Nagy vonalakban már meséltünk arról, hogy mennyi ideig „kínozzák” Jaimie Alexandert az áltetkók felvitelével, de most még mélyebbre megyünk a sztoriban! A motívumok megalkotója mesélt a megálmodott mintákról és a mindennapos varrásról is.

Így született meg a Rejtjelek titokzatos tetkótérképe!

Christien Tinley, aki nemcsak profi sminkes, de a speciális effektek világában is járatos, felelt a bonyolult minták megrajzolásáért, „felvarrásáért” és a megoldásért, hogy mégis milyen módszerrel súrolják le a színésznőről a tetoválásokat minden egyes nap.

Nem véletlenül fordultak hozzá a Rejtjelek alkotói, hiszen már olyan filmek és sorozatok köszönhetik neki a legendássá vált tetoválásaikat, mint például Wentworth Miller A szökésből, Vin Diesel az XxX-ből, vagy éppen Gary Oldman a Harry Potter harmadik részéből.

Így született meg a Rejtjelek titokzatos tetkótérképe!

A térképként funkcionáló, összetett minták, amelyek az ismeretlen Jane Doe testét borítják, már önmagukban is óriási kihívást jelentettek volna bárkinek, a Rejtjelek sminkes csapatát azonban ennél is nagyobb feladat elé állították: csupán 10 napjuk volt a Pilot epizód előtt, hogy kitalálják a rajzokat.

„Azt hiszem ez volt a legdurvább: egyszerűen nem volt időnk az alkotásra. Ugyanakkor könnyebbséget is jelentett, hiszen így esélyünk sem volt, hogy túlgondoljuk” – mesélte Tinley.

A készítőknek azon kívül, hogy Kurt Weller neve és egy vonalkód szerepeljen a tetoválások között, nem volt más kikötése. A sminkes stáb szabadkezet kapott az alkotásban. Mielőtt bármit is prezentáltak volna, hat napon keresztül kutattak és terveztek. Mindenre rákerestek, ami izgalmas lehet, egy összeesküvés elméletekkel operáló történetben.
 
Így született meg a Rejtjelek titokzatos tetkótérképe!
 


„Olyan szálakhoz készítettünk motívumokat, amit még sem írtak. Akkoriban még csak az első epizód forgatókönyve volt meg, semmi más.”


Persze, erre is megvolt a trükkjük: rengeteg réteggel dolgoztak, amelyek sok mindent elfedhetnek, így akár később is felfesthettek egy-egy újabb szükséges elemet, anélkül, hogy bárki is észrevehette volna.

Végül, Tinley és az emberei majd 200 képet készítettek el, a színeket tekintve pedig hárommal operáltak: a feketével, a pirossal és a zölddel.

Mivel ennyi ábráról van szó, kizárt volt, hogy mindegyiket külön-külön vigyék fel a színésznő testére, ezért nagyobb darabokra osztották a teljes térképet: így 18 lap segítségével festik fel őket. Ezek közül hármat csak a hátára használnak fel.
 

És nem festegetik fel őket minden nap Alexanderre: 2-3 napig folyamatosan a színésznő testén vannak a tetkók! Viszont, amikor felviszik őket, az majdnem hét órába kerül. Felmerül persze a kérdés, hogy milyen procedúra árán tudják őket leszedni? Egy órába kerül, ami azonban megviselheti a bőrt.

Szerencsére Jaimie Alexander jól bírja a várakozást.
 

Ma este pedig 21:10-kor érkezik a második rész a Cool-on! Ki ne hagyjátok!