KERESÉS search-close

"Segesvári Csaba" szerzővel ellátott tartalmak

Segesvári Csaba

Segesvári Csaba által létrehozott tartalmak (100):

Párzó oroszlánok okoztak pánikot a cirkuszban

Rövid románc után a biztonsági hálóba csavarodott egy 400 kilós oroszlán az Eötvös cirkusz péntek esti előadásán, Szegeden. A szabadulni próbáló állattól sokan megijedtek, a nézőket elővigyázatosságból kiküldték a sátorból. Az igazgató szerint mindez a párzási időszak miatt történhetett.

Kerékpártútnál gázolták halálra a biciklist

Kerékpárost gázolt halálra egy autós reggel a Csongrád megyei Sándorfalva közelében. A baleset olyan helyen történt, ahol félbeszakad az Ópusztaszerig tartó kerékpárút, a szegedi rész már elkészült, a többi még épül. A biciklis a már kész kerékpárútra akart felhajtani, amikor halálra gázolta a szemből érkező autó.

Balesetet okozott, majd hazament – otthonában fogták el a rendőrök

Balesetet okozott, majd hazament – otthonában fogták el a rendőrök azt a 42 éves mélykúti férfit, aki szerda este autójával áttért a szemközti sávba a Bács-Kiskun megyei Jánoshalma közelében, és emiatt egy autós az árokba borult. A vétlen sofőr nem sérült meg, két utasa igen. A cserbenhagyót a rendőrök kórházba vitték, ugyanis részeg volt, amikor elfogták.

Leállósávban gázolták el őket az M43-ason

Újabb baleset a leállósávon! Műszaki hibás kisbuszba és a segítségére siető autóba rohant egy kamion ma hajnalban az M43-as autópályán Szeged közelében. Három embert elgázolt, mindannyian az út menti mély árokba repültek. A tűzoltók hordágyon hozták fel őket.

Féltékenység miatt verte félholtra

Féltékenység miatt verte össze – ezt mondta Híradónknak annak a helvéciai férfinak a bátyja, akit hétfőn vert félholtra egyik ismerőse. A haldoklót támadója a gyanú szerint a ház előtt magára hagyta, csak másnap hívott hozzá segítséget, de addigra már késő volt, a férfi meghalt. A rendőrök halált okozó testi sértés miatt nyomoznak, a támadót őrizetbe vették. Úgy tudjuk, korábban hasonló erőszakos bűncselekményért már elítélték.

Lincshangulat alakult ki a közösségi oldalakon a balotaszállási kutyakínzás miatt

Komoly indulatokat váltott ki a balotaszállási kutyakínzás. Lincshangulat alakult ki a közösségi oldalakon, több mint 100 ezer ember követel súlyos büntetést. Kedden a Híradóban bemutattuk: egy 68 éves helybéli nő kocsija után kötötte elszökött kutyáját, úgy akarta hazavonszolni. Az állat útközben elpusztult. Egy felháborodott autós videóra vette az esetet és hívta a rendőröket, a nő ellen eljárás indult.

Kocsihoz kötve vonszolta kutyáját, az állat nem élte túl

Kocsihoz kötve akarta hazavonszolni szökött kutyáját egy asszony Balotaszálláson. Az állat nem élte túl. Egy másik autós videóra vette a kegyetlenséget, és hívta a rendőröket is. Mire a járőrök megérkeztek, a kutya elpusztult. A 68 éves asszony azt mondta, egyáltalán nem sajnálja az állatot. A rendőrök eljárást indítottak ellene.

Három autó ütközött össze az M5-ös autópályán

Későn vette észre a lassító sort, három autó ütközött össze vasárnap délután az M5-ös autópályán Kecskemét közelében. Az egyik autó teljesen összetört, a benne utazó négyfős családból mindenki megsérült. Az apuka beszorult a roncsba, a gyerekek a gyerekülésnek és a bekapcsolt biztonsági öveknek köszönhetően viszont karcolásokkal megúszták a balesetet.

Cserbenhagyta az elgázolt fiút

Elgázolta, majd magára hagyta a 16 éves fiút – vádemelést javasol a rendőrség az ellen a nagykőrösi 20 éves sofőr ellen, aki még tavaly novemberben ütött el egy iskolából hazafelé tartó fiatalt. Nem segített rajta, hanem továbbment. A fiú élete egy arra járó figyelmes autóson múlt, de maradandó sérüléseket szenvedett.

Roncsból született újjá a villamos

Roncsból született újjá a balesetet szenvedett villamos Szegeden. Még 2016-ban törte totálkárosra egy busz a Szeged Közlekedési Társaság villamosát. A 700 ezer kilométert futott villamosért akkor 30 millió forint kártérítést kapott a társaság, a selejtezés helyett viszont inkább saját forrásból, majdnem 130 millióból felújították. Ez jóval olcsóbb, mint amennyibe egy új szerelvény került volna.

Halálra gázolták a leálló sávban

Leálló sávon álló autóst gázolt halálra egy kisbusz éjjel Makó közelében, az M43-as autópályán. A lerobbant kocsi sofőrje az autó mellett telefonált, amikor a baleset történt. Két kisbusz ért az autós mellé, a szakadó esőben az első lassított, hogy segítsen. A második vezetője viszont ezt későn vette észre, és elgázolta a telefonáló férfit, majd az úton álló kocsiba csapódott. Az elütött férfi szörnyethalt, a kisbuszban pedig 9-en sérültek meg.

Fékezés nélkül csapódott fának, karcolásokkal megúszta

Fékezés nélkül fának csapódott, hihetetlen, de karcolásokkal megúszta. Látszólag súlyos baleset történt kedd délután Kiskunhalasnál, egy szerb autós kicsúszott a kanyarban, autójával az út menti fára csavarodott.

