KERESÉS search-close

Legfrissebb adás

Szulejmán 7. évad 44. rész 2019.06.26.
A Szulejmán, akárcsak az Ezel vagy a Szív hídjai, a legnagyobb igényességgel készült. A parádés kosztümös...

Napi Szulejmán

Bréking! Idén sem maradunk Szulejmán nélkül!

Jó hírünk van a sorozat rajongóinak! Mutatjuk!

Szulejmán: „Egy uralkodó emléke örökre fennmarad, ha hódító lesz!”

„Nevem, Szulejám! Mi történik az emberrel, amikor a szíve elhallgat, hová lesz, ha elillan a testéből a vér és a lélek? Mondják, egy uralkodó emléke örökre fennmarad, ha hódító lesz, de a szív diadala miben rejlik, hol láthatják később? A szerelem, a barátság, az öröm, a bánat, a remény, a jóság kikben, hol él tovább?” Szulejmán utolsó útja megható és csodálatos lezárást ad a híres török sorozatnak.

Mahidevran: „Rég éreztem már hasonló örömöt!”

Az idősödő szultána nem kívánt mást csupán csak annyit, hogy a saját szemével láthassa a legyengült, betegeskedő szultánt. Miután teljesült a vágya, szembetalálta magát Mihrimah szultánával, ami szintén pont kapóra jött neki, ugyanis még egy utolsó csapást mérhetett így az uralkodó családra, de legfőképp magára Szulejmánra.

Meghalt Szulejmán szultán!


szerző:
2018.11.21. 23:59
Meghalt Szulejmán szultán!

Az uralkodó az utóbbi időben már lábra sem tudott állni, ugyanis a köszvény nagyon csúnyán elterjedt a lábán. Olyan óriási fájdalmai voltak az uralkodónak, amit nagyon kevés ember tudott volna elviselni. Sajnos valóban igaza lett Mahidevrannak: Szulejmánnak ütött az utolsó órája, és a világ egyik leghatalmasabb birodalmának az uralkodó elhunyt. Ezzel lezárult egy történelmi korszak, és az Oszmán Birodalom sorsa is megpecsételődött.

Bayezid körül minden összeomlott!

A herceg jól érezte, hogy egy lehetősége van az életben maradásra, ha maroknyi katonáival a perzsa uralkodó ellen fordul. Azonban mikor támadásba lendültek volna, kiderült, hogy Bayezid seregét lemészárolták, így a hercegnek szembe kellett néznie, és egy asztalhoz ülni a perzsák uralkodójával. Sajnos hamar kiderült, hogy a vacsorameghívás egyben egy végzetes csapda volt.

Nurbanu kegyetlenebb és kíméletlenebb, mint valaha!

A szultána hatalomvágya mindennél nagyobb: így, ha Szelim biztos jövőjét valaki veszélyezteti, azzal kegyetlenül elbánik. Mikor Nurbanu rájön, hogy Bayezid legkisebb fia fenyegetést jelenthet a családjára, úgy dönt, a kisfiút eltűnteti a föld színéről.

Véget ért egy korszak: meghalt Rüsztem pasa!

A pasa sosem gondolta volna, hogy majd végül a felesége, Mihrimah lesz az, aki elárulja őt, és beengedi a házukba a gyilkost. Azonban most eljött a pillanat, és Rüsztemnek szembe kellett néznie a sorsával, azaz a halállal.

Fájdalmas búcsút vett Bayezid a gyermekeitől

A herceget egyszerűen semmi se tudja megállítani, így eljött annak is az ideje, hogy Bayezid elbúcsúzzon gyermekeitől és szerelemétől. A pillanat, amikor magára hagyja párját és gyermekeit, szívszorító és rettentően szomorú.

Eldőlt a hercegek harca, az Oszmán Birodalom jövője?

Hiába árulták el Bayezidet a bégek, hiába nem csatlakozott hozzá több tízezer katona a mindent eldöntő ütközetben, a herceg így is hadba szállt. A bátorsága és a dühe eredményt hozott, egyszerre szembe találta magát Szelimmel, azonban mielőtt bármi is történhetett volna, Bayezidet szíven találta egy neki szánt nyílvessző. Eldőlt hát a hercegek sorsa?

Bayezid a halálba rohan?


szerző:
2018.10.10. 23:20
Bayezid a halálba rohan?

A szultána megtudja, hogy Rüsztem elárulta a fiatal herceget, és a szövetségeseket, akik Bayezid mellett léptek volna fel, a pasa egyszerűen eltűntette. Mihrimah így azzal szembesül, hogy testvére ezt a csatát most el fogja veszíteni, de ez mást is jelent: Bayezid valószínű meg fog halni.

Nurbanu végzett az utolsó ellenfelével is

Fahriye egy ígéretet tett Hürremnek, még jóval a halála előtt, ami nem szólt másról, csak arról, hogyan végezzen Nurbanuval. A kalfa nem felejtette el a Valide akaratát és az első adandó alkalommal beosont Nurbanu szobájába, hogy a puszta kezével végezzen vele. Fahriye terve azonban kudarcba fullad, és szomorúan ér véget a történet.

Szulejmán: „Menjetek, mert nem állok jót magamért!”

Az uralkodó szembesül azzal, hogy a fiai nem adták fel a rivalizálást, és a gyűlölet, amit egymás iránt táplálnak, az nem herceghez méltó. Mindeközben Bayezid szépen belesétál Szelim legújabb csapdájába, amiből az ifjú herceg egykönnyen nem mászik ki.

Nurbanu Hürrem helyébe léphet?


szerző:
2018.09.19. 23:20
Nurbanu Hürrem helyébe léphet?

A fiatal szultána pont olyan nagyravágyó és törtető, mint Szelim herceg. Nurbanu mindent magának akar, a trónt, a palotát, vagyis ha másképp nézzük, Hürrem helyébe szeretne lépni. Hogy kinyomozza valóra fognak-e válni az álmai, Nurbanu a Valide jósnőjéhez megy, aki pedig feltárja előtte a jövőt és annak minden lehetséges következményeit.

 

Hürrem halálával gyászba borult Szulejmán birodalma

Sosem látott fájdalom lett úrrá a palotán: Hürrem távozása mindenkinek kihasított egy darabot a lelkéből, és sosem látott gyász telepedett Szulejmán szultánra és az alattvalókra. 

Búcsúpillanat: Hürrem meghalt!


szerző:
2018.09.05. 23:20
Búcsúpillanat: Hürrem meghalt!

A gyönyörű szultána érzi, hogy eljött számára az utolsó levegő vétel. Nem volt kérdés, hogy ezeket a pillanatokat Szulejmán karjában szeretné eltölteni. Hürrem jól érezte, eljött az utolsó perce, és örökre lehunyta a szemét.

Szívszorító: Hürrem imája Ibrahimmért!

A szultána őszintén számot vetett magával, és pontosan tudja, hogy a pasa halála az ő lelkén szárad. Mielőtt őt is elérné a végzete, Hürrem úgy dönt, felkeresi a pasa sírhelyét, hogy végső búcsút tudjon tőle venni, és feloldozást nyerjen.

Hürrem: „Itt nyugszik hát Ibrahim!”

A Validé egyre gyengébb, és érzi, hogy nincs már sok ideje hátra, és talán pont emiatt is kéri meg Hürrem Szümbült, hogy keresse fel Ibrahim pasa sírját. Az agának nem volt könnyű dolga, de szerencsével járt, így Hürrem ellátogatott a legősibb ellenségének sírjához.

Hürrem: „Mahidevran, azért jöttem, hogy kibéküljek veled!”

A lelke mélyén érzi a Valide, hogy már nincs sok ideje hátra, és úgy dönt, szeretné a múltat lezárni. De ehhez az is hozzátartozik, hogy szembenézzen az egyik legnagyobb ellenségével, Mahidevrannal. A szultánák ősidők óta gyűlölik egymást, de most annak jött el az ideje, hogy végleg megbocsássanak egymásnak.

Szulejmán: „Nagyon félek!”


szerző:
2018.08.08. 23:40
Szulejmán: „Nagyon félek!”

Az uralkodó egyszerűen nem képes elfogadni, hogy Hürrem betegsége ellen nincs gyógymód. Egy törékeny pillanatban pedig be is vallja, hogy rettenetesen fél, és a tehetetlenség érzése teljesen megbénítja őt, ugyanis megígérte Hürremnek, hogy ez a borzalmas betegség nem győzhet.

Hürrem: „Hagyd el a palotát, Szümbül! Indulj!”

A szultána egyelőre nem veszi komolyan a betegségét, és azt sem, amit az orvosok mondtak neki. Az aga ezzel ellentétben nagyon aggódik Hürrem életéért, emiatt el is árulja az uralkodónak, hogy a Valide halálos betegségben szenved. Ezzel a lépésével azonban elérte, hogy Hürrem kitiltsa őt a palotából és elküldje azt az embert, akiben mindennél jobban megbízott.

Rüsztem pasa: „Ettől a perctől a házasságunk nem más, mint egy érdekszövetség!”

Mihrimah láthatóan belehabarodott az őt gyógyító spanyol orvosba, aki szinte már-már viszonozta a szultána féltve őrzött érzelmeit. Azonban Mihirmah elkövette azt a hibát, hogy azt hitte, Rüsztem ebbe nem fog beleszólni. Ennek ellenére a pasa majdnem megölte a férfit, mikor meglátta a házukban, és féltékenységében még a szultánának sem kegyelmezett. 

Hürrem: „Aláírtad a halálos ítéletedet!”

A szultána már biztos abban, hogy eddig egy kígyót melengetett a keblén, és ezt a veszélyes némbert maga adta át Szelimnak. Hürrem most azon van, hogy Nurbanu megkaphassa végre a méltó, és megérdemelt büntetését.

„Készüljetek a szultána halálára!”

Hürrem már egy ideje tudja, hogy egy csúnya duzzanat van a vállán, és ami rettentő fájdalmat is okoz neki. Szümbülnek sikerül rábeszélnie a Validét, hogy a velük utazó orvos vessen rá egy pillantást. Sajnos ekkor olyan hírrel kell szembesülnie az agának, amely a rémálmaiban sem fordult elő: Hürremet egy gyilkos kór támadta meg, amire egyszerűen nincs gyógyír.

Szelim kimondta Bayezid halálos ítéletét!

A herceg minden porcikájában retteg: fél, hogy testvére a saját és a családja életére tör, és a félelem csak rossz dolgokat szül. Nurbanu pedig kivárta a tökéletes alkalmat, és addig kísértette Szelimet, amíg kimondtatta vele Bayezid megöletését. A testvérháború bizony elkezdődött!

Hürremnek a saját halálával kell szembesülnie

Mikor váratlanul betoppan a palotába az a boszorkány, aki már többször megjósolta a szultánának a jövőt, egyáltalán nem örül neki a Valide. De nincs mit tenni, ha már a banya látogatását tette, meghallgatja jövendölését, ami rettentően felkavarja Hürremet és Szümbül agát egyaránt.

Hürrem farkasszemet nézett a halállal!

Mikor a szultána szembesül azzal a jóslattal, hogy az egyik fia meghal, és a haláláért a testvére lesz a felelős, teljesen magába roskad, és az sem számít neki, hogy az utcán dühöngő tömeg a halálát kívánja. Mikor félelem nélkül kilép a kapun, a tömeg egyszerűen lefagy, és utat adnak Hürremnek. Azonban az egyik pillanatban kifejezetten jó időben érkezett Szulejmán, a megmentő szerepében.

Nurbanu őrült, vagy zseni: döbbenetes dologra szánja rá magát!

