KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Részvételi szabályzat

szerző:
2016.11.05. 20:00

Az M-RTL Zrt. (1222 Budapest Nagytétényi út 29.) (továbbiakban: RTL), valamint a Telekom New Média Zrt. (1222 Budapest Nagytétényi út 29.) (a továbbiakban: TNM) által szervezett és “X-Faktor” című televíziós műsorhoz kapcsolódó az “RTL 24” megnevezésű applikáción/alkalmazáson valamint alapdíjas SMS szolgáltatáson keresztüli szavazás szolgáltatásának leírása és szabályai.

Részvételi szabályzat

Az applikáció/alkalmazás csak internetkapcsolat megléte esetén működtethető. Az applikáció/alkalmazás működtetéséhez létrehozott internetkapcsolat esetleges telefonos vagy adatforgalmi költségekkel járhat, melyekért sem az RTL, sem a TNM nem vállal felelősséget.

A szolgáltatás lényege, hogy a "Belépés" keretében a résztvevők az applikáció/alkalmazás keretrendszerében található "Belépés" elnevezésű funkcióban a Regisztrációt követően be tudjanak lépni az applikációba, annak érdekében, hogy használni tudják a „Szavazás” funkciót és ezzel részt vegyenek a szavazásban.

A szolgáltatás lényege, hogy a nézők az alkalmazáson keresztül döntően befolyásolni tudják a műsorfolyam alakulását: használni tudják a szavazás funkciót. Ezt az applikáción keresztül csak az RTL MOST felületén regisztrált VAGY Facebook profillal rendelkező ÉS ezekkel a profilokkal belépett felhasználók tudják megtenni. A szavazás keretében a résztvevők szavazhatnak az általuk választott, az X-Faktor műsorban fellépő előadóra/produkcióra, kiválasztva azt az előadót/produkciót, akit a verseny győzteseként szeretnének viszontlátni. Az érvényesen leadott szavazatok után a résztvevő részt vesz a nyeremények kisorsolásában.

Az alapdíjas SMS alapú szolgáltatás lényege, hogy az elküldött érvényes SMS-kel a  szavazás keretében a résztvevők szavazhatnak az általuk választott, az X-Faktor műsorban fellépő előadóra, kiválasztva azt az előadót, akit a verseny győzteseként szeretnének viszontlátni. Az érvényesen leadott szavazatok után a résztvevő részt vesz a nyeremények kisorsolásában.

A szavazás végeredményét az RTL24 alkalmazáson keresztül valamint az SMS-ben leadott szavazatok összesített darabszáma határozza meg.

 

 

I. Alapfogalmak

1. " X-FAKTOR ": az elsősorban az RTL KLUB elnevezésű televíziós csatornán sugárzásra kerülő televíziós műsor (tehetségkutató), amellyel kapcsolatban többek között az RTL, valamint jelen szabályzatban foglalt szavazáshoz kapcsolódóan a TNM, mint szervező jogosult kötelezettségeket vállalni.

2. Az RTL KLUB csatorna: országos vételkörzetű magyar nyelvű csatorna.

3. Az X-FAKTOR élő műsor indulása: 2016-11-05

4. A műsor befejezése: Az “X-FAKTOR” mindaddig tart, amíg a műsorban szereplő produkciók (előadók; zenekarok) közül ki nem derül a győztes személye; az egyes „szavazás” etapok alapján.

5. Szereplő, produkció, előadó, zenekarok: azok a természetes személyek, akik jelentkeztek az ”X-FAKTOR” c. műsorba és az RTL KLUB csatornán bemutatott válogatók, tábor, mentor ház adások alapján az élő műsorban való részvételi lehetőséget megkapták

6. Felhasználó/résztvevő: Minden olyan természetes személy, aki az IOS és ANDROID alkalmazásáruházakból letöltötte az RTL24 applikációt és az applikációban található "Belépés" funkcionalitásnál található "Regisztrációs" folyamatot elvégezte vagy érvényes FACEBOOK vagy RTL MOST profillal rendelkezik; igénybe veszi a „SZAVAZÁS” funkcionalitást és ott véleményt nyilvánít/szavaz; valamint minden olyan természetes személy, aki az élő műsorok alatt a 06-20/30/70-810-1799-es hívószámra érvényes SMS szavaztot küld.