Luca a Kecskeméti Vadaskert új sztárja

Újabb lámacsikó született Kecskeméten. Négy napja jött világra Luca a Kecskeméti Vadaskertben. A kis állatot egy táborozó diák után nevezték el, ő látta meg először az újszülöttet. Tavasszal már született egy lámacsikó Kecskeméten, a mostani a féltestvére, így hétfősre nőtt a család.

Vadászpuskával támadt volt élettársára, a testőr fegyverezte le

Lövés a plázában! Egykori élettársát akarta egy lefűrészelt csövű vadászpuskával kivégezni az a 75 éves férfi, aki tegnap rátámadt az asszonyra az egyik kecskeméti áruházban. Információnk szerint a nőt már hétfőn is megfenyegette az üzletben. Az asszony mivel félt tőle, korábban testőrt fogadott. Miután eldördült az első lövés, ő fegyverezte le a támadót. Az idős férfit ezután fogták el a rendőrök, és őrizetbe vették.

Korábbi áldozatát is megtámadta

Lopott és rabolt szabadulása után az a 26 éves jánoshalmai férfi, aki ellen most emelt vádat az ügyészség. A támadó ráadásul egy évvel korábban már meglopott áldozatától próbált pénzt szerezni, de nem járt szerencsével. Az idős férfitól mindössze 1000 forintot zsákmányolt. Még aznap egy 85 éves nőt is kirabolt, tőle 300 forintot vitt el. Az ügyészség szerint a különös visszaeső most már 15 év fegyházat is kaphat.

Pótnagyik táboroztatnak nehéz sorsú gyerekeket Makón

Trambulin, tollas, társasjáték és rajzolás – ezekkel is várják a pótnagymamák a nehezebb sorsú gyerekeket Makón. Ötödik éve táboroztatnak ingyenesen a lelkes nagyszülők a Maros parti városban, az étkezést támogatók és az önkormányzat biztosítja. A gyerekek pedig úgy tűnik, minden percét élvezik az 5 napnak.

A születésnapján próbált véget vetni az életének, trükkel hozták le a magas épületről

Rendőrök és tűzoltók mentettek meg egy férfit Kecskeméten, ők hozták le a tetőről. Egy bevásárlóközpont tetejére mászott fel. Minderről felvétel is készült. Az üzletközpont biztonsági őrei hiába próbálták lekönyörögni a magasból, ezért segítséget hívtak. Végül egy trükkel sikerült lehozni. A férfi éppen a születésnapján akart öngyilkos lenni.

Részegen gyújtogathatott a féltékeny apa

Megfenyegette családját, majd felgyújtotta a konyhát – péntek délután csaptak fel a lángok egy családi háznál a Bács-Kiskun megyei Kisszálláson. A gyújtogató súlyos égési sérüléseket szenvedett. Fia szerint részeg volt, nem először támadt családjára. Azt mondja, féltékeny volt az anyjára, ezért gyújtotta rájuk a házat.

Don Juan: szürreális komédia a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Az emberek képmutatóak, ez évszázadok alatt sem változik – véli Jakab Tamás, aki Moliere nőcsábászát személyesíti meg öregedő Don Juanként a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Ezt az apját alakító Bodrogi Gyula sem látja másképp. Herczeg Tamás és O. Horváth Sári szürreális rendezésében Kulka János és Csákányi Eszter is feltűnik a színpadon.

Fél nap alatt két súlyos baleset történt fáradt sofőrök miatt

Fáradt sofőrök miatt történt két súlyos baleset fél nap alatt. Tegnap délután egy munkásokkal teli kisbusz rohant fának a 45-ös úton, vezetője elaludhatott a volánnál. Az egyik utas a helyszínen meghalt. Reggel 10-en, köztük 6 gyerek sérült meg az M5-ös autópályán történt balesetben. A Szerbia felé tartó kisbusz sofőrje is valószínűleg elaludt vezetés közben.

Sátánmajom kölyök született Szegeden

A sátánmajom kölyök, Pite Peti egyelőre anyja hátán tölti napjait. Nevelésében bátyja, Bandi is részt vesz. A sátánmajmok így sajátítják el az utódnevelést, csak ezután alapíthatnak új családot.

Kiszabadult az egyik olaszliszkai lincselő

13 év után szabadult Szögi Lajos egyik gyilkosa. Az elsőrendű vádlott hétfő hajnalban hagyta el a börtönt. 2006-ban 7 társával, lányai szeme láttára halálra vert egy apát Olaszliszkán. A bíróság szerint a büntetése akkor is eléri a célját, ha feltételesen szabadon engedik. Az áldozat családját megrázta a hír.

Mesterséges intelligencia segíti a rákdiagnosztikát

A Facebook alapító Mark Zuckerberg alapítványától kapott csaknem 100 millió forintos támogatást Horváth Péter bioinformatikus csoportja. A tudományos akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában most azon dolgoznak, hogy a laborba küldött sejtmintákban minél gyorsabban megtalálják az összes beteg sejtet.

Újabb szabálytalankodó rendőrről készült videó!

Egy járőrautó több kocsit előzött meg a záróvonalon Kecskemét közelében az 5-ös úton a napokban. a manőver közben nem használta megkülönböztető jelzéseit. A rendőrség annyit közölt, vizsgálat indult, amire 30 napjuk van. Az RTL híradónak nyilatkozó pszichológus szerint az ilyen esetek rombolják a rendőrség tekintélyét.

 

Friss jogsival okozott baleset a 17 éves fiú

Fékezés nélkül csapódott egy út szélén várakozó traktorba egy kocsi, amit egy 17 éves fiú vezetett, a Bács-Kiskun megyei Borotán. A balesetben rajta kívül egy 10 és egy 13 éves gyerek is megsérült. A kisebbik gyereket súlyos mellkasi sérülésekkel vitték kórházba.

