KERESÉS search-close

"Marton Ferenc" szerzővel ellátott tartalmak

Marton Ferenc

Marton Ferenc által létrehozott tartalmak (99):

Szomszédaira gyújtotta a házat - két és fél év börtön kapott

Két és fél év börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki a szomszéd családra akarta gyújtani a házukat tavaly nyáron a Somogy megyei Kőkúton. A férfi éjjel étolajjal belocsolt kendőket tett a ház tetőszerkezete alá, és többször is meggyújtotta azokat. A háromgyermekes család csak azért élte túl a gyújtogatást, mert a legkisebb gyerek felsírt, és így még időben el tudták oltani a lángokat.

Két busz között, záróvonalon

Kis híján tömegbalesetet okozott egy felelőtlen autós Pécsett. A zebrán és záróvonalon előző autós két busz között hajtott el nagy sebességgel. A hajmeresztő manőveréről az egyik helyi busz fedélzeti kamerája készített felvételt.

Hat és fél órás vonatút Budapest és Pécs között

Három óra helyett hat és fél óráig tartott a vonatút vasárnap este Budapest és Pécs között. A torlódás miatt az egyik vonaton háromszor annyian utaztak, mint megszokott: még az üléssorok között is álltak, illetve a földön is ültek az utasok. Egy pályafelújításon dolgozó munkagép szakított el egy felsővezetéket Iváncsánál, ezért alakult ki a káosz.

Térfigyelő kamera rögzítette a gyújtogatót

Kaposvár sétálóutcáján, szerdán fényes nappal egy férfi meggyújtott egy vászonból készült bódét. Látszik, ahogy a standnál áll, ami pillanatokkal később lángra kap. A 27 éves gyújtogatót percekkel később elfogták a rendőrök, a bíróság pedig letartóztatta és elrendelte elmeorvosi megfigyelését. Beismerte tettét, de nem mondta el, hogy miért gyújtogatott.

Bővült a Zsolnay kiállítás

Tizenöt új műtárggyal gazdagodott a pécsi Zsolnay-kiállítás, az új porcelánokat Híradónknak mutatták meg legelőször.

Leköpte a sofőrt, börtönbe megy

Leköpte a buszvezetőt, börtönbe kell mennie egy pécsi férfinak. Jegy nélkül akart utazni egy helyi járaton, ezért a sofőr leszállította. Dulakodni kezdtek, majd a férfi leköpte a buszvezetőt.

30 milliós parkolási bírság

Harmincmillió forintnál is több parkolási díjat halmozott fel egy autós, aki az egyik pécsi szálloda mélygarázsában felejtette a kocsiját. Még 2007-ben parkolt le, de a hotelből taxival távozott, azóta nem látták. Tartozása már tízszer több, mint amennyit az autója ér.

Szamurájkarddal tombolt a részeg férfi

Szamurájkarddal tombolt egy részeg férfi az egyik pécsi társasházban még tavasszal. A férfi összeveszett az élettársával, ezért kezdett pusztítani. Nemcsak a bérelt lakásukat verte szét, hanem a szomszéd ajtajára is rávágott a karddal.

Nyári táborokban molesztált kislányokat a tanár

Első fokon hat év börtönre ítélték azt a Tolna megyei tanárt, aki táborokban 11-12 éves kislányokat molesztált. A férfi az általa szervezett művészeti táborokban simogatta, és meg is csókolta a gyermekeket.

Jobban van a kizuhant kisfiú

Napokkal korábban már megszökött a kórházból az a 8 éves kisfiú, aki szerdán kizuhant a kaposvári kórház harmadik emeletéről. A baleset előtt megint szökni próbált, az egyik takarítószertárban bújt el, annak ablakából zuhant a mélybe. Több csontja is eltörött, és belső sérülései is vannak, a Pécsi Gyermekklinikán ápolják.

3 emeletnyit zuhant a kisfiú

Kizuhant egy nyolcéves kisfiú a kaposvári kórház gyermekosztályának egyik ablakából ma délelőtt. Úgy tudjuk, hogy kiszökött a kórteremből és a takarítószertárban bújt el. Innen esett ki az ablakon. A kisfiú nagyon magasról esett, három emeletnyi mélységbe zuhant, de nagy szerencséje volt, és túlélte az esést. Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség büntetőeljárást indított. A kisfiú állítólag egyszer már megszökött a kórházból.

Súlyosbították a mérgező nővér vádját

Súlyosbította a munkatársait megmérgező pécsi nővér vádját a bíróság: testi sértés helyett foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt kell felelnie. A 33 éves nővér a vád szerint egy éven át különböző tudatmódosító szereket csempészett munkatársai italába, azért, hogy megtudja, milyen hatásuk van.

