KERESÉS search-close

"Dinya Beáta" szerzővel ellátott tartalmak

Dinya Beáta

Dinya Beáta által létrehozott tartalmak (100):

Sokkot kaptak, amikor meglátták, milyen brutálisan megverték a nagymamát

Sokkot kaptak, amikor meglátták, milyen brutálisan megverték a nagymamát - ezt mesélte sírva a bíróságon annak a 87 éves asszonynak az unokája, akit a vád szerint 2017-ben egy 19 éves férfi vert meg és rabolt ki tatabányai otthonában. Az idős nő két nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe. A fiatalt gyilkossággal vádolják, nagybátyját pedig azzal, hogy ő buzdította a rablásra.

Átaludták a költözést a veszprémi állatkert oroszlánjai

Átaludták a költözést. Elaltatták a veszprémi állatkert négy oroszlánját, hogy át tudják vinni őket a most megépült, új kifutójukba. A több mint 200 kilós ragadozókat egyúttal meg is vizsgálták és oltást is kaptak. Jól tűrték az altatást, jelenleg új helyükkel ismerkednek és egy hét múlva újra megnézhetik a látogatók.

Harmadfokú hőségriasztás rendelt el az országos tisztifőorvos

Kiadta a vörös kódot a szociális államtitkár a rendkívüli meleg miatt. Ez azt jelenti, hogy a szociális intézményeknek be kell fogadniuk a rászorulókat, és meg kell előzniük a kiszáradást. A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el vasárnap estig az országos tisztifőorvos is. Holnap akár tíz fokkal is melegebb lehet, mint ilyenkor szokott.

5 év börtön a 2 hónapos fiát bántalmazó apának

Elsírta magát a tárgyaláson az apa, akit 2 hónapos fia bántalmazásával vádoltak. A 28 éves férfi tagadta, hogy ő ütötte meg a csecsemőt, akinek több bordája eltörött. A gyereket csak napokkal később vitték orvoshoz, ezért azt anyát is megvádolták, segítségnyújtás elmulasztásával.

Mindent megbánt a lövöldöző

Megbánta tettét és szabadon távozhatott a bíróságról a balatonfőkajári takarékszövetkezetben lövöldöző férfi. Jogerősen 2 év börtönbüntetésre ítélték, de azt 3 évre felfüggesztették. Tavaly augusztusban gázriasztó fegyverrel ment be a pénzintézetbe, hogy hitelt vegyen fel. Mivel ittas és indulatos volt, az ügyintézők nem törődtek vele. Végül a magával hozott gázriasztó fegyverrel a padlóba lőtt.

Vádemelés: hiába figyelmeztették, hogy daru kell a bontáshoz

Hiába figyelmeztették, hogy daru kell, anélkül kezdte elbontatni az épületet. Vádat emeltek a férfi ellen, aki miatt az ügyészség szerint tavaly júliusban meghalt egy segédmunkás Mosonmagyaróváron egy kazánház bontása közben. Az áldozat és társa lángvágóval átvágta a tartóoszlopokat, egyikükre rászakadt a felső szint. A bontás irányításával megbízott férfi akár 5 évet is kaphat.

Megrázó videóval kampányol a Magyar Közút

Megrázó videóval kampányol munkatársai biztonsága érdekében a Magyar Közút. Túlélők és halálos áldozatok hozzátartozói szólalnak meg azokban a kisfilmekben, amellyel a sofőrök figyelmét akarják felhívni, hogy vigyázzanak az úton dolgozókra. A statisztikák szerint a gyorsforgalmi utakon minden héten van olyan baleset, amely munkaterületen történik és dolgozóikat érinti.

Csőre töltött fegyverrel sétált a társát meglövő vadász

Csőre töltött, kibiztosított fegyverrel sétált. Az ügyészség szerint több szabályt is megszegett a vadász, aki még 2017 novemberében több mint 90 méterről meglőtte 47 éves társát, aki belehalt sérüléseibe. Az olasz férfi ellen most emeltek vádat, eszerint megbotlott és véletlenül húzta meg a ravaszt.

A busz vezetője hibázhatott

Nem tette ki az elakadásjelzőt és lámpát sem kapcsolt a lerobbant busz sofőrje, halálos baleset gondatlan okozásáért emelhetnek vádat ellene. Egy 63 éves asszony halt meg, amikor a kocsi, amiben utasként ült, nekiment az út szélén veszteglő járatnak. Az általunk megkérdezett szakértő azt mondja, ha leáll a kocsink, mindent meg kell tenni, hogy a többi sofőr időben észlelhesse a problémát.

Még nem mászott ki az erszényből

Kukucskál, de még nem mászott ki az erszényből a győri állatkert kenguru kölyke. Az albínó benett kenguru most körülbelül 3 hónapos. Valószínű néhány héten belül már saját lábán fedezi fel otthonát, de még ezután is hónapokig visszajár majd anyja erszényébe.
Ide kattintva még több felvételt nézhet meg a kis erszényesről.

Elviselhetetlen a forgalom Környén

Ablakot se tudnak már nyitni, elviselhetetlenül nagy forgalomra panaszkodnak a környeiek. A 4700 fős falun naponta 16 ezer jármű robog át, csúcsidőben egy rövid táv megtétele is negyven percig tart. A helyiek ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek. Több mint hatezren kérik, hogy épüljön elkerülő út, amit a polgármester szerint már több mint egy évtizede megígértek nekik.

Igazinak látszó játékfegyverrel próbált kirabolni

Reális és emberséges - ezt mondta Híradónknak volt tanítványa ítéletéről a pedagógus, akit a 14 éves diák tavaly ősszel igazinak látszó játékfegyverrel próbált kirabolni Jánossomorján. Másnap bocsánatot kért, amit a tanárnő el is fogadott, de feljelentette. A fiú ma a bíróságon azt mondta, megbánta, amit tett.