Az önkormányzati választások tisztasága miatt aggódnak az ellenzéki pártok

Az önkormányzati választások tisztasága miatt aggódnak az ellenzéki pártok azután, hogy várhatóan kormányközeli kezekbe kerül a T-Systems nevű infokommunikációs cég. Kedden jelentették be, hogy egy olyan cég veszi meg a T-Systemset, amelynek többségi tulajdonosa Mészáros Lőrinc üzlettársa, Jászai Gellért. A T-Systems a választásokon használt informatikai rendszeren is dolgozik. A Jobbik a nemzetbiztonsági bizottság elé viszi az ügyet. A kormány szerint mindez politikai hisztériakeltés.

 

Nyolc méter magasból zuhant a mélybe egy munkás

Nyolc méter magasból zuhant a mélybe egy munkás Baján: a 64 éves férfi egy zsilipfelújításon dolgozott, amikor az emelőkosárból az állványzatra próbált lépni. Életveszélyesen megsérült, mentőhelikopterrel vitték kórházba. Pécsen pedig egy daru gémje csuklott össze: 5 méter magasból zuhant le két kosárban dolgozó munkás.

Milyen állat a binturong?

Három binturong született Szegeden. Na de mi is ez a különös nevű állat. Egy nagyméretű cibetmacska-féle emlős, ami Délkelet-Ázsiában őshonos. Ránézésre medveszerű, de úgy mászik fára, mint egy majom.

Menet közben ugrott ki lángoló kocsijából

Lángoló kisteherautóból ugrott ki, életveszélyesen megsérült egy férfi hajnalban Bács-Kiskun megyében. A sofőr észrevette, hogy ég a kocsija, de tovább hajtott, hogy a közeli településen, Solton segítséget kérjen. A lángok viszont gyorsan terjedtek, így a férfi végül a mozgó járműből ugrott ki.

Tömegbaleset az M7-esen, 6 autó ütközött össze

Hat autó ütközött össze csütörtök reggel Székesfehérvárnál az M7-esen. Az egyik kigyulladt, a csodával határos módon csak hárman sérültek meg, ők is könnyebben. A Jász-Nagykun Szolnok megyei Csépánál pedig egy autós hajtott vonat elé, a kocsit maga alá gyűrte a vonat, de ott is túlélte a sofőr, igaz súlyosan megsérült.

Nem adott elsőbbséget a gyalogosnak, 15 ezer forintra büntették

Kiskunhalason ellenőrizték a rendőrök az autósokat, azt figyelték, a sofőrök elengedik-e a zebrán közlekedő gyalogosokat. Az egyik sofőrt a közeli térfigyelő buktatta le, megbüntették. A rendőrök szerint a tavasszal indult zebraellenőrzési akció eredményes.

Lázár Jánost kérte fel a hódmezővásárhelyi Fidesz a város polgármesterjelöltjének

Lázár Jánost kérte fel a hódmezővásárhelyi Fidesz a város polgármesterjelöltjének - erről elsőként a 444.hu írt egy helyi portálra hivatkozva. Lázár János a felkérésre nem reagált, egyelőre gondolkodási időt kért. Ha a volt miniszter polgármester lenne, akkor le kellene mondania parlamenti mandátumáról és ezzel gyakorlatilag ki is szállna az országos politikából.

Már egyedül jár Krisztofer, a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültje

Már egyedül tud járni és a beszéd is egyre jobban megy a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültjének. Krisztofer 2017 szeptemberében zuhant le a szerkezetről, amikor annak eltört egy alkatrésze. A most 20 éves fiatal koponyája sérült meg, mindent újra kellett tanulnia. A héten egy szegedi rehabilitációs központban kezelik.

Életfogytiglant kaptak a parndorfi halálfurgon főbb vádlottjai

Sosem szabadulhatnak a börtönből a parndorfi halálfurgon főbb vádlottjai – így döntött jogerősen a Szegedi Ítélőtábla. 2015-ben fulladt meg egy teherautó rakterében 71 menekült, amikor embercsempészek Magyarországon keresztül Németországba akarták őket szállítani. Az áldozatok között 4 gyerek is volt, közülük ketten csak egyévesek voltak.

Közel duplájára drágult a meggy a tavalyi árához képest

Közel duplájára drágult a meggy a tavalyi árához képest. A Híradónknak nyilatkozó termelő szerint idén eleve kisebb volt a termés, és a helyzeten tovább rontott a tavaszi fagy, majd az aszály. Kecel környékén is csak a szokásos mennyiség fele termett, a szüret már csak 10 napig tart.

Rengeteg műanyag van a Marosban

40 ezer darab műanyag részecske egy kiló iszapban – ezt találták szegedi kutatók a Marost vizsgálva. A Szegedi Tudományegyetem kutatói a romániai Lippától kezdve a szegedi torkolatig vettek mintát a folyóból, és maguk is meglepődtek az eredményen. A folyóba kerülő szemét széttöredezik, és a lelassuló magyar szakaszon gyűlik össze az iszapban.

Keresztbe pakolták az autókat

Keresztbe felpakolt autót szállítottak az M5-ösön! Erről egy nézőnk készített felvételt. Ezzel a megoldással egyel több kocsi fért el a román autószállítón. Az M7-esen pedig csomagokra felkötött kocsit fotóztak. A rendőrség szerint mindez nem csak szabálysértés, hanem akár bűncselekmény is lehet.

Szabadulhat az egyik olaszliszkai lincselő

Hamarabb szabadulhat az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja, aki már egy hónap múlva kijöhet a börtönből. Társaival még 2006-ban agyonverte Szögi Lajos tanárt a gyermekei szeme láttára, mert azt hitték, hogy elgázolt egy útra szaladó gyereket. A Szegedi Törvényszék szerint a férfi kifogástalanul viselkedett a börtönben, szabadulása után pedig pártfogót rendelnek mellé, és figyelik, hogyan tölti a mindennapjait.