Ragaszkodó a kis cerkófmajom

Az alig egyhetes apróság a Pécsi Állatkertben egy pillanatra sem engedi el az anyját, egész nap a szőrébe kapaszkodva csimpaszkodik rajta.

Életveszélyes menőzés forgalommal szemben

Életveszélyes manőverek fényes nappal - megdöbbentő videó került fel az egyik közösségi oldalra. Egy fiatal sofőr száguldozott az autók között egy forgalmas úton. Nem egyedül volt a kocsijában, a mellette ülő ismerőse mindezt videóra vette. A felvétel alapján a sofőr jól szórakozott a vagánykodás közben.

Ilyen volt az utolsó roham a tanévkezdés előtt

Volt, aki az utolsó pillanatban vett meg mindent az iskolakezdéshez. Hétfőn kezdődik az új tanév, vasárnap pedig több papírbolt még zsúfolásig tele volt vásárlókkal. A Pénzcentrumnál úgy számolnak, minimum 40 ezer forint kell gyerekenként a tanévkezdéshez.

Használt tűzoltóautó adományból

Adományokból vette meg új tűzoltóautóját a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület. Az önkéntes tűzoltók tavasszal határozták el, hogy lecserélik régi és lassú kocsijukat egy újabbra. Mivel nem volt elég pénzük, támogató jegyeket árusítottak. Nemrég jött össze annyi pénz, hogy megvásárolhattak egy jobb, de használt autót.

Emberfeletti teljesítmény


szerző:
2018.08.30. 19:00
Emberfeletti teljesítmény

38 kilométer úszás, 1800 kilométer kerékpározás és 422 kilométer futás. Két hét alatt ennyit kellett teljesíteniük azoknak a versenyzőknek, akik rajthoz álltak a svájci ultratriatlon versenyen. Idén három magyarnak is sikerült az emberfeletti teljesítmény.

Gömbvillám okozhatta a tüzet

Valószínűleg gömbvillám csapott egy pajtába Bátaszéken még a hétvégén. A villámcsapás hatására pillanatok alatt borult lángba az épület, a tűzben 200 kecske pusztult el. A tenyésztő mindenét elvesztette,

Segítők pénzét lopták el

Adománygyűjtő dobozból lopták el egy pécsi alapítvány pénzét a hétvégén egy fesztiválon. A kórházban ápolt gyermekek felvidításával foglalkozó, önkéntesekkel dolgozó alapítványtól néhány tízezer forintot vettek el, amiből új játékokat szerettek volna venni. A tolvajnak felajánlották, hogy jóvá teheti bűnét, ha önkéntesként beáll hozzájuk dolgozni.

Orkán és sárfolyam Abaligeten

Lakóházakat rongált meg és fákat döntött ki a vihar este Abaligeten. Az orkán erejű szélvihar néhány perc alatt csapott le és fél óráig pusztított. Volt olyan ház, ahol 30 méteres fenyőt döntött a tetőre a szél, a falu horgásztavába pedig még ma is vastagon ömlött a sárfolyam.

Felkészültek a gólyák az útra

Megkezdték a felkészülést a gólyák őszi vándorlásukra. A madarak ezekben a napokban csapatokba verődnek, így próbálnak minél több élelemhez jutni, hogy megerősödjenek a hosszú repülésre. Legkésőbb szeptember közepéig indulnak útnak, és több ezer kilométert repülnek Közép-Afrikáig. Idén a meleg tavasz és a csapadékos nyár kedvezett a gólyák szaporulatának, ezért jóval több gólya vág neki a vándorlásnak, mint a megelőző években.

 

Gyújtogatják a kukákat Pécsen

Idén már eddig ötször annyi eset volt, mint tavaly egész évben. Kétszer a tűz a közelben parkoló autókra is átterjedt.

Nemsokára többe kerül a sörözés

Drágul a sör a következő hetekben. Az egyik legfontosabb alapanyagból, az árpából termett jóval kevesebb, ez okozza az áremelkedést. A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint a drágulás mértéke akár 10-15 százalékos is lehet.

Polgárőrök mentették meg a sérült gólyát

Gólyát mentettek a polgárőrök Szederkényben. Egy fiatal madár a falun átvezető főúton járkált, félő volt, hogy elütik. Ezért egy mellékutcába terelték, majd befogták. A megszeppent állatot ezután egy önkéntes madármentőnek adták át, aki szerint a kisgólyának nincs baja, csak még nem repül elég rutinosan.

Jégkása, párakapu és hűtött víz

Mindenki máshogy próbálja átvészelni a forró nyári napokat. Sokan még ebben a melegben is a szabadban dolgoznak. Ilyenkor hosszabb pihenőidő, hideg víz és lengébb öltözet jár a munkásoknak.