A szultána túlélte a támadást, de rá kellett döbbennie, alul becsülte Hürremet, és valóban veszélyben van. Így nem csoda, hogy teljesen bepánikol, mikor megtudja, Szelim el akarja küldeni Gazenfert, az egyetlen embert, akiben még vakon megbízik. Emiatt egy zseniális ötlete támad, amit nem is fél az agának feltenni. A kérdés már csak annyi, hogy Gazanfer mit szól a kéréshez!

Szulejmán: „Volt bármilyen szereped Musztafa halálában?”

Az uralkodó nem tudott és nem is tud megküzdeni Musztafa halála óta érzett lelkiismeret-furdalással, és azzal a tudattal, mi van akkor, ha ártatlanul halt meg a fia, és sosem akart Musztafa lázadni, csak Hürrem koholmánya az egész. Így eljött a nap, mikor Szulejmán Hürrem szemébe néz, és felteszi neki azt a kérdést, melyet bár ne tett volna fel sohasem.

Hürremnek újabb ellenfele akadt?


szerző:
2018.05.30. 23:59
Hürremnek újabb ellenfele akadt?

A szultána megtudja, hogy Nurbanu bántotta Huricihánt, és a bizonyíték a kezében van. Hürrem haragja olyan nagy, hogy azonnal börtönbe küldi a fiatal szultánát, aki viszont elárulja, hogy neki is rengeteg bizonyítéka van Hürrem ellen, és jobban teszi a Validé, ha inkább nem lép semmit ellene.

Nurbanu kegyetlen gyilkos lenne?


szerző:
2018.05.23. 23:59
Nurbanu kegyetlen gyilkos lenne?

A trónért való küzdelem nemcsak a hercegeket bolondította meg, hanem a szultánákat is. Nurbanu és Huricihan nyíltan gyűlölik egymást, de addig még sosem fajult el a beszélgetésük, vagyis a viták hevében - egy pofonon kívül – semmilyen más tettlegesség sem volt. Most azonban Nurbanu teljesen elveszítette az eszét és súlyos csapást mért ellenfelére, Huricihanra.

Szulejmán halálos ítéletet mért Ahmed pasára

Úgy tűnt, Fatma szultána most nagyon biztosra ment, és eszébe se jutott, hogy az újabb Hürrem elleni harcban a férje fog veszélybe kerülni: Ahmed pasát halálra ítélte Szulejmán, és egy percig sem gondolkodott azon, hogy fővezére ártatlan lenne.

Szelim: „Az ártatlanság korának vége!”

Hürrem egyszerűen nem érti, hogy szeretett fia miért szövetkezett Bayezid ellen. Mikor kérdőre vonja a herceget, még nem is sejti, hogy igazából szinte mindenről csak ő tehet. Kiderül, Szelim nem tudja feldolgozni Musztafa halálát, vagyis azt, hogy a saját apjuk tette ezt, és a halálfélelme erősebb a testvéri szeretetnél. Musztafa halálért pedig tudjuk, hogy Hürrem a felelős.

Hürrem Szulejmán ellen fordul?


szerző:
2018.05.02. 23:59
Hürrem Szulejmán ellen fordul?

Hürrem egész életét arra tette fel, hogy gyermekeit biztonságban, szeretetben és jólétben nevelje fel. Sajnos, ha az ember fia hercegnek születik, eljön az idő, mikor dönteni kell, ki kerüljön a trónra. A szultána így is rengeteg áldozatot hozott annak érdekében, hogy egyszer majd a saját fia legyen a szultán. Hürrem úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy Bayezid mellé álljon, csakhogy így szembe kell mennie Szulejmánnal.

Mennyire erős Hürrem és Szulejmán szerelme?

Mérhetetlen fájdalom és lelkiismeret-furdalás költözött Hürrem és Szulejmán szívébe. Egyszerűen nem tudják feldolgozni Cihangir és Musztafa elvesztését, mely akkora szakadékot ütött a szerelmükben, hogy kérdésessé vált Hürrem és Szulejmán kapcsolata…

Hürrem: „Egy zsákban találod magad elevenen!”

A szultána nem sokat gondolkodik azon, hogy szembesítse-e Nurbanút azzal, ha még egyszer fellép Bayezid ellen, akkor nemsokáig marad életben.

Mahidevran majdnem megfojtja Hürremet!

A gyászoló szultána nem gondolja meg kétszer, mikor Hürrem szembejön vele a palota folyosóján, hogy nekiessen-e, vagy sem. A fájdalom egyszerűen elvette az eszét, és a folyosón fojtogatni kezdi a validét.

Mihrünissa kiontotta saját életét!

Miután elveszítette szerelmét, Musztafát és gyermekét a fiatal szultána, úgy döntött, bosszút áll. Mihrünissa nem bírta tovább a szörnyű fájdalmat, a reménytelenséget, a magányt: elvágta saját torkát Hürrem előtt, hogy lássa a Valide, mit is tett egy ártatlan családdal.

Hürrem: „Nem akarok élni, nem akarok így!”

A szultána ráeszmél, hogy a saját hibája miatt halt meg a fia, és sosem gondolta volna, hogy Musztafa megöletésével Cihangir halálos ítéletét is aláírja. Hürrem annyira összetörik a fia elvesztése miatt, hogy önmaga halálát kívánja, mert úgy érzi, így már nem tud tovább élni. 

Megható pillanat: Cihangir utolsó útja a mennybe vezet!

A fiatal herceg feladta a harcot: egyszerűen nem tudott megbirkózni Musztafa elvesztésével és az apja iránti gyűlölettel. Cihangir végül Szulejmán karjai között hunyt el.

Szulejmán: ˝Én soha nem tudtam, milyen az apai szeretet˝

Az uralkodó úgy dönt, meglátogatja beteg fiát, és kiönti neki szívének bánatát. Szulejmán a könnyeivel küzdve próbálta megértetni Cihangirral, miért kellett Musztafának meghalnia. A fiatal herceg azonban egyáltalán nem kíváncsi az apjára, vagyis az uralkodóra, és senki másra sem, a gyásza és fájdalma mindennél erősebb.

Cihangir: „Nem vagy az apám ettől kezdve!”

A fiatal herceg szíve darabokra tört, mikor megtudta, szeretett Musztafáját a szultán kivégeztette. Abban a pillanatban Cihangirban eltört valami, és onnantól kezdve már csak gyűlöletet képes érezni az uralkodóval szemben.

Szerettei elbúcsúztatták Musztafát!

Dermesztő pillanat, mikor Musztafa édesanyja, szerelme, fia és testévre, Bayezid örök búcsút vesznek a szeretett hercegtől. A leggyötrelmesebb mégis az, mikor Mahidevran egyszerűen nem tudja feldolgozni, hogy a legdrágább kincse, a fia egyszerűen nincs többé.

Megdöbbentő és megható Musztafa búcsúlevele

A herceg tudta, hogy abban a pillanatban meg fog halni, mikor belép az apja sátrába. Valahol a szíve mélyén természetesen bízott abban, hogy az uralkodó mégsem fogja bántani, de sajnos nem így lett. Mielőtt elindult volna a halálba, levélben megírta a szultánnak, mekkorát csalódott benne, és örökre lelkiismeret-furdalása lesz, amiért kivégeztette őt. Szulejmán könnyek között olvasta el halott fia utolsó levelét.

Örökre lezárult egy korszak: Musztafa meghalt!

A herceg hiába reménykedett a szíve mélyén abban, hogy az apja mégsem ítéli halálra, és hiába vágyott Szulejmán szeretetére, sosem kaphatta meg. Musztafa sorsa megpecsételődött azzal, mikor belépett a sátorba, ugyanis soha többé nem hagyhatta el élve azt.

Cihangir: „Az én apám nem ilyen, te szeretsz bennünket!”

A fiatal herceg sírva járul az uralkodó elé, abban bízva, hogy nem igaz az a hír, hogy testvérét, Musztafát kivégzik. Szulejmán egyelőre megnyugtatja Cihangirt, csak az a kérdés, hogy valóban minden rendben van-e, és nem hazudott most neki.

Vajon ez lesz Musztafa utolsó útja?

Hiába kérleli Nissa és Mahidevrán szép szóval a herceget, hogy ne járuljon Szulejmán elé a táborba. Musztafa azonban nem enged, ugyanis eldöntötte, bízik édesapja ígéretében, és abban, hogy az uralkodó ártatlannak fogja őt találni az árulás vádjával szemben. Így meghatóan forró búcsút vesz szerelmétől Musztafa.

A napfogyatkozás elhozta a palota legsötétebb perceit

A gyönyörű, de egyben félelmetes égi jelenség mögött mindenki a rosszat sejti. A nappali sötétséggel sajnos a baj is valóban elérkezett: Musztafa sorsa egyre szomorúbb fordulatot vesz, Szulejmán teljesen összetört lelkileg, és Cihangir aggódása, hogy a herceggel valami történik, teljesen felemészti. 

Cihangir a legbátrabb herceg Szulejmán birodalmában!

Hürrem egyre közelebb kerül a legnagyobb álmához, hogy Musztafa ne jelentsen fenyegetést többé, és ezt már nem is nagyon titkolja. Cihangir pedig ezt pontosan tudja, és most már nem fogja vissza magát, ha úgy van, simán szembeszáll a Validével is.

Mihrimah megpecsételte Musztafa sorsát?

A szultána most bebizonyította, hogy a herceg nem jelent neki egyebet, csak ellenséget. Mihrimah teljesítette Hürrem, és Rüsztem parancsát, azaz megszerezte Musztafa pecsétjét, mellyel bármilyen levelet hivatalossá lehet tenni. Úgy tűnik, megpecsételődött a trónörökös sorsa!

Szulejmán újra bebizonyította, hogy övé a hatalom és az erő!

Amíg az uralkodó magatehetetlenül feküdt hetekig a palotájában, addig a birodalmában eluralkodott a káosz. A bizonytalanság és a félelem a janicsárok között is felütötte a fejét, melyről a már egészséges Szulejmán is értesült. A szultán miután megtudta, mi történt a katonák és Szelim között, azonnal cselekedett és súlyos büntetéssel sújtotta a janicsárokat.

Mahidevran Szulejmánnak: „Békében halj meg!”

A szultána is megérkezik a palotába, ahol azonnal az uralkodóhoz siet, és mikor kettesben maradhat a beteg szultánnal, Mahidevran kiadja magából az évek során felgyülemlett fájdalmat és szenvedést.

Félelem és rettegés a Szulejmán palotájában!

Cihangir herceg kimondja azt, amit eddig senki sem mert. Az uralkodó betegségével eljött az az idő, hogy szinte mindenki retteg valamiért: valaki az életét, valaki a jövőjét, valaki a vagyonát, valaki a hatalmát és valaki a gyermekeit félti. A kérdés csak az, ki mer szembenézni az ősi félelmeivel, és ki az, aki ebben a helyzetben is emberséges marad?

Hürrem így még sosem volt kétségbeesve!

A szultána retteg, és attól fél, hogy Szulejmán talán már soha többé nem fog felépülni. Sümbül ekkor felhívja Hürrem figyelmét arra, hogy tilos elhagynia magát, mert az ellenségei lesben állnak, és csak erre az alkalomra válnak.

Hürrem: ˝Magam foglak ápolni, Szulejmán!˝

A szultána mikor megtudja, hogy szerelme, az uralkodó súlyos beteg, nem foglalkozik sem emberrel, sem istennel, és azonnal a szultánhoz siet. Hürrem nem tesz egyebet, csupán közli Szulejmánnal, hogy innentől kezdve nincs mit tenni, ő fogja ápolni, és ott lesz mellette, míg fel nem épül teljesen.