 

Részegen, engedély nélkül működtette a felborult körhintát

Ittasan, több mint egy évtizede lejárt engedéllyel és évekkel ezelőtt megszűnt vállalkozói igazolvánnyal működtette körhintáját az a férfi, aki ellen most emelt vádat az ügyészség. A hintán 10 gyerek ült, amikor az felborult. Öten megsérültek. A baleset tavaly szeptemberben Téten egy focikupán történt. Az ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolta meg és próbára bocsátását javasolja.

A hintabaleset súlyos sérültje már ki tudja mondani, hogy mama

Mama – másfél év után ez volt az első szava a várpalotai hintabalesetben súlyosan megsérült fiúnak. Krisztofer a tragédia után, néhány hete szólalt meg először. Anyukájával rendszeresen tornáznak, hogy végleg elhagyhassa a tolószéket és számolni is tanulnak. A fiatalember 2017-ben zuhant le az úgynevezett kalapácshintáról, a szerkezet valószínűleg egy hibás alkatrész miatt szétesett alatta. Egy évig volt kórházban.
A Híradó korábbi riportját Krisztoferről ide kattintva nézheti meg.

Nem kell újraírniuk a történelem érettségit

Nem kell újraírniuk a történelem érettségit a vizsgázóknak. Ezt szerdán este közölte az Oktatási Hivatal, nem sokkal azután, hogy kiderült, feljelentést tettek, mert valaki előre kiszivárogtathatta a dolgozat esszétémáit. A Liberálisok szerint politikai felelősöket kellene keresnie a kormánynak, úgy, ahogy azt 2005-ben hasonló esetben a Fidesz követelte.

Elaludhatott a volán mögött az a buszsofőr, aki tömegszerencsétlenséget okozott

Tömegszerencsétlenség okozásával vádolják a buszsofőrt, aki tavaly szeptemberben az M1-es autópályán az árokba borult. Mind a 14 utasa megsérült. Az ügyészség szerint a vezető Lébénynél elaludt a volán mögött és bár a mögötte jövő dudált, amikor látta, hogy sodródik a busz, a balesetet már nem tudta elkerülni. Felfüggesztett börtönbüntetést javasolnak ellene és azt, hogy ne vezethessen.

Bulizót gázolt halálra a busz Tatabányán

Valószínűleg buliból hazafelé tartó fiatalt gázolt halálra ma hajnalban egy menetrendszerinti busz Tatabányán. A 24 éves férfi az úton sétált, amikor a járat elütötte, azonnal meghalt. A busztársaság szerint sofőrjük 16 éve vezet balesetmentesen, és lassabban is haladt, mint a megengedett sebesség, de mire észrevette a gyalogost, már nem tudta elkerülni az ütközést.

Mécsesek és virágok a kátyúkban

Kivirágoztak, majd világítottak a kátyúk Lipót és Dunaremete között. Valaki megunhatta, hogy egymást érik az úthibák a szakaszon. Még kedden árvácskákat ültetett a méretes lyukakba, két nappal később pedig világító mécseseket tett közéjük. Erről a Kisalföld számolt be elsőként. Az RTL híradó egyik nézője videót is készített erről. A Magyar Közút azt ígéri, hamarosan felújítják a szakaszt. A legötletesebb kátyú dekorációkat ITT gyűjtöttük össze.

Lopás közben bukott le két férfi egy győri építkezésnél

A két férfi csaknem l  millió forint értékű, padlófűtéshez használt csöveket vitt el még szerdán. Az épp arra járőröző rendőröknek azonban gyanúsak lettek a kötegeket cipelő férfiak. Igazoltatni akarták őket, de a tolvajok futásnak eredtek.

Így érzi magát Ugri és Bugri, a két elárvult mókuskölyök

Egyelőre az iroda a játszóterük: a székek és asztalok között ugrálnak, még a mappák közé is bemásznak. Ugrit és Bugrit, a két elárvult mókuskölyköt a veszprémi állatkert munkatársai nevelik. Balatonalmádiban, lelkes állatbarátok bukkantak a teljesen legyengült, magára hagyott kölykökre egy hónapja.

Büntetést kapott az utas, miután balesetet szenvedett a busz

Igazságtalannak tartja a büntetést az utas, aki azután kapott bírságot, hogy a busz, amelyiken utazott, balesetet szenvedett. Tavaly májusban a Szegedről Győrbe tartó menetrendszerinti járat Székesfehérvárnál az árokba borult és 25-en megsérültek. Az egyik utas a múlt héten levelet kapott, hogy 15 ezer forintra büntetik, mert nem volt bekötve. Vele együtt 31-en kaptak bírságot.

Pelyhes tollú uhu fiókák a veszprémi állatkertben

Pelyhes tollú uhu fiókák a veszprémi állatkertben. A nagy fülesbaglyok hat hete keltek ki a tojásból. Repülni még nem tudnak, anyjuk eteti őket. A kicsik várhatóan még a tél előtt elhagyják az állatkertet és a természetben szabadon engedik őket. Az uhuk Magyarországon fokozottan védett madarak, néhány tucat pár él csak belőlük.
Még több uhuért kattintson ide.

Videó a halálos hajléktalan-támadásról

Egy csapással leütötték, majd kirabolták a hajléktalant. Biztonsági kamera rögzítette a tavaly júliusi brutális támadást Tatabányán. A videót most hozta nyilvánosságra az ügyészség. A támadók ellen pedig vádat emeltek, egyikük a rablás mellett halált okozó testi sértés miatt is felelhet. Az áldozat ugyanis később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Már Győrben is van orrszarvú

Eddig nem látott állatok a győri állatkertben. Keskenyszájú orrszarvú lányok érkeztek a kisalföldi megyeszékhelyre, az európai fajmegőrzési programmal. Az orrszarvúakat ugyanis a kihalás fenyegeti. Mana 27 míg, Wanda 22 éves és hamarosan bikát is kapnak.