Már érik a szőlő


szerző:
2018.07.29. 18:12
Már érik a szőlő

Emberemlékezet óta nem érett ilyen korán a szőlő, mint idén. A korai fajták szürete egyes borvidékeken már meg is kezdődött. A termelők átlagon felüli minőséget várnak.

Vesztegetés elfogadása a vád

Meghalt a beteg, visszautalta a műtét előtt kapott pénzt az orvos - bíróság elé kell állnia. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár 3 évbörtönt is kaphat.

Saját feleségét késelte meg

Életveszélyesen megsérült egy kaposvári nő, miután a gyanú szerint férje többször is megszúrta csütörtök este. A rendőrök úgy vélik, az 54 éves férfi féltékenységből támadt, zsebkésével hasba és fejbe szúrta feleségét. A késelőt 10 percen belül elfogták, beismerte tettét.

Strandnak használják a szökőkutakat Pécsen

A városban több mint 20 köztéri szökőkút üzemel, szinte mindegyikben fürödtek már. Ez nemcsak szabálytalan, de veszélyes is: bőrbetegséget vagy más fertőzést is össze lehet szedni, ezért a szakemberek nem javasolják a felfrissülésnek ezt a módját.

Nem fizetik ki a 10 milliós kárt

Teljesen tönkretette a vihar a bátai önkormányzat napelemes rendszerét és az idősek jelzőrendszerének antennáját. A júniusi zivatar több mint 10 millió forintos kárt okozott a településnek. Bár van biztosításuk, a biztosítójuk nem fizet, mert az adatok szerint nem volt viharos erejű a szél. A biztosítónál azt mondták, szerintük szerelési vagy anyaghiba miatt történt a kár, nem a vihar okozta.

Szilánkosra törte egy buszvezető karját

Szilánkosra törte egy buszvezető karját egy dühös utas Pécsett, az eset még pénteken történt. A férfi azon dühödött fel, hogy a sofőr leszállította a buszról, mert nem volt jegye. Először a sofőrfülkét ütötte meg, aztán többször a buszvezetőt is, végül pedig kicsavarta a karját. A dühös utast a rendőrök elfogták.

Mégsem támogatják a független, vidéki sajtót

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma korábban 200 millió forint értékű pályázatot írt ki a vidéki újságírás megerősítésére Magyarországon, de a hétvégén kiderült, hogy nem osztanak pénzt.

Kutyaviadal a vágóhídon


szerző:
2018.07.23. 18:11
Kutyaviadal a vágóhídon

Illegális kutyaviadalra csaptak le a rendőrök a hétvégén Mohácson. Az állatvédők szerint a kutyák felépülnek majd a fizikai sérüléseikből, a beléjük nevelt agresszió miatt azonban nehéz lesz őket újra emberhez szoktatni.

Családot mentettek a Drávából

Rendőrök mentettek ki egy bajba jutott családot a Drávából. Az anya három gyerekével és azok barátaival fürdőzött, de a nagy sodrás és a hirtelen mélyülő meder miatt elszakadtak egymástól. Legnagyobb fia és a gyerekek barátai ki tudtak úszni a partra, a nő és 5 éves kisfia pedig egy kőgátra menekült. Harmadik gyereke, egy 12 éves fiú azonban csak az egyik faágba kapaszkodva tudott a felszínen maradni, egy horgász hívott segítséget.

Az édesanyával készült interjút ide kattintva megnézheti teljes hosszában.

5 méterről zuhant a földre

5 méter magasból a földre zuhant, súlyos gerincsérülést szenvedett egy építőmunkás kedden, délután Mohácson. A 60 év körüli férfi kihajolva betonvasat szerelt, amikor elvesztette az egyensúlyát és átbukott a korláton. Mentőhelikopter vitte kórházba.

Kilométerekre is látszott a füst

Ezer négyzetméteren égett a hulladék a salgótarjáni szeméttelepen szombaton. A tűz és a füst akkora volt, hogy még 30 kilométerrel odébb is látni lehetett. A lángokat már eloltották, de a tűz elleni védekezés még hetekig tarthat.

Zavarják a gyalogosok a futókat

A sétálókra haragszanak a futók Pécsen. A tüskésréti tónál kialakított műanyag-borítású atlétikapályát ugyanis nemcsak a futók, hanem mindenki más is használja. Az amatőr atléták szerint a sétálóknak nincs helyük a futópályán, ám a tó körül nem épült külön járda.

Drágábban épül az akadémia

Ötödével drágul a pécsi nemzeti kosárlabda akadémia építése. Az eredetileg 2,1 milliárd forintos beruházás költségét előre nem látható körülmények miatt emelték meg nettó 440 millió forinttal.