Könnyes búcsú: Afife asszony halála előtt elárul egy titkot!

Hürrem most nem hallgatott Sümbülre, és nagyobb óvintézkedés nélkül kimerészkedett a palotából, aminek pedig az lett a következménye, hogy majdnem egy szörnyű merénylet áldozata lett. Afife pedig olyan súlyosan megsérült, hogy nem lehetett már az életét megmenteni. Mielőtt lehunyná örökre a szemét, Hürremnek elárul egy igen fontos titkot.

Így fogadták a vendégek Sümbül kávézóját!

Az aga úgy döntött, a finom kávéját a piacon is elkezdi árulni, sőt egy kisebb kávézót is nyitott. Az első vendégek hamar meg is érkeznek, a fogadtatás azonban nem úgy alakult, ahogy Sümbül szerette volna.

Fény derül Mihrimah sötét titkára!?!

A szultána úgy tűnik, mégsem tudott megbocsátani Fatmának és Elkas Mirza hercegnek. Mivel Mihrimah tudja, hogy az uralkodó áldását adta Fatmáék házasságkötésére, érzi, hogy nincs más lehetősége, csak az, ha megkéri Zalt, hogy ölje meg Erkast.

Cihangir: ˝Azt mondtam, menj el!˝


szerző:
2017.10.25. 23:50
Cihangir: ˝Azt mondtam, menj el!˝

Hürrem egyáltalán nem szeretné, hogy a legkisebbik fia is a hadjáratra menjen, főleg úgy, hogy a hercegnek nincs hozzá ereje. A szultána abban reménykedik, ha eltereli Cihangir figyelmét, marad. Egyik éjjel egy gyönyörű szép ágyast küldenek a fiatal fiúhoz, aki félve, de elfogadja a lány közeledését. Az este egészen addig jól is alakul, amíg Cihangir azt nem gondolja, hogy az ágyas megundorodott tőle a testi fogyatékosságát látva.

Elkezdődött: megállíthatatlan Mihrimah bosszúhadjárata!

Fatma cselszövésében nemcsak a szultána szíve tört össze, hanem az önbecsülése is. Mikor Mihrimah megtudta Rüsztemtől, hogy a szerelmeslevélnek hitt irományt nem is egy férfitől kapta, hanem magától Fatmától, teljesen belerokkant. Hiába a hercegnő Hürrem lánya, valószínű így a bosszú sem fog elmaradni.

Szulejmán élete veszélybe került?

Az uralkodót mostanában rengeteg minden nyomasztja: lánya válása, Musztafa eltitkolt házassága, Rüsztem felmondása, és közeleg a hadjárat. A mindig erős Szulejmán az egyik pillanatban összeesik, és úgy tűnik, nagyobb a baj, mint hinnénk.

Nem fogtok hinni a szemeteknek: Sümbül visszatért!

Az aga, mikor váratlanul meglátogatja őt Hürrem, először nem is hisz a szemének. A szultána és Sümbül között igen szoros kötelék alakult ki az évek során, egyszerűen vakon megbíznak már egymásban.

Mihrimah: ˝jól hallottad anyám, elválok Rüsztemtől˝

Eljött hát a pillanat, amikor a fiatal és gyönyörű szultána úgy döntött, kilép szörnyű házasságából, és szembenéz a sorsával, és ezáltal Hürremmel is. A kérdés csak az, mit fog ehhez szólni a Valide és maga Rüsztem pasa?

Huricihan vajon milyen titkot árult el?

A fiatal szultánát csellel ugyan, de el akarták távolitani Bayezid mellől. A tervben természetesen Hürrem is benne volt, sőt ez szinte az ő ördögi ötlete volt: míg a herceg vadászik, addig a Huricihant el lehet tüntetni a palotából. Végül Ibrahim pasa és Hatiche lánya úgy döntött, Bayezid szolgálójának elárul egy titkot, mely megváltoztatja nemcsak a saját, hanem mindenki életét is.

Hürrem ismét haláltáncot jár


szerző:
2017.09.13. 23:15
Hürrem ismét haláltáncot jár

A szultána még sosem volt ennyire elkeseredett, ugyanis azzal, hogy az uralkodó elküldte, kimutatta, hogy nem akar békülni vele. Az aggodalom, és a félelem erősebb volt Hürrem eszénél, és hívatlanul megjelent Szulejmán színe előtt.

Huricihan: ˝erősebb vagyok nálad˝

Eljött a nap, mikor Hürremnek szembe kell néznie tettével. Ibrahim pasa és Hatiche szultána lánya erősebb, mint valaha, aki egyáltalán nem fél szembe menni ősi ellenségével. A kérdés csak az: az angyal arc mögött tényleg egy mindenre elszánt perszóna áll, vagy a herceg iránt valódi érzelmeket táplál.

Musztafa: „Ha mit sem ér neked életem, hát tessék, vedd el!”

A herceg majdnem az életét veszítette az uralkodó ajándékától, a méreggel átitatott kaftántól. Musztafa szíve összetört, és csalódottságában úgy döntött, szemtől szembe szeretne apjával találkozni, és megtudni, vajon tényleg meg akarta-e ölni őt.

Szulejmán döntött: Hürrem megkapta méltó büntetését!

Hiába reménykedett a szultána abban, hogy szívének szultánja végre megbocsájt neki, és szerelmük újra lángol. Az uralkodó nem tudja elfelejteni Hürrem tettét, így arra kötelezi, hagyja el a palotát és bizonytalan időre költözzön Bayezidhez.

Tragédia: Valéria a mélybe zuhant!

Azt már megtanulhattuk, hogy Hürrem sosem viccel, és ha valamit szeretne elérni, akkor azt általában el is éri. Most Valérián volt a sor, aki sajnos túlzásba vitte a szultána szerepét, így már gyaníthattuk, hogy a szép háremhölgy sorsa megpecsételődött. Bizony, és Valéria halála nem mindenkit ért váratlanul.

Mi történik? Szümbül örökre elhagyja a palotát?

Talán maga Hürrem se tudja, hogy az aga mióta szolgálja őt hűen, vagy azt, hogy hány éve is vezeti a háremet. De ennek ellenére mikor a szultána meglátja, hogy a legbizalmasabb szolgája élete legnehezebb pillanatait éli át, úgy dönt, itt az idő, és felszabadítja Szümbült.

Szulejmán könnyeit hullatja Hürremért

A szultána óriási hibát követett el azzal, hogy állandóan kihallgatta a díván üléseit. Mikor az uralkodó rájött szerelmének csalfaságára, összetört a szíve, és hiába magyarázkodik Hürrem, Szulejmán látni sem akarja őt.

Ezzel most vége: befellegzett Hürrem hatalmának?

A szultána nem önhibájából, de hatalmas hibát követett el azzal, hogy más is tudott a titkos ajtóról. Musztafa és Fatma hihetetlen csapást osztottak Hürremre, amit talán sosem fog kiheverni. Szulejmán rájön szerelmének titkára, vagyis arra, hogy a fontos állami ügyeket a szultána már egy jó ideje kihallgatja. Itt csak egy kérdés van: vajon az uralkodó milyen büntetést fog kiszabni Hürremnek?

Csúnya véget ért a hercegek vacsorája!

Hiába testvérek, hiába nőttek fel együtt, egyre nagyobb a feszültség a hercegek között. Mihrimah egy békülős, minden kibeszélős estét szeretett volna tarani, ahol a szereteté és az őszinteségé lett volna a főszerep. Kár, hogy a vacsora végén Selim és Bayezid már nemcsak szavakkal bántották egymást, hanem a veszekedés tettlegességik fajult.

Sümbül végzetes hibát követett el?

Az aga boldogabb, mint valaha! Sose gondolta volna, hogy a szerelem egyszer őt is megtalálja. A nagy örömködésbe azonban becsúszik egy hiba. Az egyik légyott közben Sümbül kicsit többet iszik a kelleténél, és egy olyan titkot fecseg ki Hürremről, ami akár a szultána életébe is kerülhet.

Szulejmán végső búcsúja: „mindig úgy tekintettem a halálra, mint egy kitérőre”

Az uralkodó még egy jó barátot veszített el…

Hiába minden, Mihrimah szíve sosem lesz Rüsztemé!

És ezt a pasa nagyon is jól tudja. Pont emiatt, ha bármikor meghallja Bali bég nevét, szíve összefacsarodik. Rüsztem ráébredt, Mihrimah sosem fogja őt szenvedéllyel, szerelemmel, izzó vággyal szeretni.

Most kiderül az igazság – Hürrem szembesül a nagy kérdéssel!

Hürrem kevésszer rettegett ennyire, mint most. Mikor kiderült, hogy az uralkodó ágyasánál elindult a szülés, és a szultána semmit sem tud tenni azért, hogy ne herceg szülessen, teljesen bepánikolt. Hürrem nem tudott most mit tenni, és a szerencsére bízta a maga és gyermekei sorsát.

Igen! Beteljesült Musztafa és Mihrünissa szerelme!

Úgy tűnik, a herceg és a fiatal lány végre a saját érzéseire hallgatnak, és átengedik magukat a szerelemnek. Hiába, nagy kockázatot vállal ezzel Musztafa, ugyanis ha bárki megtudja, hogy Mihrünissa szíve hölgye, ezzel mindkettőjüket veszélybe sodorja.

Musztafa szembesíti Hürremet szörnyű tettével

Szinte nyílt titok, hogy Hürrem ellenségnek tekinti Musztafát, és inkább látnát őt halottnak, mint bárhogyan. A fiatal herceg is jól tudja, míg a szultánának hatalma van, addig bizony veszélyben az élete. Most, hogy Hürrem és Musztafa szemtől szemben állnak egymással már nem is udvariaskodnak, egyszerűen csak kimondják azt, amit gondolnak. 

Nurbanunak megpecsételődött a sorsa?!

A gyönyörű velencei lányt félholtan találták a zárkában. Mikor meghallotta Szelim, hogy mi is van az ágyasával, maga sietett érte. A lány valóban magatehetetlenül feküdt a cellában, és félő volt, nagy baja lehet. Aztán minden világossá vált, Nurbanu állapotos, Szelim gyermekét hordja a szíve alatt…

Megható! Hürrem gyönyörű gondolatokat oszt meg az anyaságról!

A Valide minden nap szembesül azzal, hogy eljárt felette az idő,de főleg most, hogy az uralkodónak új ágyasa lett. A fiatal lány mostanra szíve alatt hordja Szulejmán gyermekét, így Hürremnek van miért aggódnia. Nem tehet mást, eszébe jutnak szeretett gyermekei, de főleg Mehmed, aki már sajnos nincs közöttük.

A szultánák csatáját végül Hürrem nyerte! Fatma elhagyja a palotát!

Nem kellett sokat várni, a kis csatározásokból Hürrem került ki győztesen. Fatma álmában sem gondolta volna, hogy a Valide odáig megy, hogy a volt férjét elhívja a palotába, és szembesíti vele. Lassan, de biztosan kiderült, Hürremnek igaza volt, Fatma beismerte csalfaságát, így nem tehet mást, el kell hagynia a palotát.

Rüsztem pasának befellegzett? – VIDEÓ!

A pasa joggal tartott attól, hogy a katonai táborban tett látogatásáért az uralkodó meg fogja büntetni. Hiába próbálta menteni a helyzetet Mihrimah, mégsem tudott hatni édesapjára, ugyanis Szulejmán igazságérzetét nem sikerült befolyásolnia, és Rüsztemet bűnösnek találta, a jutalma pedig nem más, mint száműzetés. A hírt nemcsak a pasa viselte rosszul, hanem Mihrimah is.

