Híradó

2011.09.04. 12:09 (vasárnap)

Ismét az óceánban „táncol” Happy Feet

Ismét az óceánban „táncol” Happy Feet

Szabadon engedték a Happy Feet, azaz a Táncoló Talpak névre keresztelt császárpingvint Új-Zéland déli részén.

Egy csapásra a világ kedvencévé vált a pingvin, amikor megjelent Új-Zélandon. Az eredetileg az Antarktisz vidékén élő madár felbukkanása különlegesnek számított, mert 44 éve nem fordult elő ilyesmi a szigetországban. Az eltévedt állat élete azonban veszélyben volt. A parton ugyanis ágakat evett, és rengeteg homokot nyelt le. A szakemberek szerint azért, mert összetévesztette a hóval. Kórházba szállították, ahol kitisztították a gyomrát.

Happy Feet szépen lábadozott, és sikerült felerősíteni annyira, hogy szabadon engedjék. A héten aztán a Tangaroa kutatóhajó fedélzetén indították útnak délre. A Campbell-szigettől mintegy 80 kilométerre jött el a szabadság pillanata. Leállították a hajócsavarokat, hogy ne legyen hiábavaló a mentőakció, és egy csúszdát toltak le a vízbe. A pingvinnek azért kellett egy kis nógatás, hogy nekilóduljon. Végül eltűnt a hullámokban Happy Feet, akit műholdas nyomkövetővel is felszerelték, így a következő vedléséig még figyelhetik mozgását. Az adatokat az interneten is közzéteszik.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való