KERESÉS search-close

"Erdélyi Angelika" szerzővel ellátott tartalmak

Erdélyi Angelika

Erdélyi Angelika által létrehozott tartalmak (17):

Szorgalmasak és kitartóak, itthon mégsem boldogultak, Anglia hozta meg a szerncséjüket

Laci és Saci 2008-ban döntöttek úgy, hogy felkerekednek – és az Egyesült Királyságba költöznek. Laci eredetileg Pécsről, Saci pedig Siklósról származik – de a döntésük idején már évek óta Budapesten éltek. Laci fuvarozóként, Saci pedig személyi asszisztensként dolgozott, de nem jutottak egyről a kettőre az otthon megkeresett pénzből.

Nyíregyházi nélkülözésből a saját családi vállalkozásig – Angliában

Kovácsék évek óta Angliában élnek, és immár két éve saját építőipari vállalkozásukat vezetik. Laci jött ki először 12 éve - azt mondja, hosszú és göröngyös út vezetett idáig. Kezdetben kisebb munkákat vállalt festőként, majd nagyobb helyi cégekhez is elszegődött. Az elején persze a nyelvvel is akadtak problémái. A külön töltött évek nagy kihívást jelentettek Lacinak és Mónikának. Ezért 5 év után úgy döntöttek, az egész család költözik Laci után. A cég igazi családi vállalkozás, Laci a főnök, Bence menedzseli a projekteket, Mónika pedig a papírmunkát intézi.

Zsuzsa a londoni üzleti életben igyekszik megállni a helyét

Tóth Zsuzsanna sikeres üzletasszony volt Magyarországon, most a kőkemény londoni üzleti életben építi karrierjét. Jól érzi magát ott, ahová 14 éves korától vágyott. Párra is talált, és örül, hogy lánya is a közelében van.

Az egykori valóságshow hős, aki ma már azt mondja, Angliában könnyebb szingli anyának lenni

Kégl Ági az első ValóVilág sorozat egyik szereplője volt - 17 évvel ezelőtt. A székesfehérvári lánnyal sok minden történt azóta, újságíró és anya lett, külföldre költözött, ahol most egyedül neveli 11 éves kisfiát. De a valóságshow minden egyes részletére a mai napig emlékszik. Nem fél bevallani, hogy külföldön új életet kezdeni sokszor kőkemény, mégis úgy érzi, Angliában könnyebb szingli anyként élni, mint amilyen Magyarországon lenne.

Zsuzsa és Arnold itthon mindent elvesztettek, Svédországban kezdtek új életet

Arnold 2011-ben költözött Svédországba a Pest megyei Nagykőrösről, miután ő és a családja teljesen eladósodtak. Felesége, Zsuzsa és kisfia, Arni csak egy évvel később követték őt. Arnold 50 koronával a zsebében indult neki az ismeretlennek.

A Nobel-díjas Bob Dylan kiállítása

Bob Dylan dalszövegeiből és rajzaiból nyílik kiállítás Londonban. Az énekes-dalszerzőnek, aki két éve kapta meg az irodalmi Nobel-díjat, van olyan alkotása, amit átszámítva nagyjából 50 millió forintért árulnak. Az RTL Híradó stábja az elsők között jutott be a kiállításra – a holnapi hivatalos nyitás előtt.

Mire számíthatnak a Nagy-Britanniában élő magyarok?

Nem lábon, hanem fejbe lőttük magunkat - állapította meg egy brit kormánypárti képviselő az előrehozott választások eredményéről. A konzervatívok ugyanis nem hogy megerősödve kerültek volna ki belőle, hanem még eddigi többségüket is elvesztették a parlamentben. Theresa May egy kis északír párt külső támogatásával maradna miniszterelnök egy kisebbségi kormány élén. Londonból jelentkezik tudósítónk Erdélyi Angelika.

 

Nagy-Britannia szavaz

Még javában tartanak az előrehozott választások Nagy-Britanniában. A voksolást a brit kormányfő hirdette meg, hogy elegendő támogatást kapjon a Brexithez. Csakhogy azóta sok minden történt, és Theresa May miniszterelnök előnye lassan elolvadt. Többesélyes a választások kimenetele. A magyarok közül is sokan szavazhatnak már.