Fatma szultána döbbentes bejelentést tesz! Jön az újabb gyermekáldás?

Hürrem mindig is odafigyelt arra, hogy rajta kívül más hölgy ne fekhessen bele az uralkodó ágyába.  Amióta Fatma szultána a palotában van, kicsit megváltoztak a dolgok, és egy új ágyas látogatja Szulejmánt esténként. Az eredmény nem váratott sokat magára, ugyanis a gyönyörű háremhölgy várandós lett magától a szultántól.

Mit látunk? Sümbül aga udvarol? – VIDEÓ!

Az aga nem hiába Hürrem jobbkeze! Sümbülnek mindenhol van szeme, és füle, így ha valami történik a palotában, arról ő azonnal tudomást szerez, emellett a hűsége a legfőbb erénye, sosem árulná el az úrnőjét, sőt az életét is adná érte. A mindig vidám és bohókás agát egyszerűen nem lehet nem imádni, főleg mikor olyan helyzetekbe kerül, mint mikor a hiúságát simogatják. A nevetését pedig egyenesen hiányoljuk, ha sokáig nem halljuk! 

Hürrem rémálma valósággá válik?

Mindenkit utolér az idő múlása, és ez alól a szultána sem kivétel. Hürrem jól látja, hogy a hárem tele van gyönyörű és fiatal lányokkal, akikből komoly vetélytársak is lehetnek. Így okos nő létén, hogy megelőzze a bajt, saját maga választ ágyast a szultánnak. Sajnos az érzésein ez nem változtat, a félelem, a féltékenység és a rettegés rányomja bélyegét a szultána álmára.

Megható pillanat! – Ibrahim emléke újra megkísérti Szulejmánt

Az uralkodó sokat gondol régi barátjára, és mikor a pasa kedvenc hegedűjátékát véli felcsendülni, egyszerűen magába zuhan. Ibrahikm és Hatice lánya az, aki oly szépen hegedül, és aki majdnem megríkatja Szulejmánt.

Óriási titokra derült fény! – Fatma szultána Musztafával szövetkezett?

Úgy tűnik, egy újabb ellenséggel kell szembenéznie Hürremnek. Fatma erősebb, mint azt bárki gondolná, ugyanis a háttérből Musztafa irányítja a szálakat. A hercegnek komoly oka volt arra, hogy odaküldje a szultánát és Hatice lányát. Musztafa azt szeretné, hogy az egyik legerősebb láncszem, vagyis Rüsztem pasa többé már ne árthasson nekik.

Döbbenet! Ilyen szép nő lett Hatice szultána kislánya!

Szulejmán húgának, Fatmának az érkezése bizony felbolygatta a palota életét, pedig Hürrem még egyáltalán nem sejti, hogy a szultána bosszút forral Hatice és Sah szultána miatt. Fatma el is hozza magával elhunyt testvérének, Haticének lányát, Huricihan szultánát. Szulejmán nem is hisz a szemének, mikor meglátja a gyönyörű nővé érett szultánát, de Hürrem sem.

Hürrem: „Legyen a neved Nurbanu!”

Úgy tűnt, már nincs remény Cecilia számára, és nem teljesülhet a vágya, hogy valaha Szelim herceg szerelme lehessen. Az utolsó pillanatban kockáztatott mindent, még az életét is, mikor berontott Hürremhez a kegyelemért. Érdekes mód a szultána hirtelen úgy döntött, teljesíti a fiatal lány kérését, viszont cserébe a hűségét kéri. Közben új nevet is kapott Cecilia, Nurbanu lett, azaz a fény gyermeke.

Ha Szulejmán-rajongó vagy, könnyen tudni fogod a helyes választ! – Te melyik hercegnek adnál esélyt?

Szulejmán úgy döntött, Szelim herceget küldi az uralkodói szandzsákba, és ezzel el is árulta, kit látna szívesen a trónon. Most viszont egy játékra invitálunk benneteket, vagyis mi lenne, ha te dönthetnéd el, melyik herceg örökölje majd a szultán hatalmát! Szavazz, szerinted melyik fivér lenne a tökéletes uralkodó, kit látnál legszívesebben a birodalom élén?

Hürrem: „Hittem, hogy többé nem láthatlak”

Szulejmán és a szultána szerelme semmihez sem fogható. Mikor Hürremet elrabolták, az uralkodó teljesen összetört, akkor úgy érezte, nincs tovább. Az eltelt évek távlatából a szultána újra felidézi az elrablás rettentő körülményeit Szulejmának miközben csodálatosan szép vallomást tesznek egymásnak.

Mit szóltok? - Az uralkodó Szelim herceget választotta!

Nehéz döntés előtt állt az uralkodó, ugyanis négy fia közül kellett kiválasztani a legrátermettebb herceget az uralkodói szandzsák vezetésére. Szulejmán végül Szelim herceget választotta mindenki legnagyobb megdöbbenésére…

Te melyik hercegnek szurkolsz? – Szavazz!

A felnőtt hercegek jól tudják, itt már nem lehet rontani, a legjobbat kell kihozniuk magukból. A mosatni játék is csak egy kis szórakozásnak indult, amiből véresen komoly harc lett. Bajezid és Selim között nincs jó kapcsolat, születésük óta csatáznak egymásnak, és ez a versengés nem biztos, hogy jó dolgot fog szülni.

Szulejmán: „Nem a fiam beteg Hürrem, hanem én!”

Szomorú időszakot él meg az uralkodó, hiszen elveszítette drága fiát, Mehmed herceget. Az idő valamelyest gyógyítja a sebeket, de a mély fájdalma sosem fog elmúlni. Szulejmán keményen magát gyötri, úgy érzi, ő a hibás, ő tehet arról, hogy Mehmed meghalt. Megható vallomást tesz a szultánának, aki tudja, itt nem az uralkodó a bűnös…

Szulejmán: „Hürrem, te vagy az?”

Több év telt el azóta, hogy a szultánáról semmit sem tud az uralkodó. Hürrem eltűnése óta Szulejmán nem találja a helyét, és egyszerűen már élni sincs kedve. Lassan már mindenki lemondott a szultánáról, kivéve Mihrimah szultánát és az uralkodót. Úgy tűnik imájuk meghallgattatott, Hürrem visszatért.

Összegyűjtöttük Sümbül aga legjobb pillanatait! – VIDEÓ!

Hürrem jobbkeze igaz mindenbe beleüti az orrát, de nála hűségesebb társat a szultána sosem találna. A cserfes, bohókás agára egyszerűen nem lehet haragudni, ő az, akinek jelenlét garantáltan mosolyt csal az arcunkra!

Ha igazi Szulejmán-rajongó vagy, ez a kvíz biztos nem fog ki rajtad! - Vagy mégis?

Volt már olyan, hogy egy epizódot többször visszanéztél? Kívülről fújod Hürrem mondatait, lelki füleiddel hallod Szulejmán varázslatos szerelmes verseit? Ha vérbeli rajongó vagy, akkor tudni fogod, kitől származik az adott idézet, vagyis melyik szereplő mondta. Próbáld ki magad!

Tragédia! – Hatice a halálba küldi magát és szörnyű titkát!

Kiderült az igazság! Hatice szultána keze van a dologban, ő raboltatta el Hürremet, és csak ő tudja, hogy a szultána hol van. Ibrahim elvesztése, Szulejmán figyelmetlensége, a sok szenvedés és fájdalom odáig vezetett, hogy Hatice saját kezűleg vetett véget életének, és mérget ivott. Haláltusáját Szulejmán és Sah szultána is végignézte. Szomorú és fájdalmas pillanatok következnek! 

Te tudod, melyik szultánára hasonlítasz a legjobban? – Szulejmán kvíz!

Gyönyörűek, de egyben veszélyesek is! Te melyik szultána helyébe tudnád beleképzelni magad? Próbáld ki, töltsd ki kvízünket és kiderül, melyik szultánára hasonlítasz leginkább! Játssz egy jót velünk!

Te melyik szereplő lennél a Szulejmánból? Játssz, és kiderül!

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik karakterre hasonlítasz, ne hagyd ki a kvízünket! Sümbül aga, Rüsztem pasa, netán Musztafa herceg? Jól gondold meg válaszaidat, mert lehet, nem az vagy, akinek látszol! Jó játékot kívánunk! 

Mihrimah: „Mert ugye ellenségeitek nektek is vannak, igaz?”

Az uralkodó elhagyta a fővárost, ugyanis Buda ellen fordult, és hadjáratra indult fiaival és seregével. Ilyenkor a rend egy kicsit felborul a palotában, és sokkal könnyebben lehet ármánykodni, netán körbecsalni az ellenfelet. Ezt a fiatal szultána is jól látja, és egy tökéletes pillanatban támadásba lendül, mert néha a támadás a legjobb védekezés.

Itt az újévi Szulejmán kvíz! Próbáld ki magad!

A sorozatnak hatalmas rajongótábora van, amit teljes szívből meg is értünk, hiszen fantasztikus és érzelmes világba kalauzol el minket minden szerdán. A szereplők szövevényes viszonyát sokszor a történelem szőtte, de természetesen a készítők is bele-belenyúltak a cselekmény soraiba. 

Szulejmán ijesztő jóslattal szembesül

Egy dervis állja az uralkodó útját, miközben épp gyermekeivel és katonáival sétál. Az öreg félelem nélkül lép Szulejmán elé, és száját sajnos vészjósló szavak hagyják el. Egy dolgot nem tud a szultán, a „vétetlen” találkozást Rüsztem szervezte, hogy még jobban elbizonytalanítsa Musztafába vetett hitében. Úgy tűnik, sikerült a terv, nagyon hitelesen adta elő magát a dervis.

Ennyi volt! Nigar asszony a mélybe vetette magát!

Nigar asszonynak sosem volt könnyű sorsa. Míg Hürrem embere volt, rátalált a szerelem, Ibrahim személyében. A palotában jó sora volt, de mikor megszületett kislánya, a szultána elvitte mellőle. Sokáig azt hitte asszony, hogy meghalt egyetlen gyermeke, de mint ahogy lenni szokott, az igazság napfényre került. Nem halt meg a csöppség, csak egy eldugott kis házban nevelkedett sokáig. Később sem lett jobb sorsa Nigarnak, és a vége is csúnya lett. Utolsó esélyként elrabolta Mihrimah kislányát, de Rüsztem és serege megelőzte őt. Úgy érezte, már nincs kiút, és nincs értelme az életének. Az asszony a mélybe vetette magát.

Nem fogtok hinni a szemeteknek! – Ő lenne Sah szultána beépített embere?

A szultána sosem volt ijedős fajta, simán véghezvitt minden szörnyű tervet, ha az őt szolgálta. Nincs könnyű ellenfele Hürremnek, ha úgy van, Sah az eszközök közül sem válogat. A legújabb ördögi tervén se lepődünk meg, kiderült, Mihrimah segítője nem az, akinek mutatja magát. A szolgáló az ellenség besúgója, aki mindenre figyel és alkalomadtán jelentést tesz úrnőjének, Sah szultánának.

Mire készül Nigar? Elment az esze?

A semmiből tűnt fel újra Nigar, és ahogy a jelenlegi helyzet kinéz, nem sok jót sejtet. Igen elcsigázott, és megkeseredett az asszony, aminek természetesen van oka. Hiába indult el megkeresni a lányát, sehol sem találta, egyszerűen a föld nyelte el. A szomorúság és a fájdalom kezdi felőrölni a józan eszét, és bosszúért kiált. Hürremet és Rüsztemet hibáztatja mindenért, és Nigar szeme előtt már csak egy cél lebeg, meg szeretné büntetni ellenfeleit, és nem is akár mivel. Úgy tűnik, egy ártatlan gyermek élete kerül veszélybe.

