KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Az első iszlám hitű kongresszusi tag

A férfi 19 évesen tért át a muzulmán hitre
szerző:
2006.11.03. 07:24
Keith Ellison lehet a Minesota állam első fekete képviselője.
Az első iszlám hitű kongresszusi tag

Keith Ellison 19 évesen tért át az iszlám hitre. A jelenleg 43 éves afro-amerikai férfi a demokrata párt jelöltjeként indul a november 7.-ei választásokon.   

'Hogy mennyire befolyásolja a vallásom a képviselői munkámat? Úgy gondolom, hogy a hitem őszinteségre, megértésre, figyelmességre, nagyvonalúságra és szeretetre tanít' - mondta a muzulmán vallású jelölt.

Az amerikai politikus korábban 4 évig dolgozott Minesota szövetségi állam parlamentjében. Elmondása szerint, muszlim vallása helyett környezetvédelmi témákkal, a minimálbér és az iraki háború kérdéseivel kampányol.

'A nem muzulmán vallású amerikaiak mind inkább felismerik, hogy kultúránk sokszínű, rengeteg különböző hitű, színű és gondolkodású emberrel. Nekünk muzulmánoknak pedig fel kell ismernünk, hogy van beleszólásunk, alakíthatunk az Egyesült Államok politikáján' - mondta Keith Ellison.

Ha megválasztják a keddi időközi amerikai választásokon, akkor Keith Ellison lesz Minesota állam első fekete képviselője és egyben az Egyesült Államok Kongresszusának első muzulmán vallású tagja.

További híreink

Hozzászólások

A hozzászólások moderálás után kerülnek megjelenítésre.

0 hozzászólás

Hozzászólás:

500 karakter
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!