 

Külföldön tiltakozó aktív magyarok

Olyan külföldön élő magyarokkal találkoztunk, akik luxusépületeket foglalnak el vagy tiltakozásképpen tanyát vernek ott, ahová egy reptéri kifutópályát terveznek. Ők tulajdonképpen kivonultak a társadalomból: egyikük például részt vett egy orosz milliárdos villájának elfoglalásában, másikuk pedig egy önellátó, nevezzük így, faluban él. Lássuk, mi vitte őket erre!

Megnyitották a lezárt utcákat

A szerdai sokkoló események után minden visszatérni látszik a normális kerékvágásba Londonban. Délelőtt még helyszíneltek, de délután megnyitották a kormányzati negyed lezárt utcáit, ahol újra turisták sétálnak. Habár az itt élők és a turisták félnek, és sokak szerint a mostani támadás csak a kezdet, a legtöbben próbálnak ugyanúgy élni és viselkedni, mint a támadás előtt.

RTLII: Magyarok a támadás közelében

Magyarok is voltak a támadás közelében, de arról nincs információ, hogy bárki megsérült volna közülük. Közösségi oldalukon a Londonban élő magyarok egymás után jelzik, hogy biztonságban vannak. A brit fővárosból, tudósítónk, Erdélyi Angelika jelentkezik.

Teljes káosz London belvárosában

Percről percre újabb információk érkeznek a London belvárosában történt incidensről, de eddig kevés konkrétumot lehet még tudni. A parlament környékét hermetikusan lezárták, teljes a káosz a belvárosban. Tudósítónk, Erdélyi Angelika is ezt tapasztalta a helyszínen.

Aggódnak a magyarok a Brexit miatt

Sírva fogadta a londoni népszavazás eredményét - ezt nyilatkozta a Híradónak az egyik Londonban élő magyar. Az ott dolgozó magyarok közül többen úgy érzik, őket is kiszavazták Nagy-Britanniából. A bizonytalanság egyáltalán nem enyhül: a londoni magyar nagykövetségen nagyon sokan érdeklődnek: mire számíthatnak, miután a népszavazáson a többség az unióból való kilépésre szavazott. A külügyminiszter pénteken azt mondta: egyik napról a másikra senkinek nem változik meg az élete.

Sokkolta az eredmény a kint élő magyarokat - tudósítás Londonból

Londonból jelentkezett tudósítónk, Erdélyi Angelika, aki elmondta, hogyan reagáltak a magyarok a kilépés győzelmének hírére.

Brexit: sokan lobbiznak a bennmaradásért

Ezernél több vállalkozás, illetve cégvezető támogatta nyílt levélben Nagy-Britannia Európai Uniós tagságát. Szerintük a kilépés gazdasági bajokhoz, munkahelyek elvesztéséhez vezethet. Vannak azonban távozáspárti üzletemberek, akik szerint az uniós tagság akadályozza a szigetországot a növekedésben. Egy magyar szakértő szerint a népszavazás eredményének lehet hatása a magyar gazdaságra is.

Sokan kérnek brit állampolgárságot

Sok Angliában élő uniós munkavállaló, köztük magyarok is brit állampolgárságot kértek a csütörtöki népszavazás előtt. Két nap múlva a szigetországban arról döntenek, akarnak-e az Európai Unió tagjai maradni vagy kilépnek. Bár tömegek hazaküldésétől még a kilépésért kampányolók szerint sem kell tartani, sokan biztosabbnak látják a jövőjüket, ha az uniós mellé megszerzik a brit útlevelet is.

Fokozódik a feszültség a népszavazás előtt

Egyre nő a feszültség Nagy-Britanniában és Európában kevesebb mint három nappal a népszavazás előtt, amely arról dönt, hogy maradnak-e vagy távoznak a britek az Európai Unióból. A felmérések egy része a maradók, másik része a távozók előnyét mutatja, ami fokozza a bizonytalanságot. Ez pedig a kint élő és az RTL Híradónak nyilatkozó magyarok hangulatát is befolyásolja. Tudósítónk, Erdélyi Angelika kérdezte őket Londonban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való