Késsel támadt anyja élettársára egy 15 éves sükösdi fiú

Letartóztatta a kecskeméti bíróság azt a 15 éves sükösdi fiút, aki pünkösd vasárnap szívtájékon szúrta anyja élettársát. A férfit újra kellett éleszteni, a kés az egyik verőerét találta el, életmentő műtétet hajtottak végre rajta a kórházban. A fiú beismerte tették, de nem tett vallomást. 

Másodfokon a pandorfi halálkamion ügye

Tényleges életfogytiglant kér az ügyészség három embercsempészre, akik a vád szerint közvetlenül felelősek a 71 menekült haláláért. Elkezdődött a parndorfi halálkamion másodfokú tárgyalása. 2015-ben embercsempészek egy hűtőkamionban próbáltak menekülteket Németországba juttatni. A bezárt emberek, köztük gyerekek, hiába dörömböltek, nem engedték ki őket, mind meghaltak.

Drogmegelőzési előadásokat tartott, kábítószerkereskedelemmel gyanúsítják

Néhány hete még drogmegelőzési előadásokat tartott, most kábítószerkereskedelemmel gyanúsítják. Egy balatonszemesi bűnmegelőzési egyesület elnökét fogták el a rendőrök kedd este, a gyanú szerint a szervezet autóját használta drogárusítás közben. Abban bízott, hogy a rendőrök nem vizsgálják át a felmatricázott kocsit.

Félhavi eső esett le Szegeden

Félhavi eső esett le reggel Szegeden, vízben álltak az utcák, a záportározó is kiöntött. A keleten kipattant zivatarlánc kora délelőtt érte el az ország nyugati részét. A híradónknak nyilatkozó meteorológus szerint a hétvégétől nyáriasra fordul az idő.

Több tonna szemét a Tiszán

Több tonna szemetet gyűjtött össze az áradó Tisza a Kiskörei Vízlépcsőnél, mivel már apad a felső szakasz, a műanyag palackokból és ágakból álló hatalmas kupacot nem engedi tovább a vízügy. Ennek ellenére Szegednél sem tiszta a Tisza, ott a szintén áradó Maros okoz gondot.

Liszt-majom  született Szegeden

Már másfél hónapos, de még mindig szülei szőrébe bújva tölti napjait a Szegedi Vadasparkban. Különös frizurája miatt a zeneszerző Liszt Ferenc után nevezték el. A kicsi másfél éves koráig maradhat Szegeden, utána keresnek neki új otthont.

Szöges csirkecombbal és csigaméreggel töltött virslivel mérgezhetik a kutyákat

Szöges csirkecombbal és csigaméreggel töltött virslivel mérgezhetik a kutyákat a Csongrád megyei Domaszéken. Egymás után pusztultak el az állatok. Az egyik családi háznál majdnem tragédia történt, miután a kutyákkal játszó kisgyerek is megtalálta a mérget. Az RTL Híradónak nyilatkozó helyiek szerint valaki szándékosan pusztítja az állatokat.

 

Tüntettek a Nemzeti Légió ellen Szegeden

Ellenzékiek, civilek és romák tüntettek Szegeden a Mi Hazánk Mozgalom által létrehozott úgynevezett Nemzeti Légió megalakulása ellen. A rendőrség hatalmas erővel biztosította a rendezvényeket, melynek a végén a civilek és a romák élőláncot alkotva tiltakoztak a gyűlöletkeltés ellen.

Méhszállítóval ütköztek

Méheket szállító teherautóba vágódott egymás után két kisbusz hajnalban az M5-ös autópályán Kecskemét közelében. Szeged felé tartott 2 és fél millió méhhel egy pótkocsis IFA, amikor először egy fehér kisbusz utolérte, majd abba egy szürke, autót szállító kisbusz rohant bele.

Megrúgta a lova, ezért baltát vágott a hátába

Saját állatát bántalmazta egy 24 éves férfi a Bács-Kiskun megyei Orgoványban. A szomszédok értesítették az állatmentőket, akik feljelentést tettek. A 8 éves, Szilaj névre hallgató ló most egy Kecskemét közelében lévő tanyán gyógyul.

Menet közben halt meg a férj az autóban

Halálos baleset az M5-ösön. Árokba csapódott egy idős osztrák házaspár autója vasárnap délelőtt Kecskemét közelében. A kocsit a feleség vezette. Információink szerint a férj útközben halt meg, a felesége pedig annyira megrémült, hogy elrántotta a kormányt. Az asszony könnyebben sérült meg.

Buszt és mentőt is vezethettek a gyerekek

Ez a hétvége a gyerekeké. Sok helyen azt is megengedték nekik, amit máskor nem szabad. Például a BKV-nál akár buszvezetők is lehettek, Miskolcon a mentőautókba ülhettek be, több tűzoltóságon pedig bemutatót tartottak a gyerekeknek. és ez csak néhány program a sok közül.

Szonja lett a kisoroszlán!

Szonja napon született, ezért ezt a nevet kapta a Szegedi Vadaspark második fehér kisoroszlánja. Pénteken vizsgálta meg állatorvos, egészséges, jól fejlődik,  testvérével ellentétben anyja az első pillanattól táplálja és óvja. A fehér kisoroszlán egy éves koráig maradhat Szegeden.

Árokba csapódott, de karcolásokkal megúszta

Öt méter mély csatornába csapódott kocsijával, de karcolásokkal megúszta. Óriási szerencséje volt annak a sofőrnek, aki reggel szenvedett balesetet a Bács-Kiskun megyei Szank közelében. Nyílegyenes úton haladt, amikor kocsijával átszakította a szalagkorlátot, és az öntözőcsatornába csapódott. Saját lábán tudott kiszállni a kocsiból, amit viszont csak daruval tudtak kiemelni.