 

7. “X-FAKTOR” „szavazás”

A műsorral kapcsolatos szavazás szolgáltatás, elérhető az “RTL24” elnevezésű applikáción keresztül, valamint alapdíjas sms-ken keresztül.

Az “RTL24” applikáció/alkalmazás IOS és ANDROID platformok alkalmazásközpontjaiban található. Az applikáció/alkalmazás ingyenesen elérhető azon felhasználók/résztvevők számára, akik érvényes hozzáféréssel rendelkeznek az IOS és ANDROID platformok alkalmazásközpontjaihoz, valamint rendelkeznek INTERNET hozzáféréssel. Az ingyenesség minden esetben arra vonatkozik, hogy az applikáció/alkalmazás tulajdonosa az egyes áruházakból való letöltéséhez díjat nem szed be, az applikáció/alkalmazás használata közben keletkező adatforgalomra nem.

Az “RTL24” applikációban található menürendszer és információ eléréséhez regisztráció és belépés szükséges.

A “szavazások” csak érvényes regisztrációval rendelkező felhasználóknak/résztvevőknek érhető el a belépés funkcióval.

Érvényes regisztráció/Belépés az applikációba/alkalmazásba

7.1. Minden felhasználó/résztvevő, aki rendelkezik érvényes „FACEBOOK” regisztrációval, és a „Belépés Facebookkal” gombra lép, azonnal be tud lépni, abban az esetben, ha az eredeti beállításaiban engedélyezte ezt a funkciót a FACEBOOK oldalán.

7.2. Minden felhasználó/résztvevő, aki rendelkezik érvényes „RTL MOST” profilhoz kapcsolódó regisztrációval, és a „Belépés RTL MOST PROFILLAL” gombra lép, azonnal be tud lépni (email és jelszó megadása).

7.3. Minden felhasználó/résztvevő aki sem az 7.1. sem az 7.2. alapján nem tud belépni az applikációba, a „REGISZTRÁCIÓ” gomb segítségével érvényes regisztrációt tud generálni. A regisztráció minden esetben a készülékek alapértelmezett böngészőablakában történik meg, mely szintén adatforgalmat generál. A felhasználó a regisztráció után az 7.2 pont szerint tud az applikációba belépni.

SMS szavazás

Bármely hazai vagy nemzetközi távközlési szolgáltató, bármely ügyfele, aki olyan előfizetői vagy kártyás csomaggal rendelkezik, melyről alapdíjas (azaz az előfizetői csomagjának megfelelő árazású) SMS üzenetküldésre van lehetőség, a szolgáltatást igénybe tudja venni. Abban az esetben, ha roamingon keresztül érkezik, az üzenetre az egyes országok roaming tarifái vannak érvényben.

8. Az “X-FAKTOR” műsor egyes szavazás tipusai:

8.1.SZAVAZÁS

A szolgáltatás lényege, hogy az “X-FAKTOR” műsorban az egyes produkciókkal kapcsolatban a résztvevők kifejezzék véleményüket az RTL24 applikáción keresztül, valamint SMS-ekben; az egyes produkciókra a résztvevő eldöntheti, hogy szavaz-e az applikációban (IGEN/NEM) és/vagy SMS-t küld.

 

 

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA

X-FAKTOR élő adások szavazás

Az X-FAKTOR SZAVAZÁS szolgáltatás célja, hogy a felhasználók/résztvevők szavazatukkal az egyes szavazási etapokban a számukra szimpatikus produkciót segítsék, és ezzel továbbra is biztosítsák a produkció számára az X-FAKTOR című műsorban való szereplést, részvételt annak érdekében, hogy az adott produkció megnyerhesse az X-FAKTOR c. műsor főnyereményét.

Az X-FAKTOR c. műsorban továbbjutó szereplők kilétének megállapítása a felhasználó/résztvevők által az applikációban/alkalmazásban, valamint SMS-ben leadott szavazatszámok összesítése után alakul ki, azaz a szavazás döntően befolyásolja a műsor menetét és az abban szereplő/produkció/produkciók személyét.