Rüsztem: „Ez itt méreg szultánám”

A pasa és a szultána nászéjszakájának története váratlan fordulatot vett. Az már kiderült, Mihrimah egyáltalán nem akarta ezt a házasságot, csak fejet hajtott édesanyja akarata előtt. Rüsztem érzései viszont őszinték, és hogy ennek tanúbizonyságot tegyen mérget hozott magával, mely azonnal szétrobbantja a szívét, ha egy cseppet is iszik belőle. A pasa kész lett volna meginni a gyilkos szert, de Mihrimah közbelépett…

Afife asszony szívszorító üzenetét te sem fogod kibírni könnyek nélkül

Eljött Mihrimah legnehezebb napja. A legszörnyűbb az egészben, hogy ezen a napon kéne a legboldogabbnak lennie, ha épp nem Rüsztemhez menne feleségül. Időben érkezett Afife, aki teljesen átlátja a helyzetet és megpróbál könnyíteni a szultána nehéz lelkén. 

Eljött a pillanat: „A nevem Mihrimah”

A fiatal szultána élete megpecsételődött, eljött esküvőjének nagy napja, melyet sose kívánt volna magának. Elfogadta sorsát, fejet hajtott a családja akarata előtt, és boldogságáról lemondva igent mondott Rüsztem pasának. Megható pillanat következik!

Kísértetet látunk? – Íme Rüsztem legszuperebb belépője!

A pasának annyi ellensége van, hogy azt már számolni sem lehet. Egyedüli és legfőbb támogatója Hürrem, aki még sosem csalatkozott a férfiban. Úgy tűnik, a pasa halhatatlan, pláne ha szerelméről, Mihrimah szultánáról van szó. Mikor már mindenki lemondott arról, hogy a pasa hazaér időben és túlélte a balesetet, abban pillanatban lép be az uralkodó ajtaján. Tökéletes időzítés, és tökéletes érkezés!

Mihrimah: „A szemfödelemet öltitek rám most”

Mihrimah és Rüsztem esküvőjének előkészülete javában zajlik. Az egész palota izgatott, kivéve a fiatal szultánát, aki úgy érzi, inkább a temetésére készül, mint élete legszebb napjára. Mérhetetlen fájdalmát és szomorúságát nem is tudná elrejteni, szemében a kín és a gyász tükröződik. Mihrimah jól tudja, ha hozzámegy a pasához, akkor az igaz szerelemnek örökre búcsút inthet.

Sah szultána: „Az állam én vagyok!”

Hürremnek és némi szerencsének köszönhetően sikerült elhitetni a szultánával, hogy férje, Lütfi pasa csúnyán félrelépett egy cseléddel. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pasa nem csalta meg az úrnőt, csak a körülmények kegyetlenül összejátszottak ellene. Sah szultána nem is várt sokat, azonnal szembesíti is férjét a tényekkel. A pasa most örökre megtanulta, hogy a nadrágot igazából a szultána hordja.

Bali bég: „Többé nem lehetek együtt veled!”

Bali bég Szulejmán legfőbb bizalmasa, mely áldás, de egyben átok is. A hősszerelmes katonának egyáltalán nincs könnyű dolga, ugyanis hiába dobog a szíve egy velencei nőért, ha az uralkodó parancsot ad arra, hogy felejtse el a lányt, akkor nincs mit tenni, véget kell vetnie a kapcsolatnak. Hiába lelte meg a boldogságot, el kell engednie, még akkor is, ha szíve mást parancsol. Eljött hát a pillanat, Bali bég szépen és fájdalmas elbúcsúzik szerelmétől.

Sah szultána összetört? – Hürrem terve révbe ér!

A két szultána összecsapása egyre durvább eszközöket kíván; Sah terve, miszerint Rüsztem leprás, erős ütőkártyának tűnik. Szulejmán egyelőre le is állította lánya esküvői előkészületteit. Persze Hürremet sem kell félteni, a szultána nem tesz mást, csupán csak elhinti ellenfele előtt, hogy férje, Lütfi pasa talán nem is annyira hűséges, mint amennyire Sah szultána hiszi. A lavina ezzel el is indult...

Rüsztem: „Válunk”


szerző:
2016.11.04. 10:00
Rüsztem: „Válunk”

A pasának teljesült az álma! Élete szerelme beleegyezett abba, hogy feleségül megy hozzá. Az örömittas férfi nem is bírja magában tartani az óriás hírt, így azonnal hívatja Nigart. A nő először nem is érti, mit akar a pasa, de szépen lassan kirajzolódik előtte, hogy bizony beteljesült az, amitől tartott. Mihrimah hozzámegy Rüsztemhez.

Mihrimah döntött! Hozzámegy Rüsztemhez!

A szultána eddig reménykedett, hátha meggondolja magát szívszerelme, Bali bég. Sajnos Hürrem tett a dolog ellen, így lánya a saját füle hallatára tudta meg, a férfi miért nem keresi a társaságát. Mihrimah teljesen összetört. A harag és a düh elborította elméjét, nem gondolkodott tovább, egyenesen Szulejmánhoz ment, és bejelentette, adják hozzá Rüsztemhez.

Szenvedélyek viharában – forró pillanatok a Szulejmánban

Lütfi pasa nagyon el van keseredve Sah szultána miatt, hogy egy kicsi intimitás sincs köztük, és ha bármikor közeledni próbál feleségéhez, csak falakba ütközik. Hürrem terve emiatt épp tökéletesen kezd összeállni, és a felkért csábító lecsap a magányos férfira, aki szinte alig tud ellenállni a gyönyörű és kívánatos nőnek.

Mihrimah nem tudja meghazudtolni önmagát! - VIDEÓ!

A szultána mindent meg fog tenni, hogy távol tartsa magát Rüsztemtől és a vele való házasságtól. Hiába az ellenállás, úgy tűnik, Hürrem nem foglalkozik lánya akaratával, és a hatalom oltárán feláldozná gyermeke boldogságát. Természetesen a pasa is örül az ötletnek, hiszen nagyon szerelmes a hercegnőbe. Érkezik is tőle egy levél, melynek Mihrimah nem igazán örül.

Musztafa könnyeit hullajtja – VIDEÓ!

Eljött az idő, apa és fia, uralkodó és alattvalója találkoznak. Igaz, hibázott a herceg, a szultán helyett hozott döntéseket, sőt veszélybe is sodorta magát, és nem egyszer. Szulejmán eltökélt, és kíméletlenül távolságtartó fiával. Úgy tűnik, Musztafa könnyei sem hatják meg az apai szívet.

Hürrem: „A családod jövője az első”

A szultána úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy komolyabban elbeszélgessen Mihrimah lányával. Hürrem pontosan tudja, van féltenivalója Sah szultána és a férje miatt, ezért eldönti, bármi is legyen, a lányának házasodnia kell, mégpedig Rüsztemmel.

Sümbül aga ismét alakít!


szerző:
2016.10.19. 23:25
Sümbül aga ismét alakít!

Nagy az öröm a palotában, hogy visszatért a szultána, de a legboldogabb talán Sümbül, aki mindent megtesz Hürremért. Most se történik másképp, az aga kihallgatja az uralkodó méltatlankodását, szitkozódását Musztafáról. A hírt már vinne is úrnőjének, ha nem akadt volna egy kis gond útközben…

Sah szultána: „Nem ugyanabba a palotába tértél vissza”

Hürrem győztesként ünnepli, hogy újra élvezheti Szulejmán bizalmát és szerelmét. A palotába dicsfénnyel tér vissza, csak mikor találkozik Sah szultánával, kiderül, rengeteg minden változott a távolléte alatt.

Szívszorító VIDEÓ – Szulejmán és Hürrem szerelme örök

A száműzetésben lévő szultána egyre nehezebben viseli szerelmének, az uralkodónak a hiányát. Többszöri sikertelen kísérlet után végre eljutott Hürrem levele Szulejmánhoz. A szultán nem is várt sokáig, ahogy elhagyta Mihrimah a szobát, már olvasta is a neki szánt üzenetet.

Musztafa ennyire még sosem volt határozott és férfias! – VIDEÓ!

A herceg most sem viccel, ha ártatlan emberek életéről van szó, egyszerűen kockáztatja saját életét, és ha kell, még az uralkodó akaratával is szembe megy. Megint veszélybe sodorja magát?

 

Rüsztem: „Az életedet kérte cserébe”

A pasa meglátogatja a szultánát szörnyű száműzetésében. A találkozó igen érdekesre sikeredett, és Hürrem élete került veszélybe.

Kit választ Rüsztem pasa? – Hatalom vagy becsület?

Hürrem száműzetése sok embert érintett, de főleg azokét, akik a pártját fogták. Sah szultána nagyon okos nő, szépen begyűjtötte a legyengült ellenfeleket és mindent megtett azért, hogy a saját oldalára állítsa őket. 

Hatice: „Miért büntet a sors?”

A szultána belement a házasságba, no de milyen áron? A készülődés alatt csak Ibrahimra tudott gondolni, és a szerelmes pillanataikra.

Szulejmán: „Itt maradsz, Hürrem”

Elérkezett az idő, az uralkodó hátat fordított Hürremnek! A szultána nem is hisz a fülének! Egy tragédia van születőben?

Döbbenet! – Sikerült Sah szultána terve?

Hürrem talán ekkora bajban még sosem volt, és ebből a helyzetből talán épségben ki sem tud keveredni. VIDEÓ!

VIDEÓ – Hatice rémálma nagyon ijesztő!

A szultána fájdalma olyan erős, hogy még mindig nem tudta feldolgozni Ibrahim elvesztését. Hatiche most azon munkálkodik, hogy meglelje szerelmének nyughelyét. A módszerei boszorkányosak!

Ez Hürrem legszebb szerelmes vallomása – VIDEÓ!

A Valide megint arról tesz tanúságot, hogy mennyire szereti az uralkodót, és a szíve csak érte dobog. Csodálatos levelet kap Szulejmán, egyenesen Hürremtől, amitől nagyon elérzékenyül. 

Sah szultána döntött! Hürremnek mennie kell?

Eddig Hatice volt az, aki nap mint nap kívánta a Valide halálát, mostanra Sah szultána sem tűr halasztást. Úgy tűnik, eljött a nap, hogy tényleg veszélyben van a szultána.

Bali bég: „Köztünk több nem lehet”

A férfit még mindig kísérti Esmahan és Mihrimah szerelme. Nem marad más választása, csúnyán kikosarazza a szultán egy szem lányát.

Rüsztem: „Az enyém lesz!”


szerző:
2016.08.03. 22:35
Rüsztem: „Az enyém lesz!”

A pasa ezt a kijelentését véresen komolyan gondolta, hiszen valóban jól mondta Nigar, ha Mihrimah szultánáról van szó, a férfinek minden érzése kiül az arcára. 

Musztafa: „Apám, mi van veled?”

A herceg életében először megszegte az uralkodó parancsát, aminek az lett a vége, hogy a szultán azonnal magához hívatta őt. Megdöbbentő pillanatoknak lehetünk szemtanúi.

Ibrahim pasa: „Általa érezheti szívverését”

Haticét az uralkodó újra férjhez akarja adni. Úgy tűnik, nincs más megoldás, a szultánának el kell fogadnia Szulejmán döntését. A helyzet nem könnyű, mert Ibrahim szelleme, azaz szerelme egyfolytában kísérti az özvegyet.

