Híradó

2018.09.19. 16:11 (szerda)

Nyugdíjba vonulnak a dán elefántok

Nyugdíjba vonulnak a dán elefántok

Lara, Jungla és Jenny nemsokára nyugdíjba vonul. A dán cirkusz vezetői, nem a koruk, hanem egy új rendelet miatt vállnak meg az állatoktól.

A dán rendeletet márciusban fogadta el a parlament, aminek legfőbb célja az, hogy az állatokat többé már ne vagyontárgyként, hanem élőlényként kezeljék.

Az Aréna Cirkusz vezetője szerint véget ért egy korszak, és szomorúan veszi tudomásul, hogy mostmár nem léphetnek fel az elefántok, zebrák és a fókák a cirkuszban.

Az állatok cirkuszi szerepeltetése mindig vitát vált ki a közvéleményben. Nemrég a Fókusz Plusz stábja is körül járta a kérdést: az idomárok állítják, ők a legtudatosabb állatvédők, az aktivisták viszont eltüntetnének minden négylábút, és szárnyast a porondról, de az állatkertek működését is keményen szabályoznák.

 

Kép forrása: AP/Puzzlepix
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való