KERESÉS search-close

Buzog sztárjainkban a környezettudat

szerző:
2011.08.16. 07:45
Pöfögő autók, szénmonoxid, tömeges megbetegedések: a légszennyezés és a környezetkárosítás már a mindennapok része. De egyre többen próbálnak vigyázni a környezetre. Ónodi Eszter például bicajra cserélte autóját, Ulmann Mónika pedig villanykocsival közlekedik.
Buzog sztárjainkban a környezettudat
2011.08.15.


„Szelektív hulladékgyűjtés van otthon, a levágott füvet komposztáljuk. Amit meg tudok tenni, azt megteszem. Persze jobb lenne, ha napenergiával működne a ház, de még nincs erre lehetőségem” – mondta Ullmann Mónika.

Szakértők szerint 2020-ra egyszerűen elfogy a világ kőolaj készlete. Mindössze 10 évünk van, hogy gyökeresen megváltoztassuk a közlekedési kultúránkat.

Egyre több sztár véli úgy, hogy példamutatásával javíthat az emberek szokásain. Leonardo DiCaprio büszkén hirdeti, hogy hibrid autót vezet, és sokszor biciklivel közlekedik. Itthon Ónodi Eszter és Ullmann Mónika jár élen a környezettudatosságban.

Egy kis vagány villanyverda Mónika legújabb szerzeménye. Saját bevallása szerint nem egy hittérítő típus, inkább saját példán keresztül terjeszti a környezettudatosságot.

A villanyautó lényege, hogy bár komfortfokozata nem éppen egy városi luxusterepjáróé, annál sokkal csendesebb, olcsóbb a fenntartása, és még vidám is. Mónikát lépten-nyomon megállítják, hogy a kisautóról kérdezzék.

Ónodi Esztert a Balaton-parton találtuk. Ahogyan a hétköznapokban, itt is kerékpárral közlekedik.

„ A belvárosban lakom, és a Katona József színházban dolgozom. Sok próbálkozás után, autóval, tömegközlekedés után jutottam el odáig, hogy sehogy máshogy nem tudom az életemet olyan egyszerűen megoldani, mint biciklivel. Gyorsabb, nem fogyaszt és nincs parkolóóra sem” – mondta Ónodi Eszter.

Anyukaként sokszor átélte, mikor babakocsijával a pöfögő autók mellett haladt, és gyermekét közvetlenül érte a kipufogógáz. Ezért szeretne váltani. Eszter szerint szép lassan javul a biciklisek megítélése, de még mindig van mit javítani. Szakértők régóta hangoztatják, hogy egyszer elfogy a kényelem. Bolygónk energiatartaléka ugyanis pontosan elég szükségleteink fedezéséhez, de kényelmünk kiszolgálásához már nem.

Nézze meg a Reflektor riportját!


A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való