Portré

2016.03.10. 20:19 (csütörtök)

Csányi Vilmos - egy kortalan tudós, akivel bármiről lehet beszélgetni

Csányi Vilmos - egy kortalan tudós, akivel bármiről lehet beszélgetni

A vasárnapi Portréban igazán különleges a hangulat, Barabás Évi és Csányi Vilmos ugyanis, gondolati burkokat bontogatnak a stúdióban, a hiedelmeink feltárása, megértése érdekében.

Tudományos portré dukál, az etológus, író, tudós professzornak. A családban tudós lelkületű, de nem tudós, a nagymama volt, akivel Vilmos már gyermekkorában is óriási vitákat tudott lebonyolítani. Innen ered a kíváncsiság, a világ és a körülöttünk lévő dolgok megismerésének, megértésének fontossága. Csányi Vilmos úgy érzi, ebben leginkább a humán etológia tud a segítségünkre lenni. Ezért küzd, hogy egyszer bekerüljön az iskolák tantervébe a humán etológia, mint tantárgy.

Gondolhatnánk, hogy mindenre tudományos a magyarázata, de a család, a barátok és a könyvírás kapcsán nagyon is ésszerű, józan, egyszerű válaszai vannak. Kortalanságát nem csak a genetikával magyarázza, hanem tevékeny életmódjával is. A 80 éves Csányi Vilmos, rendkívül jó formában van, zene nélkül nem tudná elképzelni a hétköznapjait, a Belga együttes dalait pedig, különösen nagy kedvvel hallgatja.

Nézze meg itt a Portré adását!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!