Híradó

2011.07.23. 18:50 (szombat)

„Azt kiabálta, hogy mindannyiunkat meg fog ölni”

„Azt kiabálta, hogy mindannyiunkat meg fog ölni”

Az RTL Híradónak nyilatkozott a támadás egyik sebesült túlélője.

TÚLÉLŐ: Halottnak tettettem magam

A teljes interjú fordítását ide kattintva olvashatják el.

Adrian Pracon egyike annak a 700 fiatalnak, akik Utoya-szigetén voltak a Munkáspárt ifjúsági szervezetének táborában. Ők is hallottak az oslói robbantásos merényletről. Azt meséli, összetereltek mindenkit, hogy tájékoztassák őket a történtekről. Miután a gyűlés végetért, szóltak nekik, hogy egy rendőr érkezett a szigetre. A férfi maga köré gyűjtötte a fiatalokat, majd a táskájából elővett egy fegyvert és tüzet nyitott. Ezt Adrian is látta.

„Mindenki menekült. Egy lány, akivel együtt dolgoztam, a lábam előtt esett össze. A legtöbben a vízhez próbáltak rohanni, míg mások a fák között, vagy sátrakban próbáltak menedékre lelni. Lassan, de folyamatosan tüzelve követette a menekülőket. „Azt kiabálta, hogy mindannyiunkat meg fog ölni” - mesélte Adrian, aki szintén a vízbe ugrott. Ruhában, a hideg vízben nem sokáig jutott, és inkább visszafordult. Kimerülve a parton feküdt, több gyerek pedig köré gyűlt. Ekkor visszatért a fegyveres.

„Egymás után ölte meg a gyerekeket, sikoltoztak, sírtak, borzasztó volt. Elbújtam a holttestek mögé. Aztán felém közeledett. Hallottam a bakancsát, hallottam a lélegzetét. Éreztem a torkolattűz melegét. A hátamat érte a lövés. Az volt a szerencsém, hogy nem mozdultam. Csak arra gondoltam, hogy bármi történik, ne mozdulj meg”.

Adrian, még a lövöldözés kezdetén, egy közösségi oldalra is megírta, hogy mi történik. Egy rövid bejegyzésben, norvégul csak annyit írt: lövöldözés van Utöján, és sok a halott. Később már a kórházból írta a következő bejegyzést: örült, hogy életben van, és az, hogy megsérült, semmi ahhoz képest, hogy sokan meghaltak.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való