A résztvevők a televíziós adásból értesülnek az előadókhoz, produkciókhoz tartozó elnevezésekről.
X-FAKTOR 2016 adásába bekerült versenyzők/produkciók elnevezése:

 

Részvételi szabályzat

 

 

 

II/A Versenyprodukciók alatt történő szavazás

SMS szavazás

Az SMS szavazás minden esetben az X-FAKTOR című műsorban való, képi vagy video vagy szóbeli tájékoztatás alapján kerül indításra az adott szakasz lezárásáig, mely minden esetben a műsorvezető által történik meg szóbeli elhangzással – „a szavazást lezártam”.

Szervező fenntartja azon jogát, hogy egy adott szavazási etapot bármikor felfüggesszen, megállítson és/vagy részeredményeket kommunikáljon.

Az X-FAKTOR versenyprodukciók alatt történő szavazási etapban, minden résztvevő annyi érvényes szavazatot tud elküldeni, ahány versenyprodukció szerepel az adásban; azaz:

első élő show: 2016-11-05 – 12 versenyprodukció – maximálisan 12 SMS szavazat
második élő show: 2016-11-12 – 10 versenyprodukció – maximálisan 10 SMS szavazat
harmadik élő show: 2016-11-19 – 8 versenyprodukció – maximálisan 8 SMS szavazat

Résztvevő az adott élő adásban (első élő show, második élő show, harmadik élő show) az SMS szavazatait az érvényes időszakon belül bármikor, bármelyik versenyprodukcióra leadhatja érvényes SMS kóddal tetszőleges megoszlásban.

SMS szám: 06-20/30/70-810-1799 (alapdíjas)

 

14 éven aluliak a szavazásban törvényes képviselőjük hozzájárulásával vehetnek részt.
Érvényes szavazatnak tekintjük a fentiekben felsorolt kódokkal beérkező SMS-ket; mindaddig, amíg az 1 telefonszámról beérkezett szavazatok száma eléri a maximum darabszámot, melyet az adott adásban ismertetésre került.
Azon SMS-ek, amik időben, formátumban vagy összdarabszámban nem felelnek meg a fentieknek, nem kerülnek be az összesítésbe.

 

RTL24 applikációs szavazás

Az Alapfogalmak 7. pontja alapján az applikációba történő belépés után a SZAVAZÁS pont alatt elérhető szavazási funkció.

A szavazás funkció az egyes versenyprodukciók ideje alatt érhető el egyedi formában, azaz egyszerre csak egy versenyprodukcióra lehet szavazni.

Az applikációs szavazást minden esetben az X-FAKTOR című műsorban való képi vagy video vagy szóbeli tájékoztatás alapján kerül inditásra az adott szakasz lezárásáig, mely minden esetben a műsorvezető által történik meg szóbeli elhangzással az egyes versenyprodukciók után.

A „szavazás” funkció esetében a felhasználó/résztvevő a következő lehetőségek közül választhat:

- leadja szavazatát a versenyprodukcióra az IGEN gomb segítségével, azaz a versenyprodukciónak eggyel nő a leadott érvényes szavazati db száma vagy a NEM gomb megnyomásával fejezi ki véleményét, ebben az esetben a versenyprodukció összszavazati száma nem változik.

Minden felhasználó/résztvevő a „szavazás” szolgáltatás szavazásában versenyprodukciónként 1, azaz egy érvényes szavazattal rendelkezik. Az applikáció/alkalmazás zárt rendszerébe beérkező szavazatokat tekintjük érvényes szavazatnak.

A VERSENYPRODUKCIÓK ALATTI SZAVAZÁST AZ ÖSSZES VERSENYPRODUKCIÓ ELHANGZÁSA UTÁN MŰSORVEZETŐKÖZLÉSSEL ZÁRJUK LE.  A LEZÁRÁST KÖVETŐEN AZ ÉRVÉNYES SZAVAZATOK ÖSSZESÍTÉSE UTÁN KIALAKUL EGY RÉSZEREDMÉNY, MELY A SZERVEZŐK DÖNTÉSE ALAPJÁN ISMERTETÉSRE KERÜLHET AZ ÉLŐ ADÁSBAN.

SZERVEZŐK FENNTARTJÁK A JOGOT ARRA VONATKOZÓLAG, HOGY RÉSZEREDMÉNYT NE KÖZÖLJENEK.