4 és fél kiló kábítószert foglalt le a rendőrség

Adták-vették a drogot, de üzletelés közben lebuktak. Három dílert és egy fogyasztót is elkaptak a héten Komárom-Esztergom megyében. Tatabányán két drogkereskedőre csaptak le a rendőrök, míg Oroszlányban a terjesztő és kuncsaftja bukott meg.

Belehalt sérüléseibe a savval leöntött nő

Savval öntöttek le egy nőt Szlovákiában, belehalt sérüléseibe. A megtámadott nő még segítséget tudott kérni, de az életét már nem lehetett megmenteni. A nő tegnap hajnalban éppen kutyát sétáltatott Érsekújváron, amikor megtámadták. Az egyik szlovák kereskedelmi televízió szerint a rendőrség vizsgálja, hogy a volt párja támadt-e a nőre és öntött az arcába maró anyagot. A helyiek szerint az áldozat és a férfi között se veled se nélküled kapcsolat volt.

Az áldozatok rokonai mesélik el hozzátartozójuk tragédiáját

Megrázó film a halálos balesetek áldozatainak rokonaival. Hozzátartozók mesélnek családjuk tragédiájáról abban a baleset megelőzési videóban, amit a veszprémi rendőrkapitányság készített. A film bemutatójára elment egy apa is, aki 14 éve veszette el fiát motorbalesetben. Azt mondja, minden nap gondol rá.

Mégsem engedik ki a villanyszerelők megölésével gyanúsított vállalkozót

Hiába várta családja, nem mehetett haza a két villanyszerelő megölésével gyanúsított vállalkozó. Bár hétfőn a bíróság úgy döntött, hogy letartóztatását megszüntetik és bűnügyi felügyeletbe kerül, vagyis nem hagyhatja el otthonát, csütörtökön másodfokon a döntést megváltoztatták.

 

Videón a tevecsikó születése

Bolyhos, nyakigláb tevecsikó született a Veszprémi Állatkertben. A kislány a tevemama első kölyke, alig fél óra alatt, gond nélkül hozta világra kicsinyét - ezt a gondozók videóra is vették. A csikó születése után nem sokkal lábra is állt. Még csak 2 napos, egyelőre nem tágít anyja mellől.
A születésről készült teljes videót itt nézheti meg.

Diákok segítenek a rászorulókon Győrben

Fiatalok segítenek a rászorulókon. Gyerekeket, időseket, hajléktalanokat és még állatokat is támogatnak a héten. Jótékonysági hetet tart Győrben a Városi Diák Fórum. Kedden a diákok által összegyűjtött tartós élelmiszerekkel ételdobozokat töltöttek fel. A következő napokban idős és gyermekotthonba látogatnak el és visznek adományt az állatmenhelynek is.

Lajhár és maki is született a győri állatkertben

A legfiatalabb 2 hetes, a legidősebb alig 4 hónapos. Tavaszi kölyökinvázió a győri állatkertben. Év eleje óta pettyes szarvasok, muflonok egy lajhár és egy gyűrűsfarkú maki is született. A kis maki csütörtökön először anyja hasáról a hátára mászott, úgy szemlélődött kíváncsian. A közeljövőben újabb kölykök születését várják az állatkertben.
A makikról ide kattintva nézhet még több felvételt.

 

Akár 2 millió forintra is büntethetik Szlovákiában, aki más országok himnuszát énekli

Akár 2 millió forintra is büntethetik Szlovákiában, aki más országok himnuszát énekli. A parlamenti vitában a nacionalista Szlovák Nemzeti Párt egyik képviselője a dunaszerdahelyi futballklub meccseivel érvelt: szerinte rossz érzés 9 ezer szurkolótól hallani a magyar himnuszt. A törvényt magyar képviselők is megszavazták, ám szerintük félreértés történt és a törvény nem fog életbe lépni. A magyar kormány és ellenzéki pártok is tiltakoztak.

 

Egymás után fogták a gyorshajtókat a Speed Maratonon

Egymás után fogták a gyorshajtókat a rendőrök a Speed Maratonnak nevezett országos akcióban, pedig a mérések helyét előre közölték. Reggel 6 óra óta ott is traffipaxolnak, ahol azt a környéken lakók kérték. Szegeden egy általános iskola közelében mérték az autósokat, Békéscsabán pedig egy vasúti felüljárónál. A rendőrök szerint a legtöbb balesetet a gyorshajtás okozza. Az országos sebességmérési akció csütörtök reggelig tart.

Saját életét kockáztatva mentette meg a megtámadott nőt

Saját életét kockáztatva mentett meg egy megtámadott nőt egy férfi Sopronban. Épp az utcán sétált, amikor segélykiáltást hallott a közeli lépcsőházból számolt be róla a Kisalföld. Berohant, azt látta, hogy a nő mellkasán egy férfi térdel, és késsel kétszer megszúrja. Lerángatta róla, majd üldözőbe vette. Közben ő is megsérült. Híradónknak azt mondta nem gondolkozott, tudta, hogy cselekednie kell, különben a nő meghalhat. Kiderült volt férje támadta meg az asszonyt, aki súlyosan megsérült, de már jobban van.

Gyöngyvirággal ölhette meg áldozatát az a magyar nő, aki boszorkánynak vallja magát

Újabb gyilkosságot vallott be annak az osztrák triónak a magyar tagja, akik magukat boszorkányoknak nevezik. A nő azt állítja, gyöngyvirággal mérgezett meg egy 95 éves nyugdíjast. A bandát tavaly fogták el Ausztriában. A rendőrség szerint időseket hálóztak be, azt állították, hogy természetfeletti erőkkel rendelkeznek, a szolgáltatásért pénzt kértek, és hogy megfélemlítsék őket, gyújtogattak. A magyar nő korábban már beismert egy gyilkosságot, de azt mondta a banda irányítója hipnotizálta.

