Időjárás

2018.08.03. 19:35 (péntek)

Ilyen idő lesz hétvégén! (augusztus 4-5.)

Ilyen idő lesz hétvégén! (augusztus 4-5.)

Az egész kontinensen hőség van, hétvégén még frissítő széllel sem számolhatunk Magyarországon. Nagyon meleg lesz! Vigyázzanak magukra, fogyasszanak sok folyadékot!

Még északon, Skandináviában is szokatlan a hőség, bár Norvégiában már elindult egyfajta lehűlés. Mindeközben dél felől a kontinenst folyamatosan forró levegő éri el a Szaharából. Az Ibériai-félszigeten a hétvégén akár 50 fokot is mérhetnek.

 

 

A Kárpát-medencében is marad a forróság és ráadásul megszűnnek a záporok, zivatarok és semmi sem fogja hűteni a levegőt, a hőérzet még fokozódni is fog.

 

Ilyen idő lesz hétvégén! (augusztus 4-5.)
 

Birkás Attila nézőnk felvétele

 

Szombatra Magyarország felett teljesen kiderül az égbolt, megszűnnek a záporok, zivatarok, napközben a levegő sem fog mozogni, mindenhol 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet – árnyékban!

 

Ilyen idő lesz hétvégén! (augusztus 4-5.)
 

Loksa Melinda nézőnk felvétele

 

Vasárnap szinte ugyanerre számíthatunk, sőt 1-2 fokkal még emelkedni is fog a hőmérséklet, a levegő akkor sem fog mozogni, esetleg délután az északi megyékben gomolyfelhősödhet, és ott helyenként, 5-10 százalékos előfordulási eséllyel kialakulhat egy zápor, zivatar.

 

Ilyen idő lesz hétvégén! (augusztus 4-5.)
 
Loksa Melinda nézőnk felvétele

 

Hétfőn sem fog jelentősen változni az időjárás, kedden, szerdán, csütörtökön is nagyon melegre készülhetünk, még fokozódni is fog a hőség, akkor már 35 fokot is mérhetünk és sajnos az éjszaka sem hoz majd felfrissülést.

Leadkép: Tóth Krisztián
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való