Híradó

2017.05.08. 10:25 (hétfő)

Macron a befutó

Macron a befutó

A szavazatok két-harmadával győzött Emmanuel Macron a francia elnökválasztáson, ezzel ő lett Franciaország minden idők legfiatalabb államfője.

 

 

A 39 éves Emmanuel Macron egy éve hozta létre En Marche! – magyarul Indulás! - nevű politikai mozgalmát, amely magát a hagyományos jobb- és baloldali pártok fölé helyezte.

A centrista Emmanuel Macron a francia elnökválasztás második fordulójában a szavazatok 65,5-66,1 százalékát szerezte meg, míg a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje, Marine Le Pen a voksok megközelítőleg 33,9-34,5 százalékát - az urnazárás után közölt exit poll eredményei szerint.

Európa-szerte fokozott érdeklődés követte a franciaországi voksolást, hiszen az ötödik köztársaság megalapítása óta - csaknem 60 éve - ez volt az első alkalom, hogy egyik nagyobb jobbközép vagy balközép párt jelöltje sem jutott be az elnökválasztás második fordulójába.

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való