 

II/B TOP3 szavazás

Minden élő adásban az összes versenyprodukció elhangzása után a résztvevőknek lehetőségük van az úgynevezett TOP3 szavazási etapban való részvételre.

A TOP3 etapban a résztvevők kiválaszthatják azt a három versenyző produkciót, akiket produkciójuk alapján szavazataikkal szeretnének megerősíteni és támogatni a versenyben maradásukért. E szavazási etapban beérkező szavazatokat darabszám összesítjük a versenyprodukciók alatt beérkezett darabszámokkal.

A TOP3 szavazási etap időbeli érvényessége: Az élő adásban kerül inditásra a szavazási etap a műsorvezető közlése alapján mindaddig, míg azt ugyanilyen módon a műsorvezető le nem zárja.

 

 

SMS szavazás

Az X-FAKTOR „TOP3” szavazási etapban, minden résztvevő 3 azaz három érvényes szavazatot tud különállóan elküldeni 3 azaz három különböző versenyprodukció SMS kódjával.

Amennyiben résztvevő kettő vagy annál több azonos kódú üzenet küldött el, abban az esetben az érvényesnek tekinthető szavazati darab szám 1 azaz egy.

SMS szám: 06-20/30/70-810-1799 (alapdíjas)

 

14 éven aluliak a szavazásban törvényes képviselőjük hozzájárulásával vehetnek részt.
Azon SMS-ek, amik időben, formátumban, vagy összdarabszámban nem felelnek meg a fentieknek, nem kerülnek be az összesítésbe.

 

RTL24 applikációs szavazás
Az Alapfogalmak 7. pontja alapján az applikációba történő belépés után a SZAVAZÁS pont alatt elérhető szavazási funkció.

A SZAVAZÁS menüpont képernyőjén megjelenő listáról résztvevő ki tudja választani azt a 3 versenyprodukciót, akiket támogatni szeretne szavazatával. Szavazatát csak abban az esetben tudja elküldeni, ha 3 azaz három különböző versenyző produkciót kiválasztott.

ZÁRÁS

Résztvevő a műsorvezetői közlés után érvényes szavazatot sem az RTL24 applikációval,  sem az SMS szavazással nem tud leadni.

1. élő adás – 2016-11-05

A versenyprodukciók alatti szavazási szakasz megnyitása után az élő adásban történő végleges lezárásig beérkezett érvényes szavazatok összesítése után kialakul a végleges sorrend. Az a versenyző produkció, aki a legkevesebb összesített szavazatot kapta a szavazási etapokban, kiesik az X-FAKTOR című műsorból. (12. helyezett)
Azok a versenyző produkciók, akik a 10. valamint 11. helyen végeztek, PÁRBAJOZNAK.
A párbajdalok után a MENTOROK értékelnek és szavaznak arról, hogy kinek szeretnének lehetőséget adni arra, hogy folytathassa a versenyt. Amennyiben szavazati egyenlőség van, azaz 2 MENTOR az egyik  produkcióra, 2 MENTOR a másik versenyző produkcióra szavazott, a résztvevői szavazatok döntenek: az a produkció esik ki a versenyből, aki a 11. helyen végzett.

 

2. élő adás – 2016-11-12

A versenyprodukciók alatti szavazási szakasz megnyitása után az élő adásban történő végleges lezárásig beérkezett érvényes szavazatok összesítése után kialakul a végleges sorrend. Az a versenyző produkció, aki a legkevesebb összesített szavazatot kapta a szavazási etapokban kiesik az X-FAKTOR című műsorból. (10. helyezett)
Azok a versenyző produkciók, akik a 8. valamint 9. helyen végeztek, PÁRBAJOZNAK.
A párbaj dalok után a MENTOROK értékelnek és szavaznak arról, hogy kinek szeretnének lehetőséget adni arra, hogy folytathassa a versenyt. Amennyiben szavazati egyenlőség van, azaz 2 MENTOR az egyik  produkcióra 2 MENTOR a másik  produkcióra szavazott, a résztvevői szavazatok döntenek: az a produkció esik ki a versenyből, aki a 9. helyen végzett.