Elítélték a volt ügyvezetőt

Adócsalás miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság a többszörös bajnok pécsi női kosárlabda csapatot működtető cég korábbi ügyvezetőjét. A nem jogerős döntés szerint az ügyvezető a csapat játékosait egy másik cégen keresztül fizette ki azért, hogy ezzel a béreket terhelő adót és járulékokat ne kelljen megfizetnie. Összesen 430 millió forintot fizettek így ki a játékosoknak, amivel 80 milliós adóhiányt okoztak.

 

Kirepültek az első fiókák Tóbiás és Sára fészkéből

A gemenci erdő feketególya párja idén három kis gólyát nevelt fel, mostantól egyedül kell táplálékot szerezniük. Nem lesz nehéz dolguk, mert a szakemberek szerint a csapadékos nyári időjárás kedvez a gólyák kedvenc fogásait jelentő kisállatok fejlődésének.

 

A forgalommal szemben autózott

Forgalommal szemben haladt egy autó az egyik forgalmas egyirányú utcában Pécsen a napokban. Csak a szerencsén és az esetről felvételt készítő autóvezetőnek a lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt baleset.

Megküzdöttek a csatornaszörnnyel

Egytonnás csatornahulladék okozott dugulást a pécsi szennyvíztelepen a napokban. Az egyik vezetéket szinte teljesen eltömte a szemétdugó, amiben egyebek közt pelenka, nedves törlőkendő, fültisztítópálcika, de még biciklisnadrág, teniszlabda és flakon is volt.

Rönkházat épített a teherautóra

Rönkszállító teherautóból épített házat magának egy holland férfi a Baranya megyei Goricán. Az 1970-ben gyártott Csepel műhelykocsit teljesen átalakította: bár a vezetőfülke megmaradt, az alvázra és a platóra rönkházat épített. A különleges lakóautóban van vezetékes víz, fürdőszoba és konyha is, a lakásdekoráció pedig a Csepel márkának állít emléket.

 

Megolvasztotta az ablakokat, így tört be

Lángvágóval olvasztotta meg a műanyag nyílászárókat, és így tört be 14 dél-dunántúli lakóházba az a férfi, aki ellen most emelt vádat az ügyészség. A szerkezetlakatosnak tanult betörő jól ismeri a műanyag nyílászárókat, és azok gyenge pontjait használta ki. Lopássorozatával több millió forintnyi értéket zsákmányolt, ráadásul mindenhol többszázezer forintos kárt is okozott azzal, hogy a nyílászárókat teljesen tönkretette.

 

Iskolába rohant kamion: kétmilliós a kár

Több mint két millió forint kárt okozott az a betonszállító kamion, ami alig egy hónapja rohant a magyarszéki iskolába. A balesetben nem sérült meg senki, de az épület megrongálódott. Az egyik födémet tartó áthidalót kell kicserélni, és az egyik falat újraépíteni. Azt ígérik, a tanév kezdetére végeznek a munkával.

Ütötte-verte társát a lány

Megrázó!
Megdöbbentő videót tett közzé a Blikk: ütötte, rugdosta és fojtogatta társát egy lány az egyik Somogy megyei nevelőotthonban. A szobában többen is voltak, egyikük a telefonjával vette fel a bántalmazást, de senki sem segített az áldozatnak. A felvételt kiadó lány a lapnak azt mondta, a verekedések és a nyilvános megalázások mindennaposak az intézményben.

Kevés és drága a kajszibarack

Háromszor drágább a kajszibarack a piacokon, mert jóval kevesebb van belőle, mint egy évvel ezelőtt. Baranyában van olyan termelő, ahol a megszokott mennyiségnek alig a tizede termett. Nagyon hideg volt márciusban, elfagytak a fák rügyei, ezért lett  kevesebb a kajszi.

 

Részegen, más kocsijával rombolt

Büfébe hajtott egy autós Vásárosnaményban, a Tisza-parton. A kocsi a vendéglőben állt meg, teljesen tönkretette a berendezést. A baleset nem sokkal zárás után történt, így az épület már üres volt, ezért nem történt tragédia. A kocsiban egy részeg férfi ült, akinek nincs jogosítványa. Azt mondta a rendőröknek, hogy fáztak a barátnőjével, amikor megláttak egy kocsit, amiben benne volt a kulcs. Beültek, majd amikor beindították az autó megindult.

Fénnyel festik meg Pécs híres épületeit

Fényárban úszik a hétvégén Pécs. A város híres épületeit, így például a dzsámit és a székesegyházat is fénnyel festik meg a fényfesztiválon. Összesen 12 ezer négyzetméternyi homlokzatot világítanak meg.

