

Ingyenes jógaoktatás, uzsonna a síneken

Ingyenes jógaoktatás, piknik, uzsonna a síneken - mióta a villamos vonal átépítése miatt lezárták a Szabadság hidat, sokan táboroznak ott esténként. Van olyan szakember, aki szerint végleg ki lehetne tiltani az autókat a hídról. A főpolgármester azt mondja, erről még csak tervek sincsenek, és nem is lehetne megtenni a sok dugó miatt.

Felháborodtak a rokonuk halála miatt

Darabosra tört a medencecsontja, majd perforáltak a belei - családja szerint mégsem látták el megfelelően, sőt észre sem vették a töréseit annak 61 éves asszonynak, aki egy esés miatt került kórházba. Az Index írt először a fogyatékkal élő nő esetéről, akinek családja feljelentést tett a rendőrségen. A hatóságok a kivizsgálás során mulasztást nem tapasztaltak, az ügyet lezárták.

Elköltöztették Dózsa György szobrát

Dózsa György elköltözött. A szobrot a Nemzeti Galériából hétfőn vitték át a Műcsarnokba. Szervátiusz Tibor leghíresebb alkotásával meggyűlt a bajuk a szállítóknak, de hamarosan egy eddig soha nem látott kiállításon nézhetjük meg a Tüzes trónon ülő parasztvezért. És a két Szervátiusz, apa és fia leghíresebb szobrait.

Népszavazás lehet a földügyről

Népszavazás lehet a földügyről. A szükségesnél legalábbis több aláírást gyűjtött össze az MSZP, amelyeket kedden adtak le a választási irodának. Az állami tulajdonú földek eladását akadályoznák meg a népszavazással, ami a szocialisták szerint többről szól majd, mint mondják kormányellenes népszavazás lesz. A Fidesz szerint komolytalan a baloldal kezdeményezése.

Nyilvánosságra hozták a neveket

Nyilvános a Nagy Imre-per előkészítőinek életútja - a Nemzeti Emlékezet Bizottsága 100 állambiztonsági alkalmazott karrierjét tette fel honlapjára, melyből kiderült, sokan közülük még a nyolcvanas években is az államapparátusban dolgoztak. Éppen ma 58 éve végezték ki az '56-os forradalom miniszterelnökét, Nagy Imrét, valamint társait.

Feltartóztatták a magyar szurkolókat

Már megérkezett a magyar szurkolók egy része Franciaországba - több szurkolói buszt azonban feltartóztattak az olasz hatóságok, pirotechnikai eszközöket koboztak el a drukkerektől. Kedden játssza első meccsét a magyar válogatott, ám az osztrákok elleni csoportmérkőzés előtt egy nappal két futballista is kieshet a magyar csapatból: Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás az edzésen sérült meg.

Tilos végigtolni a babakocsit a bolton

Tilos végigtolni a babakocsit a bolton! - ez a felirat fogadja egy pilisi boltban a vevőket. Egy 20 hónapos gyermek édesanyja felháborodott, és kirakta közösségi oldalára a képet, melyet azóta több, mint hétezren osztottak meg. A kismamák nagy része azt írta, babakocsi nélkül szinte lehetetlen egy izgő-mozgó gyerekkel bevásárolni. A boltban azt mondták, senkit nem akartak bántani, csak a lopásokat akarták elkerülni.

Attól félnek, elveszi a vagyonukat az állam

Milliárdos vagyon kerülhet az államhoz az alapítványi szakiskolákból - ezt mondja az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnöke. Szerinte ezzel tönkreteszik azokat az alapítványi iskolákat, amelyekbe pont az államinál színvonalasabb képzés miatt iratkoznak a diákok. A HVG írt először arról, hogy az alapítványi szakiskolák műhelyeit, felszereléseit ezentúl az állam is használhatja. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a cél a színvonal emelése.

Adóbevallás: megint sokan hagyták a végére

Most is sokan hagyták az utolsó hétre - az eddigi évekhez hasonlóan sokan a végsőkig húzták személyi jövedelem adóbevallásuk feladását. A posta és az adóhivatal felkészült a rohamra, így nagy sorokra nem volt panasz, az adóbevallás bonyolultságára viszont igen. Az Együtt szerint nagyon távol van a rendszer az ígért, söralátét méretű adóbevallási papíroktól - ezt Varga Mihály is elismerte, de a miniszter ígérte, változni fog a rendszer.

NÉBIH:

Csak gratulálni lehet annak, aki bejelentést tett a gödöllői cukrászda körülményeiről - ezt mondta az Élelmiszerbiztonsági Hivatal osztályvezetője Híradónknak.  A tulajdonos azután zárta be cukrászdáját, hogy a Hivatal is bezáratta volna, ha nem újítja fel elavult, rozsdás eszközeit, berendezéseit. Mivel állítása szerint nincs erre pénze, országos adakozás indult az idős cukrász megsegítésére. Hogy miért nem tűntek fel a szigorú szabályok ellenére évekig a hatóságoknak a cukrászda körülményei, arra ma senki nem válaszolt.

Béka nyála, tyúk epéje - mióta szedünk mindenre pirulát?

Gyógybalzsamok, kenőcsök, befőttes üvegből burjánzó kristályok és a szomszédasszony jótanácsai – a csodavárás és a növekvő házipatikák története.