3. élő adás – 2016-11-19

A versenyprodukciók alatti szavazási szakasz megnyitása után az élő adásban történő végleges lezárásig beérkezett érvényes szavazatok összesítése után kialakul a végleges sorrend. Az a  produkció, aki a legkevesebb összesített szavazatot kapta a szavazási etapokban, kiesik az X-FAKTOR című műsorból. (8. helyezett)
Azok a  produkciók, akik a 6. valamint 7. helyen végeztek, PÁRBAJOZNAK.
A párbaj dalok után a MENTOROK értékelnek és szavaznak arról, hogy kinek szeretnének lehetőséget adni arra, hogy folytathassa a versenyt. Amennyiben szavazati egyenlőség van, azaz 2 MENTOR az egyik  produkcióra 2 MENTOR a másik  produkcióraszavazott, a résztvevői szavazatok döntenek: az a  produkció esik ki a versenyből, aki a 7. helyen végzett.

 

4. A szolgáltatások igénybevételének időbelisége:

Minden esetben az élő televíziós műsor során értesülhetnek a Résztvevők azokról a produkciókről, akik szerepelnek az adott " SZAVAZÁS" szavazásban.

A "SZAVAZÁS" szavazás indításának időpontja minden esetben a műsorvezető által kerül közlésre az élő televíziós műsor során.

Az egyes szavazási etapok lezárása minden esetben az élő televíziós műsorban elhangzó műsorvezetői közlésig tart.

 

5. „SZAVAZÁS” szavazás érvényessége

A „SZAVAZÁS” szavazás időtartamának kezdete előtt és befejezése után (műsorvezetői közlés alapján, képi vagy szóbeli megjelenítés: a szavazást elinditom; a szavazást lezárom) érkezett szavazatok érvénytelenek.

Az egyes versenyző produkciókra a felhasználók/résztvevők által az applikációban/alkalmazásban leadott szavazatok akkor kerülnek a „SZAVAZÁSBAN” szereplő versenyző produkciók szavazatszámába beszámításra, amennyiben azok a műsorban elhangzó szavazás lezárásáig a"RTL 24" alkalmazásból a TNM által üzemeltetett technikai rendszerbe ténylegesen megérkeznek.

Az RTL és a TNM nem vállalnak felelősséget azon esetekért, amikor Résztvevő nem rendelkezik INTERNET hozzáféréssel, vagy a hozzáférés sebessége, az adatátvitel megszakadása nem teszi lehetővé, hogy érvényes szavazatot adjon le.

Érvényes szavazatnak azok a beérkezett és feldolgozott SMS-ek számítanak, melyek a szavazás indítása és lezárása közötti időtartam alatt érkeztek meg TNM által üzemeltetett technikai rendszerbe, és a II. pontban részletezett helyes kódokat tartalmazza.

Az érvényes szavazatok mennyiségéről közjegyző jelenlétében készül részletes jegyzőkönyv. TNM az egyes szavazási etapokról elkülönített adatbázist tárol.

Az RTL és a TNM fenntartják a jogot arra vonatkozólag, hogy egy-egy etapon belül részeredményeket közöljenek, illetve az egyes etapokon belül részszavazásokat indítsanak és zárjanak le; ebben az esetben az élő televíziós műsorban elhangzó időpontok az irányadók. Az egyes esetleges részszavazások is minden esetben véleménynyilvánítások, amelyek döntően befolyásolják a műsor menetét és az abban szereplő versenyprodukciók személyét.

A szavazási etapon belül az RTL Klub vagy TNM döntése értelmében - újabb bejelentést követően – a szavazás határozatlan ideig az elő adás alatt meghosszabbítható; erről az élő adásban a műsorvezető tájékoztatja a nézőket. Az egyes adásokhoz tartozó időszakok kommunikálása minden esetben az élő műsorban történik meg. Az egyes műsorokban a műsorvezető által ismertetett időpontig tartanak az egyes etapok, azaz amikor a műsorvezető az élő adásban ismerteti a nézőkkel, hogy a szavazást lezárta; a szavazásnak vége, tovább érvényes szavazatot nem fogad az RTL Klub és TNM.

 

EGYEBEK:

A „KVÍZ” általános bemutatása:

A szolgáltatás lényege, hogy a szavazás keretében a felhasználók/résztvevők az applikáció keretrendszerében található „KVÍZ” elnevezésű funkcióban a folyamatosan frissülő, egyes időszakonként változó kérdésekkel kapcsolatban választhatnak az előre felprogramozott válaszok közül, azaz véleményt nyilváníthatnak.

