Híradó

2009.04.10. 14:56 (péntek)

„Arcpirító vezetői fizetések”

„Arcpirító vezetői fizetések”

Az állami vállalatok vezetőinek fizetéscsökkentését kéri a Fidesz.

A megalakulóban lévő kormány szenvedést és vért ígér az embereknek, miközben az állami vállalatok vezetői arcátlanul sokat keresnek - mondta Balsai István. A Fidesz választ vár arra is: miért titkolták el ezeket az összegeket, az erről készült névsort ugyanis csak jogerős bírósági döntés után hozták nyilvánosságra.

A politikus szerint arcpirító, hogy a cégvezetők évi 70-80 millió forintot kapnak, 80 százalékos prémiummal. Ehhez szolgálati autó, lakás, telefon és egyéb juttatások is tartoznak. Arra a kérdésre, hogy konkrétan mennyivel csökkentené a béreket, a politikus azt mondta: nem lehet egy kalap alá venni a sokmilliós veszteséget hozó MÁV vezetőségét és a nyereséges Szerencsejáték Zrt.-t, ezért valós teljesítmény alapján kellene javadalmazni.

A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter arról beszélt: totális reménytelenség, ami az országban zajlik. A kormány valódi tettek helyett az időt húzza, hogy görcsösen megtartsa a hatalmat. A párt szóvivője úgy fogalmazott: titkos egyeztetések vannak az emberek háta mögött a leendő kormánytagokról, holott nekik kellene dönteni, mert így megint csak azok fogják irányítani az országot, akik Magyarország csődközeli állapotáért felelnek.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való