Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Híradó

2017.03.26. 17:22 (vasárnap)

Milyen betegség után jár az adókedvezmény?

Milyen betegség után jár az adókedvezmény?

Kevesen tudják, de nemcsak súlyos fogyatékosság, hanem számos velünk született vagy szerzett betegség esetén igényelhető adókedvezmény. Hogy milyen betegség után jár a kedvezmény, minden évben kormányrendelet szabályozza, amelyet itt érhetnek
el
.

A személyi jövedelemadó-bevallás 45. sorában kell feltűntetni, ha valaki szeretné igénybe venni a kedvezményt. A havi összege mindig az aktuális minimálbér öt százaléka. Idén a 2016. január elsején érvényes minimálbérrel számolnak, ami 111 ezer forint volt. Ennek az öt százaléka 5.550 forint, vagyis havonta ennyi adókedvezményre jogosultak a betegek. Ez a 2016-os adóévben összesen 66 600 forint.

Visszamenőleg önellenőrzéssel érvényesíthető a kedvezmény, vagyis új bevallást kell készíteni azokra az évekre, amikor már fennállt a betegség. Az adószakértő szerint ehhez érdemes szakember segítségét kérni, vagy az adóhivatal ügyfélszolgálatához fordulni.

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!