Szulejmán kegyetlen bosszúja – Hatice újra férjhez megy?

Sötét fellegek tornyosulnak az özvegy szultána feje fölött, Szulejmán ellen elkövetett hibákért felelnie kell. A szultán szörnyen kegyetlen büntetést talált ki. 

Bréking: Szulejmán leszármazottjai: „A szultán csodálatos ember volt”

A Fókusz stábja egyenesen Szigetvárig ment, hogy találkozhasson a leghatalmasabb szultán, azaz Szulejmán rokonaival. A riport alatt megelevenedett a történelem és egy gyönyörű mese részesei lehettünk.

Bali bég: „Én katona vagyok”


szerző:
2016.07.06. 22:35
Bali bég: „Én katona vagyok”

Nincs mit tenni, ha egy női szív szerelemre gyulladt, pláne ha a vágyott férfit se hagyja hidegen a szépséges nő. Sajnos a helyzet nem ilyen egyszerű, pláne akkor, ha a bizonyos férfi Szulejmán legfőbb szolgája és hű társa.

Hürrem megtudja a szédítő igazságot – Maga sem hisz a fülének

Hatice minden praktikát és cselszövést bevetett már, hogy gyötrelmet okozzon a Validének. Sajnos ennél sokkal messzebbre is ment.

Sümbül: „Maradj, ahol vagy!”


szerző:
2016.06.29. 22:35
Sümbül: „Maradj, ahol vagy!”

Lássuk be, az aga nem éppen az az erős kiállású férfiember, mint például Bali bég. Viszont ha a szultána életéről van szó, akkor nem gondolkodik Sümbül és még a durvább harcosnak is nekimegy.

Sümbül óriási titokra bukkan – Be is rezel a látványtól!

Az aga is nehezen viseli, hogy a Valide nincs jól. Éberen őrködik, hátha gyanúba keveredik valaki. Az eseményekre nem kellett sokat várni... 

 

Ezt a fotót látnotok kell – Meryem és Lara!

Hogy repül az idő! A Szulejmán sztárjának kislánya szinte már kész nagylány. Nézzétek!

Hatice életben van – Vigyázat, hátborzongató a látvány!

Az özvegy szultána kínok közepette, ki tudja hogyan, de visszatér a palotába. Amikor belép az ajtón, mindenkinek eláll a szava. Még Hürremnek is.

Hatice súlyos titkot árul el


szerző:
2016.06.15. 22:40
Hatice súlyos titkot árul el

A szultána túlélte Hürrem durva támadását, és nagy nehezen visszatalált a palotába. Hatice nem lát a dühtől, haragtól, és brutális revansra készül.

Szulejmán sírja: egy egész települést találtak

Nemcsak Szulejmán türbéjét, vagyis síremlékét, hanem egy egész települést találtak magyar és török régészek Szigetvár mellett.

Véres küzdelem a szultánák között – Ilyet még nem láttál!

Egy jó ideje áll a bál a két szultána között. Az uralkodó testvére, Ibrahim özvegye feltette mindenét annak érdekében, hogy a Validét a halálba kergesse. De erre a brutalitásra még ő sem számított.

A lelkiismeret-furdalás a lélek gyilkosa – Szulejmán elsírja magát

Hogy Hatice pontosan mit szeretne elérni, egyelőre nem lehet tudni. Egy dolog pedig biztos, az uralkodó több szenvedést már nem bír elviselni.

Szulejmán legszebb imája Hürremhez – Videó!

Valóban létezik ilyen erős szerelem, mely túlél mindent, ármányt, intrikát, szemfényvesztést, fekete mágiát? Igen, van! A sorozat egyik legromantikusabb pillanatát hoztuk el nektek.

Hatice: „Fogsz te még könyörögni halálodért”

Sejthettük előre, az özvegy szultána terve nem lesz kegyes. Azt viszont, hogy ilyen messzire képes elmenni a megboldogult Ibrahim kedvese, sosem hittük volna. Döbbenet!

Szulejmán: „Csak Te kellesz, csak Te nekem”

A velencei hadjárat során az uralkodó szívét igen erőteljesen nyomasztják a gondok, legfőképp Ibrahim hiánya mardossa lelkét. Közben legnagyobb támaszának, másképp szerelmének, vagyis asszonyának ír egy levelet, mely felér egy igazi szerelmi vallomással. Megható jelenet következik.

Ő Hatice vs. Hürrem csatájának újabb áldozata

Ibrahim halála sem volt elég ahhoz, hogy a szultánák közti harc alábbhagyjon. A folytonos gyűlölködés nem ért véget, és kegyetlen háborújuk egy újabb ártatlan ember életét követelte.

Szulejmán utolsó imája – „Átjárja szívemet a vér”

Az uralkodóra most igen nagy felelősség hárul, serege Velence ellen indul. Mindezek mellett nincs már Ibrahim, aki a legnehezebb órákban is hű társ volt.

Hürrem: „Gyermekeimről ne vedd le féltő kezed” – Boldog anyák napját!

Sok mindnet elmondhatunk a szultánáról, de egyben biztos egyetértünk. Életét adná gyermekiért, értük a haláltól sem riadna vissza.

Hürremet kijátszották? – Megdöbbentő képsorok következnek

A validéről tudjuk, előtte nincsen akadály, bármire képes, bármit el tud érni, ha akar. A mostani lecke viszont hatalmas pofon a számára, és ezzel egy kegyetlen játszma indul el, amely biztosan vért fog kívánni.

Hürrem: „Imádkozzunk értük”


szerző:
2016.04.22. 12:00
Hürrem: „Imádkozzunk értük”

A palota férfitagjai csatába indultak, így Hürremnek egyedül kell szembenéznie a rá leselkedő veszélyekkel. A szultána kiszolgáltatott helyzetét egy nagyon rossz hír tetézi. Szulejmán megsérült?

Szulejmán szellemet látott? – Videó!

Napi körkérdés: Szulejmán vajon megbánta, hogy megölette Ibrahimot? Az uralkodó erősnek mutatja magát, viszont minden jel arra utal, hogy lelkiismeret-furdalása megemészti tudatalattiját.

Megrázó Videó! – Hatice és Ibrahim utolsó párbeszéde

Az uralkodó kegyetlen döntést hoz. Végérvényesen száműzi húgát a palota közeléből. A szultána nehezen, de végül beadja a derekát, engedelmeskedik bátyja akaratának. Hatice fájdalmas búcsút vesz otthonától, és lélekben szerelmétől is, Ibrahimtól.

Videó – Tragédia! Hürrem majdnem odaveszett

Sosem szabad félvállról venni az ellenséget, főleg, ha az ellenség Sah szultána, vagy Hatice bőrébe bújt. Nem sokon múlt, hogy a palotában kegyetlen vérfürdő vegye kezdetét.

Ezektől a vallomásoktól garantáltan meg fogsz hatódni – Videók!

Saját magának csak ideig-óráig tud hazudni az ember, ugyanis hiába próbálja elterelni a gondolatait, netán a lelkiismeretét, azt a bizonyos belső hangot örökre nem tudja elnyomni. Másképp, Szulejmán a lelkiismeretével, Nigar asszony meg az érzéseivel nem tud mit kezdeni, megható vallomásoknak lehetünk tanúi.

Elhoztuk a legizgalmasabb pillanatokat – nézzétek!

A palotában rendkívül forrong a levegő: Hürrem nyíltan provokálja Sah és Hatice szultánát, Ibrahim halála egy nagyon fontos ember érkezését idézi elő, közben Mihrimah és Taslicali szerelme veszélyben forog. Összegyűjtöttük nektek a legizgalmasabb jeleneteket.

„Hürremnek vesznie kell”


szerző:
2016.03.16. 22:35
„Hürremnek vesznie kell”

A gyász okozta sebek szinte sosem gyógyulnak be, a hegek örökké ott maradnak, és sokszor újra, és újra felszakadnak. Hatice szíve kővé dermedt Ibrahim elvesztésekor, de egy dolog talán mégis megoldhatná a szultána gyötrelmeit. Mi lenne az? Íme, a szomorú igazság.

Hürrem: „Nem érzem magam vétkesnek”

Nem lesz könnyű dolga a szultánának, a pasa halála folytán nemcsak Haticevel kell szembe néznie, többen is őt okolják a történtek miatt. Hürrem azonban másképp gondolja.

Szulejmánnak szembe kell nézni az özvegy Haticevel

A pasa halálhíre mindenkit letaglóz a palotában, de az özvegy Hatice fájdalmával semmi sem érhet fel. A szultána azonnal az uralkodóhoz siet, hogy megkérdezze, mi történt Ibrahimmal.

Halit Ergenc: Boldog Nőnapot!


szerző:
2016.03.08. 16:30
Halit Ergenc: Boldog Nőnapot!

Köszönjük, hogy hétről hétre nyomon követtek minket. Cserébe, Nőnap alkalmából, most mi szeretnénk kedveskedni nektek.

A sorozat eddigi legszebb idézete következik

Számtalan idézetet, szerelmes verset, monológot hallhattunk már a sorozatban. Szulejmán szívhez szóló búcsúztatója, szerintünk, az egyik legszebb. Emlékeztek rá?

Ez volt Ibrahim legutolsó szava, mielőtt megfojtották - Vigyázat, megrázó videó következik!

Négy ember kellett ahhoz, hogy lefogják a pasát, és négy ember kellett ahhoz, hogy örökre elhallgattassák. A halála előtti pillanatban még felkiáltott. Tudjátok, mi volt az utolsó szava?

Vajon mit árul el Hürrem tekintete?

Ibrahim halálhírével Sümbül aga azonnal Hürremhez siet. A szultána nem igazán fogja fel a rémült férfi szavait, hogy mi is történt a palotában az éj leple alatt.

Megtörtént! Ibrahim pasa meghalt – Drasztikus képek következnek

Szomorú, és megrázó pillanatoknak lehetünk tanúi, Szulejmán úgy dönt, kivégezteti barátját, legfőbb bizalmasát, Ibrahim pasát. Felfoghatatlan, ami történt, megrázó percek következnek.

Hürrem tehet az egészről?


szerző:
2016.02.29. 16:30
Hürrem tehet az egészről?

Valóban, ez lenne az igazság? Hürrem irányított mindent a háttérben?

Ha Szulejmán álomra hajtja a fejét, Ibrahimot megölhetik

A helyzet súlyosságát jól mutatja, az uralkodó már rég nem azon gondolkodik, megbocsájtson-e a pasának, hanem azon, hogyan vethet véget a férfi életének, anélkül, hogy ne szegje meg a saját szavát.

Szulejmán elérzékenyül Ibrahim hegedűjátékától

Ez már a végjáték, Szulejmán gondterhelt tekintetéből minden kiolvasható. Ibrahim sorsa eldőlt?

Szulejmán végleg megtört?

Hürrem lassacskán eléri célját, az uralkodó végleg elveszítette bizalmát a pasában, és kételyeit, bizalmatlanságát már nem tudja teljesen leplezni.

„A nevem Ibrahim”


2016.02.18. 14:30
„A nevem Ibrahim”

Megrázó őszinteséggel vall múltjáról, gyerekkori fájdalmáról a pasa.

Sümbül aga senkit sem kímél

Nem telik el úgy rész, hogy ne fedeznénk fel az aga mókás grimaszát, sziporkázó humorát.  Sümbül most sem kímél senkit, pimaszul odaszól mindenkinek.