Véleményét a felhasználó/résztvevő az egyes kvíz típusú véleménynyilvánításoknál törölni nem tudja.

 A szolgáltatás kapcsán elforduló kérdések:

- eldöntendő kérdés: Igen/nem

- Feleletválasztós kérdések, amelyek többek között, de nem kizárólagosan az alábbiak lehetnek:

- bizonyos szereplőkkel kapcsolatos kérdések, ahol az egyes szereplők kiválasztásával történik meg a véleménynyilvánítás

- feladat kiválasztás

- közvéleménykutatás

Minden résztvevő a „KVÍZ” típusú véleménynyilvánításban 1 érvényes választással rendelkezik, amennyiben véleményét leadta (ELKÜLD), a véleményén változtatni nem tud. Az applikáció/alkalmazás zárt rendszerébe, az ELKÜLD gomb megnyomásával beérkező szavazatokat tekintjük érvényes választásnak.

 

A szolgáltatások igénybevételének időbelisége:

Minden esetben vagy a televíziós műsorban értesülhetnek a Résztvevők a KVÍZ-ek indításáról vagy a www.xfaktor.hu oldalról.

Az egyes kérdéseket a szervezők állítanak be, indítják el és zárják le.

Csak érvényes véleménynyilvánítási időszakban adható le érvényes válasz.

Érvényes a válasz, ha felhasználó/résztvevő az „Elküld” gombot megnyomta és az a zárt informatikai rendszerbe beérkezett. Az RTL és a TNM nem vállalnak felelősséget azon esetekért, amikor Résztvevő nem rendelkezik INTERNET hozzáféréssel, vagy a hozzáférés sebessége, az adatátvitel megszakadása nem teszi lehetővé, hogy érvényes véleményt adjon le.

 

A SZAVAZÁSI EREDMÉNYEK FELÜGYELETE, RÖGZITÉSE

A“SZAVAZÁS” élő műsor során a  produkciókra leadott résztvevői szavazás menetét közjegyző felügyeli és dokumentálja, majd megállapításait jegyzőkönyvben rögzíti.

 

A hibás (pl. rossz név, kód tévesztés) vagy a szolgáltatás időtartamán kívül beérkezett szavazatokért a Magyar RTL Televízió Zrt. valamint TNM semmilyen felelősséget nem vállal. A jelen szabályzatban foglalt feltételeknek meg nem felelő szavazatok érvénytelenek, és azok a szavazásból kizárásra kerülnek, a nyereménysorsoláson részt nem vehetnek.

A Magyar RTL Televízió Zrt. valamint TNM a nyeremények tekintetében minőségi felelősséget nem vállal, a nyertes ilyen igényét jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával, illetve a szolgáltatás nyújtójával szemben érvényesítheti.

 

IV. NYEREMÉNYEK, AZ EREDMÉNYEK KÖZZÉTÉTELE, NYERTES

1. A nyeremények

Az X-Faktor adásában azon résztvevők között akik érvényes szavazatot adtak le; az adásban ismertettek alapján nyereményeket sorsolunk ki. Minden élő adásban a nézőkkel és résztvevőkkel, képpel és elhangzással ismertetjük az egyes nyereményfa struktúrát.

Az X-Faktor szavazás leendő kisorsolt nyertesét az TNM és RTL emailen vagy Facebook üzenetben vagy telefonon kiértesíti nyereményük tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről.

A szavazás eredményének meghatározásakor (lezárás, sorrend, arányok) illetve a nyeremények sorsolása közjegyző jelenlétében történik, melyről jegyzőkönyv készül.

Azok között a résztvevők között, akik helyes formában adták le a X-Faktor szavazásban érvényes szavazatukat, a TNM közjegyző jelenlétében a számítógépes véletlenszerű algoritmus segítségével kisorsolja a nyerteseket.

 

A heti nyereményekről a résztvevők az adásból értesülnek. Heti nyereményét azok között a résztvevők között sorsolunk ki, akik az egyes heti szavazási etapokba érvényes szavazatot küldtek be az előadókra.