Pécsen lesz a legdrágább a buszjegy az országban augusztustól

A vezetőnél váltva 500 forintba kerül majd egyetlen menetjegy. A városi közgyűlés nemrég döntött a helyi tömegközlekedési díjak emeléséről. Azzal indokolták az drágulást, hogy a legutóbbi emelés óta nőttek a költségek, főleg a buszvezetők bére. A buszos szakszervezet vezetője szerint viszont a sofőrök bére még így is a legalacsonyabb az ágazatban.

Többszörösét kell visszafizetnie a trafikrablónak

Nyolc év fegyházbüntetést kapott nem jogerősen a pécsi trafikrabló. A 32 éves férfi két és fél hónap alatt négy dohányboltot fosztott ki tavaly nyáron. Az eladókat mindig egy, az igazihoz nagyon hasonlító játékfegyverrel fenyegette meg. Összesen mintegy félmillió forintot zsákmányolt, de a bírósági ítélet alapján ennek többszörösét kell visszafizetnie.

Tudatmódosító szerekkel mérgezte munkatársait

Több mint egy éven át, olykor hetente többször adott be különböző tudatmódosító szereket a munkatársainak egy pécsi nővér. Később ezt azzal magyarázta, hogy látni akarta, melyiknek milyen hatása van. Könnyű testi sértéssel vádolják, akár két év börtönt is kaphat.

 

Megharapta osztálytársa arcát egy diáklány Pécsett

Az eset még márciusban történt, de csak most hozta nyilvánosságra a sértett családja. Szerintük ugyanis nem kapott elég súlyos büntetést a vétkes, akit nem csaptak ki az iskolából. Az igazgató szerint szabályos fegyelmi eljárást tartottak, aminek a végén nevelési célú döntést hoztak. A sértett családja feljelentést tett az ügyben.

 

Részegen, jogsi nélkül gázolt

Súlyosan megsérült az a férfi, akit a kijelölt gyalogátkelőhelyen ütötte el egy autó vasárnap kora este Harkányban. Az autót egy részeg sofőr vezette, akinek még jogosítványa sem volt, azt ugyanis korábban, szintén ittas vezetés miatt már elvették tőle. A sofőr ellen ittas vezetés és súlyos sérüléssel járó közúti baleset okozása miatt indítottak eljárást.

 

Több ezer bálát égetett el

Szándékosan gyújtott fel több szalmakazalt is az a piromán férfi, akit jelentős vagyoni kárt okozó rongálással vádolt meg az ügyészség. A futárként dolgozó gyújtogató négy helyszínen összesen több mint 3500 bálát, az egyik helyen pedig még egy rakodógépet is elégetett. A tüzek által okozott kár meghaladja az 50 millió forintot.

Nem élte túl a motoros


szerző:
2018.06.21. 18:05
Nem élte túl a motoros

A helyszínen életét vesztette az a motoros, aki egy autó oldalába vágódott délelőtt a 66-os főúton. Megpróbálta kikerülni az előtte megforduló autót, ekkor ütköztek össze.

Esővízgyűjtőt kapnak ingyen

Ingyenes tartályokat adnak Dombóváron azoknak, akik saját területükön használják fel a telkükre hulló esővizet ahelyett, hogy az utcára vezetnék ki. Ezzel a városi csatornarendszert tehermentesítenék, és csökkentenék a felhőszakadások miatt egyre gyakrabban kialakuló villámárvizek pusztítását.

Viharkárok: csaknem kétmilliárd forintot fizettek ki a biztosítók

Csaknem kétmilliárd forintot fizettek ki a júniusi viharkárok miatt a biztosítók a károsultaknak. A hónap első felében már több mint 18 ezer bejelentést kaptak, a legtöbbet Pest, Bács-Kiskun és Baranya megyéből. A két hét alatt kifizetett kártérítés összege harmada annak, amit tavaly egész évben megítéltek a viharkárok miatt.

Rágyújtotta a családra a házat

Egy háromgyermekes családra gyújtotta házuk tetejét egy férfi még tavaly júniusban. A gyújtogató ellen most emeltek vádat, 20 év börtönt is kaphat.

 Börtönbe megy a volt fideszes

Jogerősen három év börtönt kapott az egykori fideszes dunaújvárosi önkormányzati képviselő, aki bűnsegédként vett részt egy dunaföldvári vállalkozó megölésében. A gyilkos 17 év fegyházat kapott, másik társa pedig szintén 3 év börtönt.

Villám csapott az iskolába

Villám csapott az iskolába Kaposfőn. A kéményre szerelt villámhárítót érte, mégis könnyebb sérüléseket okozott. Az informatika teremben tanuló hetedikesek közül többen panaszkodtak enyhe áramütésre.

 

Varjak lepték el a falut


szerző:
2018.06.12. 18:13
Varjak lepték el a falut

Több száz varjú keseríti meg a Somogy megyei Babócsán lakók életét. Hangos károgásuk miatt nem tudnak szellőztetni, és károkat okoznak a gazdaságnak is. A vetési varjak a falu egykori fürdőjének magas fáira fészkeltek, és nagyon elszaporodtak.