Breaking! Megszületett Nur Fettahoglu kislánya

A Szulejmán sorozat sztárja, Nur gyönyörű képeket posztolt kislányáról. Szerencsére, mindketten jól vannak, ami a fotókon is jól látszik.

Idegösszeomlást kapott Hürrem?


szerző:
2016.02.13. 10:00
Idegösszeomlást kapott Hürrem?

Láttátok már Hürrem reakcióját, mikor megtudta, Ibrahimot felmentette Kadi Efendi?

Hürrem vs. Ibrahim – Második menet

A szultána és a pasa harca már mindennapos, nincs benne semmi meglepő. De mi van akkor, ha véletlenül szemtől szembe találják magukat a palota folyosóján.

Nigar elbocsájtó szép üzenete


szerző:
2016.02.12. 13:45
Nigar elbocsájtó szép üzenete

Nigarnak el kell hagynia a várost, követnie kell férjét. Nem tehet mást, szomorú búcsút kell venni törvénytelen kislányától. A megható pillanatot Ibrahim pasa zavarja meg, és egy váratlan dolog történik
 

Boldog szülinapot Meryem baba, Lara!

A Szulejmán sorozat gyönyörű Hürremét alakító Meryem Uzerli két éve, hogy világra hozta édes kislányát, Larát. Az apróság születésnapja alkalmából csodaszép, és megható üzenetet posztolt a büszke édesanya.

Deniz Cakir színésznő alakítja Szulejmán eddig nem látott testvérét

Sah Szultána érkezése felborítja a palota életét. A sorozatbeli szultánát Deniz Cakir alakítja, aki az életben sosem tudna ártani senkinek sem.

Ha az ész helyett a szív parancsol

Hiába,” ha az ember lelkét beszennyezte valami, azt már nem tisztítja meg se a szél, sem a jó levegő”. Hogy kinek, mi rejtőzik a szívében, becsvágy, önzés, szerelem, irigység, netán harag, most kiderül.

Utánozhatatlan - Hürrem legjobb grimaszai

Bármit is tegyen, bármit is mondjon, a szultána arcára nemcsak kiülnek az érzelmek, hanem a grimaszolás csodálatos formáiban testet öltenek. Nem tehettünk mást, muszáj volt összegyűjtenünk a legjobbakat.
 

Sötét felhők tornyosulnak a palota fölé

A szenthónapban vagyunk, a békesség, a megbocsájtás, és a szeretet havában. Az ünnepi készülődésben nemcsak a körülöttünk lévő dolgokat csinosíthatjuk, ez a lélekről is szól, a lelket is felöltöztetjük ilyenkor, viszont ehhez először alá kell szállni a mélybe, hogy minden mocsok, piszok a felszínre kerüljön.

Háborúban és szerelemben mindent szabad

Szulejmán palotája még mindig egy csatatér, a harcosok pedig nem mások, mint hű szolgák, árulók, barátok, és hős szerelemesek.

Tudod, ki mondta? Újabb Szulejmán kvíz!

Ha ismered a sorozatot, nem kell félned, menni fog a kvízünk! Ha kevésbé vagy felkészült, akkor se félj, garantáltan jól fogsz szórakozni! Vágj bele! Melyik szereplőtől idézünk?

Játszmák, jutalmak, büntetések


szerző:
2016.01.13. 22:40
Játszmák, jutalmak, büntetések

Igaz a mondás, mindenki azt kapja, amit megérdemel. A jók elnyerik méltó jutalmukat, a rosszak az életükkel fizetnek, illetve az sem árt, ha nem becsüljük alá az ellenfelünket.

Ismeritek Filiz Ahmet színésznőt? Ő alakítja Nigar asszonyt a Szulejmán sorozatban!

Filiz Ahmetről keveset tudunk, pedig övé az egyik legfontosabb, és legmeghatározóbb szerep a Szulejmán sorozatban. Nigar asszony sorsa igen kegyetlen, és szomorú, amit a színésznő mesterien tudott megformálni. Honnan jött, hol született, és ki is ő valójában?

Életet a tisztségért, ágyast az ágyasért

A palota tele van játszmákkal, gyűlölködéssekkel, intrikákkal, és kegyetlenségekkel. Szinte mindegy, hogy a ranglétra melyik fokán helyezkedsz el, mindegy, hogy ágyas vagy, netán pasa, az a bizonyos sors mindenkit utolér.

Fontos tudnivaló a Szulejmán-rajongóknak!

Örömmel adjuk közzé, hogy a híres Szulejmán sorozat oldala megújult! Mit is jelent ez pontosan?

Melyik férfi szereplő illene hozzád a Szulejmán sorozatból? Kvíz!

Biztosan kacérkodtál már a gondolattal, hogy a kedvenc sorozatod imádnivaló férfijai közül, melyik sármőr illene hozzád a legjobban. Segítünk, csak töltsd ki a tesztet, és máris megtudod a választ!

Láttátok már Meryem Uzerli legújabb fotóját!?!

Ez több mint cukiság! Mi is szívesebben tanulnánk így, ha ennyire édes lenne a segítőtársunk!

Sümbül aga újra formában


szerző:
2015.12.10. 15:20
Sümbül aga újra formában

A tegnapi Szulejmán részt nem lehetett nevetés nélkül végignézni. Sümbül aga hozta a formáját, és rendesen megdolgoztatta a rekeszizmainkat.

Halit Ergenç: „Számomra az apám jelentette a boldogtalanságot a családunkban.”

Az ismert színész négy évig játszotta Szulejmán karakterét, szinte beleívódott a bőrébe az általa megformált uralkodó jelleme, személyisége. Szakmailag, és magánéletileg igen nehéz és tanulságos időszak van mögötte.

Helenát alakító Cemre Ebuzziya nemcsak a filmvásznon játssza az erős nőt, az életben is az!

Helena szerepét, amit minden szerdán nyomon követhetünk a Szulejmán sorozatban, nemes egyszerűséggel Cemrere írták. Ő is ugyanolyan erős nő, mint a karaktere, aki imádja a szabadságot és ha megszeret valakit, akkor tűzön-vízen kitart szerelme mellett.

Hürrem újra akcióban – célkeresztben Ibrahim pasa

A szultána sosem tétlenkedik, ha a vetélytársáról van szó. Mondhatni, ha rést talál a pajzson, azonnal lecsap, és addig nem nyugszik, míg véghez nem viszi tervét. Ibrahim pasa hiába volt óvatos…

Gürbey Ileri: „Ami igazán számít az a lélek szépsége!”

A Szulejmán sorozatban Mehmet herceget alakító sármos, fiatal színész két lábon áll a földön, ugyanaz az a szerény és kedves török fiú maradt, mint a karrierjének legelején.

Képekben: Hürrem és Firuze kegyetlen harca! A szultána ismét győzött!

Hürrem, mint már kiderült, nem játszik, ha szerelemről van szó. Ember legyen a talpán, aki olyan bátor, hogy a szultána és Szulejmán közé álljon. Mint Firuze, akinek majdnem sikerült…

Rüsztem aga szerepében Ozan Güven

Ozan Güven alakítja Rüsztem agát a Szulejmán sorozatban. A német származású színész meglepő módon moderntánc szakirányt végzett, és később kapott kedvet a szerepléshez.

 Mahidevran élete a háremben – pillanatképek

A palotában zajlik ám az élet, a szenvedélyé és a szerelemé a főszerep. Viszont semmi sem tart örökké. Mahidevran imádta a szultánt, a mindene volt. Azt hitte, közös gyermekük születésével kapcsolatuk megpecsételődött. De nem így történt, Hürrem érkezésével a szultána élete kegyetlen fordulatot vett.

Kvíz!!! Melyik férfi szereplő lennél?

Ne habozz, tudd meg melyik férfi szereplő lelke érint meg igazán, ki áll hozzád a legközelebb? Szulejmán, Ibrahim, vagy netán Mustafa?

Selim Bayraktar: „Azt hiszik, hogy meleg vagyok”

Sümbül agát alakító színész, Selim Bayraktar egy életvidám és csupaszív fiatalember, pedig kegyetlen és szívszorító gyerekkora volt. Egy olyan világból menekült a családjával, ahol szinte bármelyik pillanatban meghalhattak volna. Akkor tizenhárom éves volt.

Szulejmán! Melyik női szereplőre hasonlítasz? Teszteld magad!

Ki a kedvenced a sorozatban? Hürrem, Mahidevran, netán Nigar? Menj végig a teszten, és kiderül, lélekben kire hasonlítasz!

Ő a palota mókamestere, és Hürrem legfőbb bizalmasa! Na, de kire is gondolunk?

Nem másra, mint Sümbül agára, akiről sajnos, kevés szó esik. Pedig ő az egyik leghumorosabb, legérzékenyebb szolgáló a palotában, mindig megcsillantja legviccesebb oldalát, és vidámsága, életszeretete páratlan.

Melyik a legmostohább női sors a Szulejmánban?

Számtalan asszonyi sorsot ismerhetünk meg a sorozatban, egyik keservesebb, mint a másik, viszont van egy közöttük, akinek talán a legnehezebb dolga van. Nigar Kalfa örömmel csatlakozott a palota háreméhez, jól indult az ottléte, később minden megváltozott, és minden felborult.

Meryem Uzerli egy újabb cuki fotót osztott meg kislányáról

Szinte ünnepnap a rajongóknak, mikor a Szulejmán sztárja posztol egy-egy képet lányáról, Laráról. A csöppség tavaly februárban született, azóta rengeteget nőtt, viszont híres anyukája még a széltől is óvja őt.

A nagy Szulejmán kvíz!


szerző:
2015.11.10. 14:10
A nagy Szulejmán kvíz!

Ha kedd, akkor már csak egyet kell aludni, és jön a Szulejmán legújabb epizódja. Előtte nem árt egy kicsit felfrissíteni a memóriát és megmozgatni az agytekervényeket!

Isten éltesse I. Szulejmánt!


szerző:
2015.11.09. 14:00
Isten éltesse I. Szulejmánt!

Nem is gondolnánk, de ötszázhuszonegy évvel ezelőtt, azaz 1494. november 6-án született I. Szulejmán török szultán. Sok mindent elmondhatunk róla, egy dolog viszont bizonyos, ő volt az Oszmán Birodalom legnagyobb uralkodója, amit a Szulejmán című sorozat remekül ábrázol.

Hürrem és Szulejmán szerelme egy igazi tündérmese

Valóban egy tündérmese, azért azt ne felejtsük, mennyi viszontagságon vannak túl, és azt se, hányan és milyen szörnyű módon akarták szétbomlasztani ezt a kapcsolatot. Vajon, tényleg létezik ennyire őszinte, és igaz szerelem két ember között?

Ők a Szulejmán sorozat férfi szinkronhangjai

A Szulejmán sorozat női magyar szinkronjai tökéletesen passzolnak a szereplők karaktereihez. Igen ám, de kik kölcsönzik az erősebb nem magyar hangjait?

Gondolta volna? Ő Hürrem magyar hangja

Minden héten várva várjuk a legújabb Szulejmán epizódot. Együtt izgulunk, szorongunk, sírunk a szereplőkkel, részesei vagyunk a hárem mindennapjainak.  Ismerős arcok, hangok! De vajon kik kölcsönzik a magyar hangot a kedvelt színészeinknek?

A szerelem mindenek felett


szerző:
2015.11.03. 17:15
A szerelem mindenek felett

Sokan elítélik Hürremet, pedig tettei mögött Szulejmán iránt érzett igaz, és hű szerelem áll. Rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül, de a küzdelmet sosem adta fel. Vajon, mi vár még rá?

Szulejmán teszt! Mennyire ismered a sorozatot?

