Claire Danes ma ünnepli harmincnyolcadik születésnapját, mi pedig ebből kifolyólag összeszedtünk nektek néhány filmet, amiben viszontláthatjátok a sorozatsztárt! Meg fogtok lepődni, milyen nagyszerű alkotásokban és, milyen nagy nevekkel szerepelt eddig a színésznő!

5 film, amit ne hagyj ki a Homeland sztárjától!

A Homeland sztárja egészen korán feltűnt a képernyőn, hiszen még tinédzser korában láthattuk a Soul Asylum zenekar Just Like Anyone című számához készült klipben, majd több kisebb film-és sorozatszerep után végre számára is elérkezett a kiugrási lehetőség!

1. Kisasszonyok

5 film, amit ne hagyj ki a Homeland sztárjától!

A kosztümös filmben, amely a March-lányok életét mutatja be, ő játszotta Elizabeth March-ot a félénk és betegeskedő testvért. Akárki megnézi ezt a filmet, még az olyan nagy nevek mellett is, mint Susan Sarandon, Winona Ryder, Kirsten Dunst és Christian Bale is, biztosan emlékezni fog Danes törékeny alakjára és boci szemeire!

2. Rómeó és Júlia

5 film, amit ne hagyj ki a Homeland sztárjától!

A klasszikus Baz Luhrman által feldolgozott változatában az eredeti irodalmi szöveg, modern környezetbe került, ehhez a kettősséghez pedig hozzájárult Claire Danes angyali bája is, ami egyszerre képviseli az akkori ártatlanságot és a modernkori kíváncsiságot! Arról nem is beszélve, hogy Leonardo DiCaprio partnereként végre az egész világ megismerhette a nevét, így pedig nem is csoda, hogy a Titanic hősnőjének a szerepét is felajánlották neki, amit azonban ő visszautasított, amit azzal magyarázott, ha még egyszer DiCaprióval kéne játszania, nem tudná már elengedni őt!

3. Az órák

5 film, amit ne hagyj ki a Homeland sztárjától!

Bár a különleges történetben csak aprócska szerep jutott - a Meryl Streep által alakított leszbikus kiadótulajdonos lányaként - az mindenesetre elég hatásos volt, ahhoz, hogy egy életre megjegyezzük!

4. Este

5 film, amit ne hagyj ki a Homeland sztárjától!

Koltai Lajos 2006-os filmjének köszönhetően ismét Merly Streep-pel dolgozhatott, ahogyan a szerelemre is rátalált, kollégája Hugh Dancy személyében! A pár a forgatáson jött össze és, azóta is együtt van. A romantikus film pedig, ami a fiatalkori szerelmekről és a felnőtté válásról szól, nemcsak gyönyörűen van fényképezve, de egy nagyon szép történetet mesél el!

5. Temple Grandin

5 film, amit ne hagyj ki a Homeland sztárjától!

Az igaz történeten alapuló alkotásért a színésznő Golden Globe-díjat nyert, amit teljesen meg is értünk hiszen, Danes olyan hitelességgel játszotta el a nagyüzemi állattartás egyik kiemelkedő szakértőjét, aki az autizmus egyik formájában, Asperger-szindrómában szenved, hogy az állunk is leesett!

Forrás: parade.com
Képek: Tumblr.com