Sokakat megvisel az óraátállítás

Fáradtság, nyűgösség, rosszullét. Ezek mind az óraátállítás velejárói lehetnek. Holnap kezdődik a nyári időszámítás, vagyis hajnal 2 óráról 3-ra kell állítani az órát. Ez nemcsak a szervezetre, de a tömegközlekedésre is hat, így érdemes előre tájékozódni a hajnali menetrendekről. Várhatóan viszont már nem sokáig kell évente kétszer órát tekerni, az európai parlament ugyanis elfogadta, hogy töröljék el az óraátállítást.

Néhány másodpercig nem figyelt, nekicsapódott az elszabadult pótkocsinak

Alig néhány másodpercig nem figyelt csak, halálos baleset gondatlan okozása miatt felelhet. Vádat emeltek az ellen a román sofőr ellen, aki még 2017 januárjában az M1-es autópályán egy elszabadult pótkocsinak csapódott. Egyik utasa a helyszínen meghalt, ő és a vele utazó harmadik férfi súlyosan megsérültek.

Pávián család érkezett Veszprémbe

Riadt nőstények Veszprémben. 22 tagú galléros pávián család érkezett az állatkertbe. A csapat két napig utazott Hollandiából, hogy birtokba vegyék új otthonukat. A páviánok mindegyike nőstény. A legidősebb 30 a legfiatalabb 1 éves. A majom család első pillanatait az állatkertben megnézhetik ITT

5 fokban didergett az elkóborolt óvodás

Cipő nélkül, alsónadrágban és pulóverben sétáló óvodásra talált egy buszsofőr Tatabányán szombat éjszaka. A gyerek didergett az 5 fokos hidegben, a sofőr azonnal megállt, felvette, és maximumra állította a fűtést. A történetről a Bors számolt be először. A helyiek szerint a 6 éves kisfiú nem először kóborolt el. Rendőrök vitték haza a szüleihez.

Lánykérés az edzőteremben

Szinte sokkot kapott, hosszú másodpercekig válaszolni se tudott a lánykérésre. Edzeni indult, de gyűrűvel az ujján hagyta el a tatabányai fitness termet Henrietta. Edzőként dolgozó párja ugyanis ott kérte meg a kezét hétvégén. A lánykérésről videó is készült, amit két nap alatt már több mint tízezren láttak. Kameránk előtt pedig újabb meglepetés várta az újdonsült menyasszonyt.

Egész nap csak játszanak a győri tigriskölykök

Birkóznak és kergetőznek, egymáson tanulnak vadászni a győri állatkert fehér bengáli tigriskölykei. A négyesikrek már 5 hónaposak, napjuk nagy részét játékkal töltik. Egy hónapja él együtt az egész család, akkor engedték össze őket apjukkal is. Bár eleinte a hím sokat marakodott a kölykeivel, mostanra rendezett családi életet élnek.
A játékból ide kattintva még többet láthat.

Vásárlókat loptak meg a tatabányai tolvajok

Öt nap alatt három vásárlót loptak meg a tatabányai tolvajok. A páros pénztárcákra utazott. Ám akciójukat egy biztonsági kamera rögzítette. Az 54 éves férfit és 59 éves nőt nemrég elkapták és már le is tartóztatták őket.

Azzal védekezett, csak ott volt

A rablásban nem vett részt, csak ott volt. Ezzel védekezik az a 26 éves férfi, akit két társával együtt azzal gyanúsítanak, hogy rendőrnek kiadva magukat kiraboltak egy fiatal párt saját lakásukban. Az ő letartóztatását ma, egyik társáét már csütörtökön elrendelték. A banda harmadik tagját még keresik.

 

 

Rendőrnek adták ki magukat a tolvajok

Rendőrnek mondták magukat, így jutottak be egy fiatal pár lakásába a rablók, aztán kifosztották áldozataikat. Még kedd hajnalban csöngettek be a győri lakásba, és fegyverrel kábítószert követeltek a pártól, majd az értékeikkel távoztak. Két feltételezett rablót már elfogott a rendőrség, harmadik társuk ellen körözést adtak ki. A teljes rendőri akciót megnézhetik ITT

 

3 gyerekes apa az áldozatok közt

Háromgyerekes apa az áldozatok között: Nagy Ádám abban az autóban ült, amelynek tegnap a 81-es főúton szemből nekirohant egy kocsi. Mindkét autó kigyulladt, heten haltak meg a tragédiában. Köztük egy házaspár és 9 éves fiuk is.

Kordonnal védik a tőzikést

Kordonnal védik a tőzikést a Győr-Moson-Sopron megyei Csáfordjánosfán. Az elmúlt években több millió forint értékben taposták ki a védett növényt az erdőben. Ha valaki elhagyja a kijelölt utat, akár ötvenezer forintra is megbüntethetik. A tőzike eszmei értéke szálanként 10 ezer forint. Leszakítani és letaposni is szigorúan tilos.

Borzalmas gyerekkor, ami kegyetlen gyilkosságokhoz vezethetett

Apolló hetedik osztályos volt, amikor 2015-ben egy este alatt két hajléktalant ölt meg. Olyan kegyetlenül végzett velük, hogy a rendőrök először azt hitték, a gyilkosságot többen követték el. A fiú még a nyomozás alatt beismerő vallomást tett, a tárgyalások alatt viszont soha nem szólalt meg. Ezidáig.

Két hajléktalant vert halálra – azt mondja, rosszkor volt rossz helyen

Rosszkor volt rossz helyen és sajnálja, ami történt - ezt mondta utolsó szó jogán az a fiatal, aki 2017-ben két hajléktalant vert halálra Tatabányán. Akkor még a 16-ot sem töltötte be. Első fokon 13 és fél év börtönt kapott, a büntetését most másodfokon a maximumra, 15 évre súlyosbították. A bíró szerint tette különösen brutális, a fiú pedig közönyös volt az eljárás alatt. Most sírva kérte, hogy az ítélet után beszélhessen anyjával.