Kíváncsi vagy a tudásodra? Itt tesztelheted, mennyire vagy igazi Szulejmán-rajongó!

Fókuszban az anyai sors – Hürrem karjaiban a haldokló Mehmet

A Szulejmán előző része nem kímélte a szíveket és az érzelmeket. Míg Nigar anyaként egy új esélyt kapott a sorstól, addig Szulejmán szerelme, Hürrem éppen élete értelmét készül elveszíteni.

Ez az egyik legmeghatóbb jelenet: Nigar és a kis Kader végre egymásra találnak

Nigar nem hisz a szemének és a fülének, mikor megtudja, Kader az ő lánya, aki él és gyönyörűbb, mint azt álmában látta.

Pelin Karahan: „Erősebb, magabiztosabb és sokkal nyugodtabb vagyok.”

A gyönyörű színésznő a harmincas évei elején jár, most jobban van, mint valaha, pedig a mindig kedves, mosolygós kislányos báj mögött szomorú és megrázó múlt lappang.

„Árulja el, ki az a Halit Ergenç?” – interjú a Szulejmán főszereplőjével

Mindenekelőtt azt elmondhatjuk Halitról, hogy sármos, férfias, intelligens és nagyon szereti a feleségét, és közös fiukat. Szulejmán szerepét szinte ráírták, magánemberként alázattal viseli az élet nehézségeit, szinte fejet hajt előtte, közben mosolyát és derűjét sosem veszíti el.

Láss csodát – képek a háremi életről

A háremi életet mindig is nagy titok övezte, és mint azt már tudjuk , nem volt egyszerű az ott élő rabszolganőknek, más néven ágyasoknak a sorsa. Az olasz, francia, svéd és spanyol festők keze alól kikerült képek önmagukért beszélnek.

Életképek! - Szulejmán backstage


szerző:
2015.10.22. 17:30
Életképek! - Szulejmán backstage

Nincs olyan néző, akit ne furdalna az a bizonyos kíváncsiság, hogy egy forgatás során, mi is zajlik a színfalak mögött. Őrületes izgalom kérem szépen, amit mi most meg is mutatunk!

 „Minden, ami történik egy mese része, nincs olyan, amit ne lehetne megcsinálni”

A színésznő, Selma Ergec az egyik legnehezebb szerepet, Hatice szultánát alakítja a Szulejmánban. A sorozatbeli karakteréről és az abból adódó érzésekről, nehézségekről, sőt magáról a forgatásról őszintén mesélt.
 

Kulisszatitkok egyenesen a Szulejmán forgatásáról

Szulejmánt és Ibrahimot alakító színészek a valóságban is kedvelik egymást? A megrázóbb jelenetek tényleg megviselték a szereplőket? Vigyázat, spoiler, csak saját felelősségre olvassa tovább!

Parfümtippek a háremből!


szerző:
2015.10.19. 15:30
Parfümtippek a háremből!

A háremi élet folyamatos versengést jelentett az ott élő nők számára, minél szebbek, minél kívánatosabbak szerettek volna lenni. Nem is gondolnánk, de ehhez elengedhetetlen kellék volt a jól megválasztott illat, és a tökéletes kiegészítők, az ékszerek kiválasztása.

Ibrahim valóban áruló volt, vagy egy szörnyű összeesküvés áldozata?

Ibrahim sorozatbeli alakja szorosan megegyezik a történelemből ismert valódi nagyvezír életével. Ő volt Szulejmán jobb keze, barátja és kegyeltje. Ki volt ő, és tényleg képes lett volna elárulni hőn szeretett szultánját?

Szépségtrükkök egyenesen Hürremtől és a háremvilágból

Vajon mitől voltak olyan meseszépek a háremhölgyek? Hogyan és mivel szépítkeztek, milyen praktikát használtak, amivel el tudták csábítani és rabul ejteni a szultán szívét.

Milyen volt a valóságban Hürrem legfőbb ellenfele, Mahidevran Szultána?

A sorozatbeli Mahidevrannak nincs könnyű élete, ami a hűen tükrözi a valódi szultána életét és sorsát.

Burak Özcivit: „Megtanultam köszönetet mondani”

Burak hat éve színészkedik, jó pár sorozatban szerepelt már. Sikeres, jóképű, és végre elindult a saját boldogságához vezető kacskaringós úton.

Fekete mágia török módra


szerző:
2015.10.09. 13:50
Fekete mágia török módra

A selyemfátyolba burkolt, és az egzotikus fűszer illattól elnehezült varázslatos keleti világ mindig is mozgatta a kíváncsi európai ember fantáziáját. Az Ezeregyéjszakát olvasva bele-belecsöppenhettünk a török legendákba és mesékbe, amik közül szerencsére, számos babona és jóslat fennmaradt.

Ez a színésznő fogja leváltani Meryem Uzerlit a sorozatban

Hihetetlen, de igaz, nem Meryem Uzerli fogja játszani az idősödő szultánát. Hürrem szerepét Vahide Gördüm veszi át.

Ki volt valójában Hürrem, akiért I. Szulejmán képes volt a saját fiát megöletni?

Az okos nők hátulról mozgatják a szálakat, vagyis manipulálnak, miközben férjuruk erről semmit sem tud. Hürrem Szultána mestere volt ennek, a kisujjában volt az összes fortély és női szeszély

Ennivalóan cuki az új Szulejmán szereplő

A kis Kadart alakító Deniz Tözün angyali tekintetével és a szép arcocskájával hihetetlen gyorsasággal lopta be magát a nézők szívébe.

Meryem egy újabb családi fotóval lepte meg rajongóti

Hihetetlen, de Meryem nővére, olyan fiatalnak tűnik, mintha a színésznő lánya lenne.

Már a suliban is tudják a helyes választ!

Micsoda gyöngyszemre leltünk!

„Vannak titkok, melyekre egy egész élet alatt sem derül fény.”

Fellebbent a titok, Ibrahim pasa megtudta, halottnak hitt lánya életben van. Torokszorító monológja mindent elárul szíve legféltettebb érzéseiről

10 hihetetlen tény a háremről


szerző:
2015.10.01. 14:30
10 hihetetlen tény a háremről

A háremvilág egy tündérmese, gondolhatnánk, a szebbnél szebb ruhák, ételek, paloták, mind rabul ejtik az ember fantáziáját, pedig nem minden játék és mese. A könnyed fátylak alatt súlyos titkok és szigorú szabályok rejtőznek.

„Imádkozom, hogy minden jó legyen”

Meryem Uzerli megdöbbentő vallomása az anyaságról!

Újra éled a legenda: megtalálták I. Szulejmán sírhelyét

Ha igazak a feltételezések, nemcsak a hatalmas szultán sírját találták meg, hanem egy egész oszmán település helyszínét is.

A szív szava - Firuze vallomása Szulejmánnak

A szerelemben nincs logika, az észérvek eltörpülnek a szív szavai mellett. Firuze is jól tudta, az életével játszik, ha továbbra is a szultán ágyasa marad.

Komoly műtéten esett át Burak Özcivit

Hat órás operáción esett át a török színész.

Halit Ergenc felesége pont olyan szép, mint egy igazi szultáná

A gyönyörű Bergüzar Korel 13 évvel fiatalabb, mint a Szulejmánt alakító színész, de ez nem érződik a kapcsolatukban. Boldog és harmonikus párkapcsolatban élnek, pont olyan szerelemmel, mint Szulejmán és Hürrem!

„Megöltem, meggyilkoltam az elmém” – Szulejmán szerelmes leve Hürremnek

A sorozatból igen jól ismert szultáná a valóéletben is őszinte és igaz társa volt Szulejmánnak, habár kortársai nem nézték jó szemmel a furfangos fiatalasszony cselszövéseit. Ami viszont bizonyos, gyönyörű és mindent elsöprő szerelem volt a szultán és az ő Hürreme között.

Ennél cukibb képet még nem láttál Meryemről

Mi történik, ha egy imádott Szulejmán sztár találkozik egy rettentő cuki cicával? Íme, az eredmény: 


 

Jobban beszélsz törökül, mint gondolnád!

Hiába, ha sok időt töltünk egy emberrel, mondjuk éjjel-nappal összezárva, akaratlanul is átvesszük a szokásait, a szófordulatait, netán a mozdulatait. Így voltunk, vagyunk mi magyarok a török nyelvvel!

Burak Ozcivit új szerelmével pózol

A Szulejmán sorozatban Malkocoglu Bali béget alakító színész feleségének, Fahriye Evcennek nem lehet most könnyű dolga, ugyanis férje, Burak napi rendszerességgel posztol képeket új szerelméről.

Bikiniben a Szulejmán sztárjai


szerző:
2015.09.15. 14:00
Bikiniben a Szulejmán sztárjai

Gyönyörű nyaralós-bikinis képeket posztoltak magukról a Szulejmán híres színésznői a rajongók nagy örömére. Egyszerűen nem tudunk dönteni, melyik híresség a szebb! Szerintetek?

A hárem igazi arca


szerző:
2015.09.14. 16:00
A hárem igazi arca

A szultáni hárem szigorúan zárt „aranykalitkája” mögé minden szerda este bepillanthatunk, a Szulejmán palotájában a világ legszebb lányai versengnek az uralkodó szívéért, miközben féltékenykedés, intrikák és sokszor a legkegyetlenebb gyilkosságok zajlanak, pont úgy, mint a valaha volt valódi háremekben

Napi Szulejmán: Újraíródik a magyar történelem - II. Lajos halálának körülményeit vizsgálják egy konferencián!

A tragikus kimenetelű csatát I. Szulejmán török szultán vezette, melynek végén II. Lajos magyar király a Csele patakba veszett, így ismerjük a történetet tanulmányainkból. Azonban a legújabb kutatások szerint előfordulhat, hogy a magyar király nem úgy és nem akkor lelte halálát, mint ahogy eddig tudtuk.

Napi Szulejmán:  Meryem Uzerli - a sorozat Hürremje -  a valós életben is hercegnőként él!

Meryem Uzerli kislányának épít egy hercegnőkastélyt!

Napi Szulejmán: A sorozat Szultánája a valóságban igazi férfifaló!

A Szulejmán című sorozat egyik stábtagja meglebbentette, hogy Nur Aysan színésznő már második házassága alatt is találkozgatott mostani szeretőjével. 

A Szulejmán-láz régóta tombol, ez a zseniális retró sláger a bizonyíték!

Fantasztikus klipet ástunk elő az internet mélyéről: Baris Manco török rocksztár Szulejmánról énekel, de még hogyan! A hangszerelés, a ruhák, a szakállak, és a szultán nevét epekedve vokálozó nők tökéletes egységet alkotnak! Szulejmán-rajongóknak köetelező! Kattints a garantált dallamtapadásért!

Szulejmán nyomában, Alanyában


szerző:
2015.07.27. 16:37
Szulejmán nyomában, Alanyában

Nagyon sok magyar nem is tudja, hogy esetleg azon a partszakaszon, ahol épp sétálva eszi a török fagylaltot és gyönyörködik a naplementében, I. Szulejmán szultán is sétálhatott Hürrem szultánával az oldalán, és ugyanúgy csodálhatta a naplementét.

Szulejmán utolsó útjára indul!

Az uralkodó jól érezte, már soha többé nem fog visszatérni a palotába. A csatatéren éri utol őt a halál: ...

Nurbanu végre szembesül halandóságával

A szultána nagyravágyása már az eget ostromolja, amikor végre valaki megmondja a szemébe, hogy egyszer őt...

Szavazás

Te sajnálod, hogy Ibrahim meghalt?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való