Híradó

2010.07.16. 07:09 (péntek)

Nem folyik több olaj a tengerbe

Nem folyik több olaj a tengerbe

Eddig több millió liter ömlött a tengerbe, hatalmas természeti katasztrófát okozva ezzel.

A BP szakemberei azt vizsgálják, hogy az április végi robbanáskor, amikor elsüllyedt a fúrótorony, megsérült-e a kútfej a tengerfenéken. A cég ugyanis szeretné leszívni a feltörő olajat. Ám ha a kútfej sérült, akkor ez újabb szivárgásokhoz vezethet. Emellett azt is tesztelik, hogy a most elhelyezett sapka hogyan bírja a nyomásterhelést.

Az olajfúrótorony áprilisban robban fel. 11 munkás vesztette életét, többen megsérültek. A torony el is süllyedt az öbölben. Ekkor kezdett ömleni a tengerbe az olaj. A BP több kisérletet is tett arra, hogy megfékezze a szivárgást, de eddig ez nem sikerült neki. Az Egyesült Államok déli partvidékén a szennyezés komoly károkat okozott az élővilágnak, emellett a halászat is szünetel, a szennyezett víz miatt pedig a turisták is elmaradnak.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való