Rájuk esteledett és nem találták az utat

Kirándulókat mentett a Komárom-Esztergom megyei rendőrség ügyeletvezetője. Kondé Zsolt szabadidejében túrákat vezet Esztergom környékén, így hamar rájött, hol tévedhetett el a pár. Visszairányította őket az útra, ahol már a rendőrök várták őket. Két héten belül ez már a második alkalom volt, hogy kirándulókon segített.

Felmentették a felesége maradványait szétszóró hentest

Elsírta magát a tárgyaláson a hentes, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte és feldarabolta a feleségét. Már az elejétől ártatlannak vallja magát, pedig több bizonyíték is szól ellene, sőt egy szemtanú állítólag azt is látta, ahogyan szétszórja a felesége maradványait egy réten. A bíró is mindenben egyetértett a váddal, a hentest most mégis felmentették.

Nincs bizonyíték a gyilkosságra: felmentették a darnózseli hentest

Felmentették a hentest. A bíróság szerint a darnózseli hentes részt vett felesége holttestének megsemmisítésében, és ő szórta el maradványait a házukhoz közeli réten, mégis felmentették a gyilkosság vádja alól. Azt ugyanis nem tudni, hogy mikor, hol és mitől halt meg az asszony, így nincs bizonyíték arra sem, hogy megölték. Az asszonyt a vád szerint munkahelyén gyilkolta meg férje, még 2014-ben, majd feldarabolta.

Lemosatják Simicska mondatát a garázssor faláról

Orbán Viktort minősítő graffiti került fel egy soproni garázssor falára, ezért a helyi fideszes vezetésű önkormányzat arra kötelezte a tulajdonosokat, hogy távolítsák el a falfirkát. Ha nem teszik, akkor majd a város eltakarítja azt, de a költséget kifizetteti a tulajdonosokkal. Az önkormányzat szerint azért, mert a grafiti közfelháborodást kelt.

Sokat volt távol a családjától a gyilkos

Letartóztatták azt a 29 éves férfit, aki néhány napja ölte meg volt párját Kajárpécen, miközben 11 hónapos gyermekük is ott volt. A bíróság azért döntött így, mert tartottak attól, hogy a férfi megszökik. A gyanúsított ugyanis az elmúlt időben Hollandiában dolgozott, és később is szeretett volna külföldre menni.

10 hónapos kislánya előtt szúrta le volt szerelmét

Az egész falu ledöbbent Kajárpécen, miután megtudták, hogy milyen gyilkosság történt a békésnek hitt kis településen. A holtan talált lányt a volt élettársa szúrta le egy veszekedés után. A szörnyűség közben ott volt a lány 10 tíz hónapos kisbabája is, őt szerencsére nem bántotta a brutális ex-barát.

11 hónapos kisfia mellett ölték meg – az apa mindent bevallott

Nagyon várta és mindent megtett a gyerekéért - ezt mondta könnyeivel küszködve annak az anyának a barátnője, akit a gyanú szerint korábbi párja szúrt halálra Kajárpécen. A 27 éves nő 11 hónapos kisfia valószínűleg szemtanúja volt a tragédiának, halott anyja mellett találtak rá. A gyerek 29 éves apja mindent bevallott. A rendőröknek azt mondta, vasárnap este ment el volt párjához, hogy rendezzék megromlott kapcsolatukat, de összevesztek ő pedig többször megszúrta a nőt.

Kisbabája mellett ölhették meg a 27 éves nőt

Egy 27 éves nőt szúrtak halálra a Győr-Moson-Sopron megyei Kajárpécen. Úgy tudjuk az áldozat néhány hete költözött vissza a faluba, 10 hónapos kisbabájával. Információink szerint a gyereket halott anyja mellett találták meg, de őt nem bántotta a támadó. A rendőrség egy 29 éves férfit őrizetbe vett, úgy tudjuk, ő a nő volt élettársa.

 

Lezuhant a menekülő bűnöző

Három emeletet zuhant, miközben a rendőrök elől menekült. Az ablakból esett ki egy férfi Győrben még vasárnap - számolt be róla a Kisalföld. Körözték, kerítés miatt ugyanis 2 év 8 hónapra ítélték jogerősen, de nem vonult be a börtönbe. A rendőrség bejelentésre ment a házhoz. Az ott lakók szerint a parabola antennán akart lejutni, de leesett.

Nem mindenki örül a körforgalomnak

A gyorsabb haladás miatt építették, az itt közlekedők többsége szerint viszont lassítja a forgalmat a decemberben elkészült két körforgalom Veszprém belvárosában. A korábbi lámpás kereszteződések helyére került duplasávos körforgalmak több mint 460 millió forintos uniós támogatásból épültek.

Kilencen haltak meg alig több mint egy nap alatt az utakon

Tragikus autóbalesetek sorozata - összesen kilencen haltak meg alig több mint egy nap alatt. Az egyik tragikus baleset az M1-es autópályán történt, Mosonmagyaróvárnál. Két nő halt meg, miután az őket szállító autó szalagkorlátnak csapódott. Az egyik utas azt mondta Híradónknak, hogy Ausztriába vittek barátjával három nőt, akik beteggondozóként dolgoznak kint. Miután a korlátnak csapódtak, többen beléjük hajtottak. Összesen 4 autó és egy kamion tört össze.

Újabb azbeszt ügy: nyergesújfalui eternit gyár ügyében is nyomoznak

Az RTL Híradónak több olyan családtag is nyilatkozott, akik szeretteiket azbeszt okozta daganatos betegségben veszítették el. Nyergesújfalun 1905-től 1995-ig dolgoztak a veszélyes anyaggal, tavaly júliusban ugyanaz az ügyvéd tett feljelentést a halálesetek miatt, aki a Heves megyei azbeszt mérgezés miatt elhunyt áldozatokat is képviseli.

