Híradó

2011.02.19. 17:51 (szombat)

Lavinát indított a magyar médiatörvény

Lavinát indított a magyar médiatörvény

Nemcsak Magyarországon, de tíz másik európai uniós tagállamban is problémák lehetnek a médiatörvénnyel.

A luxemburgi politikus - aki korábban az információs társadalomért és a médiáért felelt a bizottságban - az interjúban azt mondta, bár a médiát szabályozó törvények a tagállamok hatáskörbe tartoznak, nem biztos, hogy ez jó is így. A bizottság alelnökeként is megnyilvánuló Viviane Reding szerint a magyar médiatörvény miatti vita ráirányította a figyelmet a kérdésre, és érdemes lenne mind a 27 tagállam médiaszabályozását megvizsgálni, érdekességeket lehetne bennük találni.

Azt is mondta, hogy nyilván lehetne jó példákat is találni. Felidézte, hogy javaslatát, amelyben a politikától független médiahatóságok felügyelnék a média működését a tagállamokban, 24 tagállam "hangosan" ellenezte, köztük Ausztria is. Talán Magyarország esete megváltoztatja ezeket a véleményeket - zárta a biztos az interjút.

Forrás: Der Standard / Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való