 

Férjének segített, egyedül élte túl a tragédiát

A férjének segített vezetés közben, ezért maradt életben a dombóvári tragédia egyetlen túlélője.A telefonjával világított, hogy egy kapcsolót megtaláljanak, amikor a péntek éjjeli viharban az autójukra dőlt egy fa. A kocsiban öten utaztak, a másik négy utas szörnyethalt, az asszony férje, a lánya, a menye és féléves unokája. A nő a műszerfal alá szorulva élte túl a balesetet.

 

Másfél kilós vakolatdarab esett a járdára

Egy másfél kilós vakolatdarab esett a járdára Pécs főterén a napokban. Egy éppen arra járó férfitől karnyújtásnyira csapódott a járdára, ahol szétrobbant. Nem sérült meg senki, ami csak a véletlennek köszönhető a forgalmas járdaszakaszon. Az épületet több mint 10 éve újították fel, most megvizsgálják, és ha szükséges, újra renoválják.

Saját anyját szúrta nyakon

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 17 év fegyházbüntetésre ítélte az elsőfokú bíróság azt a férfit, aki az édesanyját ölte meg tavaly Mernyén. Anya és fia malacokon vesztek össze.

Iskolába csapódott a kamion

Tornaórán voltak a diákok, ez volt a szerencséjük! Az iskola épületébe csapódott délelőtt egy betonelemeket szállító kamion a Baranya megyei Magyarszéken. A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, a 40 tonnás teherautó majdnem elütött egy járókelőt, majd az épület falának hajtott. Minderről felvétel is készült.

 

Lezuhant repülő: a cégvezető a tragédiáról

Nem hajtottak végre semmilyen változtatást a végzetes repülés előtt. A megszokott tesztrepülést végezték egy rutinos pilóta vezetésével. Ezt mondta a Szalántán lezuhant kisrepülőgép gyártója, aki Híradónknak nyilatkozott elsőként.

Tesztrepülés közben zuhantak le

Akkumulátorcsere után másodszor szállt fel tegnap az az elektromos kisrepülőgép, ami a start után alig több mint egy perccel lezuhant a Baranya megyei Szalántán. A repülő a becsapódás után kigyulladt, a benne ülő két férfi a helyszínen életét vesztette. 

Lezuhant a kisgép: két halott

Földbe csapódott és kigyulladt egy kisrepülő délelőtt Pécs mellett. A magyar fejlesztésű elektromos géppel éppen gyakorló repülést végeztek, amikor az szinte függőlegesen zuhanni kezdett, majd a becsapódás után kigyulladt. A két férfi szörnyethalt.

Élete végéig rács mögött marad

Élete végéig rács mögött marad az a férfi, aki megölt egy hajléktalant, hogy az ne tanúskodhasson ellene a rendőrségi nyomozás alatt.

 

Dühös szurkolók balhéztak

Petárdákat dobtak be a pályára, egy zászlórúddal felszerelkezve megpróbáltak bejutni a klubházba, és egy rendőrautót is megrongáltak a dühös szurkolók Pécsen tegnap este, a PMFC-Dabas mérkőzés után.

Másodpercenként két lépcsőfok

438 lépcsőfok felfelé, 25 kilós menetfelszereléssel. Alaposan elfáradtak azok a tűzoltók, akik teljesítették a pécsi Toronyfutást délelőtt. A leggyorsabbak alig három perc alatt jutottak fel a TV-torony 25 emeletnyi magasságában lévő kilátójába. Délután a civil sportolók is versenyezhettek, ők menetfelszerelés nélkül, de így sem voltak sokkal gyorsabbak a tűzoltóknál.

Nincs, aki lenyírja a füvet

Nincs elég ember a fűnyírásra Komlón. A baranyai város felhívást tett közzé, amelyben jelentkezőket várnak a feladatra.Az emberek már nem mennek közmunkásnak, mert máshol jobb bérért dolgozhatnak. Aki maradt, az pedig nem igazán terhelhető.

Még mindig az intenzíven a fejbe talált férfi

Továbbra is az intenzív osztályon ápolják azt a cseh férfit, aki a tatai várjátékokon egy imitált csatajelenet közben sérült meg. Kerestük a hagyományőrző egyesületet, de ránk csapták a telefont.

Italozás közben szúrt hátba

Három és fél év börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki barátja hátába szúrta a kést italozás közben tavaly májusban, Komlón. A késelő akkor támadott, amikor a házigazda felállt tölteni magának egy újabb italt. Miután szúrt, folytatta az ivást.