Károk a tomboló szélvihar után a Dunántúlon

Szélvihar tombolt kedden, több helyen is a Dunántúlon. Volt, ahol 70-80 kilométeres széllökéseket mértek délután. Szombathelyen egy parkoló autóra dőlt egy fa, Győrszentivánban pedig a helyi művelődési ház tetejét bontotta meg. Senki nem sérült meg.

Börtönbe küldték a lopott kocsikkal karambolozó két férfit

Börtönbe küldték a lopott kocsikkal karambolozó két fiatalembert. Tavaly májusban, miután nyugtatót és biofüvet fogyasztottak, elloptak egy kocsit, de a Veszprém megyei Úrkútnál árokba hajtottak. Erről a veol.hu számolt be. Kihallgatásuk után elengedték őket, ekkor újabb kocsit fújtak meg és azzal is balesetet okoztak. Emiatt a sofőrt 1 év 10 hónapra, míg társát másfél év börtönbüntetésre ítélték jogerősen.

 

Szabálytalan előzésből frontális balest

Két autó karambolozott tegnap a 82-es főúton Nyúlnál. A balesetet okozó sofőr több kocsit próbált megelőzni, de valószínűleg nem jól mérte fel a szemből jövő távolságát és összeütköztek. Ő és a másik autó sofőrje is súlyosan megsérült.

Sztrájkba léptek a bérszámfejtők

A bérszámfejtők sztrájkja miatt veszélybe került mind a 17 500 Tesco dolgozó fizetése, de a cég végül már a tervezettnél egy nappal korábban elutalta a béreket. A bérszámfejtők azért léptek szerda reggel sztrájkba, mert Győrből Budapestre költöztetik az irodájukat és megszüntetik a munkájukat. A Tesco késő délután azt közölte: elutalták az összes fizetést, a sztrájkolókkal pedig folytatják a tárgyalásokat.

Börtönbe küldené az ügyészség a rongálót

Vádat emeltek a férfi ellen, aki tavaly augusztusban dühében vascsővel és kalapáccsal verte szét Komáromban a Mindszenty szobrot. A vandál nem csak az emlékművet rongálta meg, hanem egy családi ház ablakát és egy lottózó ajtaját is betörte. Összesen csaknem 9 millió forintos kárt okozott.

Túl enyhének tartják az vörösiszapperben hozott ítéletet

Kaptak házat, de az nem az otthonuk - több mint 8 évvel a vörösiszap-katasztrófa után is sírva mesélt stábunknak az átélt borzalmakról egy devecseri édesanya. Kolontár polgármestere arra emlékszik, ahogy a szeme láttára, az autójával együtt ragadta el az ár az egyik helybélit. Az átélt borzalmakról hosszabban meséltek a helyiek, amit megnézhetnek ITT

Megszületett az ítélet a vörösiszapperben

Több mint 8 évvel a katasztrófa után letöltendő börtönre ítélték a vörösiszapperben a MAL Zrt. két egykori vezetőjét. Az Ajka melletti tározó gátja 2010 október 4-én szakadt át. A maró, lúgos vörösiszap három települést öntött el, tízen meghaltak, több mint 200-an pedig megsérültek. A katasztrófához kapcsolódó fontosabb eseményeket újranézhetik ITT

Négyes ikrek a győri állatkertben

Bújócska és kötélhúzás tigris módra. Akár egész nap játszanának a győri állatkert fehér bengáli tigriskölykei. A kicsik már több mint 3 hónaposak. A négyes ikreket eddig csak a bérletesek láthatták, de amint az időjárás engedi, kiengedik őket a kifutóba.
Még tovább nézheti a kölykök játékát, ha ide kattint.

 

Tagadja, hogy ököllel ütötte kisfiát

Tagad az apa, akit azzal vádolnak, hogy alig két hónapos kisfiát ököllel úgy hátba vágta, hogy több bordája eltörött. A gyerek anyja szerint azonban volt párja bántotta a kicsit. A kisfiút a szülők napokkal a bántalmazás után vitték csak orvoshoz, így az anyát segítségnyújtás elmulasztásával, míg párját testi sértéssel vádolják.

Hány perc alatt lehet átírni?

Szakértők vizsgálják, hogy hogyan lehetett alig négy perc alatt átírni a meghekkelt Orbán interjút. 2016 év végén a Fejér Megyei Hírlapban olyan kiegészítésekkel jelent meg a miniszterelnöki interjú, amelyeket nem Orbán Viktor mondott. Hétfőn folytatódott az ügyben indított per, a vád szerint a felelős szerkesztő hibázott. Kollégái azonban azt mondják, néhány perc nem elég arra, hogy feltűnés nélkül módosítsák az interjút.

66 ezren egy éve munkanélküliek

Minden negyedik munkanélküli, több mint 66 ezer magyar legalább egy éve nem tud elhelyezkedni. Ez derül ki az állami foglalkoztatási szolgálat friss adataiból. Pedig a betöltetlen álláshelyek száma meghaladta a 72 ezret tavaly decemberre. Északkeleten majdnem tízszer annyi álláskeresőt tartanak nyilván, mint Északnyugaton.

A forgalommal szemben hajtott egy autós Abdán

A forgalommal szemben, a leállósávon közlekedett egy autós a Győr-Moson-Sopron megyei Abdán. Mindezt egy másik autós fedélzeti kamerája rögzítette. Valószínűleg időt akart spórolni a szabálytalansággal.

Két súlyos baleset történt péntek este Győrben

A 83-as főúton egy kamionos valamiért áttért a szemközti sávba és egy autónak csapódott. A kocsi sofőrje súlyosan megsérült. Nem sokkal később a 14-es úton pedig egy piroson áthajtó autós okozott balesetet. Őt és a másik sofőrt is kórházba vitték.