Felszedik a nemrég lerakott síneket Hódmezővásárhely és Szeged között

Felszedik a korábban már lerakott, használt síneket a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő, most épülő villamosvasút vonalán. Az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábban azzal magyarázta a máshonnan elbontott, 40 éves sínek használatát, hogy az erre a mellékvonalra még jó lesz, és költségeket is spórolnak vele.

Hallgatók élesztettek újra egy idős oktatót Szegeden

Hallgatók élesztettek újra egy idős oktatót Szegeden. Focizás közben lett rosszul a Szegedi Tudományegyetem egyik idős oktatója, társai, majd a vizsgázó testnevelés szakos hallgatók élesztették újra. A diákoknak ugyanis kötelező tantárgy az újraélesztés, egyikük épp fél éve tanulta. Dina Dániel azt mondta Híradónknak, ösztönösen cselekedett.

Előzés közben egy szemből érkező kamionnak vágódott

Előzés közben a kamionnak csapódott, de karcolások nélkül megúszta. Fedélzeti kamera rögzítette, ahogy egy autós kedden előzés közben egy szemből érkező kamionnak vágódott a Bács-Kiskun megyei Kiskunmajsa közelében. Az autó ezután az árokba csúszott. A felvételt készítő sofőr azt mondta: végignézte az előzést, és már előre látta, hogy nem lesz jó vége.
A fedélzeti kamera teljes felvételét ide kattintva nézheti meg.

Másfél hónapon át verte magatehetetlen anyját

Másfél hónapon át verte magatehetetlen anyját a vád szerint, 4 év börtönt kapott első fokon a kegyetlen férfi. 2017 nyarától ápolta akkor 88 éves anyját, a bajok ősszel kezdődtek. Az ügyészség szerint a férfi rendszeresen ivott, ha elfogyott a pénze, anyjától kért. Ha nem kapott, ütött. A szociális gondozó vette észre, hogy baj van. A férfi az ítélethirdetésig azzal védekezett, anyja leesett, ettől lettek sérülései. Ma mindent beismert.

Hónapokon át éltek a halott nagymamával

Hónapokon át éltek a halott nagymamával. Hiába keresték a szomszédok 71 éves asszonyt a Bács-Kiskun megyei Csátalján, családtagjai mindenkinek azt mondták, nem fogad látogatókat. A háziorvos sem jutott be a házba, ő hívta a rendőröket. Ekkor derült ki, hogy az asszony holteste már hónapok óta a kisszobában van.

Lekérte beosztottja betegadatait

Beosztottjának és családjának betegadataiban kutakodhatott a Szegedi Tudományegyetem egyik intézetvezetője. Ez úgy derült ki, hogy egy beszélgetésben arra utalt, tudja, hogy beosztottja nőgyógyásznál járt. Az asszony ezután fordult az egyetemhez, és kiderült: hogy az egész család betegtörténetét lekérték. A rendőrség nyomoz, az intézetvezető pedig már nincs a posztján.

Anyák napján végzett édesanyjával

Zavartan beszélt stábunknak anyja haláláról az a 23 éves makói férfi, aki a gyanú szerint anyák napján verte agyon édesanyját. Ügyvédje szerint szakértői vélemény szükséges, hogy kiderüljön, védence beszámítható-e.

Megszüntette a bíróság a Czeglédy Csaba ellen zajló büntetőeljárást

Megszüntette a bíróság a Czeglédy Csaba ellen zajló büntetőeljárást. Azután döntöttek így, hogy az egykori szocialista politikus felkerült a DK EP-listájára, így mentelmi joga van. A bíróság ugyan kérte ennek felfüggesztését, de a Nemzeti Választási Bizottság ellenzéki tagjai leszavazták. A Fidesz szerint egy bűnöző oldalára álltak. Czeglédy Csaba a bíróság döntését bírálja.

Kegyetlen módon végzett az idős nővel

Brutálisan végzett áldozatával, ezért jogerősen is életfogytig tartó fegyházra ítélték azt a petőfiszállási férfit, aki 2010-ben kegyetlen módon ölt meg egy idős nőt. Akkor hiába keresték a gyilkost, évekkel később bukott le, amikor újra rátámadt egy asszonyra. Most az utolsó szó jogán mindenkitől, még a családjától is bocsánatot kért.

Anyák napján ölhette meg anyját

A gyanú szerint anyák napján verte halálra saját anyját egy 23 éves makói férfi, majd két napig a holttesttel együtt élt a házban. Egy ismerősük talált rájuk. A szomszédok szerint a fiatal férfi korábban is rátámadt már az anyjára, az apját is alaposan megverte. A rendőrök őrizetbe vették.

Deutsch Tamás szerint megszavazzák Botka László javaslatát

Álhír Deutsch Tamás szerint, hogy a kormánypártok elleneznék a szocialista Botka László bejelentését, mely szerint tíz-tízezer forintot kapnak a szegedi nyugdíjasok és az általános iskolás gyermekeket nevelő családok. A város polgármestere még május elsején jelentette be a támogatást, melyre szinte azonnal reagált a helyi Fidesz, és kampányakciónak minősítették. Deutsch Tamás kedden azt mondta, megszavazzák Botka László javaslatát.

Átfurakodott a sorompók között, de kétszer is felakadt

Nem akart várni, átfurakodott a sorompók között, de kétszer is felakadt. Csak a szerencsén múlt, hogy nem gázolta halálra a vonat azt a türelmetlen robogóst, aki a tilos jelzés ellenére kelt át a síneken a Jász-Nagykun Szolnok megyei Mezőtúron. A szabálytalankodást egy autós fedélzeti kamerája rögzítette. A MÁV szerint tavaly 21-en haltak meg az átkelőkben, szinte kivétel nélkül saját hibájuk miatt.