Segítséget kér saját betegeitől egy érdi rendelőintézet

Saját betegeitől kér segítséget egy érdi egészségügyi intézmény - riporterünk az SZTK folyosóján készítette a felvételt, melyről kiderül, az intézmény műszerei sorra hibásodnak meg, újat venni pedig nincs pénzük.

Családi tragédia: megölte a fiát egy bajai férfi

Családi tragédia: megölte a fiát egy bajai férfi, majd feladta magát a helyi rendőrkapitányságon. A rendőrség eddigi információi szerint az apa hétfőn, késő délután a saját otthonukban gyilkolta meg 27 éves gyermekét. A megbilincselt, két bajai rendőrrel kísért férfi kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

Megkínoztak, majd megöltek egy gólyát

Százezres jutalom a nyomravezetőnek! – óriási felháborodást váltott ki, hogy hétvégén megkínoztak, majd megöltek egy gólyát Jászapátiban.

Nincs sok esély a perújításra?

Nincs sok esély perújításra, így reagált Takáts Zsuzsanna ügyvédje az RTL Híradónak arra, hogy Kiss László újranézetné ügyvédjével a korábbi iratokat. Így látja az az egykori rendőr is, aki kihallgatta az úszókat a történtek után. Martinkó Károly a Népszabadságnak beszélt erről Takáts Zsuzsa interjúja után. A Fókusznak pedig egy mesteredző azt mondta, azért nem beszéltek kollégái, mert féltek a következményektől.

Milyen életet éltek a külföldi tudósítók?

Egy külföldi tudósító élete csupa móka és kacagás - gondolják a kívülállók -, hiszen külföldön van! De mennyi ebből a móka és mennyi a rettegés? Közel kerülhet egy politikushoz? Vagy küzdött, és nem tudott meg semmi mást, csak pletykákat? Mindig jót evett a diplomatákkal? Netán jelentenie kellett? És egyáltalán, mire jó ez az egész, hiszen a külföldi újságok megírják az eseményeket?!

Március 15: 18-an kaptak Kossuth-díjat

Lukács Sándor, Benedek Miklós színművész és Balázs Fecó zenész. Hárman az idei Kossuth díjasok közül. A szokásoknak megfelelően idén is március 15-én, a Parlament kupolatermében adták át az elismeréseket. A díjazottak között van az Oscar-díjas Saul fia című film rendezője, operatőre és főszereplője is.

Ellenzéki politikusok hívták ki a rendőröket

Feljelentette az ügyészségen az Állami Számvevőszék az Új Nemzedék Központot - a turizmussal, sporttal és oktatással is foglalkozó állami szervezet ugyanis nem adott át elegendő dokumentumot a vizsgálathoz, így nem tudták ellenőrizni működésüket. Az Új Nemzedéknél azt mondták, nem tagadták meg az együttműködést, csak nem volt elég idejük a rengeteg irat átadására - az Együtt politikusai viszont kihívták ma a rendőrséget a Kft. irodájához, hogy segítségükkel ki tudja vizsgálni az ÁSZ, mire költik ott a közpénzeket.

A Filmhéten is vetítik a Saul fiát

Hat kategóriában 270 film versenyez március 1-6 között a Magyar Filmdíjért. Munkatársunk Veress Krisztina a helyszínről tudósított.

Nővértüntetés a köztársasági elnök rezidencája előtt

Nem bírják tovább - ezt mondta több nővér is azon a figyelemfelhívó sétán, melyet az egészségügyben dolgozó ápolók szerveztek délelőtt Budapesten. Béremelést, megfelelő oktatást és munkájuk megbecsülését kérték, véleményük szerint ugyanis tarthatatlanok jelenlegi munkakörülményeik.

Zsigmond Vilmos a XXI. században!

Kincset érő dokumentumokkal menekült. Majdnem meghalt Robert de Niro sikeréért. Földönkívülieken, zavaros vizeken és nagyon nehéz embereken küzdötte át magát Hollywood csúcsára. De vajon megérte-e, és tényleg haragszik rá Spielberg?

Eljárást indított a II. kerületi rendőrkapitányság Habony Árpád ellen

A miniszterelnök tanácsadójaként számon tartott Habony még március végén fényképezők és kamerák előtt szabálytalankodott egy budai utcában. Záróvonalat is átlépett és a biztonsági öve sem volt bekötve, ahogy a mellette utazó Andy Vajnának sem. Azt, hogy kié az autó, nem lehet tudni. Az Együtt azt mondja: minden hivatalos lehetőséget megragadnak ahhoz, hogy kiderítsék: kinek a kocsiját vezette Habony Árpád.
 

Élni és boldogulni Benedekéknél

A Benedek családnál 3 generációban is születtek kiemelkedő tehetségek: van köztük színész, sportoló, még egy színész, no és még egy színészpalánta. És van itt is tragédia a családtörténetben.

Mit titkol Lukács Sándor?

Menekült a rajongók elől, a lányok özönlöttek utána. Színpadon, tévében és irodalomban is sikeres lett. Hű volt színházhoz, nőhöz és barátaihoz is. De van-e olyan titok, melyekről csak szomorú verseiben vall?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!