KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Szikora Róbert

Szikora Róbert

Hazánk egyik legismertebb zenésze és énekese.

Fiatalon kezdett el dobolni tanulni, de gitározik és zongorázik is. Első zenekara a One Word volt, majd jött a Ferm. 1974-1982 között a Hungária együttes tagja, majd megalapította az R-Go együttest. Az általuk kitalált és elnevezett – az egyetlen magyar-alapítású, műfajteremtő - Csikidam stílussal óriási sikereket értek el, többször is az év együttesévé választották őket. A háttérben, énekesként-táncosként “gidák” színesítették a zenekart.

Szikora Róbert írt zenét többek között Szűcs Judithnak, Aradszky Lászlónak, Görbe Nórának, dolgozott együtt Szandival és Gergely Roberttel. 1988-ban eMeRTon-díjat kapott, 1990-ben Los Angelesben Cliff Richard adta át neki a Kelet-Európa legfigyelemreméltóbb előadója díjat. 1991-ben idehaza ő lett Az évtized zenésze, 2007-ben pedig átvehette a VIVA COMET életműdíját. Olyan nagy slágerek köthetők a nevéhez, mint a Szeretlek is+nem is, a Rég várok valakire, vagy a Ballag a katona. Nevéhez ötmillió eladott lemez fűződik.

A tehetség egy adomány, amit ki kell bontani. Mindig a személyiség a fontos, az lesz az igazi X-Faktor, aki megmozgatja a lelket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!