RTL Híradó

2010.12.23. 08:34 (csütörtök)

Uniós vizsgálat a médiatörvény miatt

Uniós vizsgálat a médiatörvény miatt

Értékelni fogja az Európai Bizottság, hogy az új magyar médiatörvény megfelel-e az uniós jogszabályok szempontjainak.

„Az Európai Bizottság - az EU-szerződések őreként - értékelni fogja, hogy a kérdéses jogszabály az uniós jogszabályok hatáskörébe tartozik-e, és ha igen, megfelel-e azok releváns szempontjainak. Abban az esetben, ha nem, a bizottság az alkalmazandó eljárásmódnak megfelelően folytatja majd az ügyet” - közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy a bizottság egyelőre nem kívánja ennél részletesebben kommentálni a jogszabályt.

Előzőleg az Európai Parlament Zöldek / az Európai Szabad Szövetség frakciója az Európai Bizottság és az Európai Tanács fellépését sürgette Magyarország ellen a „drákói médiatörvény” miatt. Daniel Cohn-Bendit, a képviselőcsoport társelnöke arra szólította fel José Manuel Barrosót, a Bizottság elnökét, hogy indítson szabálysértési eljárást Magyarország ellen.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való