Híradó

2011.10.11. 08:47 (kedd)

Róma „büszkélkedhet” a legrosszabb taxikkal

Róma „büszkélkedhet” a legrosszabb taxikkal

Az európai városokban dolgozó taxik minőségi felmérésében a római szolgáltatás bizonyult a legrosszabbnak.

Az európai autóklubok által végzett felmérésnek az olasz sajtó által közölt eredményei azt mutatják, hogy a huszonkét európai nagyvárosban vizsgált taxiszolgálat sok kívánnivalót hagy maga után. A taxik drágák, a taxisok agresszívek és szabálysértők. A leggyakoribb kihágások között szerepel, hogy a taxisok a kelleténél hosszabb úton teszik meg a rendelt fuvart, túllépik a megengedett haladási sebességet, és rövid távra nem fogadnak utast.

A jó osztályzatot kapott városok között az első helyen Barcelona teljesített, Münchent, Kölnt és Milánót megelőzve. Az északolasz várost Berlin, Lisszabon és Párizs követte. Elégségest Brüsszel, Genf, Hamburg, Oslo, Rotterdam, Salzburg, Zágráb és Zürich kapott. Heten elégtelent tudtak csak felmutatni: Amszterdam, Luxemburg, Madrid, Prága, Bécs, Ljubljana és Róma.

A Rómában vizsgázó taxisnak a központi pályaudvartól a vásártérig kellett elvinnie az autóklub utasnak álcázott ellenőrét, a taxis kétszer eltévesztette az utat, és többet kért az előírtnál. A római taxisok fele nem beszél angolul, egyharmaduk nem fogad el bankkártyát, a római taxik öregek, piszkosak, nincsen bennük klíma, a tarifákat nem tüntetik fel, a járművek csomagtartója tele van a taxis holmijával, és a római taxisok veszélyesen vezetnek - magyarázta az itáliai főváros taxisai által érdemelt rossz osztályzatot az olasz autóklub elnöke.

Forrás: MTI
A kép illusztráció!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való