Híradó

2011.01.20. 18:57 (csütörtök)

Hét maffiacsaládot kapott el az FBI

Hét maffiacsaládot kapott el az FBI

Több mint száz feltételezett maffiatagot tartóztattak le az amerikai szövetségi hatóságok csütörtökön New York-ban és környékén.

A letartóztatásokat csütörtök hajnalban kezdték el végrehajtani az FBI emberei, a helyi rendőrségek segítségével New York városában, New Jerseyben, Rhode Islanden és New Englandben - írta a New York Times, az ügyet jól ismerő emberekre hivatkozva. A letartóztatások többségével már helyi idő szerint reggel nyolc órára végeztek - írta a lap.

A razziák hét maffiacsaládot érintettek. A célpontok között voltak kishalak, mint a bukmékerek, de magasrangú maffiavezetők és korrupt szakszervezeti képviselők is - írta a Times. Az újság szerint „úgy tűnik”, hogy ez a mostani volt a legnagyobb ilyen szövetségi fellépés a szervezett bűnözés ellen.

Több letartóztatott embert gyilkossággal vádoltak meg, amelyek közül néhány még a nyolcvanas és a kilencvenes években történt. A többiek ellen felhozott vádpontok között megtalálható minden, amivel a maffia foglalkozni szokott: zsarolás, védelmi pénzek szedése, uzsoraszedés és szerencsejáték - írta a Times.

A letartóztatások olyan időben történek, amikor a rendfenntartó erők aggodalmukat fejezték ki az elmúlt húsz évben egyre inkább visszaszoruló szervezett bűnözés erősödése miatt.

A letartóztatott emberek neveit és az ellenük felhozott vádakat később fogja ismertetni Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter, egy sajtótájékoztatón.

Forrás: Független Hírügynökség

A kép illusztráció!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való