2000 család van veszélyben

Akár 2000 önkormányzati bérlakásban élő családnak a szerződését is felmondhatják Pécsett. A csütörtökön módosított lakásrendelet alapján ugyanis azoknak, akik hat havinál több lakbérrel tartoznak, automatikusan megszűnik a szerződése.

A nagymamától az unokáig mindenki benne volt a drogbizniszben

A család minden tagja részt vett a kábítószer termesztésében illetve kereskedelmében annál a niklai családnál, amely ellen most emelt vádat az ügyészség. Egy férfi és élettársa közösen termesztették a vadkendert, a nő fiai árulták a drogot, a bevételt pedig a nagymama tartotta nyilván és kezelte. Ha a bíróság bűnösnek találja őket, fejenként akár 20 év börtönt is kaphatnak.

Gyereket szült, ő is meglepődött

Nem is tudta, hogy terhes az a fiatal lány, aki kedden adott életet egy kislánynak. A mentőket egy hasát fájlaló fiatal nőhöz riasztották, akik éppen vizsgálták a fiatal lányt, amikor egy csecsemőnek adott életet. Az anyát mentőhelikopter, a csecsemőt koraszülött mentő szállította kórházba.

 

Műemléket rongált meg, keresik

A műemlék-tábla alá festett a graffitis az egyik pécsi házon. A rongáló több százezer forintos kárt okozott az épületen, amelynek üzemeltetője a közösségi oldalán tette közzé a róla készült képeket. A poszt alapján kiderült, hogy a férfi rendszeresen rongálja a pécsi belváros épületeit.

Sétálni sem lehet a magas fűtől

Derékig ér a fű Pécs több részén. Sem kisgyerekkel, sem kutyával nem tudnak sétálni a helyiek, mert elvesznek a magas fűben, amiben sok a kullancs és a szúnyog.

 

Villámárvizet okozott az eső

Elakadt autók, túlterhelt csatornák, térdig vízben járó emberek. Sopronban villámárvizet okozott a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadék. A Baranya megyei Lánycsókon pedig alig egy óra alatt annyi eső esett le, ami máskor több hónap alatt szokott. A sáros áradat több utcát is elöntött.

Nem kapnak a rezsicsökkentésből

Csak a rászorulók kaphatják meg a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentést a tűzifával fűtő háztartások közül, azokon a településeken, ahol van vezetékes földgáz. Ezeknek a településeknek a szociális tűzifára fordítható keretét egészíti ki a kormány, ebből viszont nem mindenki kaphat. Így lesznek, akik kimaradnak a téli rezsicsökkentésből.

 

Ház, ahol nincsen rezsiköltség

Energetikai Oscar-díjat kapott egy pécsi lakóház, amelyik több energiát termel, mint amennyit felhasznál. Az Energy Globe fődíját megnyerő 150 négyzetméteres házat teljesen felújították. Hőszívattyú, napkollektor, fényfolyosó került bele és ökoszigetelést kapott. A ráköltött pénz a számítások szerint tíz év alatt térül meg.

 

„Nem tájékoztatnak, reklámoznak”

Festékkel fújták le, és a városháza kapujába borították Pécsen az önkormányzati újság összegyűjtött példányait a vasárnap esti tüntetés résztvevői. A demonstráció szónokai szerint ezek az újságok nem médiatermékek, mert nem tájékoztatnak, hanem a városvezetést reklámozzák.

Árva kisrókákat nevelnek


szerző:
2018.05.04. 18:43
Árva kisrókákat nevelnek

Árván maradt kisrókát nevelnek a komlói állatkertben. Az öthetes Szonját magára hagyta az anyja az erdőben. Most az állatkertben etetik tápszerrel és csirkehússal. Ha felnő, megpróbálják visszaszoktatni az erdőbe, de ha ez nem sikerül, akkor a park másik rókájának lesz a párja.

 

Az idei volt a legmelegebb április 1901 óta

Az országos havi középhőmérséklet 15,6 Celsius fok volt, ami majdnem másfél fokkal magasabb az eddigi, 2009-es rekordnál. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakember szerint a hirtelen felmelegedés miatt gyakrabban alakulhatnak ki zivatarok és jégesők.

Így keltek ki a kisgólyák

Fehér pihetollakkal kelt ki az első feketególya Gemencben, amit webkamera is rögzített. Nem tévedés: a feketególyák sötét tolla csak kamaszkorukban fejlődik ki.

Ön- és közveszélyes előzést hajtott végre egy motoros

Egy felújítás alatt álló felüljárón két busz között cikázva előzött, átlépve a megengedett sebességhatárt és a záróvonalat. A felelőtlen előzést az egyik helyi járatú autóbusz fedélzeti kamerája rögzítette. Legutóbb hasonló eset januárban volt Pécsett, akkor a busz és a szembejövő autós is fékezéssel tudta csak elkerülni az ütközést.

