Híradó

2010.12.10. 11:09 (péntek)

Megtámadták Károly herceget és feleségét

Megtámadták Károly herceget és feleségét

Megtámadták a Károly walesi herceget és feleségét szállító kocsit a tüntető diákok Londonban.

Károly és Kamilla csak véletlenül keveredett a diákok közé, épen egy színházi előadásra tartottak. A tüntetésről érkező fiatalok dühe azonban ellenük fordult. Ütötték, rugdalták az autót, bezúzták az egyik ablakát, és festékbombát dobtak rá.

A trónörökös és hitvese végül tovább tudott menni, és sértetlenül szálltak ki a színháznál a megrongált autóból. A brit hatóságok közölték, szigorú vizsgálatot indítanak, hogy tisztázzák: miként kerülhettek a tüntetők az autó közelébe.

A londoni tüntetés azután torkollt erőszakba, hogy a brit parlament megszavazta a tandíjemelést, amely ellen már hetek óta tüntetnek a diákok. A kisebbik kormánypárt képviselői közül sokan nemet mondtak a törvényre, de végül elegendő szavazatot kapott az állami költségcsökkentés érdekében meghozott terv.

Miután a parlament előtt összegyűlt diákok megtudták, hogy csaknem a háromszorosára emelkedhet a tandíjuk, elszabadult a pokol. A tömegből kivált fiatalok kisebb csoportjai csatatérré változtatták Londont. Törtek-zúztak, gyújtogattak, és még a Trafalgar téren felállított karácsonyfát is lángba borították. Az összecsapásokban 43 diák és 12 rendőr megsérült, 34 tüntetőt pedig letartóztattak.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való