 

A fődíjakat azok között a résztvevők között sorsoljuk ki, akik minden szavazási etapban legalább egy érvényes szavazatot leadtak.

A nyertes hiteles és teljes körű azonosítását követően a Magyar RTL Televízió Zrt. vagy megbízottja juttatja el/adja át a  nyereményeket. A nyeremények átadásáról televíziós felvétel készülhet, melyen nyertesnek a nyereményátadása rögzítésre kerül, amelyről a Magyar RTL Televízió Zrt, által sugárzott RTL Klub csatorna korlátozás nélkül bemutathat. Az adás időpontjáról felek direktben állapodnak meg.

3. A nyertes definiálása

Nyertesnek ismeri el a TNM azt a résztvevőt, aki érvényes szavazatot adott le.

Amennyiben SMS résztvevő: az alábbi három információ közül legalább kettővel rendelkezik:

•  ismeri az adott telefonszámot, ahonnan a szolgáltatást igénybe vette, illetve ezzel a telefonszámmal tudja igazolni, hogy ő vette igénybe a Szolgáltatást és azt bemutatja;

•  ismeri az előfizető vagy a kártyatulajdonos nevét, illetve ezzel a névvel tudja igazolni, hogy ő vette igénybe a Szolgáltatást és azt bemutatja;

•  ismeri a nyertes SMS vagy hívás küldésének időpontját, illetve ezzel tudja igazolni, hogy ő vette igénybe a szolgáltatást.

Amennyiben RTL24 applikáció résztvevő: az alábbi azonosítási adattal kapcsolatban hitelesen tud nyilatkozni; információval rendelkezik:

•  RTL MOST internetes regisztrációt érvényes valós email címmel hozta létre;
Érvényes és valós Facebook fiókkal rendelkezik

 

 

A kisorsolt nyertessel/nyertesekkel minden esetben az informatikai rendszerben található hívószámon/azonosítón keresztül (ahonnan érkezett a szavazat) hívja vissza vagy értsíti ki TNM; közjegyző jelenlétében a sorolás után és azt jegyzőkönyvben rögzítik.

 

4. A nyertes kiértesítése:

• Az X-Faktor szavazás kisorsolt nyertesét a TNM telefonon, vagy emailben vagy a Facebookon kiértesíti nyereményük tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről. Amennyiben a nyertes telefonon nem elérhető (nincs térerő, külföldön tartózkodik, ki van kapcsolva, nem veszi föl, stb), nem érvényes az email cím vagy a Facebook azonosítóval nem elérhető a kiértesítést az TNM operátorai 8 napon keresztül, napi két alkalommal, különböző napszakban kísérlik meg.

5. A nyeremények kifizetésének feltétele:

A sikeres kiértesítés alkalmával beazonosított nyertes a személyes adatait az alábbiak szerint köteles megadni:

név; anyja neve; születési hely és idő;
személyi igazolvány szám és adóazonosító jel, nyilatkozat az adólevonásokhoz
A beazonosított nyertes személyesen vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással ellátott személy útján egyeztethetnek a nyeremény átvételéről a Bp. XXII. Nagytétényi u. 29 sz. alatt, a Magyar RTL Televízió Zrt. illetve a Telekom New Media Zrt. székhelyén.

A nyeremény átvételekor igazolnia kell a nyertesnek, hogy az általa a játékban használt telefonszám egyenlege (számlája) rendezve lett, díjtartozása az operátor felé nem áll fenn.

  

                                                                         

6. A nyeremény-igény érvényesítésének időtartama:

A nyeremények érvényessége 30 nap, azaz amennyiben az elért és értesített nyertes ezen idő alatt sem veszi át nyereményét, úgy az alábbi szabályok érvényesek:

A nyertes nyereménye át nem vett nyereménynek minősül, a nyereményre az első pótnyertes less jogosult.

V. Adatkezelés

A felhasználó/résztvevő a szavazásban való részvétellel vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFIL-al történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az RTL, valamint TNM a szavazás szervezése és eredményes lebonyolítása céljából a személyes adatait a jogszabályoknak megfelelően kezelje.