Videón az elkötött busz és az üldöző rendőrök

Egy részeg fiatalember csütörtök hajnalban indított el Szegeden egy alig egyhetes Mercedes buszt. Menni akart vele egy kört, de útközben megijedt az arra járó rendőröktől, és őrült száguldásba kezdett. Végül egy fa állította meg. Nemrég bulizó lányok vittek el egy körre egy buszt, az esetről készült riportot megnézhetik ITT.

 

A csengelei lövöldöző azt kérte, lőjék inkább le

Azt kérte a bírótól, hogy inkább lője le - így reagált az életfogytiglani börtönbüntetés kiszabására a csengelei lövöldöző. A török származású férfi másfél éve lőtte le ugyancsak török származású ismerősét az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében. A férfi a bíróságon azt mondta, hogy fogadott fiaként tekintett az áldozatra, aki azonban elhagyta őt.

Egy cukrászda raktárába szorult egy betörő Szegeden

A férfi a hajnalban érkező cukrászok elől menekült be a helyiségbe, de ők gyanútlanul rázárták az ajtót. Mikor észrevették a betörést, megnézték a kameraképeket. Így találtak rá, órákkal később.

Tiszába zuhant az autója, csak a csobbanást hallotta

A hat méter magas partról a Tiszába zuhant egy autó hétfő délután Szentesen. A kocsi tulajdonosa egy nyaralóban volt, miközben megindult az autója, a folyóba esett, 400 métert sodródott, majd elsüllyedt. A két éves kocsiban valószínűleg nem kapcsolódott be az elektronikus kézifék.

Saját gyerekével hozatta be a vascsövet, amivel később megverte élettársát

Gyerekei szeme láttára, válogatott módon kínozta élettársát, 15 évet kapott jogerősen a kegyetlen férfi csütörtökön, Szegeden. Még 2016-ban támadt élettársára egy kecskeméti férfi, a nőt napokig megkötözve tartotta és bántalmazta közös tanyájukon. Az egyik esetben, úgy verte meg a nőt egy vascsővel, hogy azt a saját gyerekével hozatta be az udvarról.

Sikertelen veseátültetés - felelősöket keres az özvegy

Veséjét adta férjének, de a család szerint nem úgy sikerült a műtét, ahogy az orvosok ígérték. Tavaly novemberben végeztek élődonoros veseátültetést a Szekeres házaspáron, a feleség adta veséjét a férjének. Azt mondták, hogy a férfi egyik szervét veszik ki, de végül mindkettőt eltávolították. Ezután hiába ültették be neki felesége veséjét, a szervezete nem bírta, három héttel később meghalt. Az özvegy felelősöket keres, feljelentést is tett. A kórház nem válaszolt megkeresésünkre.

Az ablakon át mentette lányait az égő házból

Ablakon át mentette lányait az égő házból! Tegnap délután gyulladt ki egy családi ház melléképülete Szegeden, a lángok pillanatok alatt elérték a főépületet. A nyolcfős családból csak hárman voltak otthon, az apa az ablakon át mentette két lányát. Az anya ma azt mondta híradónknak, a tüzet 9 éves gyereke okozhatta, a melléképületben meggyújtotta a papírokat.

Vatta még olyan pici, hogy naponta csak pár percet aktív

Fehér láma született Kecskeméten. Vatta, így nevezték el a vadaskert gondozói a négy napja született kancát. A szinte teljesen fehér állattal együtt már hatan élnek a kifutóban. Az őshazájában félénk láma emberi környezetben háziállattá szelídül, így Kecskeméten is könnyű kézből etetni.
Vattáról ide kattintva még több vicces felvételt láthat.

Jár a kártérítés a kerítésért

Szétrombolta az autós a kerítését és a házba vezető gázvezetéket, két és fél év után adtak igazat a károsultnak. 2016 októberében egy kerékpárost elgázoló autós okozta a kárt a Kecskeméthez tartozó Hetényegyházán. Az asszonynak másodfokon igazat adott a bíróság, így az autó tulajdonosának és a biztosítónak közösen kell állnia az akár több milliós helyreállítást.

Pillepalackokon hajóznak, így hívják fel a környezetszennyezésre a figyelmet!

Pillepalackokból épített tutajon hajóznak székelyföldi és román tűzoltók - a Maros forrástól Szegedig tartó 780 kilométeres túrával a környezetszennyezésre akarják felhívni a figyelmet. 3 ezer PET palackból építették meg a tutajt. Nyolcan indultak útnak április elsején, a tervek szerint holnap érnek Szegedre.

Hős rendőr mentett ki két embert az égő házból

Égő házából mentett ki egy 86 éves asszonyt, és a segítségére siető szomszédját egy rendőr Körösladányban! Vasárnap délután gyulladt ki egy családi ház a Békés megyei településen, a lángokat a szomszéd vette észre. Hívta a rendőröket, miközben többen segíteni próbáltak. Az egyik szomszéd bement a füsttel teli házba, az ablakon át próbálta az idős asszonyt kijuttatni, de sikerült neki. A járőr utánuk ment, mindannyian megmenekültek.

Fizetni kell Lázáréknak a vadászkastélyukhoz vezető útért

Fizetni kell a Lázár János résztulajdonában álló cégnek azért az eddig engedély nélkül használt batidai útért, amely a vadászkastélyukhoz vezet. Az utat később meg is vehetik. Erről döntött a hódmezővásárhelyi képviselőtestület, miután a cég vételi ajánlattal kereste meg az önkormányzatot.

Az út közepén állt, elgázolták

Életveszélyesen megsérült a gyalogos, aki az út közepén állt, ekkor gázolta el egy autós szombat este a Csongrád megyei Sándorfalvánál. A sofőr azt mondta, próbálta kikerülni a sötét ruhában lévő férfit, de szemből is jöttek, így nem tudott mit tenni.