Terrortámadással és mészárlással fenyegetőzött egy pécsi férfi

Terrortámadással és mészárlással fenyegetőzött egy pécsi férfi tavaly ősszel, most emeltek vádat ellene. Négyszer hívta a segélyhívót, megfenyegette a rendőröket és családtagjaikat is. Az összes beszélgetést rögzítette a rendszer. Ha bűnösnek találják, akár 3 év börtönt is kaphat közveszéllyel fenyegetés miatt.

Lopni indult, de gyilkolt is

Életfogytig tartó börtönre ítélte a bíróság azt a 26 éves túronyi férfit, aki két éve májusban fejszével agyonverte 81 éves német szomszédját. A támadó fejszével ment betörni, és azért ölte meg a német nyugdíjast, mert lopás közben meglátta őt. 100 ezer forintnyi értéket és pénzt vitt el tőle. Később visszament a házba, és eltűntette a nyomokat. Az ítélet nem jogerős.

Megszerelték a markolót, hogy el tudják lopni

Megszerelték a tolvajok egy vémendi gazda évek óta nem használt markolóját, hogy tudják ellopni. A tulajdonos vette észre, hogy a 18 tonnás munkagépével éppen átvágnak a búzaföldjén. Traktorával a tolvajok után eredt, és kérdőre vonta őket, mire a tolvajok kereket oldottak. A rendőrök nem sokkal később elfogták őket.

Háromszor értesítették az 5 forintos emelésről

Havi öt forinttal emelték meg a nyugdíját egy pécsi nyugdíjasnak. Bár az emelés minimális volt, az erről szóló értesítést nem aprózták el: postai úton, tértivevényes levélben értesítették róla, három héten belül háromszor.

Indoklás nélkül mondták le Alföldi előadását

Nagyon szomorú, hogy eljuthatunk ide és, hogy nincs következmény - ezt mondta Alföldi Róbert a Házon kívülnek, amikor a kedden lefújt pécsi előadásáról kérdezték. Ő a főszereplője az Igenis, miniszterelnök úr! című előadásnak, amellyel a városban vendégszerepelt volna. Indoklás nélkül mondták le az előadást, amire már a jegyeket is árulni kezdték.

Drogra kellett a rabolt pénz

Nem tartja magát agresszív embernek a pécsi trafikrabló, akit azzal vádolnak, hogy négy dohányboltot fosztott ki a városban. Megkezdődött 32 éves férfi tárgyalása. A vád szerint játékfegyverrel fenyegette meg az eladókat, és a bevételt követelte. Összesen több mint félmillió forintot zsákmányolt, a pénzt alkoholra és drogra költötte.

Drágább lehet idén a kajszibarack

Az ország déli részén alig lesz termés, a márciusi rendkívüli hidegben ugyanis elfagytak a virágok. A szakértők szerint a késői fajtáknak köszönhetően lesz azért kajszi a boltokban, de várhatóan többet kell majd fizetni érte.

Folytatódtak a kormányellenes tüntetések

A szombati budapesti tüntetést vasárnap újabb kormányellenes demonstrációk követték több vidéki nagyvárosban és Brüsszelben is. Pécsen és Debrecenben is több ezren, Győrben pedig több százan gyűltek össze, hogy új választást, szabad sajtót és valódi rendszerváltást követeljenek. Emellett a szónokok többsége a helyi szerveződések fontosságáról, a helyi problémák megoldásáról beszélt. A Fidesz szerint az ellenzéki pártok nem képesek elviselni a vereséget.

Az önkéntes tűzoltók kérnek segítséget Pécsett

Új tűzoltóautóra gyűjt a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület. A jelenlegi kocsijuk 43 éves, már nem elég gyors a mentésekhez. Már ki is választották az új autót, de egyelőre nincs rá elég pénzük, ezért adományokat várnak. Ha megérkezik az új kocsi, az adakozók közül ötöt élménynapra visznek el vele.

Drágább lehet idén a méz

Drágább lehet idén a termelői méz. Az elhúzódó tél miatt ugyanis nem tudtak időben felfejlődni a méhcsaládok. Ha hirtelen jön a meleg, és az akác gyorsan kivirágzik, akkor előfordulhat, hogy nem lesznek képesek elég virágport összegyűjteni.

Újra vérre van szüksége


szerző:
2018.04.12. 18:20
Újra vérre van szüksége

Újra vérre van szüksége annak a pécsi tanítónőnek, akinél tavaly ősszel állapítottak meg leukémiát egy rutinvizsgálaton. Akkor rengetegen fogtak össze a tanárnő megmentéséért, jobban is lett, de nemrég kiújult a betegsége.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!