Felháborító: temetés alatt törte fel a gyászolók kocsiját

Temetés alatt törte fel a gyászolók több kocsiját egy tolvaj Győrben. Az egyikből több tízezer forintot lopott el. A 33 éves zalaegerszegi férfit a helyszínen elfogták. Ráadásul a kocsifeltörő autójával egy mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyen állt meg, így még meg is bírságolták.

Felmentették a fojtogatott gyerek anyját

Felmentették a tatai nőt, akit azzal vádoltak, hogy meg akarta öletni kétéves kislányát. Az ügyészség szerint saját apját kérte erre. A férfi fojtogatta is a gyereket, de amikor látta, hogy elkékül, abbahagyta. A bíróság szerint nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy az anya valóban gyilkosságra buzdított volna, így nem ítélték el. Az apja azonban bántalmazás miatt 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Több, mint százszor riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt

Templomot rongált, fákat döntött a hatalmas szél. Egy nap alatt több mint 100-szor riasztották a viharos erejű szél miatt a tűzoltókat országszerte, csak a fővárosban mintegy kilencvenszer. Budapesten a több mint 50 éves, napi szélrekord is megdőlt.

Leltározzák az állatokat Veszprémben

Alig 40 kilós, de több mint 4 méter hosszú. Szalagos tigrispiton méreckedett a veszprémi állatkertben. Nem csak a hüllőt, hanem az összes lakójukat lemérik a következő hetekben a vadasparkban. Év eleji állatleltárt tartanak ugyanis, hogy nyomon tudják követni fejlődésüket.

Hálából gyűjtenek a kórháznak

Futótűzként terjed a közösségi oldalon a hálás szülők felhívása: popsitörlőt és tusfürdőt gyűjtenek a veszprémi kórház koraszülött részlegének. Az egyik koraszülött baba családja azt mondja, az osztályon olyan gondoskodást kapnak, amit így szeretnének meghálálni. A gyerekcentrum vezetője szerint az ilyen adományoknak is köszönhetik, hogy több millió forintos fejlesztésekre is tudnak félretenni. Ha valaki szeretne adományozni azt a családnak, eljuttathatja postán, további információért keresse fel az édesanyát: ITT.

Betontömbök a mentő útjában: csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia

Betontömbök zárták el a mentők útját, akik egy 16 hónapos kislányhoz siettek a Győr-Moson-Sopron megyei Harkán. A navigáció ugyanis egy magántúra vitte őket, amit a tulajdonosok így zártak el a forgalom elől – számolt be róla a Kisalföld. A család közben kétségbeesetten próbálta lélegeztetni gyereküket, aki azóta már jól van. Híradónknak azt mondták: csoda, hogy nem történt nagyobb baj, mert a lakóparkba vezető többi út szinte járhatatlan.

 

A csapat motorja volt a győri kézis fiú

„Tudom, hogy vigyáz ránk fentről” - ezt mondta híradónknak a január elsején tragikus balesetben elhunyt győri kézilabdázó egyik csapattársa. Barátai még mindig alig akarják elhinni, hogy nem látják többé. Varga Dominikot, a győri ETO-SZESE utánpótlás csapatának játékosát január elsején, Szlovákiában gázolták halálra, miközben az úton sétált.

Nyomoz a rendőrség a petárdabalesetek miatt

Még mindig a győri kórházban vannak a petárdabalesetek sérültjei. Volt, akinek az egész tenyerét szétroncsolta a kezében felrobbanó petárda. Az elmúlt napokban négyen is megsérültek a megyében, köztük egy 81 éves nő és egy 17 éves kislány. A rendőrség mindegyik ügyben eljárást indított.

Utcabálok Győrtől Debrecenig

Tűzijáték, pezsgő és önfeledt bulizás. Vidéken is több ezren köszöntötték az új évet utcabálokon. Koncertekkel és hajnalig tartó tánccal ünnepeltek Győrben, Szegeden, Nagykanizsán, Pécsen és Debrecenben is.

Rengetegen cserélik a karácsonyi ajándékot

Sokan cserélték ki azt az ajándékot, ami kicsomagolás után nem működött, vagy épp nem tetszett a tulajdonosának. Az üzletek csak akkor kötelesek visszavenni a terméket, ha az hibás. Ha csak a méret, vagy a szín a gond, akkor mindig az adott boltra van bízva, kicserélik-e.

Papagájt mentettek a tűzoltók

Önkéntes tűzoltók mentették meg az elszökött ara papagájt. A madár még vasárnap repült el gazdájától Győrújbarátról, miközben a szabadban tanította. Másnap átfagyva, vizesen találták meg Totót egy 13 méter magas fenyőn.

Ne hagyjanak értéket az autóban!

Kihasználta az alkalmat: ellopta a kocsiban hagyott pénztárcát. A 26 éves tolvajt néhány nappal azután fogta el a rendőrség, hogy feltört egy parkoló autót Győrben. Bár a buksza meglett, a benne lévő pénz már nem. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy percekre sem szabad értéket a kocsiban hagyni.

Ketten is meghaltak lakástűzben

Halálos lakástüzek: ketten vesztették életüket Veszprém és Vas megyében miután kigyulladt otthonuk pénteken. Jásdon egy 71 éves férfi ragadt bent égő házában, Sárváron pedig egy idős nő holttestét találták meg a tűzoltók az oltás után. Azt, hogy a két otthonban mitől csaphattak fel a lángok, a tűzoltók vizsgálják.

Állatok karácsonya Győrben

A győri állatok már most karácsonyoznak. Több tonna adományt gyűjtöttek kutyáknak, macskáknak a hétvégén a helyi állatmenhelyen. Volt, aki sétáltatott, vagy épp csak szeretgette az állatokat. Ahogy a karácsony előtti időszakban minden évben, most sem lehet örök befogadni, mivel az ajándékba szánt kutyák, macskák nagy része visszakerül a menhelyre.

