Híradó

2010.10.09. 16:22 (szombat)

Lángokban egy litván komphajó

Lángokban egy litván komphajó

Sikerült élve kimenteni mind a 236 utasát annak a litván kompnak, amely kigyulladt az Északi-tengeren.

Az utasok és a személyzet kimentésére összesen 6 hajó sietett a "Lisco Gloriához". A legtöbb embert a "Deutschland" nevű komp vette fel. A kimentett utasokat Kiel kikötőjébe szállították. Az incidensben az utasok és személyzet tagjai közül 23-an sérültek meg, de nem súlyosan, főleg enyhébb füstmérgezést kaptak.

Az éjjeli robbanás akkor történt a kompon, amikor a hajó a német partvonalnál található Fehrman szigettől északra haladt. Néhány utast a tengerből kellett kimenteni, miután a terjedő lángok elől a vízbe vetették magukat. A komp fedélzetén a híradások szerint főképp litvánok utaztak és néhány német állampolgár. Bár a detonációk okát egyelőre nem tudni, az előzetes hírek szerint az első robbanás a komp fedélzetén történt.

Forrás: AFP - dpa - Spiegel – Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való