KERESÉS search-close
Keresztes Ildikó

Keresztes Ildikó

A Kormorán és a Rózsaszín Bombázók együttes tagja, majd vokalista volt az Edda Művekben és a Bikiniben. A kilencvenes évek elején játszott az István, a király és a Mindhalálig Beatles című színpadi művekben. A dupla eMeRTon-díjas művész 1995-től a soproni Petőfi Színház színésze, 2006-tól örökös tagja. Első szólóalbuma 1999-ben jelent meg, legutóbbi idén, Csak játszom címmel.

 

Ildikó 1987-ben szerzett előadóművészi képesítést, majd észak-európai turnéra indult az Ungár együttessel. Ebben az időben a Kormoránban is énekelt, és a Rózsaszín Bombázóknak is tagja volt. Utóbbi formáció 1988-ban második helyezett és különdíjas lett az Interpop Fesztiválon. Első eMeRTon-díját musicalénekesként kapta 1997-ben. 1998-ban a Margitszigeten újra színpadra állított A költő visszatér c. rockoperában Leövey Klára szerepét játszotta.

 

Első szólólemeze Nem tudod elvenni a kedvem címmel jelent meg, ezért kapta Ildikó második eMeRTon-díját. A dalok szövegeit Novák Péter, zenéjét Szekeres Tamás gitáros írta. Második, Nekem más kell című albumának szövegírója Adamis Anna, zeneszerzője Szűcs Norbert volt. 2004 és 2007 között az Omega háttérénekesként is fellépett, és filmekben is énekelt betétdalokat, többek között a 2005-ös Csak szex és más semmiben és a 2007-es Lorában. 2008-as, Minden, ami szép volt című lemezén a 20-30-as évek rock-balladáit dolgozta fel. 2009-ben megalapította kísérőzenekarát, amelynek tagjai Szekeres Tamás, Egyházi Gábor, Gömöry Zsolt és Sümeghy Tamás.

 

A Petőfi Színház és a musical-fellépések mellett szerepet vállalt a Madách Színház Ábrahám és Izsák c. darabjában (2000), játszott a Ruttkai Éva Színházban a Cabaret-ban (2001), a Doktor úrban (2002), a Nyolc nőben (2004) és a PopShow-ban (2008), valamint az IBS Színpadon is.

 

2007-ben házasodott össze régi szerelmével, Kicska Lászlóval, az Edda basszusgitárosával.

 

2011 májusában vette át második nagylemezét, de máris egy új albumon dolgozik a svéd zenésszel, Björn Lodinnal.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való