Híradó

2011.02.20. 21:06 (vasárnap)

Megkezdődött a karneváli szezon

Megkezdődött a karneváli szezon

A velencei karnevál nyitányát szombaton tartották, a Riói karneválnak viszont még csak a főpróbái zajlanak.

Szokás szerint a Szent Márk-bazilika előtti téren nyitották meg a farsangi időszakot Velencébe. A híres tér zsúfolásig volt turistákkal, akik között feltűntek a színpompás jelmezeket, maszkokat viselő karneváli figurák. Davide Rampello művészeti igazgató szerint Velence az egyetlen város a világon, amely megengedheti magának, hogy akkor rendez karnevált, amikor akar. Mint mondta, ahogy korábban, idén is egyetlen dologról szól a karnevál: a vidámságról.

Szombat este hat órától bor kezdett folyni a karneváli szökőkútból. A világ minden részéből érkezett vendégek nagy örömmel töltötték meg poharukat, és csatlakoztak a köszöntőhöz, amely a XIII. századból eredő velencei karnevál kezdetét jelezte. A keresztény hagyomány szerint a karnevál a lakomák és mulatságok időszaka a nagyböjt előtt. Ez a felszabadultság jellemezte a Rio de Janeiro-i Ipanema negyed utcai buliját, amely egyfajta főpróba. Sok turista is bemelegíteni jött a március 5-én kezdődő nagy fiesztára. Immár tradíció, hogy az 1965-ben alapított Banda de Ipanema nevű csoport ízelítőt ad a karneválból, két héttel a nyitány előtt. Nem számít az életkor, a társadalmi helyzet, sőt némelyeknek a másállapot sem, miként az több fiatalon is látszott.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való