Időjárás

2018.10.26. 18:49 (péntek)

Ilyen idő lesz a hétvégén (október 27-28)

Ilyen idő lesz a hétvégén (október 27-28)

A hőmérséklet tovább emelkedik, vasárnap előfordulhat 25 fok körüli csúcsérték!

Miközben a kontinensünk északi részén is található egy kiterjedt frontrendszer, és ott változékony, hűvös, szeles az időjárás, egyre kevésbé van hatással térségünk időjárására, most már sokkal inkább a mediterrán térség fölött található aktív légörvény az, ami jellemző, meghatározza a Kárpát-medence időjárását is, ez a légörvény ugyanis elindult Északkelet felé a váltakozó nedvességtartalmú és meleg légtömegével együtt, egyre melegebb lesz térségünkben.

Már péntek éjjel is a szokásosnál jóval enyhébb lesz a levegő, 8 és 13 fok közé süllyed csupán a hőmérséklet hajnalra. Egyre inkább felhősödik és egyelőre csak kevesebb csapadék várható péntek éjjel.

Ilyen idő lesz a hétvégén (október 27-28)
 


(Kép: Bali Balázs)

Kettős idő szombaton

Szombat napközben az északi megyékben élők már több felé készüljenek gyenge esőre, illetve záporokra, az északi megyékben északi szél fog fújni, ez északról egy hidegfronti hatás, ugyanakkor délebbre déli szél fog fújni és ott jóval melegebb lesz, még a nap is kisüthet és csak elszórtan, jóval kisebb eséllyel lehetséges csapadék.

Ilyen idő lesz a hétvégén (október 27-28)
 

(Kép: Varga Erika)

Melegedés vasárnap

A hőmérséklet tovább emelkedik, vasárnap már kiegyenlítettebb lesz a hőmérséklet, bizony még vasárnap is előfordulhat 25 fok körüli csúcsérték. Vasárnap azonban egészen délig változóan felhős-napos időt élvezhetünk, délben azonban nyugat felől érkezik a felhőzet és a nedves légtömeg, vagyis délután egyre több felé ismét várható csapadék.

Hétfőn és kedden kifejezetten esős, felhős időre van kilátás, nagyon erős déli szél fog fújni közben.

(Leadkép: Érsek István Barnabás)

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való