Híradó

2015.04.28. 18:45 (kedd)

Zárva tartás: tovább szigorították a törvényt

Zárva tartás: tovább szigorították a törvényt

Tovább szigorította a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló törvényt a parlament. A jövő héttől már a világörökségi területeken is csak a családi üzletek nyithatnak ki. Közben Velence polgármestere mentességet kért a turistaszezonra a törvény alól. A kormány azonban sem a Velencei-tó, sem a korábban hozzájuk forduló balatoni települések esetében nem támogatta a kérelmeket. A DK eltörölné az egész kötelező zárva tartást.
 

Pénteken indul a hivatalos strandszezon a Velencei-tónál. Éppen ezért fordult a város fideszes polgármestere a kormányhoz. Koszti András azt szeretné, hogy a nyári szezon alatt a strandok környékén lévő üzletek mentesülnének a kötelező vasárnapi zárva tartás alól. A múlt héten mentességet kértek a Balaton környéki önkormányzatok is. Ugyanis szerintük, ha csak a családi tulajdonú boltok nyithatnak ki vasárnaponként, akkor főszezonban fennakadások lehetnek az ellátásban.A kereskedelempolitikai miniszteri biztos szerint ez nem igaz, hiszen a tópartokon a legtöbb bolt családi tulajdon, így ezek kinyithatnak vasárnap is.

Szintén csak kite-osok voltak a vízben a Fertő-tóban is. A világörökségi területen eddig nyitva lehettek a boltok vasárnaponként, de a kormánypártok és a Jobbik által reggel elfogadott módosítás megtiltja ezt. Pedig ezek a boltok korábban éppen a környékre látogató sok turista miatt kaptak felmentést.

A DK szerint a kormány kapkod és foltozgatja a törvényt, ahelyett, hogy az egész kötelező vasárnapi zárva tartást eltörölné.

 

A teljes adást visszanézheti az RTL Moston!

 
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való