Híradó

2010.12.28. 10:40 (kedd)

Kinyíló amerikai repterek

Kinyíló amerikai repterek

A forgalmas karácsony utáni időszakban hétezer járatot kellett törölni, több tízezer utas maradt hoppon.

A becslések szerint az ítéletidő akár 100 millió dollárba (21 milliárd forintba) is kerülhet a légitársaságoknak. A hóvihar fennakadást okozott a vasúti és közúti közlekedésben is. Egy metró utasai hét órát töltöttek a fűtetlen kocsikban, mielőtt kiszabadították őket.

Az amerikai nemzeti meteorológiai szolgálat szerint a következő napokban enyhébb időjárás várható, amely segíthet a két nap alatt lezúdult nagy mennyiségű - helyenként fél métert is meghaladó - hó eltakarításában.

A rendkívüli időjárás miatt hat amerikai államban hirdettek vészhelyzetet. Több tízezer otthonban szünetelt az áramszolgáltatás. Két déli államban: Georgia-ban és Dél-Karolinában pedig több mint egy évszázada most először volt fehér a karácsony.

Forrás: AFP / BBC / Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való