Koncertje közben, pohárral dobták meg LilG-t

Pohárral dobták meg a 17 éves rappert Szegeden. Az interneten ismertséget szerző LilG és Nemazalány szerdán koncertezett a városban, amikor az egyik dühös néző egy üvegpohárral eltalálta LilG-t. A férfit a rendezők gyorsan elfogták, majd egy 4 fős társasággal együtt kitiltották a szórakozóhelyről. A rapper nem akart az RTL Híradónak nyilatkozni, annyit mondott, az egészet szeretné elfelejteni.

Húsz év a kegyetlen unokának

Húsz év börtönre ítélte első fokon a Gyulai Törvényszék azt a 37 éves nőt, aki másfél éve Sarkadkeresztúron megölte nagyanyját. Az unoka pénzt akart, de nem kapott. Ezután keresett egy baltát, majd kegyetlenül végzett az idős asszonnyal, a holttestet egy kukába tette.

Egy délután alatt kéthavi eső esett Szegeden

Özönvízszerű eső Szegeden! Pár óra alatt több csapadék hullott szerdán délután, mint egész februárban és márciusban összesen. Az esőtől sok helyen tavakká váltak az utak, az egyik záportározó is kiöntött. Szekszárdon pedig hatalmas villámokat vettek videóra.

Úgy megütötte játékosát az edző, hogy eltört a szegycsontja

Megütötte 15 éves játékosát, akinek eltört a szegycsontja – tudta meg az RTL Híradó. Balul elsült védekezést mutatott be a mérkőzés szünetében a szentesi vízilabda klub egyik edzője vasárnap. A játékosnak azt akarta megmutatni, hogyan állítsa meg víz alatt a támadóját. Az ütés után a fiú meg játszott, este lett rosszul. A klub azonnal elküldte az edzőt. A férfi azt mondta Híradónknak, sajnálja az esetet és vállalja a felelősséget.

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Kis teve született Szegeden, hamarosan testvérei is lehetnek. Március végén született meg Basa, de a karámban még két teve vemhes, így hamarosan már három kiscsikó lehet. Az apát külön zárták, mert félő, hogy kárt tenne a kicsiben. A csikók 1 éves korukig maradhatnak Szegeden, utána másik állatkertbe kerülnek.

Életveszélyben a nagymama, akire unokái kutyái támadtak rá

Saját udvarán támadták meg unokája kutyái - egy 79 éves asszonyt vittek életveszélyes állapotban kórházba Szegvárról. Az idős nő unokája szerint nagymamája megszédülhetett és ráesett az egyik kutyára, ezért támadhatták meg az amerikai staffordshire terrierek. A férfi azt mondta, kutyái iskolázottak, barátságosak, régóta ismerik az asszonyt, nem érti, hogyan történhetett mindez. A rendőrség vizsgálatot indított.

Kisodródott a pályáról és egy nézőnek csapódott

Tragédia a motorosversenyen: az egyik versenyző kisodródott a pályáról a hétvégi extrém enduro kupán Bordányban, egy nézőnek csapódott, aki a kórházba szállítás után meghalt. A baleset a verseny utolsó körében történt. A nézőt, akinek a fejét találta el a motoros, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Hétfőn belehalt sérüléseibe. Négy gyereke és felesége gyászolja, barátai gyűjtést indítottak a családnak.

Egymás után fogták a gyorshajtókat a Speed Maratonon

Egymás után fogták a gyorshajtókat a rendőrök a Speed Maratonnak nevezett országos akcióban, pedig a mérések helyét előre közölték. Reggel 6 óra óta ott is traffipaxolnak, ahol azt a környéken lakók kérték. Szegeden egy általános iskola közelében mérték az autósokat, Békéscsabán pedig egy vasúti felüljárónál. A rendőrök szerint a legtöbb balesetet a gyorshajtás okozza. Az országos sebességmérési akció csütörtök reggelig tart.

Nem volt kivilágítva a biciklis, halálra gázolták

Halálra gázoltak egy biciklist vasárnap este a 47-es úton a Csongrád megyei Székkutas közelében. Egy Szeged felé tartó kisbusz sofőrje későn vette észre az út szélén kerékpárját toló férfit. Az áldozat a rendőrök szerint nem viselt láthatósági mellényt, a kerékpáron sem lámpa, sem prizma nem volt. Az út túloldalán van bicikliút, nem tudni, a férfi miért nem azt használta.

A szemetet és a gazt akarta elégetni, halálra égett

Halálra égett egy idős asszony Izsákon, miután tüzet gyújtott, hogy elégesse a szemetet és a gazt a kertjében. A nagy szárazság miatt a tűz pillanatok alatt átterjedt a házak mögötti nádasra. A lángokat a szomszédok kezdték oltani egy slaggal, az asszony holttestét is ők találták meg.

Gyászolják a 26 éves áldozatot

Családtagjai és barátai gyászolják a Csongrádnál meghalt fiatalt. Hétfőn hajnalban hajtott át a földön fekvő 26 évesen egy teherautó, az életét nem lehetett megmenteni. Az RTL Híradónak nyilatkozó ismerőse szerint a férfi mindig a kerékpárúton közlekedett, érthetetlen, mi történt. Munkából tartott hazafelé, biciklijét egy kilométerrel a baleset helyszínétől, egy bokor tövében találták meg.

Mérgezik a macskákat Felgyőn!

Pár nap alatt kéttucat macska pusztult el a Csongrád megyei Felgyőn, a helyiek szerint valaki mérgezi az állatokat - erről először a Délmagyarország írt. A polgármester azt mondta híradónknak, alaposan felbolygatta a helyieket a macskamérgezés. És nem csak a cicák vannak veszélyben, gombostűvel tűzdelt virslit is találtak az alig 1500 fős település utcáin.

