Híradó

2010.11.16. 08:29 (kedd)

Összecsapások a kolera miatt

Összecsapások a kolera miatt

Két ember életét vesztette Haitin, amikor a feldühödött tömeg összecsapott az ENSZ békefenntartóival.

Haiti második legnagyobb városában a feldühödött helyiek az ENSZ bázisához vonultak, és megrohamozták az épületet. A zavargások az elmúlt órákban más településekre is átterjedtek, több helyen pedig útblokádokat állítottak fel az elkeseredett haitiak.

Az összecsapások azután robbantak ki, hogy olyan hírek keltek szárnyra, miszerint az ENSZ nepáli katonái hurcolták be a szigetre a kolerát. A betegség három hete bukkant fel előbb Haiti vidéki területein, majd a fővárosban. Az első eseteket egy olyan folyó környékéről jelentették, ahol a nepáli bázis is található.

Eddig már csaknem ezren haltak meg miatta, csaknem 15 ezer ember pedig kórházi kezelésre szorult.

A szakemberek már korábban elmondták, hogy a kolera dél-ázsiai változata szedi áldozatait. Az ENSZ azonban kizárja, hogy miattuk fertőz a kolera. A kontingens szóvivője szerint politikai ügyről van szó, miután a hónap végén elnökválasztás lesz a többszörösen katasztrófa sújtotta országban.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való