Otthon nélkül maradt a 3 gyerekes család

Leégett a házuk, 3 gyerekes család maradt otthon nélkül a Győr-Moson-Sopron megyei Láziban. Még ki tudtak menekülni, de a ház lakhatatlanná vált. A fiait egyedül nevelő anya egyelőre nem tudja, miből építik újjá, mert nem volt biztosításuk. A tervek szerint az önkormányzat számlát nyit nekik, hogy segíthessenek.

Brutális rablás: hallotta fia sikítását az apa

Hallotta fia sikítását, miközben késsel szurkálták az ujját: ezt mondta ma az apa a bíróságon, akinek otthonába még tavaly márciusban törtek be Tatán. A vád szerint öten rontottak rá a családra: mind a négyüket megkötözték, köztük az apa 8 és 11 éves gyerekeit. A családfőt többször megütötték, kisfiát pedig megkínozták. Csak az egyik feltételezett támadót sikerült elkapni, ő azonban mindent tagad. A brutális rablók csaknem 8 millió forintot zsákmányoltak.

Öt év után született jogerős ítélet a városlődi rallybaleset ügyében

Öt év után született jogerős ítélet a városlődi rallybaleset ügyében. A szervezőt 1 év fogházbüntetésre ítélték - amit 2 évre felfüggesztettek - mert a versenyen egy autó a nézők közé vágódott - számolt be róla a veol.hu. A balesetben hatan megsérültek, egy néző később a kórházban meghalt. Az ítélet szerint a biztonsági terv hiányos volt, a veszélyes szakaszokat például csak szalagokkal kerítették el.

MiG-21-es repülőgépet állítottak egy pápai körforgalomba

Egy repülőgépet állítottak az egyik pápai körforgalomba. A MiG-21-es több mint 3 tonnás, több óráig tartott, mire a helyére emelték két daruval. A gépet 9 méter magasan rögzítették a talapzatra. A folyamatról készült további drónfelvételeket megnézhetik ITT.

 

Különleges vízi karácsony Hegyeshalomban!

Fenyőt állítottak egy bányató mélyére Hegyeshalomban a búvárok. Már több mint tíz éve készülnek így az ünnepre. Volt, aki a merülés után fürdőnadrágban is mártózott az alig 7 fokos vízben.

Háziállat Furóka, a kis róka

Pórázon sétál, lakásban él és egy kutya a legjobb barátja. Egy kisróka lakik a győri állatmenhely egyik dolgozójának nagyszentjánosi otthonában. A Kisalföld szerint az állatra májusban, néhány hetes korában, betegen talált rá, rögtön magához vette, és azóta is együtt élnek. Furóka nagyon félénk, de a kutyával a legjobb barátok lettek.
Furókáról még több felvételt ide kattintva láthat.

 

Elmaradt a villanyszerelők megölésével gyanúsított férfi meghallgatása

"Vissza akarjuk kapni", "joga van az élethez ". Ilyen üzenetekkel várták szerdán a győri járásbíróságon az eltűnt villanyszerelők családjai a gyilkossággal gyanúsított vállalkozót. A férfit előbb Mácsik Zoltán majd Orlik Vilmos megölésével is meggyanúsították, szerdán döntöttek volna letartóztatásának meghosszabbításáról, de az ülést elhalasztották.

„Iszonyú döntéseket hozott” Tompa Eszter gyilkosa

Kiléphetett volna az őrületből, de iszonyú döntéseket hozott. Ezt mondta ma a bíró a 15 évvel ezelőtti Tompa Eszter gyilkosság ítélethirdetésekor.  A most 38 éves férfi még 2003-ban véletlenül sodorta el autójával a bicikliző lányt, aki elájult. Azt hitte meghalt, pánikba esett és el akarta tüntetni a testet. Mikor rájött, hogy él, megfojtotta. A győri ítélőtáblán ma jogerősen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a gyilkosság miatt.

Családi tragédiát okozott a szabálytalanul előző nő

Családi tragédia: szülei meghaltak, 1 éves gyereke súlyosan, férje könnyebben megsérült, nála pedig meg kellett indítani a szülést. Elítélték a tavaly nyáron Rajkánál szabálytalanul előző bolgár asszonyt, aki kocsijával egy busznak csapódott. A nő akkor 8 hónapos terhes volt második gyermekével, császármetszéssel kellett világra segíteni kisfiát. A bíróság szerdán halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt 1 év fogházbüntetésre ítélte felfüggesztve.

5 ezer forintért gyilkolhatott a fiatal

A 19 éves férfi saját otthonában támadt a 87 éves asszonyra, sörösüveggel és ököllel ütötte, majd magára hagyta. Az erőszakra az ügyészség szerint nagybátyja vette rá, ellene is vádat emeltek.

Lezárták Malina Hedvig ügyét

Több mint 12 év után lezárták a Malina Hedvig ügyet. A hamis tanúzás miatt indult büntetőeljárást megszüntették a szlovákiai magyar nő ellen. Az asszonyt azzal vádolták, hogy nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy még 2006 nyarán a szlovákiai Nyitrán megtámadták és kirabolták, miután magyarul beszélt. A hamis tanúzás miatt indult ügyet végül Magyarországon folytatták le, amit most bizonyítékok hiányában megszüntettek.

Különleges kistigrisek születtek Győrben

Rózsaszín orrok, kék szemek és csíkos bunda. Különleges, fehér bengáli tigriskölykök születtek a győri állatkertben. A négyesikreket ma először vizsgálta meg állatorvos, ezt hősiesen tűrték. A két hím és két nőstény öt hete született.

„Meggondolatlanság volt elszökni”

Meggondolatlanság volt, hogy elszökött. Ezt mondta a bíróságon a rab, aki tavaly szeptemberben az őt kísérő fegyőr mellett kibújt a bilincsből és elmenekült. A 34 éves férfit emiatt nem jogerősen 2 év 8 hónapra ítélték. A vádlott éppen 12 éves fegyházbüntetését töltötte –fegyveres rablás és lopás miatt, amikor elszökött.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való