Úton fekvő férfin hajtott át egy kisteherautó

Úton fekvő férfin hajtott át egy kisteherautó Csongrádnál! A 26 éves áldozatot a Kiskunfélegyháza felé tartó kenyérszállító sofőrje már hiába próbálta kikerülni. A gázolás után azonnal visszafordult, hogy segítsen, de a férfi már nem élt. Úgy tudjuk, egy közeli tanyán élt az anyjával. A rendőrök vizsgálják, hogy miért feküdt az úton, az sincs kizárva, hogy korábban gázolták halálra.

100 köbméter illegális szemét gyűlt fel a határban

Szemetet szedtek a Bács-Kiskun megyei Felsőszentiván határában. Az egykori lőtérnél lévő gödröt kezdték hulladékkal feltölteni ismeretlenek, több mint 100 köbméternyi gyűlt össze. A helyiek szerint nem ők szemetelnek, az önkormányzat is hiába próbálja a területet kitakarítani. A kormány tervei szerint az illegális hulladékkihelyezés a jövőben bűncselekménynek számíthat majd.

Ólom volt az iskolai csapvízben

A megengedett ólomkoncentráció dupláját találták az egyik budapesti általános iskola csapvízében. Valószínűleg az iskola belső hálózatából oldódott a szennyeződés a vízbe, a friss eredmények szerint viszont már nincs semmi baj. Magyarországon 95 százalékban kiváló minőségű az ivóvíz – ezt már a Víz Világnapja kapcsán hangsúlyozzák a szakemberek.

Felfüggesztett kaptak azok a bántalmazó fegyőrök, akik menekültnek néztek egy kubai származás magyar férfit

Felfüggesztett börtönt kapott első fokon az a két korábbi fegyőr, akik harmadik társukkal együtt megvertek egy menekültnek vélt kubai származású magyar férfit és barátnőjét 2015-ben Szegeden. A lányt súlyosan bántalmazták, a támadásról videófelvétel is készült. Az elsőrendű vádlott kezdetben tagadta, végül elismerte, hogy ő ütött először.

Csak egy napig tartott a

Csak egy napig tartott a szinte nyárias meleg. Volt, ahol délután 23 fokot mértek. Így aztán megteltek a parkok és a teraszokat is sokan választották a napsütésben. Éjszaka viszont egy hidegfront érkezik, holnap majdnem 10 fokkal hűvösebb lesz, és legfeljebb a jövő hétvégén lehet újra jobb idő.

Hiába kérték a sofőrt, hogy ne vezessen

Hiába kérték a sofőrt, hogy adja át a kormányt, és azt is, hogy menjen lassabban - ezt mondja a Kiskunmajsa közelében pénteken történt halálos baleset egyik túlélője. A háromfős társaság egész éjjel bulizott egy kiskunhalasi kocsmában, mielőtt hazaindultak. Egy kanyarban viszont kisodródott a kocsijuk, majd egy másik autónak csapódtak. Az abban utazó házaspár, és a balesetet okozó nő is meghalt.

 

Frontális karambol Kiskunmajsánál, hárman életüket vesztették

Hárman haltak meg, amikor egy autós áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy másik kocsival. A két autóban összesen öten utaztak. Egy házaspár szörnyethalt, ahogy az a sofőr is, aki valószínűleg a balesetet okozta. . A helyszínen készült további felvételeket megnézhetik ITT

Fegyőr mentette meg egy mentős életét

Fegyőr mentette meg a mentőst, akire késsel támadt egy részeg beteg Kecskeméten! A férfi azért fenyegette a mentőst, mert a pszichiátriára akarták átszállítani, de ő inkább hazament volna. Ekkor lépett közbe egy fegyőr, aki épp egy rabot kísért kórházba.

Lakásügyekkel vádolják egymást Hódmezővásárhelyen

Összesen 377 ezer forintot fizetett belvárosi önkormányzati lakásáért egy egykori hivatali tisztviselő fia Hódmezővásárhelyen – ezt állítja a város alpolgármestere. Kis Andrea azután kezdte átnézni a korábbi városvezetés lakáseladásait, hogy a helyi Fidesz szabálytalan lakáseladással vádolta meg Márki-Zay Pétert. Az alpolgármester szerint képviselők, hivatali dolgozók és rokonaik a lakásügyi tanácsadó testületet megkerülve jutottak ingatlanhoz. A helyi Fidesz szerint az alpolgármester ezzel próbálja saját korrupciós ügyüket elfedni.

Az 1879-es nagy árvízre emlékeztek Szegeden

Hajó- és lámpásfelvonulással emlékeztek az 1879-es árvízre Szegeden. 140 éve öntötte el a Tisza a várost, a három méteres vízben, több mint 5 ezer ház dőlt össze, 60 ezren maradtak otthon nélkül, 160-an haltak meg. 1970-ben és 2006-ben a nagy árvíznél is magasabb vízállást mértek, de a város megmenekült. A vízügy igazgatója szerint azért, mert az elődök tanultak az 1879-es tragédiából.

Láthatták, hogy baleset történt, mégis elhajtottak

Láthatták, hogy baleset történt, mégis segítségnyújtás nélkül továbbmentek - vádemelést javasol a rendőrség egy házaspár ellen, akik tavaly hajtottak el egy baleset helyszínről. Kunfehértónál ütközött két kamion frontálisan, mindkét sofőr súlyosan megsérült. A baleset azért történt, mert a később elmenekülő sofőr vészfékezett, a kamionos pedig elrántotta a kormányt. Kiderült, a vészfékező sofőr, aki a feleségével ült a kocsiban, azért hajtott tovább, mert jogosítvány nélkül vezetett.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való