A Résztvevő kijelenti /Facebook-profil illetve RTL MOST PROFIL-belépéssel elismeri, hogy a szavazás feltételeit megismerte, azokat elfogadta, a szavazáshoz kapcsolódó adatkezelés célját megértette és minderre tekintettel, megfelelő tájékoztatáson alapuló, önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az általa  megadott személyes adatokat a RTL valamint TNM a szavazások lebonyolítása érdekében nyilvántartsa, kezelje és feldolgozza, azt 3. személy részére továbbítsa, illetve adatfeldolgozóval feldolgoztassa.

A Facebook-profillal történt regisztráció során megadott profilkép felhasználására adott engedéllyel résztvevő tudomásul vette, hogy képmásának az applikációhoz/alkalmazáshoz kapcsolódóan történő felhasználásáért ellenszolgáltatásra nem jogosult. Résztvevő továbbá tudomásul veszi azt is, hogy sem az RTL, sem pedig a TNM nem köteles a képmása megjelenítésére.

A Résztvevő az RTL-től, valamint TNM-től bármikor tájékoztatást kérhet adatai kezeléséről, és kérheti azok helyesbítését. Abban az esetben, ha a Résztvevő adatai jövőbeli felhasználáshoz mégsem kíván hozzájárulni, így különösen, ha nem kívánja, hogy a jövőben további névre szóló kereskedelmi ajánlattal megkeressék, nevének és lakcímének megadásával írásban bármikor korlátozás nélkül és ingyenesen kérheti adatai törlését a nyilvántartásból az RTL, valamint TNM az alábbi címen vagy elérhetőségen: Bp. XXII. Nagytétényi u. 29. sz. email: Help@rtlmost.hu

Az adatbázis harmadik félnek nem kerül átadásra.

Az RTL a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a Résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

A TNM a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a Résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

TNM adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

http://www.telekomnewmedia.hu/doc/adatvedelmi_tajekoztato.pdf

TNM adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH – 68471/2013 V. Felelősség kizárása

A szolgáltatás időtartamán kívül beérkezett szavazatokért az RTL és a TNM semmilyen felelősséget nem vállalnak. A jelen szabályzatban foglalt feltételeknek meg nem felelő szavazatok érvénytelenek, és azok a szavazásból kizárásra kerülnek, részt nem vehetnek,

Az RTL és a TNM a nyeremények tekintetében minőségi felelősséget nem vállalnak, a nyertes ilyen igényét jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával, illetve a szolgáltatás nyújtójával szemben érvényesítheti.

 

VI. A SZOLGÁLTATÁS technikai kivitelezése; SZAVATOSSÁG, GARANCIA

A szavazás önálló számítástechnikai rendszeren fut.

A szolgáltatatás a TNM és a RTL (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) által üzemeltetett egyedi fejlesztésű műszaki, informatikai rendszereken keresztül érhető el.

A szavazás önálló számítástechnikai rendszeren fut. A rendszer a mobil szolgáltatóktól bérelt vonalakon bonyolítja a be-, és kimenő SMS forgalmakat.

A TNM az SMS-ek feldolgozását, a válasz SMS-ek tartalmát saját hardware, és software rendszerén belül kezeli.

 

A szolgáltatáshoz kapcsolódó szavazás előírásoknak megfelelő lebonyolítását a TNM a mindenkori hatályos törvények és jogszabályok betartásával szavatolja.

A hivatalos Szabályzat hozzáférhető az RTL címén (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) és a műsor honlapján, a www.valovilag.hu oldalon. Az RTL és a TNM fenntartja a Szabályzat módosításának jogát. Az esetleges módosításokat a fenti honlapon közzéteszi.

Ügyfélszolgálat, információk, elérhetőségek

A szolgáltatással kapcsolatban a TNM (1) 382 82 00-as telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni 0-24 óra között. A TNM a beérkező kérdéseket, észrevételeket feldolgozza és az egyes hívókat minden esetben visszahívja, a beérkező észrevételekről, kérdésekről a TNM ügyfélszolgálata egyedi sorszámmal ellátott listát vezet. TNM ügyfélszolgálata a hívó által megadott hívószámon hívja vissza az ügyfeleket.

14 éven aluliak a szavazásban törvényes képviselőjük hozzájjárulásával vehetnek részt

 

 

Kelt: Budapest, 2016. november 05

M-RTL Zrt.

Telekom New Média Zrt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!